Frans Veldman schreef op maandag 15 februari 2010, 11:34:
> Karen Koomans schreef op zondag 14 februari 2010, 23:51:
>
>> Klopt, ik sta er ook van te kijken hoeveel KH je dus - voorheen ongemerkt
>> - binnen krijgt op een dag.
Nou ja, de kh zaten voorheen in al het brood, pasta en rijst. Slagroom en volle kwak at ik toen niet. At ook geen fruit en geen suiker. Valt me vooral op dat al die kleine beetjes, indien je onbeperkt wil eten, toch wel aantikken, tenzij je alleen vlees en kaas eet. Maar daar word ik op een gegeven moment niet goed van, ik hou niet zo van vlees en vis al helemaal niet. Dus dan zit je met je kilo's kaas... Vandaar de kwark en room (door de koffie, lekkerrrrr).
>
> Yep. En die koolhydraten zijn meestal toegevoegd. Koop je een pakje ham,
> zitten er koolhydraten in. Worden gebruikt als "conserveermiddel" ofzo.
> De duurdere producten zijn wat dat betreft vaak opmerkelijk beter.
>
>> Kwark en
>> slagroom bijv.
>
> Je moet gewoon ongeklopte slagroom kopen, en daar zelf slagroom van maken.
Ehm, op mijn verpakking van de slagroom staat toch echt 3ml kh per 100ml... Stop het vooral in de koffie of snoep er tussendoor van. Nu heb ik verder het voordeel dat ik oorspronkelijk ooit in zuid Duitsland geboren ben... Daar is het normaal geen suiker in je slagroom te stoppen. Gelukkig is dat iets waar ik in NL nooit aan gewend geraakt ben. Suiker in slagroom; gatverdamme
