InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
3 berichten
Pagina 1 van 1
Je leest nu alle berichten van "jean-pierre de paepe"
Volg datum > Datum: maandag 10 november 2014, 12:5010-11-14 12:50 Nr:269099
Volg auteur > Van: jean-pierre de paepe Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Kwetsuur & gescheurde collaterale band Structuur
jean-pierre de paepe
Homepage
Gavere
Belgi

Jarig op 14-11

3 berichten
sinds 10-11-2014
Beste,
Ik ben zopas ingelogd omdat ik een probleem herkende op het Forum van MIRELLA, wel reeds van 2009. Daarbij had zij een paard met een gescheurde collaterale bank in de poot, waarbij het paard door de eigenaar werd afgeschreven.
Dit blijkt inderdaad wel een ernstige kwetsuur, maar in dit geval liep het goed af.
Ikzelf onderhoudt momenteel een 12-jarig paard van mijn zoon, die na maanden manken een veearts opzocht en een scan liet nemen van de poort & hoef. De diagnose was zwaar, want een gescheurde collaterale band kan normaal enkel operatief hersteld worden. Er werd wel gekozen voor een inspuiting onder volledige narcose. Dit is nu méér dan acht maanden geleden, en het paard mankte na de inspuiting nog meer dan voordien.
Deze dagen zie ik dit groot paard over de weide huppelen, draven, galopperen, en bij een uitzonderlijke gebeurtenis, zwaar bokken, waarbij ze eerst op de voorpoten (kwetsuur !) land, en daarna ook de achterste poten hoog opzwiept, met de nodige geluiden erbij ! Ze vliegt ook soms van de ene kant van de weide naar de andere kant, waarbij ze dan plots zwaar gaat remmen op de voorpoten.
Ik zie dus zelf geen enkel letsel meer aan het paard, en pijn kan die zeker niet hebben als ze zo kan bokken. Het paard is wel al meer dan 8 maanden niet meer bereden, en loopt enkel te grazen.
Mijn zoon is overtuigd dat zijn veearts een juiste diagnose stelde na de scan, en dat het paard (behalve operatief) niet kan herstellen. Het is geen duur of jumpingpaard, maar een gewoon groot wandelpaard. De scan en de inspuiting maanden geleden kostten wel al veel geld, en meer geld spenderen is niet de bedoeling. Zelfs een scan om vandaag de stand van zaken te zien is er te veel aan, dus zou hij het paar laten "inslapen".
Heeft iemand met deze kwetsuur wel positieve ervaringen ? Kan deze scheur vanzelf met rust wel herstellen ? Het paard wordt nooit zwaar belast en is een wandelpaard, waarbij in de zomer plaatselijke ruitersommegangen mee gereden worden, en wandelingen met af en toe een galop, langs de boorden van de Schelde.
Wie heeft hieromtrent advies? Eventueel deskundig advies ?
Van harte dank bij voorbaat !
jp de paepe (gavere/asper - belgië)
Volg datum > Datum: maandag 10 november 2014, 19:1210-11-14 19:12 Nr:269101
Volg auteur > Van: jean-pierre de paepe Opwaarderen Re:269099
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Kwetsuur & gescheurde collaterale band Structuur
jean-pierre de paepe
Homepage
Gavere
Belgi

Jarig op 14-11

3 berichten
sinds 10-11-2014
Beste Piet,
Bedankt voor de hoopvolle reactie. Ik weet dat enkel nogmaals een scan van de poot alles duidelijk zou maken, maar dit kost nogmaals zoveel, en als men de diagnose van de veearts na de scan geloofd (het is ook een ervaren/goedaangeschreven paardenarts) dan is het moeilijk om geloof te hechten een een mirakuleuze genezing. Ik hoop dat er nog een paar reacties komen van mensen met ervaring van deze kwetsuur. Wanneer deze is ontstaan is ook niet bekend, en eerst werd weken gedacht dat er iets mankeerde aan de hoef. Zijn er eventueel dierenartsen die ook een mening geven op dit voor mij nieuwe forum ?
Dank bij voorbaat.
JP
Volg datum > Datum: maandag 10 november 2014, 20:0410-11-14 20:04 Nr:269104
Volg auteur > Van: jean-pierre de paepe Opwaarderen Re:261594
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: MOLLEN & PAARDENWEIDEN Structuur
jean-pierre de paepe
Homepage
Gavere
Belgi

Jarig op 14-11

3 berichten
sinds 10-11-2014
Beste,
Ik onderhoud momenteel (gelukkig tijdelijk) 3 aanpalende paardenweiden, en ruim de paardenmest elke morgen op tussen 8.30u en 10u. Daarbij zie ik echter hoe er dagelijks grote en kleinere molshopen bijkomen, die ik soms moeilijk herken in het gras tussen de "andere hopen". Ik las al veel over "verjagen" of "definitief" verwijderen, maar moet uiteindelijk besluiten dat dit voor een dergelijke grote oppervlakte een verloren strijd is. Gifbollen, rook, waar begint men en waar eindigt dit, en waar gaat de mol naartoe, en wanneer komt hij terug. Anderzijds zijn klemmen te gevaarlijk voor de paarden. Ik zal dan maar de positieve forumreacties geloven dat mollen ook echt wel véél goed doen, en de weiden "wormvrij" houden, en nuttige beschermde dieren zijn. Alleen had ik ze liever bij de buren zien delven.
Hopelijk komt na de winter en enige bewerking van de weide, het gras toch mooi terug zonder veel kale plekken. Daarvoor trappel ik die nu ook dagelijks weer plat.
Je leest nu alle berichten van "jean-pierre de paepe"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
3 berichten
Pagina 1 van 1
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact