InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
97 berichten
Pagina 7 van 7
Je leest nu alle berichten van "Anne Schuite"
Volg datum > Datum: zaterdag 20 juli 2013, 19:4720-7-13 19:47 Nr:259367
Volg auteur > Van: Anne Schuite Opwaarderen Re:259365
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: alle 4 met goed gekapte hoeven! Structuur

Anne Schuite
Merelbeke
Belgie

Jarig op 19-3

97 berichten
sinds 18-2-2007
AMA schreef op zaterdag 20 juli 2013, 19:29:

>
> Opmerkingen:
>
> Het rare was dat aan Tachat zijn 'goeie' been, dat ik bijna nooit
> opgeheven krijg omdat het tegenoverliggende doorgaans in de lucht hangt,
> die hoef moest bijna niks aan gedaan worden! Terwijl dat de enige voet
> was waar een maand geleden niks van afgeknipt was en ik dus dacht dat die
> net wél veel zou moeten bijgesneden worden...

Eigenlijk is dat helemaal niet raar en juist heel normaal. Veel paarden die 1 kant ontlasten, belasten daarbij de andere voet zoveel meer dat de hoef gewoon meer slijt.

Erg fijn dat de voeten nu zo goed bekapt zijn :)
Volg datum > Datum: dinsdag 30 juli 2013, 18:0230-7-13 18:02 Nr:259679
Volg auteur > Van: Anne Schuite Opwaarderen Re:259649
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: steunselrand na Structuur

Anne Schuite
Merelbeke
Belgie

Jarig op 19-3

97 berichten
sinds 18-2-2007
Weet je zeker dat het steunselmateriaal is? Vaak als er te fanatiek gesneden is, onstaat er op korte tijd een hele rand van materiaal rond de straal.
Ik zou er vooral vanaf blijven, of eraf laten blijven door de volgende die langskomt. Je wint het niet van dingen die zo snel teruggroeien.
Dit is een interessant artikel van Pete Ramey.

http://www.hoofrehab.com/thebars.htm
Naschrift (dinsdag 30 juli 2013, 18:03):
Volg datum > Datum: zaterdag 3 augustus 2013, 15:393-8-13 15:39 Nr:259749
Volg auteur > Van: Anne Schuite Opwaarderen Re:259739
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: opmerkelijk Structuur

Anne Schuite
Merelbeke
Belgie

Jarig op 19-3

97 berichten
sinds 18-2-2007
Martina schreef op vrijdag 2 augustus 2013, 18:20:

> Brillen is maar 1 voorbeeld. Met miljarden mensen op deze aarde is dit
> simplistische model niet haalbaar. Of wie mikken we het 1e van de aarde
> af...?

Nee, lekker met z'n allen aan de permacultuur of toch in ieder geval doen wat mogelijk is. Een moestuin hoeft niet perse een hectare te bestrijken om genoeg op te brengen voor een gezin, je komt een heel eind in je vinexwijk achtertuintje met minimoestuin en kippen. Zoveel oppervlak waar we niets mee doen.. Zoveel siergrassen en exotische mallotige bamboe en oost indisch paars riet in tuinen, waar net zo goed een fruitboom of struik kan staan.
In Engeland is een project bezig met allemaal moestuinbakken aan de straat. Zoveel plantsoenen en saaie grasveldjes verandert in functionele en mooie kleine groentetuintjes.


Volg datum > Datum: zaterdag 3 augustus 2013, 20:253-8-13 20:25 Nr:259757
Volg auteur > Van: Anne Schuite Opwaarderen Re:259755
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: opmerkelijk Structuur

Anne Schuite
Merelbeke
Belgie

Jarig op 19-3

97 berichten
sinds 18-2-2007
Martina schreef op zaterdag 3 augustus 2013, 18:46:

> Anne Schuite schreef op zaterdag 3 augustus 2013, 15:39:
>
>> Martina schreef op vrijdag 2 augustus 2013, 18:20:
>>
>>> Brillen is maar 1 voorbeeld. Met miljarden mensen op deze aarde is dit
>>> simplistische model niet haalbaar. Of wie mikken we het 1e van de aarde
>>> af...?

> Nou, ik ga die 6 miljoen mensen in Bangkok bijvoorbeeld niet vertellen dat
> ze maar moeten gaan leven van moestuintjes met kippen $1

Het gaat om het idee en vooral om wat je met kleine aanpassingen al kan veranderen. Er zijn genoeg van dit soort projecten opgestart in grote steden. Er is genoeg te doen en aan te passen, ook in steden van dat formaat. Niet altijd zo dat je er volledig zelf van leven kan, wel zodat het een belangrijke bijdrage vormt. Veel groepsprojecten maken het tekort aan eigen ruimte ruimschoots goed.
Volg datum > Datum: zaterdag 16 november 2013, 19:3616-11-13 19:36 Nr:262752
Volg auteur > Van: Anne Schuite Opwaarderen Re:262350
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Scheur in toon Structuur

Anne Schuite
Merelbeke
Belgie

Jarig op 19-3

97 berichten
sinds 18-2-2007
Eerlijk gezegd geloof ik niet in scheuren door schimmels in gezonde paardenvoeten en kan me niet voorstellen dat de meeste mensen op dit forum dat wel doen. Als je scheuren en/of schimmels in je paard zijn voeten vindt, is er meer mis dan 'alleen maar een scheur of een schimmel'. Ook als de zogenaamde reden van de scheur met schimmel een hoefzweer is, of eigenlijk juist dan, zijn je problemen groter dan de zichtbare scheur.

Je kan bij paarden de meest ingrijpende schimmelbehandelingen uitvoeren, uitfrezen van van alles wat schimmel bevat en de eigenaar met een heel scala aan middelen laten soppen, weken, inspuiten, etc. Wat beter en op de lange termijn werkt is het aanpassen van de manier van houden, de voeding, de bekapping, etc. Spijtig genoeg betekent voldoende aanpassingen vaak meer aanpassing dan van de meeste paardeneigenaren en hun accommodatie verlangd kan worden. Dan ga je een symptoomoffensief aan met antischimmel middeltjes en hoefwandresecties, maar vaak duurt dit langer, werkt het soms gewoon niet of is het maar tijdelijk en komt het terug. Ergo, streven naar een gezonde hoef waarin schimmel geen kans heeft, werkt beter.

Een voorbeeld van mijn eigen ruin: niet vanzelf perfecte voeten, maar aardig netjes te krijgen met veel verharding en veel beweging over verharding. Afgelopen winter is hij behoorlijk ziek geweest (waarschijnlijk iets giftigs gegeten met zelfs zenuwuitval als resultaat), de rode stressringen in zijn hoeven laten mooi zien wanneer precies (nu zo goed als uitgegroeid) inclusief via de kroonrand uitgebroken hoefzweertjes. Dit in combinatie met omstandigheden waardoor er weinig verharding op de weide was en zowel het rijden over verharde ondergrond als de bekappingen even iets minder consequent uitgevoerd werden, resulteerde in verdrietige voeten met iets verbrede witte lijn en een startende schimmel. Geen scheuren, alleen schimmel.
De schimmel heb ik echter nooit behandeld met middeltjes, twee maanden geleden heb ik de ondergrond aangepast (grote oppervlaktes tegels, beton en straks een kiezellaag in 1 van de schuilstallen), veel beweging over alle soorten verharding en heel hard hopen dat hij niet ziek wordt deze winter. De schimmel is niet verder gegaan en inmiddels verdwenen.

Daarnaast heb ik een jonge merrie geadopteerd sinds januari dit jaar. Ze heeft nog redelijke voeten, maar kreeg een kilo per dag aan muesli, slobber en andere rommel en stond in een natte stal met blubber paddock. Haar hoefwand is inmiddels bijna helemaal vernieuwd en de nieuwe wand is mooi aangesloten. Gelijk met de uitgroei van de 'mueslievergiftiging' ontstaan er holtes in de zool en bij de kwartieren. Ook zij had een schimmel inclusief toonscheur in een voorhoef. Deze is aan het uitgroeien en zal ongetwijfeld uitgroeien zodra de gezonde hoef gearriveerd is.
Die beter aangesloten hoefwand is puur door de eliminatie van alle zooi uit haar voeding, alleen nog maar gras, hooi en een liksteen.

Een laatste voorbeeld is een ezeltje van iemand anders. Bevangen en de hoeven compleet om zeep door schimmel. Een goede bekapping, het weghalen van de reden van bevangenheid en het instrueren van de eigenaar omtrent zelf onderhoud plegen, huisvesting, ondergrond en voeding maakte dat de schimmel uitgroeide samen met de slechte wand. Schimmel weg, ezel blij en doodvermoeiend energiek vergeleken met 'zijn rustig karakter' toen hij nog zo bevangen was zonder ooit de schimmel zelf aangepakt te hebben. Ze had gewoon geen kans in de gezonde witte lijn.
Volg datum > Datum: zaterdag 21 december 2013, 18:1721-12-13 18:17 Nr:263469
Volg auteur > Van: Anne Schuite Opwaarderen Re:263462
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Aantikken voorhoef met de achterhoef Structuur

Anne Schuite
Merelbeke
Belgie

Jarig op 19-3

97 berichten
sinds 18-2-2007
mieke vd berg schreef op zaterdag 21 december 2013, 16:15:

>
> Piet: ho ho..... ik gaf aan op de hoogte te zijn met NB, en zeer zeker
> niet dat ik er alles van weet!

> scheuren.
>
> Verder de anderen bedankt voor het delen van jullie ervaringen!
> Altijd leerzaam om te lezen hoe andere hiermee omgaan.

Een foto inclusief ijzer zegt ook al enorm veel, gewoon de voet schoonmaken en een foto van zijaanzicht en zool maken.
Ik kan me niet voorstellen dat de voet correct staat en ik denk ook dat jouw idee van te kort worden gewoon het slijten van de te lange hoefwand is. Op het moment dat je paard dan op een juiste lengte staat (zoolniveau dus), zal hij moeten wennen en dat is die gevoeligheid.
Zou hij het hele jaar op verharding staan en het hele jaar op correcte voeten staan, dus lage hielen en een mooi afgeronde teen, is er misschien geen probleem meer. Als het toch zo is, kan je verder kijken: hoefschoenen voor beweging op straat indien nodig en een analyse van voeding. Ik ken mensen die in het najaar flink bijvoeren omdat de winter eraan komt, met als resultaat een gevoelig want overvoerd en net niet bevangen paard..
Volg datum > Datum: zaterdag 23 april 2016, 11:1323-4-16 11:13 Nr:273381
Volg auteur > Van: Anne Schuite Opwaarderen Re:273379
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Paardnatuurlijk & anatomisch bekappers Structuur

Anne Schuite
Merelbeke
Belgie

Jarig op 19-3

97 berichten
sinds 18-2-2007
Om heel kort iets duidelijke te maken mbt de opzet van en het idee achter de studiegroep:

Het is geen keurmerk, de mensen van de studiegroep bekappen allemaal op hun eigen manier, het is absoluut geen garantie van goede bekappers.. (Wat niet wil zeggen dat het geen goede bekappers zijn) Het oogmerk is enkel blijven verdiepen, in gesprek gaan over casussen en nooit stoppen met leren.

Lidmaatschap is geen keurmerk dus, wel een teken van het opzoek zijn naar nieuwe kennis, nieuwe inzichten, het zich willen blijven ontwikkelen.

Het is voortgekomen uit het feit dat ik reeds groepswhatsapps en chats had met andere bevriende bekappers en dit in een uitgebreider en leerzamer jasje wilde steken. Bijeenkomsten (overigens hoog tijd voor een nieuwe bijeenkomst) en veel discussie over lastige gevallen, theorieën, etc.

https://www.facebook.com/AnneSchuiteHoefverzorgingPaardentraining/posts/348742878670209
Je leest nu alle berichten van "Anne Schuite"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
97 berichten
Pagina 7 van 7
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact