InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
38 berichten
Pagina 2½ van 3
Je leest nu onderwerp "Hooi"
Volg datum > Datum: dinsdag 14 december 2010, 2:0014-12-10 02:00 Nr:220275
Volg auteur > Van: e m kraak Opwaarderen Re:220244
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Hooi Structuur

e m kraak
Nederland


7960 berichten
sinds 5-5-2004
Frans Veldman schreef op maandag 13 december 2010, 16:15:

> Alegria schreef op maandag 13 december 2010, 15:43:
>
>> Maar hooi in folie is toch niet exact hetzelfde als hooi zonder folie? Als

> Bij nat gras krijg je inderdaad een ander proces binnen plastic als zonder
> plastic. Maar in dit geval ging het niet over nat gras.
>
> Frans

Je staat hierin volgens mij op een verkeerd been.
Standaard staat er minstens 6 weken vanaf stam tot "hooi" worden. Gedurende die tijd vindt er, dus na het drogen op het land, altijd een na-proces plaats.
Vers hooi = >80% ds
Er zit ALTIJD nog vocht in.
Plastic omwikkeld kan dat er niet uit. Het hooi kan niet "ademen" en als je een pak open maakt ruikt het altijd anders dan de hooiberg op zolder.
Probeer maar.

Het is natuurlijk wel zo dat hoe natter het gewas gepakt en gewikkeld wordt, hoe meer het proces gaat verschillen van dat in een open hooiberg.
Volg datum > Datum: dinsdag 14 december 2010, 8:3214-12-10 08:32 Nr:220277
Volg auteur > Van: Spirithorses Opwaarderen Re:220275
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Hooi Structuur

Spirithorses
Homepage
Vroenhoven - Riemst, bij Maastricht,
Belgie.

Jarig op 1-3

10715 berichten
sinds 6-1-2004
e m kraak schreef :
> Standaard staat er minstens 6 weken vanaf stam tot "hooi" worden.
> Gedurende die tijd vindt er, dus na het drogen op het land, altijd een
> na-proces plaats.
> Vers hooi = >80% ds
> Er zit ALTIJD nog vocht in.
> Plastic omwikkeld kan dat er niet uit. Het hooi kan niet "ademen" en als
> je een pak open maakt ruikt het altijd anders dan de hooiberg op zolder.
> Probeer maar.
>
> Het is natuurlijk wel zo dat hoe natter het gewas gepakt en gewikkeld
> wordt, hoe meer het proces gaat verschillen van dat in een open hooiberg.

Kunnen jullie (Frans? Egon? Peter?) mij uitleggen hoe het kan dat de voedingswaarde na het oogsten en verpakken nog zou toenemen als je het in plastic verpakt. Met name het eiwitgehalte.

'Men' zegt dan wel dat voordroog of kuil rijker is dan gedroogd gras maar is dat wel zo? Dan zou het meer voedingswaarde gaan bevatten door het verpakken (en het fermentatieproces wat op gang komt).

Groet, Pien
Volg datum > Datum: dinsdag 14 december 2010, 11:2014-12-10 11:20 Nr:220287
Volg auteur > Van: joop Opwaarderen Re:220277
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Hooi Structuur

joop
Homepage
Frankrijk


5046 berichten
sinds 20-6-2005
Spirithorses schreef op dinsdag 14 december 2010, 8:32:

> e m kraak schreef :
>> Standaard staat er minstens 6 weken vanaf stam tot "hooi" worden.
>> Gedurende die tijd vindt er, dus na het drogen op het land, altijd een

> is dat wel zo? Dan zou het meer voedingswaarde gaan bevatten door het
> verpakken (en het fermentatieproces wat op gang komt).
>
> Groet, Pien

Ik zou hooi zeker niet laten inpakken vanwege het risico dat het toch gaat fermenteren. Rijker? er komt meer alcohol in proost_wijn
Volg datum > Datum: dinsdag 14 december 2010, 11:2714-12-10 11:27 Nr:220288
Volg auteur > Van: Spirithorses Opwaarderen Re:220287
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Hooi Structuur

Spirithorses
Homepage
Vroenhoven - Riemst, bij Maastricht,
Belgie.

Jarig op 1-3

10715 berichten
sinds 6-1-2004
joop schreef :

> Rijker? er komt meer alcohol in proost_wijn

Ah, daarom al die blije paarden hier.... ssst
Greetz!
Volg datum > Datum: dinsdag 14 december 2010, 11:4914-12-10 11:49 Nr:220293
Volg auteur > Van: Christel Provaas Opwaarderen Re:220288
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Hooi Structuur

Christel Provaas
Walem
Nederland

Jarig op 1-3

7725 berichten
sinds 9-7-2005
Neem zelf ook eens een hapje!
Volg datum > Datum: dinsdag 14 december 2010, 11:5214-12-10 11:52 Nr:220294
Volg auteur > Van: Spirithorses Opwaarderen Re:220293
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Hooi Structuur

Spirithorses
Homepage
Vroenhoven - Riemst, bij Maastricht,
Belgie.

Jarig op 1-3

10715 berichten
sinds 6-1-2004
Christel Provaas schreef op dinsdag 14 december 2010, 11:49:

> Neem zelf ook eens een hapje!

Vind je me zo'n sjaggerijn dan? =-)

Greetz!
Volg datum > Datum: dinsdag 14 december 2010, 12:3414-12-10 12:34 Nr:220298
Volg auteur > Van: Christel Provaas Opwaarderen Re:220294
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Hooi Structuur

Christel Provaas
Walem
Nederland

Jarig op 1-3

7725 berichten
sinds 9-7-2005
Spirithorses schreef op dinsdag 14 december 2010, 11:52:

> Christel Provaas schreef op dinsdag 14 december 2010, 11:49:
>
>> Neem zelf ook eens een hapje!
>
> Vind je me zo'n sjaggerijn dan? =-)
>
Hey, da's jouw interpretatie!
Je leest nu onderwerp "Hooi"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
38 berichten
Pagina 2½ van 3
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact