InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
10 berichten
Pagina 1½ van 1
Je leest nu alle berichten van "tned"
Volg datum > Datum: donderdag 2 juli 2009, 1:412-7-09 01:41 Nr:168840
Volg auteur > Van: tned Opwaarderen Re:168632
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: hoefschoenen in de trailer Structuur
tned
Amsterdam
Nederland


10 berichten
sinds 15-2-2009
Nils Vellinga schreef op zondag 28 juni 2009, 19:19:

>Hai Nils,

Bedankt voor je nuchtere reactie (de laatste tijd maak ik me af en toe gewoon teveel zorgen): ik heb het er maar op gewaagd met blote voeten en is goed gegaan. Hij was zaterdag net mooi rond gevijld door de smid, dat heeft ook wel veel opgevangen denk ik, thuis nog even vijltje over het scherpe randje en zag er weer goed uit, ook niet gevoeliger. Aan de trailer is niets te zien (gelukkig- is niet van mij). Vloer bestaat uit hele kleine steentjes in soort laklaag: heel scherp.

@Piet en Arabesk:
Bedankt voor jullie bezorgdheid en interesse (zo probeer ik tenminste ook de reactie van Arabesk te interpreteren). Ik heb wat toelichting geschreven, is een heel stuk geworden......
Het betreft een fractuur van de mediale tak van het hoefbeen met 1 los fractuurdeel. Ik denk dat je erg overtuigd moet zijn van jezelf en je eigen opvattingen om, wanneer je nog met prikkende ogen naar de röntgenfoto's staat te kijken, een behandelmogelijkheid die je paard een goede kans op genezing biedt te weigeren.
Ik heb overigens ook achteraf geen overtuigende aanwijzingen kunnen vinden dat niet behandelen een even grote kans op genezing geeft. Stel nu dat ik daar wel voor gekozen had: wat dan als na maanden zou blijken dat het niét vanzelf aan elkaar komt: dan zou mijn paard de rest van zijn leven pijn houden (terwijl dat niet nodig was geweest: er was een goede behandelmogelijkheid voorhanden).
Reden van gips én ijzer is dat het ijzer zo aangebracht is dat de fractuur ontlast wordt, het gips geeft extra fixatie gedurende de eerste maanden van de behandeling. De artsen en hoefsmeden van de kliniek (overigens niet Utrecht of Emmeloord) hebben veel kennis en kunde op dit gebied. Ben zelf ook wel in staat om een beetje medisch te denken en een artikel van Pubmed te interpreteren maar dit is wel even van een andere orde. Bij alle vragen die ik stelde, ook bijvoorbeeld over de doorbloeding van de hoef binnen deze "pakking" kreeg ik overigens een heldere uitleg.
Effect van het ijzer: overnacht al een minder verkrampt en pijnlijk paard, hij loopt wel anders, met meer zwaai van het beslagen been door vnl het gewicht. De eerste controle foto na 6 weken zag er hoopgevend uit.
Paardje staat trouwens alleen omdat elke extra activiteit binnen de niet zo rustige kudde gelijk weer tot meer symptomen leidt.

Toevallig dat je iemand in hetzelfde schuitje kent Piet. Ik hoop dat beide paarden genezen en nog vele jaren pijnvrij en liefst ijzervrij door het leven gaan en dus ook dat beide therapiekeuzes de juiste bleken te zijn voor de omstandigheden van het paard. Het gaat hier volgens mij namelijk niet om ijzer/ gips versus natuurlijke bekapping als doel, beide zijn middelen: het doel is genezing.

<toch zou ik mensen voorzichtig willen aanraden in dit soort gevallen in ieder geval advies in te winnen bij een dierenarts met orthopedische specialisatie- je kan hier alleen maar van leren en of je mee gaat in de behandeling ben je zelf bij>
Is zeker niet beledigend bedoeld: ik heb op de site en hier op het forum al veel kennis opgedaan en afgelopen weekend nog iemands hooikist nagemaakt, werkt perfect (zal nog even ontwerper opsporen en bedankje sturen).
Volg datum > Datum: maandag 3 augustus 2009, 22:453-8-09 22:45 Nr:170913
Volg auteur > Van: tned Opwaarderen Re:170905
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Inenten wel of niet noodzakelijk? Structuur
tned
Amsterdam
Nederland


10 berichten
sinds 15-2-2009
Mijn pony is voor het eerst ingeënt op 2 jarige leeftijd, mijn dierenarts vond het toen al zinloos om de pony 2x te enten (de zgn basisinenting) omdat hij al 2 was en daarom al een natuurlijke immuniteit had opgebouwd. Het herhalen van de basisenting wanneer je jaar "verlopen" is heeft alleen zin wanneer je wedstrijden rijdt omdat ze dat dan verplicht stellen, heeft volgens mij niks met de gezondheid van het paard te maken: zou ik je dierenarts goed laten uitleggen als hij daar anders over denkt. Jaarlijks inenten tegen tetanus is niet nodig: de vaccinatie zou iig 2 jaar moeten werken bij paarden.
Ik doe influenza alleen maar omdat sommige paarden uit de groep wel naar wedstrijden ed gaan.
Weet iemand van jullie of de paardeninfluenza enting jaarlijks wordt aangepast aan de actuele virussen?
Volg datum > Datum: dinsdag 11 augustus 2009, 23:4711-8-09 23:47 Nr:171361
Volg auteur > Van: tned Opwaarderen Re:171209
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Grasbrok onvindbaar Structuur
tned
Amsterdam
Nederland


10 berichten
sinds 15-2-2009
Jacqueline v d Berg schreef op zondag 9 augustus 2009, 21:48:

> maw
> nergens te koop , niet in B en ook nergens in NL (hen gezocht
> in een straal van 70 km)

> Vraag me echt af hoe jullie aan die felbegeerde, schaarse en
> zeer zeldzame en gewoon onvindbare grasbrok komen.
>
> Iemand een bokszak voor me?

Via internet kan je wiesencobs van st-hippolyt bestellen uit Duitsland. Voor 13 euro verzendkosten staat het in ons Amsterdamse trappenhuis, naar België is vast niet duurder. NB wiesencobs zijn groter en duidelijk "vezeliger" van structuur dan de gebruikelijke grasbrok.
Succes!
Volg datum > Datum: maandag 17 augustus 2009, 0:0517-8-09 00:05 Nr:171752
Volg auteur > Van: tned Opwaarderen Re:171693
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Maganijsium helpt niet Structuur
tned
Amsterdam
Nederland


10 berichten
sinds 15-2-2009
Arabesk schreef op zondag 16 augustus 2009, 7:37:

> Als je dan toch op het blauwe forum ook zit, zoek het profiel
> van Mainat op en lees dit over Buut: (Buut helpt de darmflora
> om zeep, meerdere shetjes hier in de buurt gingen alleen maar

> ruimte was om hem speciaal te laten bekappen. Drie dagen
> hiervoor is zijn bloed en urine nog getest en kregen we
> dezelfde vrijdag te horen dat deze 2 ook goed was.
>

Zou hier nog aan willen toevoegen dat phenylbutazone bij mensen ernstige beenmergremming en dus anemie kan geven: ik weet niet of dit bij paarden ook het geval is, maar ik hoop dat de eigenaresse van Bret (waarvan ik begrijp dat ze haar eigen bloedcellen afbreekt? en dus heel afhankelijk is van verhoogde aanmaak in het beenmerg om het Hb gehalte op pijl te houden) en haar dieren arts hier over nagedacht hebben.
NB: ik dacht dat het verbod op "buut" ook wat te maken had met potentiële kankerverwekkende eigenschappen bij mensen: het zou vooral niet in vlees terecht mogen komen.
Volg datum > Datum: zondag 30 augustus 2009, 23:3830-8-09 23:38 Nr:173156
Volg auteur > Van: tned Opwaarderen Re:173141
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Bitless bridle lenen Structuur
tned
Amsterdam
Nederland


10 berichten
sinds 15-2-2009
Beste Patricia,

Ik heb een dr. Cook bitless bridle van "Bitloosrijden.nl", maat cob en ruim verstelbaar. Hangt bij mij werkloos in de kast ivm langdurige blessure van mijn paard. Ik zou het heel leuk vinden wanneer je deze zou willen lenen om uit te proberen, mag gerust ook langer dan een paar weken, dan wordt ie tenminste gebruikt.

Ik laat de neusriem altijd zo los zitten dat je al je vingers ertussen kan stoppen en van slechte release merk ik niet zoveel (getest met vingers achter de oren). Ik kan me wel wat bij de genoemde nadelige effecten voorstellen als je echt gaat lopen sleuren of de boel aansnoert, maar dan is geen enkele optoming fijn.

Ik wil zelf in de toekomst nog een keer de Micklem bridle (bitloze variant) uitproberen omdat de vorm van de neusriem rekening houdt met de uittredende zenuwen.

Ik woon in Amstedam, vlakbij het CS. Stuur maar even een mailtje als je belangstelling hebt.


Volg datum > Datum: vrijdag 4 september 2009, 1:404-9-09 01:40 Nr:173473
Volg auteur > Van: tned Opwaarderen Re:173388
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Paardentandarts - buiten behandelen Structuur
tned
Amsterdam
Nederland


10 berichten
sinds 15-2-2009
Coralie schreef op woensdag 2 september 2009, 19:17:

> Peet schreef op woensdag 2 september 2009, 17:52:
>

> Maar ja, da's hebben vaker ideeën die ik minder vind... Er
> moest een tand getrokken worden die los zat, dat deed pijn dus
> paard bewoog. Ging ie een praam halen en die mocht IK
> vasthouden. Ik werk dan zogenaamd mee, maar maak stiekem de
> praam wat losser. Hij heeft toen maar plaatstelijke verdoving
> toegepast, tja, had ie natuurlijk niet eerder kunnen bedenken..
> (zucht).
> Coralie

Halloo-o, leven we hier in de middeleeuwen ofzo.... Hier val ik dus veel meer over dan het willen werken in een box, al dan niet met hoofdsteun: als een tandarts of dierenarts vindt dat hij in gegeven omstandigheden zijn werk niet op verantwoorde wijze kan uitvoeren mag hij m.i. weigeren, tenzij er sprake is van een noodsituatie. Maar trekken zonder verdoving??? Vraag hem eens of hij dat bij zichzelf zou laren doen? Of komt dit voort uit de volstrekt achterhaalde gedachte dat kleine kinderen en dieren geen pijn ervaren?

Na een tafereel waarbij vier mensen een een praam aan een pony van een stalgenoot hingen (ongeveer 20 jaar geleden-maar staat nog steeds op m'n netvlies) komt er nooit, maar dan ook nooit een tandarts die niet mag verdoven ook maar in de buurt van m'n paard.
Volg datum > Datum: donderdag 3 december 2009, 8:443-12-09 08:44 Nr:181219
Volg auteur > Van: tned Opwaarderen Re:181216
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: mijn haflinger stinkt Structuur
tned
Amsterdam
Nederland


10 berichten
sinds 15-2-2009
Ik geloof niet zo in de ontgiftingsmythe. Zou toch zeker de DA laten kijken en bloed laten prikken. Leverfalen ruikt een beetje wee en zoetig. Kan het zijn dat hij afvalt (aceton/ zure appeltjeslucht?). Als hij uremisch is (nieren), is het echt niet goed! In ieder geval nieren laten nakijken, die symptomen met lopen klinken ook niet goed. Succes.
Je leest nu alle berichten van "tned"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
10 berichten
Pagina 1½ van 1
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact