Ja het ligt niet zo simpel, om ergens goed hooi vandaan te halen. Het feit dat mensen over de grens gaan kijken is daar een mooi voorbeeld van. Niet dat het daar per definitie beter is, maar er wordt toch in ieder geval verder gekeken dan het volgepompte bodybuilderhooi waarvan veel te veel verkocht wordt
Ik heb zojuist BLGG gebeld met de vraag of zij ook fructaangehaltes in hooi kunnen analyseren. Maar zij kunnen dit niet specifiek. Zij kunnen wel het totaal-suiker meten, dat houdt dus ook in glucose en fructose, maar niet het fructaan apart. Weet iemand of het totaal-suiker in hooi ook een goede graadmeter is? Of zit er hierbij nog verschil in goede en slechte suikers (vergelijk het nu even met cholesterol voor mijn gemak), of is dit niet zo?
Even ter aanvulling:
Voor de hooianalyse wordt er gekeken naar:
Droge stof
Ruw eiwit
Ruwe celstof
Ruwe as
Ruwe vet
Verteerbaarheid
Totaalsuiker, glucose en fructose
NDF
ADF
ADL
Groetjes Jolanda