Arabesk schreef op vrijdag 19 augustus 2011, 20:43:
> De rozenbottels zien er wel lekker uit in de duinen, heb ze ook gezien.
> Zou je er jam (voor mensen) van kunnen maken op dezelfde manier als met
> bramen? (koken en er een kilo suiker bijgooien

)
Dat kan.
4 delen duinroos of hondsroos bottels 1 deel duindoorn (hebben we hier niet

) bessen nog lekkerder. Wel alle pitjes eruit halen! De pitjes kun je gebruiken (al dan niet meekoken) om een minder of meer bitter accent aan je jam te geven, zelfde soort bitterheid als sinaasappelpitten.
Als je dan ook nog een duinkonijntje strikt (zijn die er eigenlijk nog zoveel?) om de botteljam overheen te doen... yummy, daar mag je bij mij wel mee aan komen zetten
Leuk topic trouwens! Zal morgen eens met Dyggie gaan kijken hoever het met dat soort oogstbare zooi hier in de buurt staat. Ik vind half augustus een tikkie vroeg voor echt rijp spul.