Frans Veldman schreef op maandag 15 februari 2010, 13:03:
> Martina schreef op maandag 15 februari 2010, 12:46:
>
>>> Komt er niet als je niet terug gaat naar bijna nul koolhydraten. Of dat

> Er zijn onderzoeken gedaan naar Atkins-dieten, en daaruit bleek dat mensen
> die dit dieet volgen niet zo zeer afvielen vanwege dat ketose verhaal,
> maar domweg omdat ze minder calorieen aten dan andere mensen (ook al
> dachten ze van niet).
Grappig

Zo'n gebakken ei met bacon in de ochtend "gaat inderdaad veel langer mee" dan 3 boterhammen. Het is nu kwart voor 2 ongeveer en ik zit aan m'n andijvie salade met tonijn en wat pijnboompitten (per 100gr 13,5 carb waarvan 0,1 suiker). O ja, heb wel wat kaas (no carb) tussendoor gesnoept. Het helpt ook alleen al als je es opschrijft wat je eet op een dag...
Des te meer ik me hierin verdiep en het zelf ben gaan doen realiseer ik me dat het juist veel groente is. Op één of andere manier zat het eerder in m'n hoofd als "geen groente eten"

. Ik merk nu dat op de pasta, rijst en het brood na het niet veel van m'n normale eten afwijkt. Behalve dat ik nu veeeeel vetter en veel meer ei eet. Juist dat meer vet mogen eten is wel bevrijdend. Ik vond het wel lekker om wat meer olie over de sla te doen maar mocht dat niet van mijzelf vanwege de calorieën... Heel herkenbaar dus, het bevrijdende
