e m kraak schreef op donderdag 6 december 2012, 0:11:
> Hangt er dan wel van af of ze keus hebben of dat al het eetbare op is en
> ze er toch maar aan beginnen. In een goede wei is het nooit 'op', een plak
> hooi wel.
> Daarom denk ik dat equisetum in hooi veel risicovoller is dan in de wei.
> Ik denk dat intoxinaties veel vaker voorkomen dan herkend wordt. Vooral de
> slepende vorm.
> Wat wellicht ook uitmaakt is het seizoen. Veel planten variëren hun
> toxinen, bijv. veel prunussen zijn vooral in het najaar meer giftig.
en bijkbaar hebben grazers/browsers er wel een neus voor om te "weten"
wanneer iets eetbaars/smakelijk is.
hooi : als je natuurlijk te weinig voert dan krijg je het fenomeen vretenwatertevretenvalt,
maar ik denk dat de meesten hier zo al teveel voeren
in mijn balen zit nogal veel liesgras en dat laten ze ook liggen, niet giftig volgens mij
maar waarschijnlijk géén chocoladesmaak