InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18908 onderwerpen
275519 berichten
Pagina 169 van 18368
Je leest nu op chronologische volgorde
Volg datum > Datum: vrijdag 12 maart 2004, 10:4012-3-04 10:40 Nr:2521
Volg auteur > Van: Opwaarderen Re:2518
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Paardje kopen: wel of niet Structuur
charset="iso-8859-1"
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable

Hai Ingrid,

Je moet vandaag beslissen dus ik zal meteen reageren en hoop je wat op weg te helpen.

Wanneer je echt een goed gevoel hebt bij dit paardje (dus over het dier zelf geen twijfels hebt), zou ik zeggen: ga er voor!
Je hebt echter twijfels in algemene zin: de huidige stalling, het feit dat je weinig tijd hebt en dat je wellicht wat minder met Isabella kunt gaan doen (tijd en aandacht verdelen). Wat je eerste twijfel betreft: als nieuwe eigenaar kun je het paard stallen waar je wilt! Dus dit hoeft al geen drempel meer te zijn.
Je tweede twijfel tijd: je tijdsbesteding zal zich gaan verschuiven. Bedenk voor jezelf waar je nu zoal je tijd aan besteed en of dat allemaal zo belangrijk is dat je dit niet kunt "inleveren" voor tijdsbesteding aan je paard. Voordat ik mijn paard had, vulde ik mijn tijd met geheel andere dingen die destijds ook belangrijk voor me waren. Maar automatisch worden die dingen steeds minder tot niet meer belangrijk.
Je derde twijfel Isabella: dit is volgens mij een gevoelskwestie, hier kan ik je geen advies over geven. Het komt wel neer op twijfel 2: tijd. Kort gezegd: je hebt wel tijd, vraag is alleen hoe ga je die straks invullen. Mijn persoonlijk advies is: volg je gevoel! Voelt het GOED, ga er dan voor. Voel je te veel twijfels, dan toch maar niet doen...!

Succes!!
Petra
Volg datum > Datum: vrijdag 12 maart 2004, 10:5012-3-04 10:50 Nr:2522
Volg auteur > Van: Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Weer over angst, was: Re: welles/n Structuur
charset="iso-8859-1"
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable

Angelique schreef:
Nu ik bij de enorm grote club van niet-vertrouwende-ruiters hoor, valt me pas op HOE groot die club eigenlijk is ! Ik hoorde vroeger alleen maar dat mensen van paarden stuiterden en daar geen noemenswaardige reactie op hadden, maar nu ik toegeef dat ik daar WEL van geschrokken ben, blijkt zowat iedereen wel bang te zijn dat hun paard ervandoor gaat ! Raar hoor... Ik dacht dat ruiters juist vertrouwen in hun paardje moesten hebben.

Het is heel frappant dat wanneer je ergens open over bent, dat andere mensen dat dan ook durven te zijn (mooi is dat!). Zo heb ik bijv. gemerkt, dat wanneer ik over Jovarna's paniekgedrag van voorheen vertelde, en ik daarvoor de hulp van iemand met paranormale gaven heb ingeschakeld, anderen opeens ook over hun "probleem" met hun paard vertellen. Toen dacht ik ook, 'ik ken je al zo'n tijd, je hebt me nog nooit verteld dat je paard dit of dat gedrag vertoont en dat dat zo'n probleem voor je is'. Maar opeens durven ze het te vertellen en schamen ze zich ook niet om een oplossing te zoeken in spirituele zin (ik heb die dame met paranormale gaven al aan diverse "klanten" geholpen!). Kortom, we hoeven ons ook niet te schamen voor angst, het is tenslotte een van onze basisemoties!

groet, Petra
ps: je vraag was bedoeld voor Ellen, neem ik aan?
Volg datum > Datum: vrijdag 12 maart 2004, 11:4912-3-04 11:49 Nr:2523
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen Re:2521
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Paardje kopen: wel of niet Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
Ingrid den Ouden schreef op vrijdag, 12 maart 2004, 10:01:

> Hoi,
> Gisteravond op een verjaardag van kennissen hoorde ik dat hun
> dochter haar Haflinger (noodgedwongen) moet verkopen. Ze vindt

> hard te denken hoor?
>
> Groet,
> Ingrid

Als je nu eens bij jezelf het volgende navraagt: wilde ik, voordat ik wist dat dit paard 'beschikbaar' was, ook al een paard erbij kopen?
Je antwoord is misschien 'nee' ...tuurlijk, de verleiding is groot maar méér dan een paard is een hele extra zorg! Als je je niet allerlei kopzorg op de nek wilt halen, blijf dan gewoon lekker met jouw Isabella doorgaan en breng jezelf niet in een moeilijke situatie.
Als je, zoals ik, de hele dag tussen je paarden zit en ze in de achtertuin hebt staan, zelfs dan is het lastig om iedereen aan bod te laten komen! En niemand is er mee gebaat als je jezelf in de stress moet gooien om 't allemaal op orde te houden!
Niet doen, zou ik zeggen.
Marianne
Volg datum > Datum: vrijdag 12 maart 2004, 12:1812-3-04 12:18 Nr:2524
Volg auteur > Van: Ilona Kooistra Opwaarderen Re:2523
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Paardje kopen: wel of niet Structuur

Ilona Kooistra
Homepage
Drenthe
Nederland

Jarig op 25-9

2749 berichten
sinds 27-7-2003

>> Hmmmm moeilijk. Iemand nog wat tips of adviezen? Ik zit echt
>> hard te denken hoor?

Hoi Ingrid,

Het feit alleen al dat je het paard daar op stal moet hebben staan is iets waar je later niet blij mee zult zijn. Misschien is het een mogelijkheid om het paard dicht bij Isa in de buurt te zetten? Niet bij haar in de wei, dat kan niet maar wellicht is er een andere plaats waar je ze beide kunt stallen?

Nou heb ik dat al eens eerder voorgesteld en ik geloof dat er zo dicht in de buurt niks was en dat je niet wilt dat Isa verder staat omdat ze dan niet meer zoveel aandacht krijgt... Maar als jij een ander paard ergens anders hebt staan krijgt ze ook minder tijd van jou..

Bovendien, wat is het voordeel voor jou dat jij dat paard koopt, onderhoud betaalt etc en dat dan ondertussen dat meisje/vrouw er op mag blijven rijden. Ik denk dat het in de praktijk voor jou aan gaat voelen alsof het paard nog van haar is en dat jij nu degene bent die ervoor betaalt... En je kan niet eens lekker in het bos rijden...

Ik denk dat zolang je het paard daar laat staan:
-het niet als je eigen paard aanvoelt
-je niet blij bent dat jij het onderhoud moet betalen en zij gewoon mag rijden
-je niet blij bent dat je isa minder aandacht kan geven
-je nog steeds niet lekker in het bos kunt rijden, en dus niet zoveel hebt aan een 'eigen' paard

Oplossing zou kunnen zijn om dat paard dicht bij jou in de buurt te plaatsen, dan is er iets veranderd (ook voor de huidige eigenaresse), en zal het meer als je eigen paard aanvoelen, kun je in het bos rijden EN kun je de paarden gaan combineren (1 als handpaard mee ofzo) en hoef je je niet lullig te voelen tegenover Isa..

Succes met de beslissing,

Groetjes Ilona

PS Wat ik nu noem zijn verstandelijke dingetjes die je misschien kunnen helpen maar uiteindelijk gaat het om je gevoel (maar als je niet achter dat gevoel kunt komen heb je misschien wel iets aan dit soort reacties)
Volg datum > Datum: vrijdag 12 maart 2004, 12:2412-3-04 12:24 Nr:2525
Volg auteur > Van: Frans Veldman Opwaarderen Re:2513
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: welles/nietes , Re: wat zijn Bach Structuur

Frans Veldman
Homepage
Drenthe
Nederland

Jarig op 22-10

5061 berichten
sinds 1-1-2003
Karen Koomans schreef op Fri, 12 Mar 2004 01:57:58:

> Frans schreef:
> "Bach-bloesems prima, maar ik wil wel graag weten hoe die dingen
> werken. Of
> ze op neuro-transmitters inwerken of zo dat maakt me niet uit,
> als er maar
> een aannemelijke reden is waarom ze werken."
>
> Er IS (nog) geen wetenschappelijke verklaring hoe en waarom Bach
> Bloesem
> Remedies werken.

Daar was ik al bang voor... Wat ik dan wel hoop is dat er op zijn minst een dubbelblind onderzoek naar is gedaan OF het werkt. (Als er iemand is die niet weet wat een dubbelblind onderzoek is vraag het even, dan leg ik het uit). En ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat zo'n onderzoek nooit is gedaan, of dat het wel is gedaan maar dat de uitkomst niet ten gunste van de Bach-Bloesems was en dat het dus de doofpot in is gegaan.

Wat blijft er over? Als we niet weten HOE het werkt en ook nooit bewezen is DAT het werkt? We hebben het dan niet meer over een theorie of over een feit maar over iets dat nog het beste valt te omschrijven als een religie. "Er is niks bewezen, er is geen reden om het aan te nemen, je moet er gewoon maar in geloven."

Natuurlijk zijn er empirische bevindingen van mensen die zeggen "ik gaf mijn paard Bach-Bloesems en hij werd beter/kalmer (vul maar wat in)" maar paarden worden doorgaans ook vanzelf wel beter en kalmer dus dat zegt helaas niet veel.

> Het woord energie, en energieën, wordt in deze kaders op een
> heel andere
> maner gebruikt dan binnen de exacte wetenschap natuurkunde.

Dat weet ik. Jammer dat er dezelfde term voor is gekozen, maar dat is zo erg nog niet. Wat ik veel storender vind is dat OMDAT het toevallig dezelfde naam heeft dat er dan geprobeerd wordt om e.e.a. natuurkundig te bewijzen of ermee te vergelijken. En dan kom ik (en vele anderen) in opstand. ;-)

> Overigens is men op het gebied van aura fotografie inmiddels al

Dat je aura's kan zien dat weet ik, maar hoe zit dat met fotograferen? Aangezien je iets ziet dat niet visueel is komt het wat vreemd over dat je het zou kunnen fotograferen (hoewel ik vermoed dat dit niet met een gewoon toestel gaat).

> Ik heb geprobeerd een voorbeeld te vinden van zinnen of
> uitdrukkingen waarin
> het woord energie voorkomt, die dicht aanliggen tegen wat ik met
> energie
> bedoel maar niet binnen de wetten van de natuurkunde vallen. Ik
> weet niet of
> dat met deze zinnen gelukt is ?

Ja, dat begrijp ik. Zo is het duidelijk dat je het over iets anders dan natuurkundige grootheden hebt. Het gaat pas mis als je er een relatie met natuurkunde aan gaat knopen. Ik kan bijvoorbeeld zeggen dat iemand een negatieve uitstraling heeft, maar ik denk dat mensen me raar zouden gaan aankijken als ik door dat woordje "straling" gelijk met natuurkundige formules aankom om het verval van radioactieve uitSTRALING te gaan bepalen. Er is namelijk GEEN link met iets natuurkundigs, dus natuurkundige verschijnselen zijn er niet mee te vergelijken. Het zijn appels en peren.

> Je schreef: "Angsten hebben niets met energie te maken. Angsten zijn

Ik zou dus eigenlijk moeten schrijven "Angsten hebben niets met natuurkundige energie te maken".

een
> psychisch proces, dat je met chemische middelen eventueel kan besturen. Als
> Bach-bloesems iets doen dan doen ze dat door de stoffen die erin zitten, ..
> ."
> Hoe zit dat dan met bijvoorbeeld muziek?

Ok, door de stoffen die erin zitten OF de zintuiglijke waarneming. ;-)

> Ik zou ook wel graag beter willen weten hoe ze werken. Maar ik vind het geen
> voorwaarde, voor mij is het veel belangrijker ervaren te hebben en
> daardoor nu te weten DAT ze werken.

Zonder een dubbelblind onderzoek kom je nooit te weten OF iets werkt. Ik kan als mijn paard aan het hoesten is hem een keer een stuk kandijkoek geven. Als mijn paard een week later niet meer hoest, is het dan bewezen dat kandijkoek een medicijn is dat helpt tegen het hoesten? En als andere mensen ook een keer een paard hebben dat hoest, en hem dan ook een stuk kandijkoek geven (omdat ze op mijn site hebben gelezen dat dat werkt), waarbij dan een week later het paard ook niet meer hoest, is het DAN bewezen dat het werkt?
Probleem is dat hoesten iets is dat over het algemeen vanzelf over gaat/minder wordt. Maar dat iedereen die kandijkoek voert aan zijn paard vervolgens denkt dat het door die kandijkoek kwam dat het paard minder is gaan hoesten.
Zo zijn er tal van "medicijnen" die niet echt werken maar waarvan wordt gedacht dat ze werken, omdat hele volkstammen op een dergelijke manier hebben "ervaren" dat het werkt.
Dat een individu heeft ervaren dat iets werkt is voor mij dus geen reden om aan te nemen DAT het ook daadwerkelijk werkt.

> Mensen / wetenschappers kunnen nog maar een klein deel van alles wat er is,
> verklaren. Dat wil toch niet zeggen dat alles waarvoor (nog) geen verklaring
> is, er niet is, of niet belangrijk is, of niet kan werken?

Nee, helemaal niet! Maar wetenschappers kunnen wel alles testen en meten. Als iets werkt dan moet dat ondubbelzinnig te bewijzen zijn met een dubbelblind onderzoek.

Groeten,
Frans
Volg datum > Datum: vrijdag 12 maart 2004, 13:0012-3-04 13:00 Nr:2526
Volg auteur > Van: Ilona Kooistra Opwaarderen Re:2519
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: bekappen of ijzers Structuur

Ilona Kooistra
Homepage
Drenthe
Nederland

Jarig op 25-9

2749 berichten
sinds 27-7-2003
lailapri schreef op vrijdag, 12 maart 2004, 10:07:

> Een vriendin van mij heeft een paard die volgen haar hoefsmid
> scheef staat en dus minimaal 2 keer op ijzers moet. Is dit ook
> met natuulijkbekappen op te lossen? Bij zijn achterbenen slijt
> de binnenkant harder.

Als je je paard niet op de hoefwand laat lopen slijt het zowiezo al lang niet zo snel scheef af. Als het dan nog scheef afslijt kun je kijken waardoor het komt. Het kan zijn dat de toon te lang is in de hoef zodat het paard niet goed af kan wikkelen.

Als het paard gewoon echt scheef staat dan moet je je ook bedenken dat wanneer je hem 'recht' zet met een ijzer dat je dan dus een standcorrectie uitvoert. Het ziet er dan allemaal mooi uit voor het oog maar de gewrichten krijgen het dan wel te verduren.

Het is onmogelijk om zonder een paard te zien, kijken hoe hij loopt etc te kunnen zeggen wat je moet doen. De standaard heb ik net opgenoemd, het kan komen doordat het paard gedwongen wordt verkeerd af te wikkelen (wat ook weer diverse oorzaken kan hebben, niet alleen te lange toon maar ook bijv zwakke witte lijn en dus pijn bij het recht afwikkelen). En als het scheef is is het ook niet duidelijk of het niet vanzelf weer recht wordt met de juiste bekappingen.

Sorry, kan je geen duidelijk antwoord geven. Behalve dat ik nog nooit heb meegemaakt dat een paard niet zonder ijzers kan lopen. Het is middels de juiste bekapping hoogstwaarschijnlijk gewoon op te lossen maar hoe precies en dergelijke dat is niet zo te zeggen. Dan moet je een paard zien, en de gang beoordelen etc.

Groet Ilona
Volg datum > Datum: vrijdag 12 maart 2004, 13:4712-3-04 13:47 Nr:2527
Volg auteur > Van: Angelique Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Weer over angst Structuur
Angelique
Westmaas
Nederland

Jarig op 2-6

61 berichten
sinds 28-7-2003
SG9pIEluZ3JpZCwNCiANCkphLCBkYW4gaGViIGplIGhldCBoZWxlbWFhbCBuaWV0IG5hYXIgamUg
emluICENCiANCklrIGRlbmsgb29rIGluZGVyZGFhZCBkYXQgaGV0IGhlZWwgYW5kZXJzIHphbCB6
aWpuIGFscyBpayBtZXQgVGFyYSBhYW4gZGUgc2xhZyBnYS4gSGFhciBrZW4gaWsgdmVlbCBiZXRl
ciBkYW4gRG9ubnkgZGllIGlrIChudSBUYWFyIHZlcmh1aXNkIGlzKSAxeCBwZXIgd2VlayB6aWUu
DQogDQpHZWx1a2tpZyBoZWIgaWsgd2VzdGVybiBsZXNzZW4gdmFuIENsYXVkaWEsIGVuIGhlZWZ0
IHplIGVlbiBwYWFyZGplIGRhdCB6aWNoIGVjaHQgaGVlbCB3ZWluaWcgYWFudHJla3QgdmFuIG1p
am4gc3Bhbm5pbmcuIERpZSBsZXNzZW4gYmxpamYgaWsgdm9sZ2VuLCBlbiBEb25ueSByaWpkIGlr
IGV2ZW4gbmlldC4NCklrIHdpbCB0b2NoIG92ZXIgZWVuIGphYXJ0amUga2xhYXIgemlqbiBvbSBU
YWFyIG1ldCBCb3NhbCB0ZSBiZWxlcmVuLi4uDQogDQpPcCBtaWpuIHZvcmlnZSBzdGFsIGhhZCBp
ZWRlcmVlbiBuYXR1dXJsaWprIHdlbCBlZW4gZWlnZW4gcGFhcmQsIGVuIGRhbiB2YWx0IGhldCBt
ZSBlY2h0IHRlZ2VuIGRhdCBlciBub2cgem92ZWVsIG1lbnNlbiB6aWpuIGRpZSBlaWdlbmxpamsg
Z2VlbiB2ZXJ0cm91d2VuIGhlYmJlbiBpbiBodW4gZWlnZW4gcGFhcmQgISBJayBkZW5rIHpvJ24g
ODAlIG9wIGRpZSBzdGFsLg0KIA0KR3JvZXRqZXMsDQpBbmdlbGlxdWUNCg0KCS0tLS0tT29yc3By
b25rZWxpamsgYmVyaWNodC0tLS0tIA0KCVZhbjogSW5ncmlkIGRlbiBPdWRlbiBbbWFpbHRvOmZv
cnVtQHBhYXJkbmF0dXVybGlqay5ubF0gDQoJVmVyem9uZGVuOiB2ciAxMi0zLTIwMDQgMTA6MDMg
DQoJQWFuOiBhLmlwcGVsQGhldG5ldC5ubCANCglDQzogDQoJT25kZXJ3ZXJwOiBbUE5dUmU6IFdl
ZXIgb3ZlciBhbmdzdCwgd2FzOiBSZTogd2VsbGVzL25pZXRlDQoJDQoJDQoNCglBbmdlbGlxdWUg
c2NocmVlZiBvcCBGcmksIDEyIE1hciAyMDA0IDA4OjU5OjAyOg0KCT4gUFMgTnUgaWsgYmlqIGRl
IGVub3JtIGdyb3RlIGNsdWIgdmFuIG5pZXQtdmVydHJvdXdlbmRlLXJ1aXRlcnMNCgk+IGhvb3Is
DQoJPiB2YWx0IG1lIHBhcyBvcCBIT0UgZ3Jvb3QgZGllIGNsdWIgZWlnZW5saWprIGlzICEgSWsg
aG9vcmRlDQoJPiB2cm9lZ2VyDQoJPiBhbGxlZW4gbWFhciBkYXQgbWVuc2VuIHZhbiBwYWFyZGVu
IHN0dWl0ZXJkZW4gZW4gZGFhciBnZWVuDQoJPiBub2VtZW5zd2FhcmRpZ2UgcmVhY3RpZSBvcCBo
YWRkZW4sIG1hYXIgbnUgaWsgdG9lZ2VlZiBkYXQgaWsNCgk+IGRhYXIgV0VMDQoJPiB2YW4gZ2Vz
Y2hyb2trZW4gYmVuLCBibGlqa3Qgem93YXQgaWVkZXJlZW4gd2VsIGJhbmcgdGUgemlqbiBkYXQN
Cgk+IGh1bg0KCT4gcGFhcmQgZXJ2YW5kb29yIGdhYXQgIQ0KCT4gUmFhciBob29yLi4uIElrIGRh
Y2h0IGRhdCBydWl0ZXJzIGp1aXN0IHZlcnRyb3V3ZW4gaW4gaHVuDQoJPiBwYWFyZGplDQoJPiBt
b2VzdGVuIGhlYmJlbi4NCgkNCglIb2kgQW5nZWxpcXVlLA0KCU5vdSBpayBiZW4gb29rIHpvJ24g
cnVpdGVyIGhvb3IuIEFsbGVlbiBpayBoZWIgbm9nIGVlbiAiYmlqa29tZW5kIiBwcm9ibGVlbSBp
ayBoZWIgZ2VlbiBlaWdlbiByaWpwYWFyZC4gSWsgcmlqIGFsdGlqZCBvcCBlZW4gcGFhcmQgdmFu
IGVlbiBtYW5lZ2UuIEVuIGRhdCB6aWpuIGVpZ2VubGlqayBhbHRpamQgd2VsIGFuZGVyZW4uIElr
IGhhZCBlZW4gInZhc3QiIHBhYXJkamUsIGRhdCBpayB2ZXJ0cm91d2RlIGVuIG9tZ2VrZWVyZCwg
bWFhciBkaWUgaXMgdmVya29jaHQgKGVyIGtvbiBiaWpuYSBuaWVtYW5kIG9wIHJpamRlbjsgaWsg
d2FzIGVlbiB1aXR6b25kZXJpbmcpLiBPdmVyIGRhdCBwYWFyZCBkZWRlbiBkZSBtZWVzdCB3aWxk
ZSB2ZXJoYWxlbiBkZSByb25kZSwgbWFhciBpayBoYWQgZXIgYWx0aWpkIGVlbiBicmF2ZSBhYW4u
IFZvb3JvcCBvZiBhY2h0ZXJhYW4sIHplIGdpbmcgZXIgbm9vaXQgdmFuZG9vci4NCgkNCglNYWFy
IGdvZWQsIG1pam4gYW5nc3QgaXMgb29rIGdla29tZW4gZG9vciBlZW4gZmlrc2UgdmFsLiBJayBo
YWQgbm9vaXQgdmVyd2FjaHQgZGF0IGVlbiBwYWFyZCB6byBnZW1lZW4gZWVuIHJ1aXRlciBlcmFm
IGtvbiBib2trZW4uIEVuIHNpbmRzIGRpZSB0aWpkIGJlbiBpayBtaWpuIHZlcnRyb3V3ZW4ga3dp
anQuIElrIHdpc3QgdmFuYWYgZGF0IG1vbWVudCwgaWsga2FuIGVyIGR1cyBvb2sgYWYuIElrIGhl
YiB0b2VuIG9vayBlY2h0IGdld29vbiBnZWx1ayBnZWhhZCBob29yIChlbiBnZWx1a2tpZyBlZW4g
Y2FwIG9wOyBzaW5kcyBkaWUgdGlqZCByaWogaWsgbm9vaXQgbWVlciB6b25kZXIpLg0KCQ0KCUhl
dCBpcyB6ZWxmcyBvb2l0IGVlbiByZWRlbiBnZXdlZXN0IG9tIG1ldCBtZW5uZW4gdGUgZ2FhbiBi
ZWdpbm5lbi4gTGVra2VyIHZlaWxpZyBhY2h0ZXIgaGV0IHBhYXJkIChoZXQgaXMgbm9nIG5pZXQg
aW4gbWUgb3BnZWtvbWVuIGRhdCBkaWUgZXIgb29rIHZhbmRvb3Iga3VubmVuIGdhYW4gb3Zlcmln
ZW5zIGhhaGEpLg0KCQ0KCU1hYXIgaW5taWRkZWxzIHByb2JlZXIgaWsgbWlqbiBhbmdzdCB0ZSBv
dmVyd2lubmVuLiBPZiBpcyBoZXQgd2VsIGVjaHQgYW5nc3Q/IERhdCBkZW5rIGlrIG9vayB3ZWVy
IG5pZXQuIE1hYXIgem9kcmEgaWsgaG9vciAiamlqIG1vZXQgb3AgZGllIG9mIGRpZSIgZGllIGJl
a2VuZCBzdGFhdCBhbCBib2trZXIsIGRhbiB2b2VsIGlrIGRlIHplbnV3ZW4gYWwgd2VlciBkb29y
IG1pam4gbGlqZiBnaWVyZW4sIHpvYWxzIGFmZ2Vsb3BlbiBkaW5zZGFnLiBFbiB3YXQgYmxpamt0
LCBoZXQgYmVlc3RqZSBoZWVmdCBnZWVuIGJvayBnZWdldmVuLCBoZWVmdCBuaWV0IGhldCBiaXQg
Z2Vub21lbiB3YXQgemUgdmFrZXIgZG9ldCwgZW56LiBJayBtb2V0IGR1cyBnZXdvb24gbmlldCB6
byB6ZW51d2FjaHRpZyBkb2VuIGVuIGVpZ2VubGlqayB2ZXJ0cm91d2VuIG9wIG1lemVsZiBlbiBk
dXMgb29rIG9wIGhldCBwYWFyZC4NCgkNCglNYWFyIG5hZGVlbCBpcyB3ZWwgZGF0IGplIG1ldCBl
ZW4gbWFuZWdlIHBhYXJkIGdlZW4gZ29lZGUgYmFuZCBrdW50IG9wYm91d2VuICh2b29yIGRpZSBl
bmUga2VlciBkYXQgamlqIGtvbXQgcGVyIHdlZWsgdHVzc2VuIGFsIGRpZSBhbmRlcmUgcnVpdGVy
cyBkb29yIGRpZSBoZXQgZGllciBiZXJpamRlbikuDQoJDQoJR3JvZXRlbiwNCglJbmdyaWQNCgkN
Cgk9PT09PT09PT09PT09PT09PT09PT09PT09PT09PT09PT09PT09PT09PT09PT09PT09PT09PT09
PT09PT09PT09DQoJRGV6ZSBlLW1haWwgaXMgZG9vciBFLW1haWwgVmlydXMgU2NhbiB2YW4gSGV0
IE5ldCBnZWNvbnRyb2xlZXJkIG9wIHZpcnVzc2VuLiBaaWUgdm9vciBtZWVyIGluZm9ybWF0aWU6
IGh0dHA6Ly93d3cuaGV0bmV0Lm5sL2V2cy8NCgkNCg0K
Volg datum > Datum: vrijdag 12 maart 2004, 13:5512-3-04 13:55 Nr:2528
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen Re:2527
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Weer over angst Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
Angelique schreef op Fri, 12 Mar 2004 13:47:35:

> SG9pIEluZ3JpZCwNCiANCkphLCBkYW4gaGViIGplIGhldCBoZWxlbWFhbCBuaWV0I
> G5hYXIgamUg
> emluICENCiANCklrIGRlbmsgb29rIGluZGVyZGFhZCBkYXQgaGV0IGhlZWwgYW5kZ

> Cgk9PT09PT09PT09PT09PT09PT09PT09PT09PT09PT09PT09PT09PT09PT09PT09PT09PT09PT09
> PT09PT09PT09DQoJRGV6ZSBlLW1haWwgaXMgZG9vciBFLW1haWwgVmlydXMgU2NhbiB2YW4gSGV0
> IE5ldCBnZWNvbnRyb2xlZXJkIG9wIHZpcnVzc2VuLiBaaWUgdm9vciBtZWVyIGluZm9ybWF0aWU6
> IGh0dHA6Ly93d3cuaGV0bmV0Lm5sL2V2cy8NCgkNCg0K

Hmmm... van deze tekst worden we wel een beetje bang! Ik kan er in ieder geval niks van lezen?
Volg datum > Datum: vrijdag 12 maart 2004, 14:1912-3-04 14:19 Nr:2529
Volg auteur > Van: Ingrid den Ouden Opwaarderen Re:2528
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Weer over angst Structuur
Ingrid den Ouden
Nederland


2106 berichten
sinds 28-7-2003
Marianne schreef op vrijdag, 12 maart 2004, 13:55:

> Angelique schreef op Fri, 12 Mar 2004 13:47:35:
>
>> SG9pIEluZ3JpZCwNCiANCkphLCBkYW4gaGViIGplIGhldCBoZWxlbWFhbCBuaWV0I
>> G5hYXIgamUg
enz.
>
> Hmmm... van deze tekst worden we wel een beetje bang! Ik kan er
> in ieder geval niks van lezen?

EH nee, ik ook niet. Ik schrok al. We hadden gisteren een virus binnen gekregen en na opschoning vanochtend vroeg een computercrash. Dus ik dacht nee he, wat heb ik nu gedaan.

Gelukkig hebben jullie het ook. Pff, maarre voor Angelique is het misschien geen pffff.

groeten,
Ingrid
Volg datum > Datum: vrijdag 12 maart 2004, 14:3512-3-04 14:35 Nr:2530
Volg auteur > Van: Ingrid den Ouden Opwaarderen Re:2524
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Paardje kopen: wel of niet Structuur
Ingrid den Ouden
Nederland


2106 berichten
sinds 28-7-2003
Hoi,
Dank voor jullie reacties allemaal.
Sommigen van jullie stipten precies mijn probleem aan en dat heeft me wel verder geholpen met mijn keuze hoor.
Ik doe het niet.
Het zou voor het meisje een ideale oplossing zijn, maar voor het paard niet en ook niet voor mezelf.
En ik denk ook aan Isabella; wat schiet zij er mee op ... totaal niets. Ze zal eerder minder aandacht krijgen als meer.
Ze heeft niets aan die pony, want naast een overnachting in de zomer, zal het dier niet vaak zien.

Nee ik blijf maar bij mijn eerste plannetje. Een 2e shetlander voor 2-span rijden. Daar heb ik wat aan, is eenvoudiger voor verzorging want ze staan bij elkaar en vooral Isabella heeft er wat aan.
Maar ja, zover zijn we ook nog niet.

Ik moet wel eerlijk zijn dat ik wel overwogen heb hoor om een pony te kopen om op te rijden (klein paard beter gezegd). Het rommelt nogal op de manege en dat is niet leuk. Ik wil gewoon lekker kunnen rijden wanneer ik zin heb en vooral op het paard waar ik zin in heb.
Helaas paarden genoeg, maar geen stallingsruimte. Isabella verkopen is geen optie overigens.

Dus hoop ik voor dat meisje dat haar pony goed terecht gaat komen. Ze heeft veel voor haar pony gedaan; het was een enorm bang dier toen ze hem kreeg en soms zelfs onhandelbaar (in het begin zijn ze ooit met een hooivork de stal in gemoeten om haar te kunnen benaderen; vreselijk gewoon). Het dier is nu heel lief en braaf. Echter toen ze vorige week even wilde voorrijden met die pony voor de eventuele nieuwe koper, ging de haflinger weer de hele trukendoos opentrekken en was alleen maar aan het bokken en steigeren. Alsof hij het voelde gaf ze zelf aan dat er iets niet klopte.
Daarom vind ik het ook zo sneu dat ze "uit elkaar" moeten. Het zijn zeer goede kennissen en inderdaad was het mijn bedoeling ze te helpen. Ik zou vrijwel gratis die pony kunnen krijgen tegen betaling van de stal en het laten rijden van dat meisje. Tja, jammer dus.

Groeten,
Ingrid
Volg datum > Datum: vrijdag 12 maart 2004, 14:3512-3-04 14:35 Nr:2531
Volg auteur > Van: Angelique Opwaarderen Re:2529
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Weer over angst Structuur
Angelique
Westmaas
Nederland

Jarig op 2-6

61 berichten
sinds 28-7-2003
Nou, daar begrijp ik nou niets van... :-)

Via netmail is me dat nog nooit eerder gebeurd, ik heb gelukkig nog het verzonden bericht, dus hieronder:

Hoi Ingrid,

Ja, dan heb je het helemaal niet naar je zin !

Ik denk ook inderdaad dat het heel anders zal zijn als ik met Tara aan de slag ga. Haar ken ik veel beter dan Donny die ik (nu Taar verhuisd is) 1x per week zie.

Gelukkig heb ik western lessen van Claudia, en heeft ze een paardje dat zich echt heel weinig aantrekt van mijn spanning. Die lessen blijf ik volgen, en Donny rijd ik even niet.
Ik wil toch over een jaartje klaar zijn om Taar met Bosal te beleren...

Op mijn vorige stal had iedereen natuurlijk wel een eigen paard, en dan valt het me echt tegen dat er nog zoveel mensen zijn die eigenlijk geen vertrouwen hebben in hun eigen paard ! Ik denk zo'n 80% op die stal.

Groetjes,
Angelique

Ingrid den Ouden schreef op vrijdag, 12 maart 2004, 14:19:
Volg datum > Datum: vrijdag 12 maart 2004, 14:4212-3-04 14:42 Nr:2532
Volg auteur > Van: Ingrid den Ouden Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Aiaiai dat opstappen Structuur
Ingrid den Ouden
Nederland


2106 berichten
sinds 28-7-2003
Hoi,

Ik zit met een heel ander probleem overigens. Het opstappen op een paard. Tja, stom, maar ik ben zo on-lenig (laten we het zo maar uitdrukken) dat ik er gewoonweg niet opkom (althans niet op een paard van boven de 1.60).
Beugel op laatste gaatje werkt soms wel en paar weken geleden dat trapje ook wel (paard van 1.78).
Maar nu had ik afgelopen dinsdag een jonge telg die nog niet stil wil staan bij het opstappen. En ik er dus niet op kwam. Trapje valt dan af. Loop je daar te hinken en te stuntelen. Kennelijk zeer komisch (ja lachen jullie ook maar), maar het lukte dus niet.

Uiteindelijk ging ik dan toch maar aan het "hijssen". Wonder boven wonder ging die dribbel-tante ineens stilstaan. Ze voelde kennelijk dat ze nu toch wel ene hele oenige ruiter op haar rug kreeg :-).

Maarre, hebben jullie tips hoe ik mezelf wat leniger en behendiger kan leren opstappen?
Dit is voor een paard ook niet echt ideaal dat gezeul aan 1 kant van zijn lijf.
Veel oefenen lukt niet als je maar maximaal 1x per week zo'n dier bestijgt. Ik wilde al oefenen op de trap, maar dat lukt niet best, want je hebt geen houvast aan de bovenkant zeg maar.

Wie weet er "leuke" oefeningen die je kunt doen om die spieren wat sterker te maken (welke gebruik je eigenlijk bij het opstappen?).

Of wie weet er een manier om een paard stil te laten staan?
Er zijn geen helpers overigens, iedereen doet zijn eigen paard en stapt zelf op (haha). O ja, paardje dat ik nu berijd is 4 jaar. We stappen op de binnenplaats op met genoeg ruimte om rondjes te lopen, maar geen plekje om haar "klem" te zetten.

Groeten,
Ingrid
Volg datum > Datum: vrijdag 12 maart 2004, 15:4012-3-04 15:40 Nr:2533
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen Re:2532
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Aiaiai dat opstappen Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
Ingrid den Ouden schreef op vrijdag, 12 maart 2004, 14:42:

> Hoi,
>
> Ik zit met een heel ander probleem overigens. Het opstappen op

> rondjes te lopen, maar geen plekje om haar "klem" te zetten.
>
> Groeten,
> Ingrid

Ja, ik heb wel wat tips voor je!

Maar, op de eerste plaats toch een pleidooi voor een 'opstapje' of dat nu een stevig keukentrapje, een opstaptafel of voor mijn part een stevig bierkratje is. Dat is allemaal beter dan aan een paard te gaan hangen ( of aan 't zadel) en ik denk dat een hoop paardenruggen en zadels er beter aan toe zouden zijn als we 't nou gewoon niet zo stoer zouden vinden om zoner opstap op te stijgen. Er is tenminste één manage in Nederland waar je verplicht bent om de opstaptafel te gebruiken: Stal Mansour in Arnhem.

Maar goed: voor iedere ruiter ( of je nu 1 x per week of 10 x per dag een paard rijdt) is het verstandig om wat aan zij'/haar soepelheid te doen. Dat begint al vóór het opstijgen door je spieren op te rekken en op te warmen. Dat scheelt al 50% blessures.

De meeste mensen stijgen op door de spierkracht in hun armen te gebruiken en dat resulteert altijd even in een hang-en hijsmoment. Niet goed dus: de kracht moet vanuit je benen, of beter nog, je enkels komen. Dat laatste is overigens ook het belangrijkste scharnierpunt van het been bij het rijden, maar dat even terzijde.

Begin eens met de volgende oefening: je gaat op de traptrede van de trap in je huis staan, met slechts een deel van je voet op de trede. De achterste helft van je voet ( vanaf 't midden zegmaar, tot aan de hiel) hangt dus ongesteund. En nu veren door je voeten, met je gewicht. Voor de zekerheid hou je je natuurlijk wel even aan de trapleuning vast!
Als je dit probeert, voel je de spieren rondom je enkelgewricht en je kuit, meestal wel goed trekken ( zeker als je wat stijf bent). Begin met 20x met beide voeten op de traptree, en dan nog 's 10 x met één voet enzovoorts. Dan heb je al een aardige rekoefening gedaan, die je ook helpt bij het opstijgen: dat moet je namelijk vanuit het been doen ( óp-veren). Een hele goede efening om die duwkracht vanuit je been te oefenen is ook zo'n trampoline waar kinderen mee spelen. Is bovendien ook nog 's hartstikke goed voor je balans!

Nou is dit een goede start? Als je meer oefeningen wilt hebben om beter te paard te zitten ( of opwarmoefeningen voor je spieren), dan zeg je 't maar!

Groetjes, Marianne
Volg datum > Datum: vrijdag 12 maart 2004, 15:4712-3-04 15:47 Nr:2534
Volg auteur > Van: jo Opwaarderen Re:2526
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: bekappen of ijzers Structuur

jo
Møre og Romsdal
Noorwegen


763 berichten
sinds 22-11-2003
lailapri schreef op vrijdag, 12 maart 2004, 10:07:

> Een vriendin van mij heeft een paard die volgen haar hoefsmid
> scheef staat en dus minimaal 2 keer op ijzers moet. Is dit ook
> met natuulijkbekappen op te lossen? Bij zijn achterbenen slijt
> de binnenkant harder.

Als je binnenkant harder slijt, rasp je de buitenkant bij.
Jij bent dan het alternatief van het natuurlijk afslijten.

Ik zou er geen ijzers onder zetten.
Beetje bij beetje raspen.
Volg datum > Datum: vrijdag 12 maart 2004, 15:4612-3-04 15:46 Nr:2535
Volg auteur > Van: De Weerdt Nicole Opwaarderen Re:2533
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Aiaiai dat opstappen Structuur
De Weerdt Nicole
Kruishoutem
Belgie

Jarig op 25-8

55 berichten
sinds 30-11-2003
Hoi,

Er zullen hier wel mensen zijn die dit niet goed vinden, maar het is me toch
gelukt.
Ik heb een nogal grote merrie, nu staat ze braafkes stil maar in het begin
deed ze dit niet. Stijbeugels moest ik niet verlengen of ik kon er niet meer
op. Ietske kon ik de beugels verlengen maar, voet in de beugel en madame was
al vertrokken. Daar hangt je dan maneuvers te maken om er toch maar op te
kunnen. Tenslotte had ik het gevonden: ik gaf haar iets te knabbelen voor ik
opstapte dus ze was bezig en ik kon deftig opstappen. Dit geeft zo een paar
maanden geduurd en nu blijft ze gewoon stilstaan en iets te knabbelen moet
ik haar niet meer geven.

Nicole
Je leest nu op chronologische volgorde
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18908 onderwerpen
275519 berichten
Pagina 169 van 18368
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact