InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
1379 berichten
Pagina 91½ van 92
Je leest nu alle berichten van "Anita Cats"
Volg datum > Datum: donderdag 16 juni 2011, 11:4916-6-11 11:49 Nr:231710
Volg auteur > Van: Anita Cats Opwaarderen Re:231673
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Chris Irwin, clinic Structuur
Anita Cats
Nederland


1379 berichten
sinds 1-7-2007
Mode?
Ze willen voor de dressuur een rechthoekigpaard, de rug niet te kort, zodat het de oefeningen ten goede komt. Het nadeel van een langere rug is dat het kwetsbaerder is. Een korte rug daarintegen kan weer voor problemen komen te staan die betrekking hebben op de kortere bewegingen van het bewuste paard minder gymnastisch waardoor de korte rug weer eerder stijf/vast komt te zitten?....
Kennis van zaken hebben is dus belangrijk om gericht te trainen.

Een goed ondertredend achterbeen wat aktief is, is waar ik aan werk. Een flijtig paard, wat alles ten goede komt.
Dat heeft niks te maken met van voren in de krul trekken, maar naar de hand toe rijden, wat betekent dat het paard zich rekt zodat de bovenlijn langer wordt de wervels uit elkaar getrokken worden. Als je dat kan bereiken, kan alleen met een aktief genoeg achterbeen, kan je het paard goed terug rijden met behoud van de juiste aanspanning.
Is te zien aan het totaal plaatje, geen blokkades, zoals achter de teugel, knik in de halswervel, onregelmatig, niet voorwaarts. Lichte aanleuning, takt, alert en flijtig reageren , vanuit de takt weer taktmatig verruimen, is bevestiging van een vw lopend en denkend paard.

Hoe de rug dan ook in elkaar zit, werken aan de juiste spier aanspanning ontspanning, korte spieren lange spieren, alle spiergroepen trainen / afwisselend, is " voorkomen" van overbelasting/verzuring.
Een totaal getraind paard zodat niet bepaalde spiergroepen worden overbelast, maar gelijke belasting.
Balans vloeit voort uit deze training.

De mate in hoeverre het paard gewicht naar de achterhand brengt..., wat belangrijk is is om de constructie voor, zoveel mogelijk te ontlasten. De achterhand kan meer gewicht / kracht wel aan, constructie; (harmonica) SI-heup-knie-sprong-springveren.
Duidelijk is te zien en / of voelen of het paard van de voorhand '"af" is,

Werken aan een gedragen lopend paard. Het achterbeen wat goed ondertreed de juiste aanspanning van de bovenlijn, zorgt ervoor dat het paard de ruiter verantwoord / goed kan dragen. De boog constructie ontstaat door deze training.
Net als dat wij onze kinderen, paard rijden op onze rug, goed kunnen dragen mits we onze rug bollen. En het niet te lang duurt ;-)
Volg datum > Datum: vrijdag 17 juni 2011, 11:5117-6-11 11:51 Nr:231790
Volg auteur > Van: Anita Cats Opwaarderen Re:231729
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Chris Irwin, clinic Structuur
Anita Cats
Nederland


1379 berichten
sinds 1-7-2007
Rompstabiliteit zorgt voor gecontroleerde bewegingen, en om de wervelkolom zo goed mogelijk te kunnen beheersen tijdens inspanning.
Alleen buikspieren trainen zorgt niet voor de balans/stabiliteit, het gaat om het totaal plaatje, de spieren rondom buik bekken en rug gezamelijk, die zorgen voor stabiliteit. Het samenwerken / trainen van deze spiergroepen zorgt ervoor dat de ander niet overbelast word door het opvangen als de andere zijde, als er te weinig kracht is.

Daar komt nog bij dat de buikspieren naarmate de verzameling meer impuls krijg meer aangespannen worden. Een paard wat net in training is/jong paard, kan nooit uitermate goed deze spieren aanspannen, dat is een proces van meerdere jaren.
Goed zorgen voor de aanspanning van de bovenlijn is een vereisde om tot een uiteindelijk goede samenwerking spiergroepen - buik rug bekken- te komen.

Aanspanning buikspieren paard of mens werkt wel anders. Je kan een paard niet even zeggen span ze aan, dat is het proces wat we door moeten lopen, tot uiteindelijk wel op kunnen vragen door de training daarnaar toe.
Je leest nu alle berichten van "Anita Cats"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
1379 berichten
Pagina 91½ van 92
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact