Het is niet zo eenvoudig als wat je voorstelt.
Ik woon in Italië in een streek die bekend staat om zijn Parmiggiano Reggiano, kaas dus. Alles in deze omgeving wordt beheerd om hooi te maken voor de koeien hier. Concurrentie is groot...
Wij hebben zelf een deel hooi van ons land maar daarmee hebben we maar ongeveer 30% van wat we nodig hebben.
De rest moet ik aankopen.
We hebben geen schuur en de twee vorige jaren probeerden we het hooi buiten te stockeren onder plastic: een ramp want er is hier regelmatig heel forse wind.
Behalve het feit ook dat het hooi hier erg duur is (omwille van de hoge vraag) en het niet evident is om zo meteen een paar duizend euro onder plastic te steken, wetende dat je straks een heel deel hooi mag weg gooien omdat het zo niet goed houdt, is het niet eens evident om een goeie partij te krijgen.
Ik heb nu wel een leverancier gevonden die goed hooi van verder weg opkoopt (meestal Toscane) en die het zelf stockeert. Ik koop van hem met 2 balen tegelijk, die ik dan veilig in de stal kan plaatsen. Maar het is telkens van verschillende partijen, die ik zelf niet eens ken.
Het water is hier heel goed: kraantjeswater komt hier uit de bergen, dus wat velen uit een fles kopen.