InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
8 berichten
Pagina 1½ van 1
Je leest nu onderwerp "voor de scheikundigen hier over appelazijn en magnesium"
Volg datum > Datum: zaterdag 25 juni 2011, 12:5325-6-11 12:53 Nr:232457
Volg auteur > Van: amar Opwaarderen Re:232451
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: voor de scheikundigen hier over appelazijn en magnesium Structuur

amar
Oelegem-Ranst
Belgie

Jarig op 17-5

1055 berichten
sinds 26-11-2007

Dank je Joop, stukje over mg gelezen. Ik meen een ietsje pitsje te begrijpen over "chelaat" en over magnesium citraat, magnesium malaat enz. Toch heb ik nog meer de vraag nu of het dan wel goed is om die magnesium op te lossen in beetje (appel)azijn en aan te vullen met water. Omgekeerd mg in water oplossen en scheutje azijn bij doen?? Best helemaal niet samen toedienen. Die appelazijn gebruik ik voornamelijk om de smaak beetje te verbeteren en omdat het nu eenmaal ook voor veel dingen een positieve invloed heeft.
groetjes
Myr
Volg datum > Datum: zaterdag 25 juni 2011, 14:2325-6-11 14:23 Nr:232475
Volg auteur > Van: Arabesk Opwaarderen Re:232457
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: voor de scheikundigen hier over appelazijn en magnesium Structuur

Arabesk
Homepage
Nederland

Jarig op 22-11

3776 berichten
sinds 14-9-2004
Appelazijn heeft weinig nut, ten op zichte van het zuur in de maag valt het volledig weg.

Mogelijk zit er ook wat carbonaat in het magnesiumpoeder, als je daar zuur bij gooit dan krijg je dat er CO2 ontwijkt.

Sowieso maak je de magnesium los van de chelaat zodra je de boel aanzuurt.

Iets met biobeschikbaarheid, geochemische speciate modellering...... uh mijn vorige werk. ziek
Volg datum > Datum: zondag 26 juni 2011, 8:1726-6-11 08:17 Nr:232500
Volg auteur > Van: amar Opwaarderen Re:232475
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: voor de scheikundigen hier over appelazijn en magnesium Structuur

amar
Oelegem-Ranst
Belgie

Jarig op 17-5

1055 berichten
sinds 26-11-2007

Dj Arabesk, Ik gebruik de appelazijn dan maar niet bij het oplossen van de mg. Mijn beperkt denken in scheikundige reacties bedenkt dat wanneer ik de chelaat op deze manier, dus buiten het lichaam al vrij maak of verander van structuur, dat de opname dan misschien niet hetzelfde is dan dat het zuur van de maag dit in het lichaam doet. Ik had eigenlijk de vreemde ervaring vandaag dat wanneer ik de poeder oploste met water het flesje ook warm werd bij het schudden. De verhouding van het poeder met het water was wel ongeveer 20cc water met ongeveer 30gr poeder. Volgens mijn dochter kan water in sommige gevallen ook dienen als zuurbasis en dus weer mijn redenatie als niet scheikundige, komt er door schudden in deze geconcentreerde verhouding misschien co2 vrij??? Maakt niets uit maar ik vind het altijd leuk ook een beetje mee te denken in iets wat ik niet ken (of vergeten uit middelbare school???)
Wat ik wel belangrijk vind is of de toedienigsvorm juist is naar opname toe. Ik geef het opgelost in een spuit omdat mijn paard een viesneus is en waarschijnlijk geen grasbrok lekker vindt en om lekkere brokken te vermijden.
groetjes
Myr
Volg datum > Datum: zondag 26 juni 2011, 11:0526-6-11 11:05 Nr:232503
Volg auteur > Van: Rita Klompmaker Opwaarderen Re:232500
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: voor de scheikundigen hier over appelazijn en magnesium Structuur

Rita Klompmaker
Zuidwolde (dr)
Nederland

Jarig op 25-6

433 berichten
sinds 21-10-2007
Amar,
Dat is mijn ervaring ook dat het af en toe ook warm wordt met alleen maar water. Zal eens opletten of de hoeveelheid water ermee te maken heeft.

groetjes Rita
ps de quote doet het niet
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pas als de laatste boom gekapt,
De laatste rivier vergiftigt,
De laatste vis gevangen,
Pas dan zal de mens vaststellen ...
dat je geld niet kunt eten ....

Je leest nu onderwerp "voor de scheikundigen hier over appelazijn en magnesium"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
8 berichten
Pagina 1½ van 1
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact