InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
38 berichten
Pagina 1½ van 3
Je leest nu onderwerp "Hooi"
Volg datum > Datum: maandag 13 december 2010, 16:1013-12-10 16:10 Nr:220243
Volg auteur > Van: Mariss Opwaarderen Re:220241
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Hooi Structuur
Mariss
Schouwen-Duiveland
Nederland


661 berichten
sinds 19-9-2004

Volgens mij is het zo :
Hoe natter het gedroogde gras nog is als het ingepakt wordt in plastic hoe meer fermentatie er plaats vindt. Hierbij worden suikers omgezet in zuren.
Dus hoe natter het gedroogde gras als het ingepakt wordt, hoe zuurder het product zal zijn.

Als precies dezelfde partij een deel wordt ingepakt ( na b.v. 3 dagen ) en een ander deel niet wordt ingepakt ( langere droogtijd ) dan zal het ingepakte gras minder suikers bevatten en meer zuren als het hooi.

Meestal echter wordt het eerste gemaaide gras ingepakt ( = voordroog ) en 2 de snee vaker als hooi verpakt.
Volg datum > Datum: maandag 13 december 2010, 16:1513-12-10 16:15 Nr:220244
Volg auteur > Van: Frans Veldman Opwaarderen Re:220241
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Hooi Structuur

Frans Veldman
Homepage
Drenthe
Nederland

Jarig op 22-10

5061 berichten
sinds 1-1-2003
Alegria schreef op maandag 13 december 2010, 15:43:

> Maar hooi in folie is toch niet exact hetzelfde als hooi zonder folie? Als
> hooi wordt ingepakt dan ondergaat het toch een ander proces dan dat het
> alleen in balen wordt geperst?

Als we het over hooi hebben dan bedoelen we gras dat zover is gedroogd dat er geen processen meer in plaats kunnen vinden. Schimmels en bacterieen hebben een bepaalde hoeveelheid vocht nodig.

Bij nat gras krijg je inderdaad een ander proces binnen plastic als zonder plastic. Maar in dit geval ging het niet over nat gras.

Frans
Je leest nu onderwerp "Hooi"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
38 berichten
Pagina 1½ van 3
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact