InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
7 berichten
Pagina 1½ van 1
Je leest nu alle berichten van "Wendy Tuymans"
Volg datum > Datum: zondag 18 oktober 2009, 22:2518-10-09 22:25 Nr:176453
Volg auteur > Van: Wendy Tuymans Opwaarderen Re:176449
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: pijn / warme hoefbal / een week na NB Structuur

Wendy Tuymans
Homepage
België

Jarig op 19-12

7 berichten
sinds 17-10-2009

Klinkt als toeval en niet als iets dat fout is gegaan met
> bekappen omdat je zegt zo weinig te hebben gedaan en omdat hij
> na de bekapping goed liep over asfalt. Als je wat duidelijke
> foto's op de site zet kunnen we es kijken...

> O en de scheuren en het gat in de witte lijn: er zit wrs een
> schimmel in. Je kunt de scheur en het gat inspuiten met een
> klein spuitje gevuld met huis-tuin-en-keuken azijn, dan kan de
> schimmel er niet leven omdat de zuurgraad verandert.

Hallo Ilona,
bedankt voor uw antwoord,
handige tip ivm de scheur en houding bekappen (ik leg hoef op een knie zodat ik met een rechte rug kan zitten, paardjes zijn heel braaf dus dat gaat... ik zag dat er een nieuw tooltje is voor de kwartierboogjes :-)
dat zal makkelijker gaan zo.

Vandaag liep ons paard een klein beetje beter. Ik kan echt niet zien of voelen wat er mis is, de hoef zit er goed uit (op scheurtje na) nergens warm, tenzij de hoefballen (maar is mss gewoon normaal)
Geen pulsatie in kootholte, ook geen mok te zien.
Z'n knie lijkt wel wat gevoelig voor aanraking en spier staat wat gespannen... misschien heeft hij wat gek gedaan in wei en uitgeschoven? Ik zag dat er weer koeien stonden in de buurwei, soms gaat paard de koeien uitdagen zodat ze rennen, dan maakt hij ook speelse bokken, mss gegleden, gevallen en pijn gedaan, kan dat?

groetjes wendy
Volg datum > Datum: woensdag 17 februari 2010, 16:2217-2-10 16:22 Nr:192543
Volg auteur > Van: Wendy Tuymans Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: nazorg hoefzweer Structuur

Wendy Tuymans
Homepage
België

Jarig op 19-12

7 berichten
sinds 17-10-2009

Hallo,
onze fjord (bijna 5j oud- ons eerste paard ) had 3 maanden geleden voor de eerste keer een hoefzweer , deze werd toen verzorgd door de dierenarts, die aan de buitenkant (wand)van de hoef het abces blootlegde (zat 4cm hoog).
Daarna had het paard geen pijn meer en we konden het gaatje dagelijks ontsmetten en dichtmaken met een proper watje . Paard verblijft steeds op de wei en gaat nooit op stal (tenzij schuilstal, waar hij nooit gaat staan....) En hij had nog nooit ijzers / hoefschoenen
Ondertussen is het gaatje in de hoefwand uitgegroeid tot op grondniveau, maar sinds deze week ziet de ZOOL er mottig uit, omdat het 'rotte weefsel' nu zichtbaar is, in de vorm van losse flappen, met daaronder nog een gaatje in de zool.
Wat doe ik ? Mijn gevoel zegt me , gewoon afblijven van die flappen, wat isobetadine insproeien en de hoefwand kort houden? Maar hij loopt wel door de modder aangezien hij nooit gestald wordt. Is er dan geen risico dat er opnieuw vuil in kruipt?
En hoe is het verloop verder in de toekomst ? Zou ik met hem in de lente / zomer buiten kunnen wandelen - liefst zonder hoefschoenen, zoals vroeger ?
Wie heeft dit ook gehad met z'n paard en wat is jullie advies ?
Bedankt voor de reacties
groetjes
Wendy
Volg datum > Datum: maandag 22 februari 2010, 15:0022-2-10 15:00 Nr:193476
Volg auteur > Van: Wendy Tuymans Opwaarderen Re:192586
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: nazorg hoefzweer Structuur

Wendy Tuymans
Homepage
België

Jarig op 19-12

7 berichten
sinds 17-10-2009

Bedankt voor uw bericht !
Losse structuur werd weggesneden, daardoor stak hoefwand een dikke cm te lang uit, dit dan gelijk gevijld, en het ziet er al wat beter uit.
Het gat waar de zweer zat , ligt nu wel nog bloot (in de witte lijn) maar paard is vrolijk en galoppeert door de wei, dus hij heeft er geen last van.
Ik vraag me wel af of de andere gezonde achterhoef nu 1 cm langer is, doordat die hoefwand niet gevijld is (en steeds gelijk loopt met de zool...) of komt dit doordat de zieke hoef sneller groeit ? Ik heb niet met een latje nagemeten, maar het zicht lijkt wel zo te zijn.

groetjes
Wendy
Volg datum > Datum: dinsdag 27 april 2010, 23:4527-4-10 23:45 Nr:200591
Volg auteur > Van: Wendy Tuymans Opwaarderen Re:199261
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Wat te doen met sarcoïdes. Structuur

Wendy Tuymans
Homepage
België

Jarig op 19-12

7 berichten
sinds 17-10-2009

hoi
ons paardje heeft nu ook een terugkerende sarcoïde, maar is nog klein en er zit een zwart korstje op. Kleine vliegjes vinden het al interessant :-( en die storen zich niet aan de anti vliegengel...
Vorig jaar werd de sarcoïde 'weggehaald' door de dierenarts, onder de vorm van een draadje dat errond werd gebonden, daarna werd er een 'uitdrogend produkt' of zo opgedaan en na enkele dagen viel de sarcoïde eraf en genas het wondje snel....
tot nu dus, tadà , daar is ie weer ....
De dierenarts raadde me vorig jaar aan een produkt tegen wratten te gebruiken bij terugkeer. Dus gewoon van de apotheek, produkt tegen 'mensenwratten'.
dit afwisselend te gebruiken met jodiumtictuur.
Ik las iets op het forum over aldara zalf , heeft iemand daar een positieve ervaring mee ?
Ook cryogenic liquid (bevriezen ) zou helpen ?
Bedankt voor goede raad
groetjes
Wendy
Volg datum > Datum: zaterdag 1 mei 2010, 0:161-5-10 00:16 Nr:200823
Volg auteur > Van: Wendy Tuymans Opwaarderen Re:200613
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Wat te doen met sarcoïdes. Structuur

Wendy Tuymans
Homepage
België

Jarig op 19-12

7 berichten
sinds 17-10-2009

hoi,
inderdaad interessante website over sacoides,
ons paard heeft er slechts 1 in een beginnend stadium (grootte van een euromunt), maar dus wel terugkerend want na vorige zomer was hij weg. Maar als ik die horrorfoto's van de site bekijk brrrr
Onze dierenarts raadt aan acetylsalicylzuur op te doen, en proper te houden.
Lijkt in dit geval wel ok ? ik heb het ook ergens gelezen in het forum , het gebruik van acetylsalicylzuur - maar ik vond niets over de resultaten na deze behandeling
bedankt en groetjes
Wendy
Volg datum > Datum: maandag 14 februari 2011, 10:3514-2-11 10:35 Nr:224498
Volg auteur > Van: Wendy Tuymans Opwaarderen Re:224441
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Wat en hoe over de zit van de ruiter Structuur

Wendy Tuymans
Homepage
België

Jarig op 19-12

7 berichten
sinds 17-10-2009
hoi
Ik ben een recreatieruiter die het allerliefst rustig buiten wandelt in stap en draf met ons fjordje. Ik rij nu slechts een 3-tal jaar, waarvan het laatste jaar met de fjord.
Ik leerde pas 'op volwassen leeftijd' rijden omdat ik in m'n jeugd die kans niet heb kunnen grijpen....

Wekelijks ga ik naar de les (standaardmanège met manègepaard) om bij te leren en de puntjes op de i.
Tijdens de les kreeg ik te horen dat ik m'n benen onvoldoende stil kan houden, vooral tijdens galop, maar ook in draf. Er wordt doorgezeten in draf (westernles) - maar ik kan ook lichtrijden hoor.

Naar mijn gevoel doe ik dit : rustig ademen, me lang maken en ontspannen, benen openen vanuit heupgewricht, armen ontspannen naast m'n lichaam, kijken waarheen je wil rijden, en m'n hakken niet overdreven uitdrukken want dat geeft spanning/pijn in m'n kniëen en dat zou kunnen leiden tot een stoelzit bij mij.
Naar mijn gevoel kan ik de beweging mooi volgen vanuit m'n middelpunt en 'kleef' ik aan het zadel en knel ik niet met m'n benen. (Uiteraard geef ik been indien nodig en gebruik ik m'n benen ook om te sturen indien nodig)
Maar ik ben dus niet bewust dat m'n benen zogezegd te veel zouden bewegen: ik lette erop na de opmerking en ik merkte wel op dat ik veel bewegingen opvang met m'n enkels en afhankelijk van met welk paard ik rij kunnen m'n enkels vrij veel bewegen in het ritme van het paard
(maw enkelgewricht vangt mee te schokken op, dus m'n middelpunt te weinig of zo omdat de energie ook door m'n enkels wordt opgevangen ? maar mijn enkels/benen gaan niet naar voor en achter in de beweging, eerder verticaal op en neer en m'n knieën zijn daarbij ontspannen en 'scharnieren' gewoon vrolijk mee in de beweging en inderdaad dan zijn mijn benen niet stil ... maar paard ook niet he)

Om dit te vermijden volgens de lesgeefster moest ik m'n hakken veel meer uitdrukken, en op het zicht gaf dat inderdaad beterschap, maar ik vond dat dit me star maakte en spanning gaf in m'n benen ter hoogte van de knieën .
Ik rij toch liever met ontspannen benen hoor, maar volgens de lesgeefster waren die dus té ontspannen.
Nu moet ik wel zeggen dat ik vrij lang 'eerste rijlessen' volgde waarbij ik op barebackpad zat (zonder beugels) of aan de longe 'hing' op klassiek zadel zonder beugels en western zadel zonder beugels (bij verschillende manèges/ lesgevers om de verschillende paarden en zadels te voelen...en later dan kocht ik een westernzadel voor de fjord :-P )
Ik denk door lang in het beginstadium zonder beugels te rijden, die houding er ingebakken zit en daardoor maak ik m'n beugels ook steeds vrij lang, tenzij het paard een grote slingerbeweging maak, dan maak ik ze korter.
Ik kreeg vroeger wel eens een opmerking na de les : "als jij ooit een zadel koopt, dan kan je besparen op de beugels, want die gebruik je toch niet haha" en ik had toen zoiets van 'wablief deuh... ' 8-\
oef lange uitleg, ik vind het wel moeilijk te verwoorden: hoe zit je, waar gaat het fout en hoe voel je het aan...en hoe kan je dan bewust verbeteren als de gewoonte erin zit geslepen...
Conclusie : mijn vraag dus : is het ok dat je goed kan zitten en je benen volledig ontspannen zijn waarbij je dus de hakken niet uitdrukt, maar voet gewoon horizontaal in de beugel houdt - ontspannen maar toch met een beetje steun? En dat is dus steeds het hekele puntje waarbij ik altijd opmerkingen krijg tijdens de meeste rijlessen (klassiek en western):Wendy, hakken lààààg :-S
groet
Wendy
Je leest nu alle berichten van "Wendy Tuymans"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
7 berichten
Pagina 1½ van 1
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact