InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
776 berichten
Pagina 17 van 52
Je leest nu alle berichten van "Unartica"
Volg datum > Datum: zondag 5 april 2009, 19:145-4-09 19:14 Nr:162327
Volg auteur > Van: Unartica Opwaarderen Re:42085
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Weidebeheer Structuur

Unartica
Nederland

Jarig op 18-8

776 berichten
sinds 30-4-2007
van lennep schreef op dinsdag 31 januari 2006, 10:29:

>
> Ik heb er wel spijt van dat wij het zo gedaan hebben , maar
> toen was het de snelste oplossing.
> Ohja , nieuw ingezaaid gras kun je niet hooien , en paarden
> worden er sneller bevangen van!!
>
> Das onze ervaring.
> Groetjes Esther

Hoi Esther,

Waarom kan je nieuw ingezaaid gras eigenlijk niet hooien? Hoe lang blijft gras " nieuw" en hoe lang zou je dan moeten wachten met hooien?

Ik vraag dit omdat wij in het voorjaar van 2007 onze weide hebben aangelegd. Dit was voorheen gebruikt als graanveld (ongeveer 1.7 hectare) en was toen wij uiteindelijk na 6 mnd. de sleutel kregen veranderd in een onkruidweide. Helaas was ik toen nog niet bekend met weidebeheer, en PN, anders had ik het denk ik toch anders aangepakt om meer variatie te behouden. Maar we hebben toen in maart gespoten,geploegd, gezaaid en gerold, en na 4 of 5 maanden hadden we al een sterke grasmat en konden de paarden erop (1 paard 1 D- pony en een Atje). Eind augustus van dat jaar konden we zelfs al hooien en kwamen er 138 van die kleine baaltjes af. Dit hooi rook beter en zag er beter uit dan het hooi wat ik in diverse pensionstallingen heb moeten voeren aan mijn paard. Ik vraag me dan ook af wat er mis mee zou kunnen zijn. Al dit hooi is inmiddels opgevoerd en de paarden deden het er heel goed op. Is dit geluk en heb ik iets over het hoofd gezien of is was de nieuwheid er in ons geval toch al vanaf? Ik heb foto's van dit hooi en de weide op mijn weblog staan www.jollys-farm.nl, mocht je ze eens willen bekijken. Onder het kopje " de boerderij" en dan terugbladeren naar 29 augustus 2007.

Groetjes Jolanda
Volg datum > Datum: zondag 5 april 2009, 19:265-4-09 19:26 Nr:162328
Volg auteur > Van: Unartica Opwaarderen Re:20717
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: weidebeheer Structuur

Unartica
Nederland

Jarig op 18-8

776 berichten
sinds 30-4-2007
Joke Metselaar schreef op donderdag 20 januari 2005, 10:07:

>
>
> Per 1 maart ga ik zorgen voor 6 ha grond waar nu nog 15 paarden

> stal? welke bomen, struiken voor schaduw, waar laat ik een
> grondmonster maken, ze staan in Uden, het zuurste gebied van
> Nederland, behandel ik deze grond of niet? etc. ) maar ik wilde
> ergens beginnen. Groeten, Joke

Hoi Joke,

Wij hebben een bodemonderzoek laten doen door het bedrijf Eykpunt in Mookhoek (http://home.tiscali.nl/eijkpuntnl/contact.html).Zij richt zich ook helemaal op paardenweiden en doet naast het analyseren van de bodem ook het maken van een bemestingsplan. Wij gaan hiermee nu het tweede jaar in en ik ben er vooralsnog heel tevreden mee. Onze eigen paardenmest is ook meegenomen in het bemestingsplan en gaat na composteren weer terug op de wei. Het scheelt me een heleboel zorgen nu ik hier een plan heb van wat ik wanneer op de wei moet laten gooien aan bemesting (want wij willen wel kunnen hooien) en kalk e.d..
Enkele weken geleden hebben wij naast de weide een rij van 53 wilgenboompjes (ofja nu nog stammen) geplaatst in de hoop dat hier een mooie rij knotwilgen ontstaat. Lekker voor de paarden en mijn konijnen, en voor beschutting en vogeltjes.
Wij wonen een half uurtje van Uden vandaan, dus mocht je onze weide eens in de praktijk willen bekijken en eens willen zien hoe wij het doen, dan ben je van harte welkom. We hebben wel een andere bodem, zandgrond, maar wellicht dat je er wel iets wijzer van wordt. Ik kan je dan ook het rapport eens laten zien. Mail me dan maar ffies!

Groetjes Jolanda
Volg datum > Datum: zondag 5 april 2009, 21:205-4-09 21:20 Nr:162339
Volg auteur > Van: Unartica Opwaarderen Re:162333
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: weidebeheer Structuur

Unartica
Nederland

Jarig op 18-8

776 berichten
sinds 30-4-2007
>
> Als je niet wilt dat die lieve konijntjes je pas geplante
> wilgen opknabbelen, dan moet je er wel wat kippendraad rond
> draaien. Ik spreek uit ervaring ;-)
>
> Marianne

Hahaha nee ik bedoel mijn eigen konijnen. Die geef ik dagelijks verse wilgentakken om aan te knabbelen. Ik heb nog nooit een wild konijn of keutels gevonden in onze wei. Wel hazen die hier een dagje aan het spelen waren met zijn vieren. Er wordt hier jammer genoeg heel veel gejaagd dus ik denk dat er daarom niet veel zitten hier en mede door onze 6 katten die hier rondlopen op het erf en de wei. Vooralsnog zijn de stammen onaangeroerd ;-)

Groetjes Jolanda

Ps: zag dat de link niet werkte omdat er een komma achter staat, hier is is nogmaals: www.jollys-farm.nl
Volg datum > Datum: maandag 6 april 2009, 10:416-4-09 10:41 Nr:162387
Volg auteur > Van: Unartica Opwaarderen Re:162386
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: huisvesting/voeren Structuur

Unartica
Nederland

Jarig op 18-8

776 berichten
sinds 30-4-2007
Ik heb ook eens dringend een andere pensionstalling nodig gehad maar ik kon niets geschikts vinden. Uiteindelijk ben ik rond gaan rijden en heb ik overal aangebeld waar ik paarden zag staan bij particulieren. En ik had geluk! Mijn paard kon daar terecht en kon samen met hun pony's en paard op de wei. Het waren wel boeren, dus soms liepen er ook koeien rond (en ja het gras was koeiengras) maar hij was wel altijd in de kudde buiten en kreeg water en hooi. Voor mezelf waren er geen faciliteiten, geen kantine, geen w.c, en ik moest in de wei rijden of een bosrit maken. Soms reed ik door de wei met 3 hollende koeien achter me aan, maar voor mijn paard was het een mooie (tijdelijke) oplossing totdat hij bij ons thuis kon komen staan. Wie weet kun je op deze manier ook wel iets vinden, of plaats ergens een advertentie in de buurt? Vraag eens bij een lokale ruitersportzaak of zij nog iets weten? Voor je paard moet je toch je best blijven doen en blijven zoeken naar iets wat voor hem het beste is.

Groetjes Jolanda
Volg datum > Datum: woensdag 29 april 2009, 18:4129-4-09 18:41 Nr:163669
Volg auteur > Van: Unartica Opwaarderen Re:163666
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Onderzoek toont aan : peesbeschermers zijn slecht Structuur

Unartica
Nederland

Jarig op 18-8

776 berichten
sinds 30-4-2007
" Te strak omdoen,(afstervende cellen).
Er blijven witte haren achter op bijvoorbeeld zwarte onderbenen,hetzelfde effect als witte haren op de schoft door zadel wat niet past.
De doorbloeding wordt belemmerd."

Een zadel ligt als het goed is niet direct op de schoft. In dat geval zijn de zadeldekjes vaak de boosdoener. Deze worden strak over de rug heen gelegd, zadel erop, en die dekjes gaan tijdens het rijden alleen maar strakker zitten en veroorzaken daardoor drukplekken en schuurplekken op de schoft. Als je het zadeldekje vooraan goed in het zadel trekt, zodat het geen contact maakt met de schoft kun je dit probleem heel makkelijk voorkomen.

Mijn twee pony's hebben ook van die witte haren op schoft en onderbenen door onwetendheid van de vorige eigenaars. Er zou een uitgebreide test moeten bestaan waarvoor men moet slagen alvorens een paard te mogen aanschaffen ;-)

Groetjes Jolanda
Volg datum > Datum: maandag 4 mei 2009, 10:284-5-09 10:28 Nr:163897
Volg auteur > Van: Unartica Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Tijdelijk even voordroog i.p.v. hooi, is dit slim? Structuur

Unartica
Nederland

Jarig op 18-8

776 berichten
sinds 30-4-2007
Omdat we bijna door ons eigen hooi heen zijn van de eerste snede van vorig jaar (en onze 2e sneede was mislukt) kom ik tot juni/juli net wat hooi te kort. Nu had ik hooi gekocht maar ondanks dat dit goed hooi is begint een van mijn pony's hier toch van te hoesten. Hij is heel gevoelig voor stof, en in combinatie met deze droge dagen begint hij dan toch weer te hoesten. Dus dit hooi mag ik vanavond terug gaan brengen. Nu heeft deze man alleen nog heel droog voordroog staan. Ik heb dit nog nooit gegeven (ben altijd een hooifan geweest) maar hij zegt dat dat toch wel heel dicht in de buurt komt van hooi, doordat het zo droog is, en het de derde snee is van vorig jaar waardoor er minder voedingsstoffen inzitten.
Ik heb alleen dit hooiadres, dus ik zou echt moeten gaan zoeken voor ander goed hooi (terwijl ik zelf niet zoveel balen meer heb staan), of ik kies zolang voor het voordroog, totdat we ons eigen hooi (wat deze maand wordt gemaaid) weer kunnen voeren.

Is dit een grote omschakeling? Van hooi tijdelijk naar voordroog? Mijn paard reageert altijd vrij gevoelig op omschakelingen dus ik wil hier graag voorzichtig mee zijn. Aangezien ik voordroog niet ken weet ik niet zo goed wat ik hiervan kan verwachten. Hebben jullie hier ervaring mee?

Groetjes Jolanda
Volg datum > Datum: zaterdag 30 mei 2009, 21:4330-5-09 21:43 Nr:165899
Volg auteur > Van: Unartica Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Ervaringen Comfort Trim Structuur

Unartica
Nederland

Jarig op 18-8

776 berichten
sinds 30-4-2007
Een tijdje geleden las ik dat Frans en Ilona de Comfort Trim op de markt hebben gebracht. Nu zit ik erover te denken om deze aan te schaffen omdat het mij momenteel niet meer lukt om de hoeven van mijn 3 paardjes natuurlijk te bekappen met de hand. De hoeven lijken wel van steen met deze droogte (al zijn ze buiten de droogte ook vrij hard) en ik krijg steeds vaker last van een protesterend lijf.
Nu is mijn vraag of er mensen zijn die mij hun ervaringen kunnen vertellen met de CT? En met name het " wennen aan het geluid". En hoe lang duurde het voordat je zonder problemen met de CT aan de slag kon? Ik heb al wel de positieve ervaringen gelezen in de webshop bij de CT, maar niet zoveel kunnen vinden over ervaringen met het geluid dat het apparaat maakt. Ik heb 2 paarden die heel braaf zijn maar het niet zo hebben op geluid. Mijn vriend is bang dat ik zo'n apparaat koop en er vervolgens niks mee kan doen omdat deze 2 paarden het echt niet zien zitten.

Groetjes Jolanda
Volg datum > Datum: maandag 1 juni 2009, 13:391-6-09 13:39 Nr:165967
Volg auteur > Van: Unartica Opwaarderen Re:165919
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Ervaringen Comfort Trim Structuur

Unartica
Nederland

Jarig op 18-8

776 berichten
sinds 30-4-2007
Els Kleverlaan schreef op zondag 31 mei 2009, 16:23:

> http://www.paardnatuurlijk.nl/cgi-bin/fotoserieshow.cgi?id=897
>
> Dit zijn onze eerste ervaringen met de CT. Vanmorgen hebben we

> scheef oog naar die rare slang, maar hij blijft er verder
> uitzonderlijk rustig onder.
>
> Els.

Hoi Els,

Bedankt voor je reactie, en voor het uitgebreide verhaal van je ervaringen. Daar ben ik ontzettend mee geholpen!

Groetjes Jolanda
Volg datum > Datum: woensdag 3 juni 2009, 15:243-6-09 15:24 Nr:166196
Volg auteur > Van: Unartica Opwaarderen Re:165983
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Ervaringen Comfort Trim Structuur

Unartica
Nederland

Jarig op 18-8

776 berichten
sinds 30-4-2007
Anja Seijn schreef op maandag 1 juni 2009, 17:47:
> Jolanda,
> Wat we ook kunnen doen is het volgende:
> Je schaft de CT aan en als het niet werkt, laat je het mij

> maar we zullen zien.
> Is dit een beetje een voorstel?
> Groet,
> Anja

Hoi Anja,

Dat vind ik ontzettend lief aangeboden een meedenkend. Gelukkig is mijn vriend toch een beetje van gedachte veranderd nu ik hem het verslag van Els had laten lezen. Doordat ik vaak rugproblemen heb doet hij regelmatig de hoeven van mijn paardjes. Dat is absoluut niet zijn hobby maar hij dat dat puur voor mij en daar ben ik heel blij mee. Maar goed, hij is dus geen paardenman om het zo maar te zeggen en zag het niet zitten om de paarden ook nog gerust te moeten stellen in het geval hij om wat voor reden dan ook de hoeven nog zou moeten doen met de CT. Dat is niet zijn ding. Geduld is dan wel weer mijn ding, en met de CT hoop ik dat ik voortaan zelf de hoeven weer kan gaan doen zonder problemen. Dat is in ieder geval de bedoeling. Dus nu hij het toch wel ziet zitten komt die CT er toch wel van. Alleen nog ff sparen :-)

Ik kan me voorstellen dat je met 7 paarden een heleboel werk erbij hebt. Daar zou ik ook tegenop zien, zeker om het allemaal handmatig te moeten doen. Wat leuk dat je naast het boek ook de cursus gaat volgen! Waarschijnlijk zul je dan ook vast eens de CT mogen proberen, en dan kun je eens kijken hoe hij bevalt. Die is er bij mij helaas nooit van gekomen. Ik heb het in het kort geleerd van een goede professionele bekapper, naast het boek van natuurlijk bekappen erbij te hebben gelezen.

In ieder geval heel veel succes met de cursus en nogmaals bedankt voor je aanbod.

Groetjes Jolanda
Volg datum > Datum: donderdag 11 juni 2009, 9:3911-6-09 09:39 Nr:167084
Volg auteur > Van: Unartica Opwaarderen Re:166196
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Ervaringen Comfort Trim Structuur

Unartica
Nederland

Jarig op 18-8

776 berichten
sinds 30-4-2007
Sinds afgelopen dinsdag heb ik de CT in huis. Fijn zo'n snelle levering! Ik (of eigenlijk meer mijn vriend) heeft behoorlijk wat twijfels gehad vanwege het geluid i.c.m. mijn wat schrikkerige paard. Hij wilde alles heel voorzichtig aanpakken maar ik had het al lang gezien. Het geluid kon mijn paard niet interesseren. Alleen de felblauwe slang vond hij spannend, maar dat was ook niet problematisch. Mijn vriend was dus niet alleen aangenaam verrast door de reactie van mijn paard maar ook door de CT. Wat gaat dat makkelijk! En zonder al te veel kracht te hoeven gebruiken. We hebben meteen zijn voorhoeven gedaan zonder problemen. Hadden we hem toch maar eerder aangeschaft! Echt een aanrader.

Voorlopig doen we de hoeven met zijn tweetjes zodat ik mijn paard bij me kan houden, en mijn vriend (die veel ervaring heeft met automatisch gereedschap en overigens ook weet hoe hij moet bekappen) doet dan de hoeven.
Helaas bleek onze eigen compressor niet ideaal. Ik had wel vooraf gekeken of hij voldoende luchtdruk kon geven, en dat kan hij wel. Maar er zit geen knopje op waarbij we hem kunnen instellen op de ideale hoeveelheid luchtdruk (als ik het zo goed zeg ;-). Nu gaat de CT iets te langzaam waardoor het bekappen langer duurt dan nodig is, of te snel (weet ff niet meer welke van de 2 uiterste) waardoor de levensduur wellicht wordt verkort. Dus we zullen toch eens een andere compressor kopen.

Groetjes Jolanda
Volg datum > Datum: zaterdag 13 juni 2009, 16:0013-6-09 16:00 Nr:167320
Volg auteur > Van: Unartica Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Een wandeling door de wei...en een aantal vragen. Structuur

Unartica
Nederland

Jarig op 18-8

776 berichten
sinds 30-4-2007
Vandaag heb ik een wandeling (was hard werken met 50 cm hoog gras) gemaakt door de wei. Aanleiding was eigenlijk dat ik in het blad " levende have" een artikeltje had gelezen over Melde, ookwel melganzevoet. Ik herkende dit onkruid en er stond bij dat dit niet goed zou zijn voor schapen en geiten, dus ik was bang dat het voor paarden ook niet goed zou zijn. Meteen maar eens de wei inspecteren, kruiwagen mee, en alle melde die ik kon vinden eruit getrokken voor de zekerheid. Op de anderhalve hectare kreeg ik hooguit 1/4 van de kruiwagen vol. Het stond voornamelijk voorin de wei. Kent iemand dit onkruid en weet iemand of het ook echt slecht is voor paarden?
Ik kwam ook nog 2 verdwaalde kruiskruidplanten tegen die ik er meteen heb uitgetrokken. De bloempjes zaten nog dicht. Gelukkig hebben we hier bijna niets meer van staan, aangezien we dit sinds we hier wonen eruit trekken.
Daarnaast zag ik ook dat we heel veel soorten gras in de wei hadden staan. We hebben 2 jaar geleden voor het laatst gif gespoten tegen de onkruiden om een mooie grasmat te houden, maar omdat ik liever geen gif spuit hebben we het eens op zijn beloop laten gaan. We hebben nu ook veel meer verschillende soorten gras dan hetgeen we gezaaid hadden. Bloeiende paarse aartjes, herderstasje, en heel af en toe een zuring. Ik heb een plek met klaver kunnen ontdekken. Aan de zijkanten van de wei groeit wel veel haagwinde, kan dit kwaad, als hiervan wat in het hooi terrecht komt?
Aan de achterkant van de wei staan bossen Acacia (bijvoet) die ik wil gaan sparen ;-). Maar er staat ook een plantje wat ik niet kan thuisbrengen. Het begint met een stengel (beetje paarsachtig en behaard) en splitst zich in meerdere stengels. De blaadjes zijn groen, met een gladde rand, langwerpig met duidelijke nerven erop. En in de toppen komen knopjes (paars als ze gesloten zijn) en witte bloempjes als ze open zijn. Het is geen smeerwortel. Wie denkt te weten wat voor plantje dit is, en met name de giftigheid?

Zodra het een tijdje goed weer is gaan we hooien en ik wil natuurlijk niet dat er giftige planten tussen zitten. Door de langdurige droogte van 2 weken geleden hebben we toen niet gehooid omdat ik bang was voor een hoog fructaangehalte (het gras was ook grotendeels bruin). Inmiddels heeft het gras zich grotendeels hersteld en zien we weer nieuwe grassprieten opkomen. Zodra het kan, en er geen aanleiding is voor een hoog fructaangehalte hebben we dus weer een hoop werk voor de boeg.

Ik hoop dat er iemand antwoord heeft op mijn vragen, al is het een uitgebreid verhaal geworden ;-)

Groetjes Jolanda
Volg datum > Datum: zaterdag 13 juni 2009, 18:4213-6-09 18:42 Nr:167333
Volg auteur > Van: Unartica Opwaarderen Re:167329
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Een wandeling door de wei...en een aantal vragen. Structuur

Unartica
Nederland

Jarig op 18-8

776 berichten
sinds 30-4-2007
joop schreef op zaterdag 13 juni 2009, 18:21:

> Plantjes met witte bloempies, dat is wel heel vaag, zelfs als
> je erbij verteld dat er stengels en groene blaadjes aan zitten.
> Gezien het paarse misschien nachtsilene maar gezien de rest van
> je verhaal onwaarschijnlijk.

Ja Joop! Volgens mij zeg je het meteen goed en is het nachtsilene. Ik heb er wat foto's van opgezocht en de stengels, en bloempjes zijn precies zo. Alleen zitten er bij ons aan de stengel wel wat blaadjes. Zou dat met de bloeitijd te maken kunnen hebben? Ik ken de plant totaal niet, dus ben wel benieuwd waarom deze niet in het verhaal zou passen? Hij staat helemaal rondom de weide, naast en onder de omheining (de paarden kunnen er wel bij). Dit is denk ik wel grond die amper bemest wordt, hier groeien diverse (on)kruiden.

Die robinia pseudoacacia is het niet. Het is inderdaad Artemisia.

Alvast bedankt voor je antwoord, heel interessant.
Heb toevallig zojuist in het blad " Levende Have" een oproepje gezien voor een weidewandeling met een kruidenexpert. Misschien dat ik me daar eens voor opgeef :-).

Groetjes Jolanda
Volg datum > Datum: woensdag 17 juni 2009, 11:0017-6-09 11:00 Nr:167651
Volg auteur > Van: Unartica Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Kool en spelt bij hoefbevangenheid, wie weet hier meer van? Structuur

Unartica
Nederland

Jarig op 18-8

776 berichten
sinds 30-4-2007
Vorige maand is onze kleinste pony toch weer licht hoefbevangen geraakt. Hij heeft nog wel al die tijd kunnen stappen, draven en galop (in de wei) maar vanuit het zachte op het harde stappen, daar had hij moeite mee. Veel gras heeft ie niet gehad, en als hij in de weide staat, dan is dat met korf. Waarschijnlijk heeft hij insulineresistentie, hij mag voor het mooie nog wat afvallen maar is zeker niet erg dik. Helaas valt hij ondanks alle beweging niks af lijkt wel. Zijn manekam blijft ook vrij hard. Hij krijgt al weken een dubbele dosering magnesium chelaat.

Hij krijgt elke dag beweging (ik rijdt hem niet), hij blinkt als een spiegeltje maar hij blijft gevoelig lopen over het harde. Nu heb ik eens wat gehoord over het geven van kool en spelt bij hoefbevangen paarden. Ik heb dit nog niet eerder gehoord maar ik zou hier graag meer van willen weten. Weet iemand waarom dit juist goed is om dan te geven? Wat voor stoffen zitten erin? En hoeveel moet je ervan geven? En hoe lang?

Groetjes Jolanda
Volg datum > Datum: woensdag 17 juni 2009, 16:5417-6-09 16:54 Nr:167682
Volg auteur > Van: Unartica Opwaarderen Re:167673
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Kool en spelt bij hoefbevangenheid, wie weet hier meer van? Structuur

Unartica
Nederland

Jarig op 18-8

776 berichten
sinds 30-4-2007
jan seykens schreef op woensdag 17 juni 2009, 14:02:

> Als hij toch al niet te mager is zou ik niks geven, gedurende
> zéér lange tijd.
>
> jan.

Ik had juist gehoord dat dit een positief effect heeft bij hoefbevangenheid? En aangezien er bij deze pony niks helpt vooralsnog ben ik zoekende naar nog meer mogelijkheden. Hij liep nu eindelijk ruim een half jaar prima zonder problemen (op weinig tot geen gras, verder geen enkele vorm van kracht- of bijvoeding, veel beweging, en wekelijks de hoeven bekappen), en ineens toch weer richting hoefbevangenheid. Tot nu toe ben ik er altijd heel snel bijgeweest en kon hij altijd nog redelijk goed lopen, maar er lijkt nu geen vooruitgang meer in te zitten.

Groetjes Jolanda
Volg datum > Datum: woensdag 17 juni 2009, 22:5517-6-09 22:55 Nr:167715
Volg auteur > Van: Unartica Opwaarderen Re:167711
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Kool en spelt bij hoefbevangenheid, wie weet hier meer van? Structuur

Unartica
Nederland

Jarig op 18-8

776 berichten
sinds 30-4-2007
Isabel van der Made schreef op woensdag 17 juni 2009, 22:34:

> En waarom voer je de magnesium? Of duidelijker, waarom blijf je
> het voeren, als je niet de indruk hebt dat het verschil maakt?
> En hoe voer je de magnesium? Vermengd met wat?
>
> Spelt, kool, magnesium, het is allemaal peperkoek. Eerst
> uitzoeken waar het aan ligt, je kan toch niet zomaar van alles
> er in stoppen als paard het niet nodig heeft, en dan verwachten
> dat het iets doet?

De oorzaak is compleet onbekend. Er zijn geen oorzaken van buitenaf aan te wijzen. De vorige keren heb ik Wim de Leeuw erbij gehad, en ook hij kan geen duidelijke oorzaak aanwijzen. De manier waarop wij hem houden vond hij uitermate geschikt/schraal voor een hoefbevangen pony, hij denkt dan ook meer aan insulineresistentie.
Ik heb er de vorige keer ook een traditionele dierenarts bij gehad, en die dacht ook aan hoefbevangenheid maar kon er verder weinig aan doen, behalve foto's maken, wat we ook hadden gedaan. Ik zou er heel veel voor over hebben om een duidelijke oorzaak te weten, maar vooralsnog is het nog onduidelijk.

Gezien de verdenking van insulineresistentie geven wij hem magnesium. Hij heeft daar wel enige aanwijzingen voor, zoals een dikke harde manekam en het feit dat hij ondanks alle beweging die hij krijgt geen druppeltje zweet en niks af lijkt te vallen. Overigens is het geen superdikke pony. Ik geef de magnesium pas een paar weken, en ik weet niet wanneer ik hier resultaat van kan verwachten. Een paar weken lijkt me nog te kort, dus voorlopig ga ik toch nog even door. Ik heb hele positieve verhalen gehoord hierover. Zeker als het overvloedige magnesium wordt uitgescheiden dan vind ik het de moeite waard om te proberen gezien de lange weg die we al hebben bewandeld.
Hij vertikt het om de magnesium via hooi of iets anders te eten, het is ook erg sterk ruikend spul, dus ik maak het aan met water, en doe dat papje in een spuitje en spuit het rechtstreeks in zijn mond.

Zoals ik het nu lees zijn er eigenlijk geen redenen om kool en spelt te gaan geven. Vanwege de koolhydraten en de suikers zou ik het zowiezo liever laten staan inderdaad, maar dacht dat er misschien een stofje inzat wat heilzaam is tegen hoefbevangenheid ofzo. Het is mij heel onbekend maar een tijd terug sprak ik iemand die veel hoefbevangen paardjes opvangt en die zweert bij kool en spelt (en kurkuma). Maar ik weet de reden daarvan helaas niet.

Groetjes Jolanda
Je leest nu alle berichten van "Unartica"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
776 berichten
Pagina 17 van 52
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact