InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
9 berichten
Pagina 1½ van 1
Je leest nu onderwerp "Verschil hooi en kuilgras"
Volg datum > Datum: zaterdag 22 oktober 2011, 20:1722-10-11 20:17 Nr:238390
Volg auteur > Van: nescio Opwaarderen Re:238279
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Verschil hooi en kuilgras Structuur

nescio
Nederland

Jarig op 21-5

131 berichten
sinds 19-9-2011
@ Mariss: ik vraag me dan af hoe het komt dat ik vaker verhalen hoor van paarden die bevangen zijn geworden van voordroog als van hooi? Heb zelf nu ook te maken met een bevangen paard (bevangen op 4 benen). Hij kreeg voordroog van de 2de snede 2010. Het land waar de voordroog vandaan kwam was daarvoor gebruikt voor het laten groeien van graszaadhooi.
Het graszaad hooi is er af gehaald en daarna is er weer gras door gegroeid en dat is dan vervolgens ingepakt als voordroog...maar is dus wel 2de snede. Ik weet ook niet goed of er veel bemesting wordt gebruikt voor het telen van graszaadhooi, miss is dat de boosdoener geweest.
Ik moet er bij vertellen dat het niet helemaal zeker is of hij bevangen is geraakt van deze voordroog. Mijn jonge hengst krijgt het ook te eten maar heeft nergens last van.
Mijn paard wat nu herstellende is van de bevangenheid heeft jaren voor heen ook voordroog te eten gekregen en nooit last gehad. Maar kan natuurlijk ook zijn dat hij langzaam aan een gevoeligheid heeft ontwikkeld natuurlijk.
Ik zelf heb het donker bruine vermoeden dat de bevangenheid is ontstaan door een hoefzweer. Hij heeft kreupel gelopen en dit gaat nu weer veel beter, hij krijgt nu magnesium selaat en ecuchol (is voor regeneratie van de lever en om daardoor de toxische stoffen beter af te voeren. zie topic "bevangen of niet?")
Je snapt dat ik je verhaal over hooi versus voordroog interessant vindt...

A journey of a thousand miles, begins with a
single step...
Volg datum > Datum: zondag 23 oktober 2011, 15:4123-10-11 15:41 Nr:238407
Volg auteur > Van: Mariss Opwaarderen Re:238390
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Verschil hooi en kuilgras Structuur
Mariss
Schouwen-Duiveland
Nederland


661 berichten
sinds 19-9-2004

Ik weet niet hoe dat komt.
Maar er kan natuurlijk gewoon nooit meer in zitten als de snedes , bemesting etc gelijk zijn aan elkaar. Ik bedoel energie kan er niet in groeien b.v. Hoeveelheid eiwitten kan ook niet groeien.
Enige wat er wel veranderd in kuil/voordroog is dat een deel van de suikers worden omgezet in zuren. dus kuil bevat om die reden ook minder suikers als hooi. wel meer zuren dus. En dat zou misschien de oorzaak van problemen kunnen zijn. verzuring van het lichaam is niet goed natuurlijk.
Volg datum > Datum: maandag 24 oktober 2011, 21:3624-10-11 21:36 Nr:238467
Volg auteur > Van: Unartica Opwaarderen Re:238407
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Verschil hooi en kuilgras Structuur

Unartica
Nederland

Jarig op 18-8

776 berichten
sinds 30-4-2007

Ik moet mijn paard ook geen voordroog of kuil geven want dan krijgt hij meteen dikke benen en ook de ontlasting wordt vaak minder goed. Waar dat dan precies aan ligt weet ik niet. Ik vind hooi toch een stuk natuurlijker om te voeren dan voordroog of kuil. Mijn paard doet het prima op hooi, al krijgt hij bij een menu van hooi alleen ook weer dunne mest. Met een beetje weidebeheer heeft hij jaarrond naast hooi ook altijd gras op zijn menu, en dan gaat het prima!

Groetjes Jolanda
Je leest nu onderwerp "Verschil hooi en kuilgras"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
9 berichten
Pagina 1½ van 1
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact