InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
298 berichten
Pagina 3½ van 20
Je leest nu onderwerp "Atkins dieet / Low Carb recepten en tips"
Volg datum > Datum: maandag 15 februari 2010, 11:0015-2-10 11:00 Nr:192289
Volg auteur > Van: Els Kleverlaan Opwaarderen Re:192278
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Atkins dieet / Low Carb recepten en tips Structuur

Els Kleverlaan
Heerhugowaard
Nederland

Jarig op 23-2

2224 berichten
sinds 17-10-2005
bij de Liddl verkopen ze twee soorten zalm, waarvan één met een soort keurmerk (voor zover dat waarde heeft). Maar daar zit maar 1,7 gram vet per 100 gram in.

Vis is voornamelijk belangrijk voor de visvetzuren EPA (eisosapentaeenzuur) en DHA (dicosahexaeenzuur). Dit zijn omega-3 vetzuren die we niet op een andere manier binnen krijgen. Het kan ook in vlees en melk zitten, maar dan moeten de dieren volledig op gras en/of hooi gehouden worden en niet bijgevoerd worden met granen. Granen (vooral mais) bevatten heel veel omega-6 en dat onderdrukt de omega-3 min of meer.
Omega-3 vetzuren kan je ook halen uit lijnzaad (is er zeer rijk aan), maar moet dan nog omgezet worden naar EPA en DHA. Dat lijkt niet altijd effectief te gebeuren.

Vis i.c.m. nitraatrijke groenten wordt overigens afgeraden, omdat dan gemakkelijk nitrosaminen gevormd kunnen worden, waarvan verondersteld wordt dat ze kankerverwekkend zijn.

***

Zelf kies ik er overigens voor om in de winter voornamelijk ¨wintergroente¨ en in de zomer ¨zomergroente¨ te eten. In wintergroente (kool, uien, wortels, prei, biet, etc.) zit over het algemeen wel wat meer koolhydraten, maar ik heb het gevoel dat ik dan dichter bij een ¨natuurlijk¨ dieet blijf. (Bovendien is het een beetje millieuvriendelijker en eet je meestal koude grond producten en geen zaken die heel onnatuurlijk in een kas uit de grond getrokken worden). Zo kan je er ook over nadenken of je wel allerlei voeding wilt eten die de hele wereld over gesleept is.

Els.
Volg datum > Datum: maandag 15 februari 2010, 11:2215-2-10 11:22 Nr:192291
Volg auteur > Van: van lennep Opwaarderen Re:192289
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Atkins dieet / Low Carb recepten en tips Structuur

van lennep
zwinderen
Nederland

Jarig op 12-5

4767 berichten
sinds 31-8-2005
Ik volg het dkt Frank dieet , is low carb , maar niet carb.vrij.
De ''ketose'' fase zal dus wel wat langer op zich laten wachten...
Mijn probleem is dat ik dus geen hapjes tussendoor kan gebruiken[heb het boek niet , dus weet ook niet of hij daarin adviezen geeft]
Maar soms moet ik gewoon even wat te eten hebben , tussendoor.
Wat zou ik daarvoor kunnen gebruiken dan?
Gewoon kaas? want zodra je weer komkommer gebruikt oid , zit je weer aan teveel koolhydraten volgens mij.

En ik eet geen vlees. In hoeverre is het dan zinvol om viscapsules te kopen? , als mogelijk begin naar weer voorzichtig vis te gaan eten?[ik heb al gelezen dat die van de hema het beste uit de test komen]

Aan de maaltijden van dkt frank heb ik wel genoeg denk ik , maar ik wil graag een voorraadje ''snoepgoed'' in de koelkast hebben , zodat ik wel kan snoepen , maar dan de goede keus gewoon voor handen heb.
Ik ga vandaag de boodschappen doen , en morgen beginnen...

Gr Esther
Volg datum > Datum: maandag 15 februari 2010, 11:2215-2-10 11:22 Nr:192292
Volg auteur > Van: Frans Veldman Opwaarderen Re:192276
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Atkins dieet / Low Carb recepten en tips Structuur

Frans Veldman
Homepage
Drenthe
Nederland

Jarig op 22-10

5061 berichten
sinds 1-1-2003
Karen Koomans schreef op maandag 15 februari 2010, 1:38:

> Grappig voorbeeld - en schrijnend tegelijk:
> op Katja drop "Kokindjes" staat "bevat geen vet!".

Overgewaaid uit Amerika.
Daar is de vet-is-slecht-hype no vele malen erger dan hier.
Op zowat ieder product staat met grote letters "Fat-Free!".
Op de kroppen sla, maar, hoe hilarisch, ook op grote flessen schenk-stroop! 8-\

En juist in het land waar de "vet-is-slecht-hype" het grootste is, daar lopen de allergrootste dikzakken rond. Een klassiek geval van verwisseling van oorzaak en gevolg? :-*
Op de film zie je het niet zo (ze kijken wel uit), maar in het dagelijks leven is het normaal om mensen rond te zien strompelen met vetkwabben die over hun kousen hangen, die echt wel tegen de 200 kilo wegen. =-)

Ze kunnen nog maar moeizaam lopen. Dus de betere supermarkten hebben electrische winkelwagentjes met een zetel achterop, zodat die dikzakken toch nog kunnen winkelen, zonder moe te worden. En dus hun laatste motivatie om nog wat aan beweging te doen ook direct kwijt zijn. owh

En zo zie je in de supermarkt dan mensen die te dik zijn om te lopen in hun electrische winkelwagentje voorbij zoemen, een wagentje volgeladen met allerlei "fat-free" producten als schenkstroop. :-S
En dan vraag je je als toeschouwer af of je de enige bent die opmerkt "something isn't right here".

Frans
Volg datum > Datum: maandag 15 februari 2010, 11:3215-2-10 11:32 Nr:192294
Volg auteur > Van: Els Kleverlaan Opwaarderen Re:192291
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Atkins dieet / Low Carb recepten en tips Structuur

Els Kleverlaan
Heerhugowaard
Nederland

Jarig op 23-2

2224 berichten
sinds 17-10-2005
van lennep schreef op maandag 15 februari 2010, 11:22:
n]
>
> Aan de maaltijden van dkt frank heb ik wel genoeg denk ik , maar ik wil
> graag een voorraadje ''snoepgoed'' in de koelkast hebben , zodat ik wel
> kan snoepen , maar dan de goede keus gewoon voor handen heb.
> Ik ga vandaag de boodschappen doen , en morgen beginnen...
>
> Gr Esther

Noten? Rijk aan eiwitten, onverzadigde vetten en vezels? De ene soort bevat meer koolhydraten dan de ander, maar als je ze gemengd neemt, valt dat toch wel mee. (Liever geen cashew-noten.)
Walnoten is de verhouding omega vetzuren ook nog erg goed in.
Paranoten zijn rijk aan magnesium.

Els.
Volg datum > Datum: maandag 15 februari 2010, 11:3415-2-10 11:34 Nr:192295
Volg auteur > Van: Frans Veldman Opwaarderen Re:192263
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Atkins dieet / Low Carb recepten en tips Structuur

Frans Veldman
Homepage
Drenthe
Nederland

Jarig op 22-10

5061 berichten
sinds 1-1-2003
Karen Koomans schreef op zondag 14 februari 2010, 23:51:

> Klopt, ik sta er ook van te kijken hoeveel KH je dus - voorheen ongemerkt
> - binnen krijgt op een dag.

Yep. En die koolhydraten zijn meestal toegevoegd. Koop je een pakje ham, zitten er koolhydraten in. Worden gebruikt als "conserveermiddel" ofzo. De duurdere producten zijn wat dat betreft vaak opmerkelijk beter.

> Kwark en
> slagroom bijv.

Je moet gewoon ongeklopte slagroom kopen, en daar zelf slagroom van maken. Nul koolhydraten. Niet lekker? Dan doe je er een snufje suiker in. Je zult verstelt staan hoe weinig suiker er nodig is om het zoet te laten smaken. En kijk dan nog eens hoeveel suiker de fabriek erin stopt. =-)

Inmiddels zijn we (nou ja, vooral Ilona) erg inventief geworden om koolhydraat-arme lekkernijen te maken. Warme chocomel met slagroom! Zelf chocolademelk maken van volle melk en cacao-poeder, zelf slagroom kloppen zonder suiker, mjammie. Eenmaal daaraan gewend leer je het te waarderen. En kortgeleden ergens "onderweg" chocolademelk met slagroom geconsumeerd (als ik fanatiek beweeg zie ik er geen probleem in om wat koolhydraten te eten), maar ongelooflijk, wat een mierzoete troep is dat toch eigenlijk, je tong kleeft aan je verhemelte van de plakkerige suikerconcentratie. En waar is die chocolade eigenlijk gebleven die erin hoort? 8-\ Proef je bijna niet meer door de suiker heen. :-(

> Als je eenmaal in ketose bent en zéker als je daarnaast ook je
> streefgewicht hebt, lijkt het me geen probleem om regelmatig kwark met
> slagroom te eten (hoewel, 260 gram plus 150 gr room lijkt me voor 1
> persoon als ontbijt wel véél (?)).

Je zult ervan opkijken hoeveel je kunt eten als je eenmaal gestopt bent met koolhydraten. Buitenstaanders zullen denken dat je je best aan het doen bent om aan te komen. ;-) Ik vind het heel bevrijdend om gewoon te kunnen eten tot ik echt niet meer op kan.

Frans
Volg datum > Datum: maandag 15 februari 2010, 11:4515-2-10 11:45 Nr:192297
Volg auteur > Van: Michiel Opwaarderen Re:192275
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Atkins dieet / Low Carb recepten en tips Structuur

Michiel
Homepage
Zwolle
Nederland

Jarig op 19-7

2652 berichten
sinds 8-2-2004
Karen Koomans schreef op maandag 15 februari 2010, 1:31:

> zalmfilet van AH. Maar dat is - zie ik nu, tot mijn schande - gekweekte
> zalm.... Het wordt hoog tijd voor een betrouwbaar keurmerk voor
> verantwoord gekweekte zalm.

Verantwoord gekweekte zalm bestaat niet, ook al worden dat biologische visjes, ze zitten allemaal wel op stal met zijn miljoenen hé. Geen enkele bewegingsvrijheid veroordeeld te eten wat er in kiepert word. Ze krijgen daardoor andere genen en die geven de ontsnapten door aan de wilde zalm. De omgeving rond zo'n kweek vijver raakt flink vervuild. Wilde vis kan prima duurzaam gevangen en beheerd worden.

Mijn onderzoek vanmorgen bij onze grote jumbo, leverde wel iets moois op. Ik heb van alles vergeleken en de maatjes haring springt er ver boven uit. Zowel qua samenstelling als voortreffelijke smaak, 1 haring kost 84 cent en er zitten er 4 in een zak. Deze "Bond-seafood maatjes haring", is duurzaam beheerde wilde vis die op zee schoongemaakt en ingevroren is met heel weinig zout! Doordat het vacuum ingepakt zit, levert dat weinige zout toch een normale zoute smaak op. De samenstelling van de voedingsmiddelentabel klopt dan ook niet, want daar houden ze rekening met heel veel zout. Per 100 gram (2 visjes) Vet 16 gram ( 10 gram meervoudig onverzadigd), eiwit ook 16 gram, koolhydraten 0 en natrium (zout) 0.6 gram.
Dat zuur met die moeilijke naam bevat het 2 maal meer dan in mijn oude zalm product, al lijkt het weinig 0,84 gram.

Groet, Michiel
Die vanaf nu aan de haring gaat. Duurzame én rauwe vis :-P
Volg datum > Datum: maandag 15 februari 2010, 11:4715-2-10 11:47 Nr:192298
Volg auteur > Van: Ilona Kooistra Opwaarderen Re:192295
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Atkins dieet / Low Carb recepten en tips Structuur

Ilona Kooistra
Homepage
Drenthe
Nederland

Jarig op 25-9

2749 berichten
sinds 27-7-2003
Frans Veldman schreef op maandag 15 februari 2010, 11:34:

> Je moet gewoon ongeklopte slagroom kopen, en daar zelf slagroom van maken.
> Nul koolhydraten.

Meksuiker zit daar in, hoor. Maar geen enkel probleem als je dat neemt, het is en blijft naar verhouding weinig. Het wordt anders als je per dag meerdere glazen melk drinkt, daar is het suikergehalte hetzelfde maar vet een stuk lager en één glas melk is 200 ml en voordat je 200ml slágroom op hebt zit je al heel vol Grinn!

> Niet lekker? Dan doe je er een snufje suiker in.

Blijf ik stom vinden, gewoon niks. Is lekker als je dat eenmaal gewend bent! :-P

Esther: wij hebben vaak pinda's voor tussendoor, mag van atkins in het begin niet (11 gram koolhydraat, maar daarvan slechts 5 suiker, bij walnoten is het totale koolhydraatgehalte hetzelfde maar is er tweemaal meer suiker, ps dit weet ik niet uit mn hoofd maar er ligt hier een zak pinda's en de walnoten uit die ene tabel). Noten/pinda's zijn echt ideaal, is heel snel en vult heel goed en is gezond :-* Géén cashews inderdaad, die zijn koolhydraatrijk.

Het is misschien in het begin wat uitzoekerij maar don't worry: na een tijdje is het gewoon een nieuwe levenstijl en automatisme hoor...

Enne, komkommer bevat niet veel koolhydraat, kun je gewoon eten.
--
Ilona
Volg datum > Datum: maandag 15 februari 2010, 11:5215-2-10 11:52 Nr:192299
Volg auteur > Van: Frans Veldman Opwaarderen Re:192291
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Atkins dieet / Low Carb recepten en tips Structuur

Frans Veldman
Homepage
Drenthe
Nederland

Jarig op 22-10

5061 berichten
sinds 1-1-2003
van lennep schreef op maandag 15 februari 2010, 11:22:

> Ik volg het dkt Frank dieet , is low carb , maar niet carb.vrij.

Ach, ik heb een beetje een hekel aan het koppelen van de naam van een of andere guru aan een goede eetwijze.
Je bent al een heel eind op weg als je doorhebt dat het niet de vetten zijn die je dik maken, en je hoog cholseterol bezorgen, maar de koolhydraten.

> De ''ketose'' fase zal dus wel wat langer op zich laten wachten...

Komt er niet als je niet terug gaat naar bijna nul koolhydraten. Of dat erg is, daar zijn de meningen over verdeeld.

> Mijn probleem is dat ik dus geen hapjes tussendoor kan gebruiken[heb het
> boek niet , dus weet ook niet of hij daarin adviezen geeft]

De behoefte aan "hapjes tussendoor" ontstaat vooral door het eten van koolhydraten, wat je een schommelende bloedsuikerspiegel bezorgt. Je zult merken dat je met een koolhydraatarm dieet vanzelf die hapjes tussendoor gaat vergeten. ik vergeet tegenwoordig zelfs de lunch, wie had dat ooit kunnen denken?

> Gewoon kaas? want zodra je weer komkommer gebruikt oid , zit je weer aan
> teveel koolhydraten volgens mij.

Koolhydraten in komkommer? Dat zal toch niet zoveel zijn lijkt mij.

> ik eet geen vlees. In hoeverre is het dan zinvol om viscapsules te
> kopen? ,

Lijkt me een beetje een hype dat viscapsule gedoe. Je kunt ook goede plantaardige vetten gebruiken, zoals olijfolie, nootjes eten, etc. De margarine laten staan en weer echte boter gebruiken. Enzovoorts.

> Aan de maaltijden van dkt frank heb ik wel genoeg denk ik , maar ik wil
> graag een voorraadje ''snoepgoed'' in de koelkast hebben , zodat ik wel
> kan snoepen , maar dan de goede keus gewoon voor handen heb.

Als je "voorzichtig" wilt doen met vis, dan kun je ook een dun plakje zalm vullen met roomkaas en oprollen, wat bieslook of zo erbij, en je hebt een nagenoeg nul-koolhydraten maar goed vullende snack. Je kan ook iets doen met zelf slagroom kloppen, vult ook gigantisch.

In het begin is het voor de bewustwording wel goed om een beetje een dieet te volgen, maar na een tijdje wordt het gewoon een automatische levensstijl. Je kijkt niet meer op ieder etiket, je krijgt minder honger tussendoor, je maakt je geen zorgen meer over een koolhydraatje meer of minder, maar mijdt wel intuitief alle spullen waarvan je weet dat ze koolhydraatrijk zijn.

Frans
Volg datum > Datum: maandag 15 februari 2010, 12:0315-2-10 12:03 Nr:192301
Volg auteur > Van: Frans Veldman Opwaarderen Re:192297
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Atkins dieet / Low Carb recepten en tips Structuur

Frans Veldman
Homepage
Drenthe
Nederland

Jarig op 22-10

5061 berichten
sinds 1-1-2003
Michiel schreef op maandag 15 februari 2010, 11:45:

> Verantwoord gekweekte zalm bestaat niet, ook al worden dat biologische

Nee, en wilde zalm is ook niet best.
Veel brandstofverbruik om die beesten achterna te zitten, veel bijvangst van "niet-zalmen" die ongewenst zijn en het loodje leggen, en uiteraard worden andere dieren die van wilde zalm leven de dupe van onze roofmissies, want wat wij hebben weggevangen compenseren we niet.

Ik denk dat gekweekte vis ecologischer is dan wilde vis.

> Ik heb van alles vergeleken en de maatjes haring springt er ver boven uit.

Hoe ecologisch is de haringvangst? Ik weet het niet meer zeker, maar er staat me iets van bij dat de haringvangst ook rampzalige ecologische gevolgen heeft.

> Die vanaf nu aan de haring gaat. Duurzame én rauwe vis :-P

Ik zou nog maar even goed uitzoeken hoe het zit met die duurzaamheid, bijvangst, beschadiging zeebodem door sleepnetten, enzovoorts.

Ok, je moet toch eten, mee eens. Maar om vangst van wilde vissen te bejubelen als duurzaam gaat mij toch net iets te ver.

HET grote probleem is zoals gewoonlijk weer dat we met tevelen zijn. Een handjevol mensen dat wilde vissen vangt is geen ecologische ramp, is zeer duurzaam en gezond. Maar als 18 miljoen Nederlanders haring willen eten omdat het zo "duurzaam" is, dan is de Noordzee direct naar de klote.
En in zo'n situatie kun je beter vis gaan kweken.

Frans
Volg datum > Datum: maandag 15 februari 2010, 12:0715-2-10 12:07 Nr:192302
Volg auteur > Van: Michiel Opwaarderen Re:192298
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Atkins dieet / Low Carb recepten en tips Structuur

Michiel
Homepage
Zwolle
Nederland

Jarig op 19-7

2652 berichten
sinds 8-2-2004
Ilona Kooistra schreef op maandag 15 februari 2010, 11:47:

> Esther: wij hebben vaak pinda's voor tussendoor, mag van atkins in > het begin niet (11 gram koolhydraat, maar daarvan slechts 5 suiker,
> bij walnoten is het totale koolhydraatgehalte hetzelfde maar is er
> tweemaal meer suiker,

Ik koop altijd ongebrande gemengde noten. Niet bij de Aldi trouwens die smaken allemaal naar het zelfde en slecht. Ongebrand heeft voordelen al moet je even wennen aan de smaak. De vetten blijven meer onverzadigd, en verder vertrouw ik op de natuur dat het ongebrand beter is, net als pinda's die koop ik ook ongebrand.
Volg datum > Datum: maandag 15 februari 2010, 12:1715-2-10 12:17 Nr:192304
Volg auteur > Van: Michiel Opwaarderen Re:192301
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Atkins dieet / Low Carb recepten en tips Structuur

Michiel
Homepage
Zwolle
Nederland

Jarig op 19-7

2652 berichten
sinds 8-2-2004
Frans Veldman schreef op maandag 15 februari 2010, 12:03:

> Michiel schreef op maandag 15 februari 2010, 11:45:
>
>> Verantwoord gekweekte zalm bestaat niet, ook al worden dat
> biologische
>
> Nee, en wilde zalm is ook niet best.

Mijn haring heeft het MSC label voor Certified duurzame visserij www.msc.org/nl Ik zoek het nog wel verder uit, eerst naar Luna toe nu.
Volg datum > Datum: maandag 15 februari 2010, 12:2215-2-10 12:22 Nr:192305
Volg auteur > Van: Els Kleverlaan Opwaarderen Re:192302
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Atkins dieet / Low Carb recepten en tips Structuur

Els Kleverlaan
Heerhugowaard
Nederland

Jarig op 23-2

2224 berichten
sinds 17-10-2005
Zodra er bij de ingrediënten van noten vermeld staat dat er plantaardige olie (bijv. zonnebloemolie) in zit, zijn de noten gefrituurd. Bij roosteren hoef je namelijk geen extra olie toe te voegen.

Het is soms lastig om rauwe noten te vinden, ik haal ze bij de halal-slager, nadat ik had ontdekt dat ook de noten van de natuurvoeding-winkel niet allemaal rauw zijn.

Els.
Volg datum > Datum: maandag 15 februari 2010, 12:2315-2-10 12:23 Nr:192306
Volg auteur > Van: van lennep Opwaarderen Re:192299
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Atkins dieet / Low Carb recepten en tips Structuur

van lennep
zwinderen
Nederland

Jarig op 12-5

4767 berichten
sinds 31-8-2005
Het is momenteel echt een hype , die dkt Frank , kan ik niets aan doen.
Maar hij geeft me nu in ieder geval het gevoel enige vastigheid te hebben , en een duidelijk doel voor ogen; 10 weken zijn dieet volgen , en daarna hoop ik mezelf een nieuw eetpatroon te hebben aangemeten.
Maar voor nu heb ik enige leiddraden wel nodig , vandaar de keuze om dkt frank juist nu wel te volgen.

Ik heb nu mijn boodschappenlijstje klaar voor een week, rekening houdend met onregelmatige diensten , en voor het gemak een paar eiwitshakes op de achterhand , mocht ik op een bepaald moment geen tijd hebben , dan heb ik een snel alternatief zonder terug te hoeven grijpen op iets slechts.
Tussendoortje toch ook voor de zekerheid verwerkt [kaas , boursin , komkommer ,walnoten , lijnzaad ,kwark en slagroom], nou , moet toch goedkomen zo!

Gr Esther
Volg datum > Datum: maandag 15 februari 2010, 12:2615-2-10 12:26 Nr:192307
Volg auteur > Van: Els Kleverlaan Opwaarderen Re:192299
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Atkins dieet / Low Carb recepten en tips Structuur

Els Kleverlaan
Heerhugowaard
Nederland

Jarig op 23-2

2224 berichten
sinds 17-10-2005
Artikel over verschillende vetzuren en wat voor effect ze hebben op het lichaam (deze kennis veranderd overigens voortdurend!)
http://nice-info.org/BENL/assets_db/ITEMSKEYWORDS2/items/documents/01_vetzuren0307.pdf

Els.
Je leest nu onderwerp "Atkins dieet / Low Carb recepten en tips"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
298 berichten
Pagina 3½ van 20
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact