Zoals de meesten van jullie onderhand wel weten, woon ik in zweden.
De temperatuur ligt hier momenteel toch nog stukje lager dan in nederland en dat betekent dat het gras nog niet hard groeit.
Het groeit wel, maar slechts zeer zeer bescheiden. Het dorre gras in de bossen overheerst nog. In de bermen wordt het al wat groener, maar echt groeien... nou nee...
Blaadjes komen slechts aarzelend aan de boom. Dus er gebeurt wel iets, maar het gaat langzaam.
Nu is mijn hooi op sinds een paar dagen. Was berekend tot mei (is normaal gesproken lang zat). En ik twijfel... toch nog wat halen? Komende dagen wordt geen warmte verwacht en dus geen echte groei van het gras.
Maar de paardjes (2 grote 2 minishetters) staan op ong 6 ha natuurgrond. Geen geploegde gezaaide gemeste wei, maar echt natuurgrond met verschillende soorten grassen, bomen enz. Bovendien zijn ze aardig op gewicht (zeg maar eerlijk te dik... zal vlgd winter mijn voerbeleid moeten veranderen en de training is ingezet) en hebben absoluut geen last van kou.Vanwege de slechte bespiering bouwen de de training echter rustig op. Momenteel veel werk aan de hand (rechtrichten) en vandaag of morgen beginnen boswandelingen en als dat goed gaat (sil is er lang niet uit geweest en mijn nieuweling staat pas 3 dg hier op de proef) gaan we ook regelmatig rijden. Maar echt hard werken doen ze dus nog niet.
Op zich is het ook geen probleem als ze afvallen. Integendeel
Maar..als echte muts zijnde, vraag ik mij dan af of hun spijsvertering niet in het gedrang komt en of de overgang niet te heftig is, van onbeperkt hooi naar karige wei.) Ze lopen wel de hele dag te knabbelen en knagen, maar veel zullen ze niet binnenkrijgen.
Wat denken jullie? Kan ik het zo laten (ze zijn zelf redelijk verontwaardigd omdat ze geen hooi meer krijgen

) of moet ik toch nog wat pakskes bij halen.
Mijn eerste ingeving zegt van niet, omdat ik dan weer ga overvoeren, maar dan twijfel ik ook weer...