e m kraak schreef :
> Standaard staat er minstens 6 weken vanaf stam tot "hooi" worden.
> Gedurende die tijd vindt er, dus na het drogen op het land, altijd een
> na-proces plaats.
> Vers hooi = >80% ds
> Er zit ALTIJD nog vocht in.
> Plastic omwikkeld kan dat er niet uit. Het hooi kan niet "ademen" en als
> je een pak open maakt ruikt het altijd anders dan de hooiberg op zolder.
> Probeer maar.
>
> Het is natuurlijk wel zo dat hoe natter het gewas gepakt en gewikkeld
> wordt, hoe meer het proces gaat verschillen van dat in een open hooiberg.
Kunnen jullie (Frans? Egon? Peter?) mij uitleggen hoe het kan dat de voedingswaarde na het oogsten en verpakken nog zou
toenemen als je het in plastic verpakt. Met name het eiwitgehalte.
'Men' zegt dan wel dat voordroog of kuil rijker is dan gedroogd gras maar is dat wel zo? Dan zou het meer voedingswaarde gaan bevatten door het verpakken (en het fermentatieproces wat op gang komt).
Groet, Pien