InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
101 berichten
Pagina 3 van 7
Je leest nu alle berichten van "Khaleesi"
Volg datum > Datum: donderdag 28 november 2013, 20:1928-11-13 20:19 Nr:263018
Volg auteur > Van: Khaleesi Opwaarderen Re:262993
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Overstappen naar bitloos Structuur
Khaleesi
Nederland


101 berichten
sinds 25-9-2013

Er is vandaag osteopaat/natuurgeneeskundige bij mijn paard geweest en mijn paard liet heel duidelijk merken dat ze toch echt wel last van spieren had. Waarschijnlijk omdat ik laatste weken meer aan het rijden ben gegaan. Ook zei ze dat er lichte vorm van artose en reuma was. Maar voor recreatief rijden niet hinderlijk. Spijsvertering was niet optimaal en nieren werkte ook niet optimaal want spieren waren hard en verzuurd dus ze
raakt afvalstoffen niet kwijt. Heb wat supplementen en medicijnen gekregen die alles weer opgang moeten brengen. Als spijsvertering enz weer goed werkt dan komt het met rijden ook wel goed. Het is dus inderdaad geen dwars of vervelend gedrag maar ze zit gewoon niet goed in haar vel.

Ik ben helemaal niet spiritueel of zweverig maar heb alle vertrouwen in dat het goed komt. Vanaf eerste keer dat ik dit paard zag en ze haar snuit tegen mn wang legde was ik meteen verkocht! ( daardoor ook misschien dingen over het hoofd gezien) maar vanaf begin ondanks alle tegenslagen sterk het gevoel gehad dat dit paard mij had uitgezocht ipv ik haar. Dat we niet zomaar toevallig bij elkaar zijn gekomen maar met een rede. Ik zit al 20 jaar "in de paarden" maar een paard met zo'n complex karakter heb ik nog nooit meegemaakt. Vanaf begin heb ik sterk gevoel gehad dat als mijn paard mens zou zijn ze autist/depressief of iets in die richting zou zijn geweest. Ik weet niet of paarden dat ook kunnen hebben maar dat vermoeden heb ik.

Ik hoop heel erg dat alles helpt en mijn paard en ik lekker zonder pijnklachten nog vele jaren kunnen genieten van elkaar. Bitloos uiteraard!
Volg datum > Datum: zondag 1 december 2013, 0:541-12-13 00:54 Nr:263049
Volg auteur > Van: Khaleesi Opwaarderen Re:263031
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Overstappen naar bitloos Structuur
Khaleesi
Nederland


101 berichten
sinds 25-9-2013

Ben blij dat ik niet de enige ben die "iets" merkt aan een paard. Toen ik mijn verhaal terug las dacht ik dat het nogal raar overkwam.

Ik hoop dat alles aanslaat maar heeft tijd nodig denk ik.

Ik ben nu op Spirithorses stuk aan het lezen over Centered Riding. Ook erg interessant!

Ik heb een side pull besteld en we zetten bitloos rijden gewoon lekker door. Wat andere er ook van zeggen!
Volg datum > Datum: dinsdag 17 december 2013, 16:1617-12-13 16:16 Nr:263282
Volg auteur > Van: Khaleesi Opwaarderen Re:263281
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Beroerd bericht Structuur
Khaleesi
Nederland


101 berichten
sinds 25-9-2013

Heel veel sterkte met dit grote verlies.

Mvg Khaleesi
Volg datum > Datum: donderdag 19 december 2013, 22:0119-12-13 22:01 Nr:263406
Volg auteur > Van: Khaleesi Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: paard met autisme? Structuur
Khaleesi
Nederland


101 berichten
sinds 25-9-2013

Een aantal weken geleden heb ik een topic gestart over overstappen op bitloos. Dit gaat steeds beter dankzij de vele reacties.( iedereen bedankt daarvoor ik heb er echt veel aan gehad)
Ik heb in dat topic al even kort aangegeven dat ik vermoed dat mijn paard eenigzins autistisch oid is. Mijn paard kan zo verschillend reageren. Ene moment alles goed en vrolijk andere moment lijkt ze heel verdrietig. Soms lijkt het of ze "er niet is". Niets lijkt bij haar binnen te komen. Terwijl ze met spelletjes en dat soort dingen wel heel geïnteresseerd is en heel snel oppikt. Maar op sommige kleine dingen kan ze heel heftig reageren. Als ik bijvoorbeeld net een iets andere volgorde doe als normaal raakt ze helemaal in de stress. Nu zullen alle paarden wel beetje moeite hebben met veranderingen maar als ik andere volgorde doe dan eet mijn paard soms gewoon niet.
Andere volgorde met hoeven krabben dan wordt ze helemaal nerveus. Terwijl ze eigenlijk heel relaxt is. Straaljagers, crossmotoren, vrachtwagens enz geeft ze niets om. Ook meestal met poetsen staat ze lekker rustig te genieten. Maar ineens kan ze dan gaan draaien, nerveus worden of bang worden. Ik kan haar nog niet goed vastzetten want als ze dan zo'n moment krijgt, raakt ze helemaal in paniek en gaat ze steigeren en hangen. Ik heb dit rustig opgebouwd en nu gaat het buiten aan een paal steeds beter. Maar binnen op de poetsplaats is nog groot drama.
Als het haar echt te veel wordt dan sluit ze zich helemaal af. Dan kun je bij wijze van spreken en stok tegen haar kapot slaan ( doe ik NIET natuurlijk!!! ) maar dan nog zal ze niet reageren. Keer zat ze in zo'n moment en toen in met mijn handen vlak bij haar ogen klapte knipperde ze niet eens. Ik kan dan duwen of aan halster trekken het is alsof ze niets voelt. Nu wacht ik voortaan tot ze uit dat moment is en dan vraag ik pas iets. Eerder heeft toch geen zin.

Mijn paard heeft waarschijnlijk traumatische ervaringen wat ze niet los kan laten. Dit werd van de week heel duidelijk toen ik liksteen met een metalen ketting wilde ophangen. Nu had ik al eerder gemerkt dat metaal geluid haar erg nerveus maakt. Ze hoorde het geluid van de ketting en sprintte als een gek door de wei. Ik was bang dat ze door omheining zou lopen maar ze stopte op tijd. Alle benen wijd uit elkaar, vast genageld aan de grond en ogen vol angst. Alsof ze zich schap zette om een ware marteling te ondergaan! Daar schok ik enorm van. Ik ben er toen met ketting bij gaan staan en gewacht tot ze weer bewoog en normaal ademde. ( ze leek adem in te houden. ) dit duurde paar minuutjes denk ik. Toen ze beetje onspande kwam ze naar me toe. Heb haar gekroeld en tijdens kroelen gerammeld met ketting. Hoopte dat ze zo hrt geluid met iets fijns ging associëren. Uiteindelijk kon ik ketting over hals en zelfs voorzichtig over haar hoord leggen zonder dat ze gespannen werd. Ik hoop dat ik dit goed aangepakt heb. Maar merk dat de ketting niet meer zo eng is nu.

Ik kan nog veel meer omschrijven maar zie dat er al heel verhaal staat. Het is een heel lief paard verder. Ze komt soms echt met mij knuffelen en laast had ze oneenigheid met een pony en kwam ze naar mij toe alsof ze troost kwam zoeken bij mij. Rijden gaat steeds beter en we leren steeds beter met elkaar om te gaan. Toch blijf ik dat gevoel hebben dat er iets "anders" met dit paard is. Ik heb veel paarden gereden en getraind maar geen enkel reageerde zo apart als deze. Ik denl dat ze soms "verhard" uit zelfbescherming oid. Of misschien ligt gewoon aan mij ik weet het niet.

Wie heeft er zelfde soort ervaringen? Of tips voor me?
Zou het trouwens mogelijk zijn dat dieren menselijke stoornissen hebben?

Ik weet zelf niet veel van autisme behalve wat il op internet gevonden heb.
Volg datum > Datum: donderdag 19 december 2013, 23:0719-12-13 23:07 Nr:263411
Volg auteur > Van: Khaleesi Opwaarderen Re:263405
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Slowfeeder voor sloopgraag paard Structuur
Khaleesi
Nederland


101 berichten
sinds 25-9-2013
Zoe Veurman schreef op donderdag 19 december 2013, 22:01:

> Sandra van Bommel schreef op donderdag 19 december 2013, 16:27:
>
>> Ik hoef dus helemaal niet meer laat in de avond in het pikkedonker te
>> klooien zoals voorheen, of smorgens uit bed racen om snel te voeren. Echt
>> ideaal. En voor de prijs hoef je het ook niet te laten.
>> Een net kost rond de 25 euro en daar past een grote baal (10 kilo) in.
>
> Bedankt nog voor de tip. Waar heb je deze netten gehaald als ik vragen
> mag?

Ik heb ze hier besteld, weet niet of dit de netten zijn die jullie bedoelen.

http://www.agradi.nl/kerbl-hooinet-120x90-cm-wit-maasweidte-3x3-cm.htm
Volg datum > Datum: zaterdag 21 december 2013, 17:4421-12-13 17:44 Nr:263466
Volg auteur > Van: Khaleesi Opwaarderen Re:263407
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: paard met autisme? Structuur
Khaleesi
Nederland


101 berichten
sinds 25-9-2013

Mijn paard hoeft natuurlijk niet meteen autisme of aanverwante stoornis te hebben omdat ze enkele kenmerken heeft die bij menselijke autisten voorkomen. Maar ik vind het heel interessant erover te lezen en me erin te verdiepen. Sinds een tijdje ben ik daar mee bezig en ik moet zeggen dat comnunicatie tussen ons beter verloopt. Al blijf ik nog probleempjes houden dus vandaar ik benieuwd was naar verhalen, tips en ervaringen en of het wellicht mogelijk is. Ik vind het "fijn" dat mijn ervaringen door jullie bevestigd worden en dat ik niet de enige ben die dit mee maakt/meegemaakt heeft.
Sommige "paardenkenners" en "paardenliefhebbers" vinden dat ik te veel betuttel, mijn paard aangepakt moet worden en " het gewoon een irritant eigenwijze knol"is. Maar mijn gevoel zegt dat dit anders is. Ik ben heel traditioneel "opgeleid" en voorheen dacht ik ook " paard moet luisteren. Punt uit!" Maar ik heb NOOIT een paard oneerlijk hard behandeld. Volgens sommige moet ik gewoon keer flink mep verkopen met zweep en harder aanpakken. Maar ik weet nu dat dat gewoon niet werkt. Natuurlijk stel ik grenzen, ik ben vind ik heel consequent. En nu er wederzijds meer begrip, vertrouwen en respect is gaat het beter. Zo heb ik op die manier haar voedselnijd aangepakt en dit is nu helemaal weg! En haar voernijd was erg, mij in hoek plat drukken in mn handen happen etc. Dit was puur eten gerelateerd dan kreeg ze waas voor haar ogen. Mijn inziens ook geen agressie tegen mij persoonlijk want na eten was ze weer heel lief en kalm. Ik deed in begin belonen met worteltjes. En omdat ze snel afgeleid is haar aandacht kon houden. Maar ik merkte snel dat ze dan alleen focusde op wortel en niet leerde WAAROM ze wortel kreeg. Dus ik ben daarmee gestopt en beloon haar nu met rust, massage( met vingertoppen "knabbelen" op de schoft en hals enz wat paarden onderling ook doen) En dat werkt veel beter.
Met rijden merk ik zolang ze aan het werk gehouden wordt er niet veel aan de hand is en als ze moeilijk vind niet teveel willen. 2 passen is voldoende en hoeft niet meteen heel rondje bij wijze van spreken. Dag erna 3 passen en zo alles opbouwen. Zolang voetjes bewegen blijven hersenen ook in beweging en is de kans dat ze op slot schiet minimaal.

Mijn paard heeft nooit agressief tegen mij of iemand anders gedaan. In tegendeel, mijn paard wil graag geaaid en geknuffeld worden door iedereen. ( iets wat dus niet typisch autist is lijkt me) maar soms komt ze gewoon vrolijker over en soms dan kun je dr wel aaien maar intereseerd het haar minder, kan het moeilijk omschrijven. Verder kan iedereen haar nu eten geven enz ook mijn partner die nooit iets met een paard gedaan heeft voordat hij mij leerde kennen. Kinderen, hoe kleiner hoe leuker ze ze vind. Er was eens een kindje van 1.5 jaar in de wei en daar was ze zo lief en voorzichtig mee! Mooi om te zien groot paard en klein manneke. Ze is fokmerrie geweest en ze vind "moederen" heel fijn. Zeker bij kleine kinderen en dieren. ( geit, schaap, kat) heb soms idee dat ze ook bij mij wil moederen. Daar komt denk ik ook verwarring van bij haar omdat ik haar corrigeer en dat doen veulentjes niet bij hun moeder.

Ik vind het soms nog best lastig hoe ik alles moet doen maar het gaat beter. Ik ga mijn paard niet zielig vinden en heel veel medelijden hebben. Tuurlijk vind ik het zielig en heb ik medelijden dat ze moeilijke tijden heeft gehad. Maar ik weet niet precies wat ze heeft meegemaakt dus gissen heeft weinig zin. Ze moet in het "nu" gaan leven. En "nu" heeft ze het goed. Denk dat onze problemen wederzijds onbegrip is maar dat komt denk ik wel goed.
Volg datum > Datum: zaterdag 21 december 2013, 18:1921-12-13 18:19 Nr:263470
Volg auteur > Van: Khaleesi Opwaarderen Re:263464
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Modder Structuur
Khaleesi
Nederland


101 berichten
sinds 25-9-2013
Limo schreef op zaterdag 21 december 2013, 16:57:

>
> Hoi Allemaal,
> Ik ben nieuw dus weet nog niet hoe het allemaalWeersomstandighwdenalit

>
> Hoop dat iemand ervaring heeft met een soortgelijke situatie.
>
> Groetjes

Hey Limo, welkom op PN forum!
Ik denk dat een paard op stal zetten nooit een goede oplossing is. Misschien moet je paard wennen aan nieuwe situatie. Weersomstandigheden kunnen misschien rol spelen. Misschien heeft ie meer ruwvoer nodig om warm te blijven(warm blijven kost veel energie en als er te weinig "brandstof" in gaat kost het extra om toch op temperstuur te blijven en hebben ze minder energie over voor andere dingen) of omdat hij nu 24/7 buiten staat ook meer aan nattigheid/kou moet wennen misschien lagere weerstand waardoor hij minder fit voelt.

Ik heb dit in begin ook gehad met mijn paard. Ze werd beetje suffer en bleek lage weerstand te hebben. Heb Euchinacea druppels ( dr vogel/vsm) gebruikt. Dit werkte goed.
Misschien heeft je paard ook last van zachtere hoeven door nattigheid??
Naschrift (zaterdag 21 december 2013, 18:21):
gewoon even in de gaten houden en de tijd gunnen te wennen en plaats in kudde te vinden.
Volg datum > Datum: zondag 22 december 2013, 11:3522-12-13 11:35 Nr:263492
Volg auteur > Van: Khaleesi Opwaarderen Re:263489
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: paard met autisme? Structuur
Khaleesi
Nederland


101 berichten
sinds 25-9-2013
Het klopt wel dat tegenwoordig nogal snel iets geroepen wordt zodat er weer een pilletje voor geslikt kan worden. ( uitzonderingen daar gelaten natuurlijk)
En natuurlijk is het moeilijk om mensenlijke stoornissen en aandoeningen bij paarden te plaatsen gezien er weinig onderzoek bij dieren wordt gedaan betreffende autisme enz.
Volg datum > Datum: zondag 29 december 2013, 10:5029-12-13 10:50 Nr:263622
Volg auteur > Van: Khaleesi Opwaarderen Re:263616
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Vooruitgang Structuur
Khaleesi
Nederland


101 berichten
sinds 25-9-2013

Geweldig!! Hopelijk gaan steeds meer maneges bitloos rijden.
Volg datum > Datum: zaterdag 4 januari 2014, 13:584-1-14 13:58 Nr:263722
Volg auteur > Van: Khaleesi Opwaarderen Re:263720
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Hoera, er is beschaving! Structuur
Khaleesi
Nederland


101 berichten
sinds 25-9-2013
Sandra van Bommel schreef op zaterdag 4 januari 2014, 13:32:

>
> Maar zouden de ruiters het dan niet gewoon LDR gaan noemen?

Dat was ook mijn gedachten! FEI heeft rollkur verboden maar zijn ze gewoon LDR gaan noemen. Zelfde ellende maar andere naam dus volgens FEI niet verboden.

Hopelijk passen ze overal aan dat rollkur/ldr/hyperreflexie enz zowel tijdens wedstrijden als in training in elk land strafbaar wordt!
Volg datum > Datum: zondag 5 januari 2014, 20:535-1-14 20:53 Nr:263763
Volg auteur > Van: Khaleesi Opwaarderen Re:263750
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Zouden we de winter gaan overslaan? Structuur
Khaleesi
Nederland


101 berichten
sinds 25-9-2013
Marlies Sanders schreef op zondag 5 januari 2014, 17:12:

> Mijn paarden beginnen alweer te verharen, wat denken jullie?
> Groetjes Marlies

Wintervachtje van die van mij lijkt ook minder wollig te worden. Viel me van de week op.
Ik hoop echt dat we vorst en sneeuw overslaan dit jaar. Allemaal leuk en aardig om te zien maar geeft hoop overlast.
Volg datum > Datum: zaterdag 11 januari 2014, 22:5211-1-14 22:52 Nr:263981
Volg auteur > Van: Khaleesi Opwaarderen Re:263978
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Twijfels: Tijdens het rijden nat van de regen en dan? Structuur
Khaleesi
Nederland


101 berichten
sinds 25-9-2013

Ik stap mijn paard altijd goed uit en zorg dat ze op adem is. Dan mag mijn paard na rijden altijd rollen in bak/paddock. Daarna gaat ze "vies" van het zand de wei in. Daar kan ze zelf kiezen of ze in schuilstal gaat staan of in de wei. Meestal kiest ze voor de wei, ook als het koud is of hard waait.
Als zand opgedroogd is borstel ik een keer snel over de vacht maar vaak schud ze het er al veel zelf vanaf :-D
Paardje is nooit ziek of stijf. :-)
Volg datum > Datum: zondag 12 januari 2014, 14:5212-1-14 14:52 Nr:263996
Volg auteur > Van: Khaleesi Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: bijvoeren Structuur
Khaleesi
Nederland


101 berichten
sinds 25-9-2013

Ik merk dat mijn paard laatste maand beetje is afgevallen. Nu was ze ook iets te te dik dus op zich lijkt me dat nog niet heel erg. Ik heb afgelopen maand wegens omstandigheden minder kunnen rijden dus is misschien ook afname van spiermassa.

Maar ik maak me wel zorgen als het echt koud gaat worden of ik dan niet iets moet gaan bijvoeren?
Ze krijgt bijna halve emmer zemelen met schep muesli.( zonder melasse en haver, laag suikergehalte) en een natuurlijke kruidenmix voor soepele spieren en gewrichten met paar keer per week scheutje zonnebloemolie erin.
Onbeperkt hooi verdeeld over heel de dag (dmv slowfeeders)

Mijn paard wordt snel dik van te veel suiker en daar wordt ze ook erg druk van.
Paardje eet goed en verder fit, vrolijk en alert.

Wat kan ik het beste doen zodat als het erg koud wordt ze niet te mager wordt?

Naschrift (zondag 12 januari 2014, 14:53):
is overigens een ouder paardje, weet niet of dat meespeelt in afvallen???
Volg datum > Datum: zondag 12 januari 2014, 19:1312-1-14 19:13 Nr:264007
Volg auteur > Van: Khaleesi Opwaarderen Re:264000
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: bijvoeren Structuur
Khaleesi
Nederland


101 berichten
sinds 25-9-2013
Mariss schreef op zondag 12 januari 2014, 16:57:

>
> Denk dan eens aan bietenpulp of seniores priores ( bevat ook veel pulp,
> alleen dan beter in calcium: fosfor verhouding ).

Worden paarden van bietenpulp vanwege de suikers in bietenpulp daar niet druk van?
En die seniores priores is dat echt puur voor oudere die bijna geen ruwvoer meer kunnen eten en dat 4 x per dag nodig hebben? Zou seniores priores dan ook 1x per dag kunnen geven want ze eet verder gewoon goed.
Volg datum > Datum: woensdag 15 januari 2014, 9:3315-1-14 09:33 Nr:264075
Volg auteur > Van: Khaleesi Opwaarderen Re:264071
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Natuurlijk Bekappen? Structuur
Khaleesi
Nederland


101 berichten
sinds 25-9-2013
Yara Bonne schreef op woensdag 15 januari 2014, 7:56:

> Hi, mensen.
> Ik ben helemaal fan van natuurlijk bekappen. Maar ik twijfel nog of ik het
> zelf kan toepassen op mijn pony en cursus moet nemen.
> Want deze site is heel inspirerend voor mij, maar toen vond ik deze:
> http://www.paralelli.eu/hoefijzers.htm
> Aangezien ik ook met de training van parelli veel doe, weet ik niet wat ik
> moet geloven :-(
> Wat denken jullie? Er staat onderaan ook dat ik sommige site's niet kan
> vertrouwen maar wat is jullie ervaring? Echt graag eerlijk ik wil het
> beste voor mn paardje.

Hey Yara,

Ik wil zelf ook heel graag de cursus gaan volgen omdat ik de hoeven van mijn paard zelf wil gaan bijhouden. Maar ik twijfel ook aan mezelf of ik dat zelf zou kunnen bij mijn paard ( = groot en sterk en kan flippen om meest rare dingen) en ik ben bang dat ik het niet goed doe waardoor mijn paard er last van kan hebben.
Ander puntje is afstand waar cursussen gegeven worden, deze zijn erg uit de buurt waar ik woon en lastig met openbaar vervoer te bereiken. Maar daar verzin ik wel iets op.

Of natuurlijk bekappen slecht is wat die site beweerd... ik heb veeeeel meer positieve verhalen gehoord dus denk dat het allemaal wel meevalt wat er op die site staat.
Voor mij klinkt natuurlijk bekappen logischer dan traditioneel bekappen. Alle kennis leer je op de cursus en volgens mij kun je als je twijfelt altijd foto's sturen zodat ze kunnen kijken of het goed is. Ook is er een herhalingscursus.

Trouwens die site heb ik al eens gezien met een artikel over bitloos rijden. Ook daar was de schrijver niet 100% voorstander van. Wat ik raar vond want Parelli was toch altijd bitloos dacht ik. Auteur van het artikel bleek bedenker van een bepaald bit te zijn ( ahaaa vandaar tegen bitloos.....???) Dus ik heb mijn twijfels of d8e site wel écht Parelli-volger is.

Als je, gezien je leeftijd de cursus kunt gaan doen zou ik dat zeker doen! Ik wil het elk geval graag gaan doen.
Je leest nu alle berichten van "Khaleesi"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
101 berichten
Pagina 3 van 7
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact