InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
2652 berichten
Pagina 65 van 177
Je leest nu alle berichten van "Michiel"
Volg datum > Datum: zaterdag 27 januari 2007, 22:3927-1-07 22:39 Nr:75381
Volg auteur > Van: Michiel Opwaarderen Re:75369
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: niet aangezoete granenmengsels Structuur

Michiel
Homepage
Zwolle
Nederland

Jarig op 19-7

2652 berichten
sinds 8-2-2004
e m kraak schreef op zaterdag 27 januari 2007, 21:48:

> Een dubbele bodem, die jij laatst aanhaalde (vervuiling, zware
> metalen) is dat planten ook stoffen opnemen die ze níet nodig
> hebben.

Dan zijn er dus ook uitzonderingen op de regel.
Welke zijn dat allemaal?

Jij noemt het wel opnemen van giftige stoffen in gras.
Misschien zitten er ook wel verschillen tussen de ene grassoort en de andere?
Het zou mooi zijn als er een grassoort was die minder giftige stoffen in zich opnam.

Gras groeit ook zonder selenium, zit het wel in de bodem dan zal het ook selenium opnemen. en misschien zijn er wel meer gunstige stoffen die gras niet perse nodig heeft maar als ze in de bodem zitten, ook in het gras komen.
Ik zou me ook voor kunnen stellen, dat er gras soorten zijn die meer selenium kunnen opnemen dan andere gras soorten, mits het in de bodem zit natuurlijk. Misschien ook wel een teveel aan selenium kunnen opnemen dus.

Louter theorie van mij, de feiten weet ik niet.

Groetjes, Michiel
Volg datum > Datum: zaterdag 27 januari 2007, 23:1827-1-07 23:18 Nr:75413
Volg auteur > Van: Michiel Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: magnesium celaat Structuur

Michiel
Homepage
Zwolle
Nederland

Jarig op 19-7

2652 berichten
sinds 8-2-2004

Hoe voer je magnesium selaat bij een paard dat het niet wil eten?
Het is best wel scherp, Jur wou het niet in de (suikerloze) appelmoes,
daarna niet door de natte spelt en ook niet gesmeerd op een boterham.

Ik kan nog appel of rode biet fijn maken, mischien lukt dat wel?
Of door een geprakte banaan. De scherpe smaak zal gemaskeerd moeten worden, net zoals rauwe rode biet ook scherp smaakt, dus die twee versluieren elkaar misschien, of toch het zoet? Boterham met appelstroop?
Heben jullie ervaringen of tips?

De wormspuit ging er voorheen in met een boterham, nu dit spul niet dus.

Groetjes, Michiel
Volg datum > Datum: zondag 28 januari 2007, 11:2528-1-07 11:25 Nr:75485
Volg auteur > Van: Michiel Opwaarderen Re:75446
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Michiel en Jurrien Structuur

Michiel
Homepage
Zwolle
Nederland

Jarig op 19-7

2652 berichten
sinds 8-2-2004
Tanya schreef op zondag 28 januari 2007, 0:14:

> @ de rest,,, ik heb verder nog geen reactie van michiel gehad,
> hij moet het misschien eerst weer overleggen met josien?? :-S

Josien heeft gereageerd op je forumbrief Marleen. Ik plak het hier onder. Voor de duidelijkheid zet ik jullie namen er telkens bij.
Groetjes, Michiel

---------------

Josien: Op het moment dat je een paard los gaat werken kom je veel andere dingen tegen. Als je niet door alle problemen door kan zien dat het steeds beter met het paard gaat heeft het weinig zin om dit uit te gaan leggen.

Marleen: OK ik zal even proberen uit te leggen wat ik gister zag
Schouderbinnenwaarts : superoefening! jurrien doet het makkelijk en ziet er goed uit, ga zo door!

Josien: Fijn om te lezen. Ze was behoorlijk kritisch en dat mag zeker.

Marleen: een wat mindere oefening vondt ik het kort omdraaien.
volgens josien is dit om jurr zn binnenbeen onder zn lichaam te laten zetten en zo die spieren te trainen., wat ik zie is dat 9,5 van de 10 keer hij wegdraait OP z'n been. snap je wat ik bedoel? anders kan ik het op stal wel eens laten zien..
dit wegdraaien op zn been is heel slecht voor zn gewrichten en kniebanden etc. mij is altijd geleerd een paard/pony niet op zn benen weg te draaien, omdat je hiermee snellere slijtage en verdraaiingen krijgt.. stel dat ik constant op mn benen zou draaien heb ik aan het eind van de dag geen knieen meer over en zou mijn kraakbeen gauw versleten zijn,, zou ik dat met mn slechte knie doen schiet ie eruit.

Josien: Dit begrijp ik. De reden van dit draaien is om jur goed op zijn benen te houden. Dus als hij van je weg naar buiten valt zet je een draai van 90graden in om het gewicht weer over twee benen te verdelen. Dat hij dit in nu eerst oplost door zijn achterhand opzij weg te zetten heeft te maken met zijn niet dragend been en zijn nog niet los zijnde rug. Hij zou dit vanzelf goed gaan doen als hij weet hoe hij het moet doen. Er ontstaat meer slijtage door scheve belasting dan door kortstondig opzij zetten van de achterhand. Ja als je dit langere tijd blijft doen dan ontstaat er inderdaad slijtage, maar dat is met alles wat je te doet.

Marleen: wat we allemaal zien is dat jurrien verschrikkelijk gevoelig loopt op het harde, dat is een feit. wat ik daarmee zou doen is gewoon niet aan de hoeven zitten, niks bekappen of vijlen maar geen die voeten een kans om weer wat bij te groeien. met zijn achterbenen loopt hij ongelijk (zowel op het harde als in het gras), vooral met zn 'witte' voetje. dit komt als je het mij vraagt uit zn knie of heup. zodra jurrien stil staat zet hij dit been ook direct op rust. en dat is geen goed teken, vooral paarden met artrose doen dit gauw.

Josien: Dat hij nu ongelijk loopt komt omdat we na dat hij losser word in zijn bewegingen gaat maken die hij toen hij vast zat in zijn rug niet kon maken. Kortom we gaan van het ene doosje naar het andere doosje waar in elk doosje een probleem ligt die opgelost moet worden. Door hem bewust in te laten buigen en het binnenachterbeen onder de massa vragen zou dit probleem vanzelf verdwijnen.

Marleen: als je het gevoelige gedeelte weglaat, loopt hij gewoon kreupel achter, sorry dat ik het zeg maar het is zo, dit is niet een kwestie van spieren ed, maar puur gewricht.

Josien: Spieren die op slot zitten geven het zelfde effect en net als spieren moeten gewrichten gegymnatiseerd worden. Bij hem heeft het SI gewricht langere tijd op slot gestaan. Door het los laten van de spieren word het gewricht weer gevraagd de beweging naar voren en omhoog te gaan maken. Ja en dat gaat niet zomaar even.

Marleen: wat ik hiermee zou doen is misschien een keer een buigproef doen, hieruit kan misschien leiden dat ie wel gewrichtsslijtage heeft.

Josien: Een buigproef laat enkel zien of het paard ergens last van heeft. Daarbij kan je in een buigproef een goed paard ook kreupel krijgen. De enige manier om te kijken of er slijtage is, is door foto’s te laten maken. Zoals ik al zij gaat hij nu bewegingen maken die hij lange tijd niet heeft kunnen maken. Als jij langere tijd een been niet belast hebt of enkel op een bepaalde manier dan loop je ook niet zomaar weer normaal als je je been weer normaal gaat gebruiken. Bij een paard is dit nog een stuk ingewikkelder als bij de mens.

Marleen: verder moet ik zeggen dat ik het super vondt dat jurr ging bokken ! haha serieus, die jurr had ik idd nog niet gezien. hij is verder heel levendig, maar hou aub dan been goed in de gaten en vraag of er misschien een andere oefening is ipv van dat korte draaien.

Josien: Hij is levendig geworden. Hij voelt dat zijn lichaam weer gaat werken zoals het moet en is daar blij mee. Toen we begonnen was jur moeilijk voorwaarts, probeerde op alle mogelijke manieren om onder de gymnatiserende oefeningen uit te komen. Na ongeveer 3a4 lessen werd hij veel voorwaartser zowel tijdens de oefeningen als gewoon buiten.
Dat draaien heb ik uitgelegt waarom. Wat je gezien heb was dus niet helemaal de bedoeling, maar hij kan niet alles in een keer goed doen. Volgende keer in de les zou hij dit waarschijnlijk wel goed doen.

Michiel: Fijn dat jullie geweest zijn, ik zal je brief aan Josien laten lezen. In overleg met haar kunnen we zien wat er nodig is. Die snelle wending was de eerste keer dat we dit zo deden. Eerst recht uit gebogen, dan een plotselinge wending 180 graden en dan weer rechtuit gebogen. Het doel was volgens mij dat hij zijn buiging leert behouden en inderdaad dieper onder
treed.

Josien: Het is 90graden. Door de gras streep moets je wel doordraaien, maar de wending is maximaal ineens 90graden.
Het doel is om hem recht op zijn benen te houden en zo zijn binnenachterbeen juist te belasten. Dus je vraagt buiging naar links en je voelt hem van je weg lopen. Hij loopt over zijn buitenvoorbeen weg of eigenlijk hij valt over zijn buitenvoorbeen. Dit komt omdat hij zijn binnenachterbeen niet belast, maar enkel laat stuwen. Door hem ineens kort te draaien brengt het gewicht weer over twee voorbenen omdat hij anders geen wending kan maken en direct daarop ga je door in de buiging. Uiteindelijk zou hij niet meer van je weg vallen en netjes izjn binnenachterbeen gaan belasten.

Groetjes josien
Volg datum > Datum: zondag 28 januari 2007, 21:1428-1-07 21:14 Nr:75573
Volg auteur > Van: Michiel Opwaarderen Re:75514
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Michiel en Jurrien Structuur

Michiel
Homepage
Zwolle
Nederland

Jarig op 19-7

2652 berichten
sinds 8-2-2004
jose schreef op zondag 28 januari 2007, 15:18:

> Wel denk ik dat het meer op het achterbeen krijgen te vroeg is.

Je kan zoveel denken, inplaats van dat je leerd van hoe Josien ons en Jur helpt, kom je met misplaatste gedachtes. Je weet niets of zeer weinig van onze situatie. Dit soort trainings beslissingen maak je op maat, de situatie kenende.

> Als ik het lees denk ik dat de tact, regelmatig en ontspanning
> nog niet goed voor elkaar is.
> Dit zijn de eerste voorwaarden om te kunnen en zinvol te mogen
> beginnen aan meer verzameling.
> Om dan al te beginnen met de verzameling dmw sbw en die hele
> korte wendingen is te vroeg en met name het korte omstappen,
> ook een beetje gemeen voor het paard. Teveel van het goede.
> Als hij zo'n last heeft van zijn achterhand en van zijn si
> gewricht is het korte omstappen gewoon pijnlijk en geeft
> vervolgens alleen maar verkramping.

Je filosofeerd maar wat.

> Bokken kun je uitleggen als een teken van levendigheid, ik vind
> dat niet passend, zeker niet op een forum als dit. Ik vind
> bokken een teken van verzet en een uiting van pijn.

De mening van Marleen als Josien deel ik wel. Ook hier weer ... je was er niet bij. En maakt het negatieve plaatje zelf. Het was een vrolijkheid bok aan de hand, we hadden een tijdje grondwerk met buigoefeningen gedaan. Toen heb ik Annanbel en Marleen laten zien hoe Jur draafd aan de hand op het gras. Dat hadden ze immers nog nooit gezien de laatste maanden. Jur was blij en enthousiast om even te kunnen draven, wat springen en dollen en mij bijna op de hakken lopen. We kennen elkaar goed dus alles bleef in controle.

> Mijn nederige advies: eerst meer recht vooruit met Jur, rechte
> lijnen en grote voltes en inderdaad kun je heel goed balkjes
> gebruiken om overheen te laten stappen. Goed afwisselen met
> gebroken lijnen en grote slangenvoltes zodat hij zich niet vast
> kan zetten op een teugel.
>
> Laat hem lekker in de lengte stretchen, hij mag best minder
> dragen, dat komt later wel als er meer ontspanning in zit.

Zo'n les met Josien is inspannend door de duur en de intensiteit van nieuwe dingen, dat herhalen we slecht na 2 weken weer. In tussen tijd doen we jouw dingen aangevuld met korte herhalingen van de les. En dat bevalt tot dusver goed.

Groetjes, Michiel
Volg datum > Datum: zondag 28 januari 2007, 21:3728-1-07 21:37 Nr:75574
Volg auteur > Van: Michiel Opwaarderen Re:75549
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Michiel en Jurrien Structuur

Michiel
Homepage
Zwolle
Nederland

Jarig op 19-7

2652 berichten
sinds 8-2-2004
shanna schreef op zondag 28 januari 2007, 17:09:

> sommige mensen (lees: michiel) valt gewoon niet mee te
> discuseren..

Ik luister naar watc je zegt, dat is al wat. En ja ik doe niet wat jij wilt en dat is lastig blijkbaar. Voor veel mensen is zoiets erg lastig, daar sta je niet alleen in.

Als je tijdens onze vorige gesprek voor de 20 ste of 30 ste keer vraagt,
waarom ik geen hoefsmid bij Jur laat komen? En ik leg je dat uit , (wat je niet wilt horen) keer op keer. Dan zeg ik je een paar keer dat ik stop met dit gesprek en loop vriendelijk weg. Een volgende keer wil ik weer elke vraag van je eerlijk beantwoorden. Ik stop het gesprek misschien wel wat eerder. ook daar ben ik erg goed in, met respect dat altijd.

Groetjes, michiel
Volg datum > Datum: zondag 28 januari 2007, 22:1328-1-07 22:13 Nr:75581
Volg auteur > Van: Michiel Opwaarderen Re:75576
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Michiel en Jurrien Structuur

Michiel
Homepage
Zwolle
Nederland

Jarig op 19-7

2652 berichten
sinds 8-2-2004
jose schreef op zondag 28 januari 2007, 21:43:

> Alleen begrijp ik niet waarom je een paard 90 graden laat
> omstappen. Dit is voor elk paard belastend, zwaar en risicovol.
> Er is geen enkele oefening in de dressuur die een paard 90
> graden laat omstappen en niet zonder reden.

Bij het gymnastiserend rijden wel. Solinski schrijft dat dressuur en gymnastisch rijden niet met elkaar te te combineren zijn. Misschien ligt het daar aan. Aanleuning aan de teugel wordt dan ook met gymnastisch rijden niet toegepast. Voor de rest kan Jur aan beide zijdens goed inbuigen nu. Voor de rest ben ik een beginner op dt punt, en leer langzaam bij.
Wel ben ik blij met de tip van HC om Solinski aan te gaan lezen.
Die goedkkope aanbieding loopt nog steeds.

Groetjes, Michiel
Volg datum > Datum: maandag 29 januari 2007, 11:0629-1-07 11:06 Nr:75635
Volg auteur > Van: Michiel Opwaarderen Re:75587
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Michiel en Jurrien Structuur

Michiel
Homepage
Zwolle
Nederland

Jarig op 19-7

2652 berichten
sinds 8-2-2004
jose schreef op zondag 28 januari 2007, 22:26:

>> Bij het gymnastiserend rijden wel. Solinski schrijft dat
>> dressuur en gymnastisch rijden niet met elkaar te te combineren
>> zijn.

> Schrijft Solinski dat?

Ja uitvoerig in het onderstaande boek, legt hij dat uit tot blz 30 vooral.
Het doel is totaal verschillend, enkel het welzijn van het paard bij gymnastiseren in tegenstelling tot dressuur waar de voorgeschreven kuur het doel is. En dan de altijd losse teugelvoering bij gymnastiseren. En nog wat meer dingen.

> Dressuur is synoniem aan gymnastiseren, anders kun je niet
> dressuren. Dus dat begrijp ik niet. Nou ken ik Solinkski niet
> zo, maar Johan Miessen wel. En deze werkt op basis van
> Solinski. Hem heb ik deze oefening (90 graden omstappen) nog
> nooit zien doen of zien beschrijven.

Op Pagina 239 van Solinski zijn boek Pferdegymnastik, staat er een grote tekening van een volgehouden buiging in de scherpe hoek van 90 graden. Precies zoals Josien het ook leerd, met losse teugel, binnenhand boven de schoft en binnenbeen kort aangedrukt en de zit rechtdoor.

Groetjes, Michiel
Volg datum > Datum: maandag 29 januari 2007, 21:3929-1-07 21:39 Nr:75690
Volg auteur > Van: Michiel Opwaarderen Re:75465
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Natuurlijk ouderschap Structuur

Michiel
Homepage
Zwolle
Nederland

Jarig op 19-7

2652 berichten
sinds 8-2-2004
Geertje schreef op zondag 28 januari 2007, 7:52:

> Maar karin, je HAD de keuze om jezelf diep in de schulden te
> steken toch. Je hebt altijd een keuze, dat is wat ze bedoelen
> met vrijheid. Ik ben het met je eens dat dat geen vrijheid is
> hoor, maar het ligt er maar net aan hoe je het bekijkt. Je had
> kunnen zeggen ik kom gewoon niet meer, met consequenties ja,
> maar het kon.

Karin je begrijpt me verkeerd.
Je hebt het juiste gedaan. Iedereen had het zelfde gedaan als die bij zijn verstand was. Wat ik probeer uit te leggen is dat als je het blijven als een eigen keuze had kunnen ervaren, het heel wat gemakkelijker was geweest. Vrijheid is altijd vriendelijker dan machteloos moeten doen wat een ander wil.

Goed als je het niet snapt is ook goed.

Groetjes, Michiel
Volg datum > Datum: maandag 29 januari 2007, 22:0929-1-07 22:09 Nr:75695
Volg auteur > Van: Michiel Opwaarderen Re:75674
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: magnesium celaat Structuur

Michiel
Homepage
Zwolle
Nederland

Jarig op 19-7

2652 berichten
sinds 8-2-2004
Joyce Koot schreef op maandag 29 januari 2007, 19:53:

> Heb het op een gegeven moment gemengd met water (niet te dun)
> en in een grote spuit gedaan en in haar mond gespoten. Dat
> pikte ze wel, lekkere pluk hooi in andere hand voor gelijk erna
> en er was niets aan de hand.

Mooi dat je wat gevonden hebt wat werkt.
Ik heb het spul geproeft en dat was niet lekker.
Vandaag heb ik geen graskorrels meegenomen, die waren even op daar in de Welkoop. Wel heb ik Jur slobber gegeven (merk subli) met een heel klein beetje Magnesium er bij in. En hij vond het lekker. Dus dat gaat wel lukken denk ik, elke dag iets meer van dat spul erin. Slobber bevatte iets minder calcium dan brok, bovendien wordt het speciaal aangeraden om er medicijnen mee te mengen. Als iemand er andere bezwaren bij heeft dan hoor ik het graag.

Groetjes, Michiel
Volg datum > Datum: dinsdag 30 januari 2007, 22:0630-1-07 22:06 Nr:75843
Volg auteur > Van: Michiel Opwaarderen Re:75785
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: problemen met aanbrengen hoofdstel Structuur

Michiel
Homepage
Zwolle
Nederland

Jarig op 19-7

2652 berichten
sinds 8-2-2004
Spirithorses schreef op dinsdag 30 januari 2007, 15:27:

> Ze zit gewoon vast in het patroon zoals iedereen dat daar doet.
>
> Ik ben gemeen, ik haar haar aan het twijfelen brengen!

De heelmeester gaat het kleinste barstje van twijfel binnen.
en blaast de boel op daar, zodat de kerker uit elkaar spat
en de blauwe lucht eerst verblind en dan paard natuurlijk
zichbaar maakt.

Succes, Michiel
Volg datum > Datum: woensdag 31 januari 2007, 20:5531-1-07 20:55 Nr:75977
Volg auteur > Van: Michiel Opwaarderen Re:75969
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Natuurlijk ouderschap Structuur

Michiel
Homepage
Zwolle
Nederland

Jarig op 19-7

2652 berichten
sinds 8-2-2004
Liesbet schreef op woensdag 31 januari 2007, 20:06:

>> Dus komt nr 2 pas na 1,5 tot 2 jaar.
>
> Volgens mij is dat laatste dus inmiddels wel bewezen als
> fabeltje. Denk niet dat je zwanger kan worden als je BV geeft,
> want dat kan dus echt wel.

Daarom is het nog geen fabeltje.
De kans op zwagerschap is gewoon minder.
En dat is een bewezen feit.

> Verder ging het in de uitzending
> over natuurlijk ouderschap (waar deze topic mee begon) om
> kinderen van 5 of 6 die nog BV kregen... in Amerika, dus niet
> echt sprake van voedselschaarste...

Ja tot 5 en 6 jaar borstvoeding heeft dus niets met natuurlijk ouderschap te maken, de mate waarin dit slecht voor kinderen is, is exact de mate waarin de omgeving dit veroordeeld. En dat zal best fors zijn, een goede reden dus om hier eerder mee te stoppen. Al moeten we nooit te ver gaan met het aanpassen aan wat men zegt en vind.

Groetjes, Michiel
Volg datum > Datum: woensdag 31 januari 2007, 21:3131-1-07 21:31 Nr:75980
Volg auteur > Van: Michiel Opwaarderen Re:75932
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: problemen met aanbrengen hoofdstel Structuur

Michiel
Homepage
Zwolle
Nederland

Jarig op 19-7

2652 berichten
sinds 8-2-2004
e m kraak schreef op woensdag 31 januari 2007, 15:15:

> Ik, eigenwijs als altijd, denk
> nog steeds van wel: iedere levensvorm kent zichzelf (als vorm),
> is gericht op zichzelf (Dawkins noemde zijn beroemde boek nota
> bene "The Selfish Gene"!) en ziet de rest wat bestaat als
> omgeving, als te gebruiken ding.
> Je kunt als bewust mens deze biologische programmering proberen
> te overspringen maar dat gaat duidelijk niet vanzelf!

Dat overspringen, kan op een aantal manieren.
De volgorde is:
1
Ouder worden zodat je niet meer het lieveheersbeestje plet tussen je vingers.
2
Culturele programmering die bijv. vliegen, muggen en mieren dood slaan aanmoedigt en torretjes spaart en kippen en paarden op sluit in lichaamsgrote kooien en datzelfde in een dierentuin vrij resent misdadig vind.
3
Etisch besef en onafhankelijk denken gaat herkennen dat waarlijk eigenbelang het best gedient is met het welzijn van alles om je heen, inclusief die mens-dier-gebeurtenis dat gemakkelijk als vijandig bestempelt kan worden.
4
Helder bewust worden dat alles wat je ervaard, je eigen wereld is. Zodat je voor alles zorgt als voor jezelf. Niets uitgezonderd.

Groetjes, Michiel
Volg datum > Datum: woensdag 31 januari 2007, 22:2531-1-07 22:25 Nr:75999
Volg auteur > Van: Michiel Opwaarderen Re:75979
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: barst met schimmel Structuur

Michiel
Homepage
Zwolle
Nederland

Jarig op 19-7

2652 berichten
sinds 8-2-2004
Nick Altena schreef op woensdag 31 januari 2007, 21:27:

> Propolis , een bij product van de bijtjes, zou dan NOG beter
> moeten werken.

> Propolis kan je in verschillende soorten kopen...van heel
> weinig basisstof vermengd met een zalf...tot sterkere
> oplossingen/mengingen.

Ja propoliszalf is al jaren ons huismiddel bij tal van dingen.
Het bevalt gewoon super! Bij elk klein wondje desinfecteerd
het en doet het snel genezen. Muggebulten houden jeuken
direct niet meer en zijn zo weg. Brandwondjes zijn snel pijnvrij.
Snachts gebruik ik het wel eens als lippencreme als het echt nodig is.

Propoliszalf niet gebruiken als er een ontsteking moet rijpen,
of uitetteren, omdat het dit proces teveel stil legt.
Ook bij kwetse plekken gebruik ik liever arnica zalf.
Omdat propolis daar niet veel mee doet.

Tinctuur van propolis kan misschien helpen bij schimmels,
dat weet ik niet, mijn zwemmers exceem ging er niet van weg,
dat weet ik wel.

Goedkoop is de propolis uit Tjechië.
Daar had ik heeel lang geleden hier al eens een link van gegeven.

Groetjes, Michiel
Volg datum > Datum: donderdag 1 februari 2007, 9:441-2-07 09:44 Nr:76037
Volg auteur > Van: Michiel Opwaarderen Re:76022
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Wat is nou paardnatuurlijk? was problemen met aanbrengen hoofdstel Structuur

Michiel
Homepage
Zwolle
Nederland

Jarig op 19-7

2652 berichten
sinds 8-2-2004
HannahFroukje schreef op donderdag 1 februari 2007, 0:55:

> Ik voel me niet aangevallen hoor. Waarom?
> De reden waarom ze gras eet is simpel. Ze houdt van gras, ook
> als het (te) kort is en er zelfs hooi in de weide ligt. Hooi

> kunstenaar is in alles van haar hoofd afkrijgen, dus dat zou
> dan wel heel strak moeten zitten. Is ook niet echt alles.
> Aangezien ze heel rustig is op stal , kies ik dan voorlopig
> liever daarvoor want iets om haar hoofd vindt ze vreselijk.

Als je een wei hebt op de klei is het zand eten wel over.
Bij mij is nog wel plek over, in Zwolle hollewandsweg 28.
Ik betaal wel 160 euro per maand aan de eigenaar, dus voor
je 2 paarden is dat het dubbele, wel een beetje teveel dus.
Klei heeft het nadeel dat in de natte wintertijd het veel erger
kapot gelopen word als een wei op zand. En in die tijd gaan
de pollen met klei ook naar binnen denk ik.
Dus de paarden staan hier dan op de stenen.

Mocht je wat beters vinden kort bij Zwolle, dan zou ik daar ook wel
belangstelling voor hebben.
Volg datum > Datum: donderdag 1 februari 2007, 12:191-2-07 12:19 Nr:76057
Volg auteur > Van: Michiel Opwaarderen Re:76052
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Wat is nou paardnatuurlijk? was problemen met aanbrengen hoofdstel Structuur

Michiel
Homepage
Zwolle
Nederland

Jarig op 19-7

2652 berichten
sinds 8-2-2004
Christel Provaas schreef op donderdag 1 februari 2007, 11:23:

> Wat is nou paardnatuurlijk? Ik heb de strekking van de
> enigszins kromme term Paardnatuurlijk altijd verwarrend
> gevonden.

Natural Horsemanship is weer wat anders dan Nature Horsemanship.
En dat zie je ook natural horsemanship mensen gebruiken vaker de stal, ijzers en bit. Deze site is beslist meer Nature dan Natural.

Groetjes, Michiel
Je leest nu alle berichten van "Michiel"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
2652 berichten
Pagina 65 van 177
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact