InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
2 berichten
Pagina 1 van 1
Je leest nu alle berichten van "johan45"
Volg datum > Datum: maandag 16 mei 2005, 13:3516-5-05 13:35 Nr:26161
Volg auteur > Van: johan45 Opwaarderen Re:26087
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: hoefkatrolontsteking Structuur
johan45
Nederland

Jarig op 17-1

2 berichten
sinds 23-1-2005
Decrock Hilde schreef op zaterdag, 14 mei 2005, 10:25:

> Hallo iedereen, of iedereen die reeds met hoefkatrolontsteking
> te maken heeft gehad. Mijn paard heeft dus hoefkatrolontsteking
> en door het natuurlijk bekappen, nog maar enkele weken geleden

> goed. Toen ik zelf het beginstuk of inleiding van zijn verhaal
> las, was ik erg ontroerd, want had Romantique andere eigenaars
> gehad, waar enkel de prestatie telt, dan was hij al lang naar
> het slachthuis gebracht.

Dag Hilde, ikzelf heb deze week ook te horen gekregen dat mijn paard "Lisa" hoekatrolontsteking heeft. Gegin dit jaar stelde ik voor het eerst vast dat zij af en toe mank liep na een zware (lange tocht) met hartslagmeting. Ik was toen al veel info aan het verzamelen van "natuurlijk kappen". Ongeveer 4 maand geleden zijn de ijzers er afgehaald en ben ik zelf de hoeven beginnen kappen met hulp van de cursus (boek en DVD). Ik heb hieruit veel geleerd. Nu enkele maanden later, liep ze nog steeds af en toe mank, altijd na een zware buitenrit. Ik heb ze dan deze week voor onderzoek naar Gent gebracht. Er werden foto's genomen, links verdoofd, rechts verdoofd enz...... diagnose... niet zo duidelijk maar toch, aan beide benen zou ze mank lopen. Speciaal beslag, 6 weken op stal en inspuitingen met medicatie waren de voorgestelde behandeling. Je moet weten dat mijn paarden altijd buiten lopen, winter en zomer. Ik kon mijn oren niet geloven toen ik dit hoorde.... het volledig tegenovergestelde van wat gezond is voor het dier werd mij opgedrongen. Natuurlijk heb ik ze niet laten beslaan en is ze de dag zelf nog op de wei gegaan. Het enige wat ze wel hebben mogen doen is de ontstekingremmers inspuiten in de hoef zelf. Mijn behandeling is vrij eenvoudig: geen hoefijzers, altijd weidegang, geven van Osteocure en Equinyl en ikzelf, terug in de leer om beter te leren paardrijden (verzameld rijden, rechtrichten ....) minder zware (lange tochten) zullen ook moeten. Nu ben ik zeker het geloof kwijt in de Gentse Dierenkliniek wat betreft hun oudbollige visie en behandeling van hoefkatrolontsteking. Ik ga ze nu 6 maand nauwkeurig opvolgen en dan langzaam weer iets langere tochten laten doen (in een betere en verzamelde pas). Hopelijk is ze dan in staat om dit te doen zonder problemen. Ik wil hier niet beweren dat dit 100% zekerheid zal geven dat ze zal genezen via deze weg, maar van 1 ding ben ik wel zeker..... met op stal te zetten en ijzers onder te slaan maakt ze geen enkele kans, dat is al door velen bewezen dat het NIET werkt.
Jammer dat onze dierenartsen van de nieuwe generatie nog steeds zo met oogkleppen lopen, je moest het ongeloof in hun ogen gezien hebben toen ik HUN behandeling weigerde.
Volg datum > Datum: woensdag 21 september 2005, 15:1021-9-05 15:10 Nr:33727
Volg auteur > Van: johan45 Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Hoefkatrolontsteking -mijn ervaring en resultaat Structuur
johan45
Nederland

Jarig op 17-1

2 berichten
sinds 23-1-2005
Over hoefkatrol werd al veel geschreven, juiste zaken maar ook veel onjuiste. Als je de info verzameld die te vinden kom je al snel te weten dat er twee strekkingen zijn voor de behandeling die lijn recht t.o.v. elkaar staan.
Rust en een speciaal beslag met bloedverdunners en pijnstillers of een natuurlijke bekapping met veel weidegang en aangepaste medicatie. Dit staat los van het al dan niet rechten van het paard want op dit moment wordt mijn paar nog niet meer bereden.
Als behandeling heb ik gekozen voor de natuurlijke (aangepaste bekapping) welke ik reeds vanaf Januari 2005 toepaste. Een ruime weidegang (altijd op de wei) en een behandeling met Osteocure. In April dit jaar werd via röntgen vastgesteld dat het hoefkatrolonsteking was. De dierenartsen (dit waren er drie in totaal) stelden allen voor om een speciaal beslag te leggen, het paard op stal te zetten en bloedverdunners te geven. Ik moet zeggen dat mijn paard op dat moment echt wel kreupel stond. Als je even nadenkt over de voorgestelde behandeling val je bijna achterover hoe kortzichtig deze wel is. Om een genezingsprocess beter te laten verlopen moet je een goede doorbloeding hebben van de weefsels. Hier betekend dit dus dat een goede hoefwerking absoluut noodzakelijk is. Bij twee van de drie voorgestelde behandelingen doe je het tegenovergestelde, de hoef wordt bijna volledig vastgezet door het ijzer en de bloedsomloop wordt verminder door het paard op stal te zetten (geen beweging). Dit poberen ze dan een beetje te verhelpen door bloedverdunners te geven. Toen ik hen erop wees (alle drie) hadden ze geen echt antwoord temeer dat de behandeling vooral gericht is op symptoom bestrijding en niet op genezing. Een kreupel paard brengt meer geld in het de kassa denk ik dan vooraleer het afgemaakt wordt. Ik ben dus gestart tegen alle adviezen van de heren in met mijn paard vrij op de weide te zetten, haar hoeven korter gezet voor een betere afrol en een behandeling met Osteocure. Deze behandling loopt nu reeds 4 maand. Ondanks de bijkomende adviezen van hoefsmeden welke mij vertelden dat ik totaal verkeerd bezig was en dat een speciaal beslag echt nodig was ben ik blijven volharden. En ja, Begin deze maand (September) werd er een duidelijke verbetering vastgesteld. Van altijd kreupel naar een dag wel, een dag niet. Ze ontlaste wel zeer veel het rechter voorbeen, ook op een betere dag. Nu 3 weken later loopt ze volledig zonder manken, de voet wordt niet meer ontlast. Ik kan dus nu al spreken van een duidelijk succes zonder rijbelasting. Je moet wel weten dat mijn paard samen met een andere merry op de wei staat en dat er af en toe deftig gekoerst word op de weide. Ik ga er ook van uit dat een behandeling ongeveer tussen de 9 en 12 maand kan duren als er een genezing mogelijk is. Ik ben nu pas 4 maand bezig met behandelen en de resultaten zijn hoopgevend voor de toekomst. Om dit verhaal af te sluiten nog dit, geduld en gezond verstand zijn soms beter dan de raad van 3 dierenartsen ook al hebben die een (vastgeroeste) ervaring in de dierenkliniek van Gent.
Je leest nu alle berichten van "johan45"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
2 berichten
Pagina 1 van 1
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact