InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
1266 berichten
Pagina 25½ van 85
Je leest nu alle berichten van "Marianne"
Volg datum > Datum: zondag 4 april 2004, 20:094-4-04 20:09 Nr:3679
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen Re:3677
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: bericht sturen vanuit outlook Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
Ellen Juliettes moeder schreef op zondag, 4 april 2004, 19:57:

> Marianne schreef op zondag, 4 april 2004, 19:39:
>
>> Als de tekst klaar is zet ik er met Crtl-A een blok overheen en

> volgende mail zult zien..
>
> Groeten
> Ellen

Precies waar ik ook tegen aanliep! De tekst blokken en kopieëren kan wel met de rechtermuisknop, maar eenmaal op de site belandt, werkt alleen Crt-V.!

Wat een mooi stuk trouwens van Nanda- daar zijn jullie vast blij mee. Had je haar niet wat meer over jouw 'angst' willen vragen en hoe Daan daar nu over denkt? Misschien moet je dat alsnog doen!

Groetjes, Marianne
Volg datum > Datum: zondag 4 april 2004, 22:214-4-04 22:21 Nr:3688
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: De oïdes zijn weer terug....!! Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
De Oides zijn weer terug!! Naar aanleiding van het artikel in de Paardenkrant van 26 maart jl. over zomereczeem en de mogelijke link naar stofwisselingsproblemen, heeft de man die eerder met het onwetenschappelijke en vage verhaal over oïdes op de proppen kwam, en wat hier door ons op het forum uitgebreid besproken is, een ingezonden brief gestuurd. Hierna volgt een deel van die brief… de oïdes zijn nu opeens bacterioïdes geworden!

Quote:
… ik wil eerst en vooral zeggen dat ik niet twijfel aan de onderlegdheid van beide deskundigen uit het artikel en aan de correctheid van hun bevindingen, maar nu ik mezelf ook meerdere jaren verdiept heb in deze materie, heb ik toch enkele vragen en bedenkingen.Het zou enkel een stofwisselingsprobleem zijn dat de oorzaak is van zomereczeem. Als dat zo is, dan vraag ik me af waarom er dan enkel die uitscheiding is via de huid vanaf de lente tot in de late herfst, juist in de periode dat paarden op de weide genieten van veel vrijheid en/of veel gebruikt worden in de recreatie, wat toch de stress naar zijn laagste niveau brengt?
Een slechte stofwisseling bij de mens heeft voor sommigen tot gevolg dat de zuivering via de huid plaatsvindt, dat zich dan vertaalt in bv permanente eczeem. Dit staat los van periodes, bovendien heeft de mens ook te maken met de veranderingen van lichtsterkte.
Wij deden in 2003 met Novabogom een proef op het terrein van zomereczeem. Bij onze proefpaarden keken we niet naar de stofwisseling en toch zijn ze vanaf de voorbije zomer, juli laat ons zeggen, allemaal vrij van jeuk. Hoe kan dat? Wij hebben alleen maar een ongewenste bewoner geëliminieerd, die volgens onze bevindingen wel reageert op het speeksel van de collicoïdes-mug, door toxinen uit te scheiden. Op die toxinen reageert het paard met jeuk en schuren (…) Volgens ons wordt die ongewenste bewoner, een zeer kleine bacterioïde, via het sperma overgedragen op de veulens die dan drager zijn, zelfs schuren ze niet onmiddellijk. Wij geloven ook, en hier zijn we het dan wel over eens, dat de allergie pas uitbreekt in een langdurige of zware stress situatie van het paard: Milieuvervuiling, koliek, castratie, verplaatsing, verandering van eigenaarm slechte voeding of teveel en te rijke voeding. Maar zonder die bacterioïde zal zomereczeem volgens ons niet uitbreken…… unquote; Louis de Vry, Oostmalle, België

….Kennelijk is de medische wetenschap niet op de hoogte van deze bacterioïdes… de zoekslagen op het net leverden maar één keer een woord op dat er enigszins op leek: mycobacterioide in een artikel over ME…

Ahwel, veel wijzer worden we niet maar het leek me wel aardig dit stukje aan de voorgaande discussies toe te voegen!
De rest van de brief is niet interessant genoeg om over te typen, maar als iemand het hele stuk nog wil lezen dan wil ik wel een kopietje maken en opsturen!

Marianne
Volg datum > Datum: maandag 5 april 2004, 8:405-4-04 08:40 Nr:3695
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Broodje wormkuur !! Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
Een broodje wormkuur!

Sommige paarden kunnen behoorlijk lastig zijn met het ingeven van de broodnodige workmkuur! Bij het zien of ruiken van de spuit gaan de kaken stijf op elkaar, wordt het hoofd lekker hoog in de lucht gestoken zodat je er niet bij komt, het lekkere hapje dat je met zorg bereidt had blijft onaangeroerd in de voerbak liggen! Ik heb er ook zo één, en alle trucs ten spijt, is het meestal een behoorlijke klus , die gezien de verwijtende blikken die mij toegeworpen worden, me niet in dankbaarheid worden afgenomen.
Maar.. ik heb toch een trucje gevonden en voor het eerst ging de hele kuur er zonder mankeren in!

Ik geef Pauli af en toe wat oud brood en dat vindt ze erg lekker .. dus: men neme een stuk of vijf boterhammen en maakt deze met water licht vochtig. Tussen twee van de boterhammen smeer je de wormkuur als een soort van alternatief broodbeleg. Op elkaar leggen .
Als ‘smaakmakertje’gaf ik haar eerst een onbesmeerde boterham – dat ging er goed in. Daarna een stukje van de besmeerde boterham. Ze merkte wel dat er iets ‘vreemds’ mee was maar het volgende stukje gewoon brood had ze al onder haar neus en dat wilde ze niet versmaden! En zo vervolgens!!
Resultaat: voor het eerst, zonder pandemonium, een hele spuit erin zonder gekke-bekkies en niet de helft van de kuur op de grond!
Gelukkig maar want zo goedkoop zijn die wormspuiten nu ook weer niet!

De truc zit volgens mij in het feit dat ik de boterhammen nat gemaakt heb; ze merkte daardoor niet echt op dat de kuur-boterham ‘anders’ was.

Marianne
Volg datum > Datum: maandag 5 april 2004, 12:265-4-04 12:26 Nr:3698
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen Re:3697
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Broodje wormkuur !! Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
monique schreef op maandag, 5 april 2004, 12:14:

> Marianne schreef op maandag, 5 april 2004, 8:40:
>
>> Een broodje wormkuur!
>>

> hallo marianne.
>
> wij hadden dat probleem jaren geleden ook met alle paarden. nu

> als we gaan ontwormen, komen de meeste mensen vlug aangerend en
> vragen of we hun paard ook even kunnen doen.
>
> groetjes monique

Hoi Monique... ik wou dat 't bij mijn knollie zo simpel was! Die laat niemand aan haar hoofd zitten , dus een tong eruit halen: no way!
Ze heeft nu geleerd dat er soms een hoofdstel op moet, maar ik ben de enige die dat kan en mag doen! Als de tandarts komt is er geen andere mogelijkheid dan haar Sedalin te geven, anders is ze totaal onhandelbaar en nadien compleet getraumatiseerd. En alles waarmee je Pauli 'beledigd' kost weer weken werk om 't goed te maken!

Groetjes, Marianne
Volg datum > Datum: maandag 5 april 2004, 13:465-4-04 13:46 Nr:3699
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Graslandbeheer ( bemesting) Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
Graslandbeheer

Uit de Hoefslag van vorige week:

Dierlijke mest ( drijfmest of ruige mest) heeft een uitstekende bemestende waarde.
Het voordeel is dat de stoffen langzamer vrij komen en het gras er het hele weideseizoen profijt van heeft. Maar.. als de loonwerker ingeschakeld wordt om de mest over het land te verspreiden dan rijden deze twintig m3 (kuub) per hectare uit en dat is voor een paardenweide te veel.
De reden daarvoor is het hoge kaliumgehalte in de mest.. te hoge kaliumgehaltes maken het moeilijk voor gras om magnesium en andere voor paarden belangrijke sporenelementen op te nemen. De bemesting voor paardenweiden moet dus voor de helft minder ( 10m3 per hectare) !

Kunstmest: gewone NPK- kunstmest laat binnen een paar dagen de stikstof vrij. Het gras krijgt hierdoor een groeispurt en bevat daardoor relatief hoge eiwitgehaltes, voor paarden niet gewenst. Sinds 2003 is er een speciale kunstmest voor paardenweiden op de markt die een stikstof bevat die langzaam, in 2 tot 3 maanden, vrijkomt. Deze vorm van stikstof heet ENTEC-stikstof.
Het voordeel is dat het gras goed groeit, er weinig uitspoeling is en dus minder gestrooid hoeft te worden (25% minder).
De wachttijd voor de paarden is circa 14 dagen – ze mogen de wei weer op zodra de korrels niet meer zichtbaar zijn.
Voor meer info over de speciale kunstmest voor de paardenweide: 0900-7227336 25ct p/m – Pavo of Anton van Ommen, 06-53695082 of 0341-453260
Volg datum > Datum: maandag 5 april 2004, 14:325-4-04 14:32 Nr:3701
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen Re:3700
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: brandnetels voeren/ was zomereczeem Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
Isabel van der Made schreef op maandag, 5 april 2004, 13:47:

>
> Hai,
> je kan brandnetels ook gewoon gedroogd en wel kopen. Niet erg

> Ik bestel de brandnetels bij Hilton Herbs, bij jullie misschien
> verkrijgbaar bij de paardendrogist?
>
> isabel

Ik denk dat ik het ook eens ga proberen! Niet voor de hoeven maar voor de 'zuivering' - dat zal toch wel goed zijn toch? Ook al loopt Pauli zomer en winter buiten, ze ziet er zo na de winter toch wat 'doffer' uit en misschien helpen die netels bij de schoonmaak.
Langs onze weide begint 't al te groeien en de buurman-boer zal wel blij zijn als ik het er uit trek!
Ik heb Pauli er overigens nooit van zien eten. Waar ze wel gek op is, is gedroogde citroenmelisse - dat hang ik wel 's te drogen bij de stal ( tegen de muggen) en als ze de kans krijgt, rukt ze dat van het dak!

Hilton Herbs wordt in Nederland verkocht bij Jordens Hippo ( ook al het voer enz.) - ze hebben een site en je kunt er van alles on line bestellen.

Marianne
Volg datum > Datum: maandag 5 april 2004, 15:335-4-04 15:33 Nr:3705
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen Re:3703
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: brandnetels voeren/ was zomereczeem Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
henny wittenaar schreef op maandag, 5 april 2004, 15:12:

In die tijd las ik een artikeltje van deze
> of gene dat brandnetels bevorderlijk zouden zijn voor toename
> van rode bloedlichaampjes in zowel het menselijk als dierlijk
> lichaam, en dus een grotere zuurstofopname.

Oh mijn hemel, dan wordt Pauli helemáál een bloedpaard! Dan mag ik wel een parachute opdoen, de eerste volgende keer dat ze gaat stuiteren!!
Maar, ik ben benieuwd - ik ga het zeker proberen want ik vond 'r al wat 'tam' aandoen. Ik hou jullie van het experiment op de hoogte, ik zal straks wat verse netels gaan plukken (met wortel en al) en zien hoe ze reageert als de prik erfa is!

Groetjes,

Marianne

(PS Henny, nog bedankt voor je mail!)
Volg datum > Datum: maandag 5 april 2004, 17:125-4-04 17:12 Nr:3713
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen Re:3712
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: aard van het paard? Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
elsbeth flipsen schreef op maandag, 5 april 2004, 16:37:

Nu nog een keer een antwoord op mijn vraag over het
> verschil tussen "de wpn-manier" en die andere manier van rijden.
> Globaal dan he anders wordt het veel te uitgebreid.
>
> groet
> Elsbeth

Over welke andere manier ging dat ook alweer? Barok-paarden, als ik me goed herinner?

Groet, Marianne
Volg datum > Datum: maandag 5 april 2004, 19:425-4-04 19:42 Nr:3715
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen Re:3714
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: aard van het paard? Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
Linda schreef op maandag, 5 april 2004, 18:12:

> elsbeth flipsen schreef op maandag, 5 april 2004, 16:23:
>
>> Hoi

> wel eens schieten hoor pffff...
>
> Groetjes,
> Linda

Oh! Ik kan me over dat soort situaties zo gigantisch kwaad maken!!
Zo iemand zou je toch wat doen! Dan is 't absoluut een voordeel om zo'n brutale tante te zijn met zo'n grote mond als ik, want ik stap daar op af en ruk iemand van 't paard af! Dat arme paard - mijn hart bloedt als ik zoiets hoor of zie. Vorige week was ik even bij iemand op stal waar ook zo'n juf aan kwam lopen. Het paard kwam blijkbaar net van stal af, lekker fris, een beetje dribbelig .. het paard zag mij aan komen lopen en was meteen gefixeerd op de manier van "hé wie ben jij?" en bleef staan. Dat resulteerde meteen in een ruk aan z'n hoofd, met de hengstenketting over z'n neus. Ik roep dan meteen: hé, moet ik jou ook 's ff zo'n ruk geven, malloot? Tja, vrienden maak je er niet mee maar ik kán me op zo'n moment niet stilhouden!

Groetjes, M.
Volg datum > Datum: maandag 5 april 2004, 21:385-4-04 21:38 Nr:3720
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen Re:3719
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Broodje wormkuur !! Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
Piet schreef op maandag, 5 april 2004, 21:29:

> Marianne schreef op maandag, 5 april 2004, 12:26:
>
>> monique schreef op maandag, 5 april 2004, 12:14:

> wat het paard lekker vindt, b.v. suikerwater, zodat je het af en
> toe in de maling kan nemen met een vies smakende spuit.
> groeten
> Piet

Oh ja hoor,er zijn honderden manieren om wormspuiten te geven , maar er is maar één Pauli!
Marianne
Volg datum > Datum: maandag 5 april 2004, 21:555-4-04 21:55 Nr:3723
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen Re:3717
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: lastige honden Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
Piet schreef op maandag, 5 april 2004, 21:10:

> Een van de problemen die ik op zal moeten lossen voor ik een
> paard koop is het feit dat mijn hond, een mechelse herder
> teef van 4 jaar absoluut geen paarden gewend is. Ze bewaakt ons

> mee?
> Zijn er wel oplossingen voor?
> Wat doe je als je op een buitenrit zo'n "kreng" van een hond
> tegenkomt?

Hmmm.. niet echt prettig, zulk gedrag..
Wij hebben altijd Poolse Berghonden gehad (Tatra honden), die bepaald niet vriendelijk voor vreemden zijn en niet zo gedwee zijn dat ze vanzelf wel luisterenmaar op ons terrein altijd losliepen. Daarbij zijn 't nog kanjers van honden ook, een Mechelaar is er klein bij. Een kwestie van opvoeden lijkt me maar ik vind het wel vreemd dat een hond de dieren van het 'eigen terrein' niet tolereert..

Onze honden hadden een heilig respect voor de paarden en gingen daar zeer omzichtig mee om. Een paard kan zich tenslotte uitstekend verdedigen! Een goed geplaatst hoefje....

Ik denk dat je voor advies 't beste terecht kan bij 'onze' Karen, die weet vast wel wat je zou moeten doen om het dier wat beter te reguleren.

Groet, Marianne
Volg datum > Datum: dinsdag 6 april 2004, 8:336-4-04 08:33 Nr:3727
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen Re:3726
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: lastige honden Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
Piet schreef op dinsdag, 6 april 2004, 7:53:

>>>
>> > Ik denk dat het er mee te maken heeft dat ze al anderhalf was
> toen ik ze kocht en toen waren er ook nog geen erfdieren, buiten
> fazanten en konijnen.

Tja, fazanten waren voor onze honden ook wel een uitdaging.. die blijven meestal hard voor de hond uitlopen, voordat ze opvliegen!

>> > Ja, maar stel je voor dat het een jaagpartij wordt met een van
> paniek blind paard op de vlucht en een hond die denkt dat ze
> een wolf is..
> Maar misschien lijkt het mij nu gevaarlijker dan het zal zijn.
>>

Wel een doemscenario, maar het kan natuurlijk gebeuren! Het lijkt me nuttig om de hond te opnieuw te 'socialiseren' en te(her-)opvoeden want een hond die alleen voor jullie leuk is, is vaak een ramp voor de rest van de omgeving! Misschien moet je de hond 's meenemen naar de manege waar je rijdt ( aan de lijn!!) om te zien hoe ie op paarden reageert..?

Grt, M.
Je leest nu alle berichten van "Marianne"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
1266 berichten
Pagina 25½ van 85
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact