InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
70 berichten
Pagina 3½ van 5
Je leest nu onderwerp "Kosten baal hooi"
Volg datum > Datum: vrijdag 5 december 2008, 18:105-12-08 18:10 Nr:151320
Volg auteur > Van: joop Opwaarderen Re:151308
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Kosten baal hooi Structuur

joop
Homepage
Frankrijk


5046 berichten
sinds 20-6-2005
van lennep schreef op vrijdag 5 december 2008, 17:07:

> Moniek schreef op vrijdag 5 december 2008, 15:16:
>
>> Ilona Kooistra schreef op vrijdag 5 december 2008, 12:14:

> Dit zou ik wel eens willen weten , of dit nou klopt , of dat
> het onzin is...
>
> Gr Esther

Bij fermentatie kunnen enorm veel verschillende bacterien een rol spelen. Gebruikt voor het maken yogurt en kaas, maar ook voor allerlei andere voedingsmiddelen. Penicilline wordt ook door fermentatie gemaakt. En wijn en bier niet te vergeten.
Volg datum > Datum: vrijdag 5 december 2008, 18:385-12-08 18:38 Nr:151322
Volg auteur > Van: Peter Donck Opwaarderen Re:151320
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Kosten baal hooi Structuur

Peter Donck
Homepage
moorslede
belgie

Jarig op 5-10

5970 berichten
sinds 18-9-2004
joop schreef op vrijdag 5 december 2008, 18:10:

> van lennep schreef op vrijdag 5 december 2008, 17:07:
>
>> Moniek schreef op vrijdag 5 december 2008, 15:16:

> Bij fermentatie kunnen enorm veel verschillende bacterien een
> rol spelen. Gebruikt voor het maken yogurt en kaas, maar ook
> voor allerlei andere voedingsmiddelen. Penicilline wordt ook
> door fermentatie gemaakt. En wijn en bier niet te vergeten.

en allemaal ZONDER zuurstof
hé Eddy !

ook al gebeurt het in open vaten
in de fermentatiemassa zelf mag zo weinig mogelijk zuurstof binnenkomen
voor je geuzealambiek in mn nek gooit.....
Volg datum > Datum: vrijdag 5 december 2008, 18:405-12-08 18:40 Nr:151323
Volg auteur > Van: Mariss Opwaarderen Re:151320
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Kosten baal hooi Structuur
Mariss
Schouwen-Duiveland
Nederland


661 berichten
sinds 19-9-2004
Martina, mijn paard kan idd juist wel gewoon hooi verdragen en absoluut geen voordroog ( hoe droog het ook is ).

Wijn wordt gemaakt dmv fermentatie. En precies naar een heel wijnfeest ruikt het voordroog ( dat 4 dagen heeft liggen drogen voordat het gepakt werd ) als het uit het plastic komt. Dus kennelijk heeft het ondertussen dan wel gefermenteerd ....?!

joop schreef op vrijdag 5 december 2008, 18:10:
Volg datum > Datum: vrijdag 5 december 2008, 19:115-12-08 19:11 Nr:151326
Volg auteur > Van: Koen Theys Opwaarderen Re:151323
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Kosten baal hooi Structuur

Koen Theys
Homepage
Bonheiden
Belgie

Jarig op 28-12

1565 berichten
sinds 2-3-2008
Mariss schreef op vrijdag 5 december 2008, 18:40:

> Martina, mijn paard kan idd juist wel gewoon hooi verdragen en
> absoluut geen voordroog ( hoe droog het ook is ).
>
> Wijn wordt gemaakt dmv fermentatie. En precies naar een heel
> wijnfeest ruikt het voordroog ( dat 4 dagen heeft liggen drogen
> voordat het gepakt werd ) als het uit het plastic komt. Dus
> kennelijk heeft het ondertussen dan wel gefermenteerd ....?!
>
> joop schreef op vrijdag 5 december 2008, 18:10:

Er is naar mijn mening een heel groot verschil tussen luchtdicht verpakt en vacuum verpakt.
Geen enkele baal hooi is vacuum verpakt wel luchtdicht.
Bij vacuum is de lucht zoveel mogelijk weggezogen.
Een pak hooi is gewoon dichtgewikkeld met lucht (zuurstof) en al.
Wanneer er dan bij droog hooi een drogestofgehalte van 90% bereikt is wil dit zeggen dat er in een pak van 300 kg nog steeds 30 liter water zit.
Klaar voor fermentatie dus.

Koen
Volg datum > Datum: zaterdag 6 december 2008, 10:166-12-08 10:16 Nr:151354
Volg auteur > Van: joop Opwaarderen Re:151326
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Kosten baal hooi Structuur

joop
Homepage
Frankrijk


5046 berichten
sinds 20-6-2005
Koen Theys schreef op vrijdag 5 december 2008, 19:11:

> Mariss schreef op vrijdag 5 december 2008, 18:40:
>
>> Martina, mijn paard kan idd juist wel gewoon hooi verdragen en
>> absoluut geen voordroog ( hoe droog het ook is ).
>>
>> Wijn wordt gemaakt dmv fermentatie. En precies naar een heel
>> wijnfeest ruikt het voordroog ( dat 4 dagen heeft liggen drogen
>> voordat het gepakt werd ) als het uit het plastic komt. Dus
>> kennelijk heeft het ondertussen dan wel gefermenteerd ....?!

>
> Er is naar mijn mening een heel groot verschil tussen
> luchtdicht verpakt en vacuum verpakt.
> Geen enkele baal hooi is vacuum verpakt wel luchtdicht.
> Bij vacuum is de lucht zoveel mogelijk weggezogen.
> Een pak hooi is gewoon dichtgewikkeld met lucht (zuurstof) en
> al.

Precies, hooi is zelfs niet luchtdicht verpakt, maar fermentatie kan optreden waar geen lucht bij kan komen, in het binnenste van de baal.

> Wanneer er dan bij droog hooi een drogestofgehalte van 90%
> bereikt is wil dit zeggen dat er in een pak van 300 kg nog
> steeds 30 liter water zit.
> Klaar voor fermentatie dus.

mits de zuurstof is opgebruikt.
Volg datum > Datum: zaterdag 6 december 2008, 10:536-12-08 10:53 Nr:151358
Volg auteur > Van: caira Opwaarderen Re:151323
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Kosten baal hooi Structuur
caira
Schoorl
Nederland

Jarig op 11-9

62 berichten
sinds 19-11-2008
Mariss schreef op vrijdag 5 december 2008, 18:40:

> Martina, mijn paard kan idd juist wel gewoon hooi verdragen en
> absoluut geen voordroog ( hoe droog het ook is ).
>
> Wijn wordt gemaakt dmv fermentatie. En precies naar een heel
> wijnfeest ruikt het voordroog ( dat 4 dagen heeft liggen drogen
> voordat het gepakt werd ) als het uit het plastic komt. Dus
> kennelijk heeft het ondertussen dan wel gefermenteerd ....?!
>
> joop schreef op vrijdag 5 december 2008, 18:10:

kuil mag absoluut NIET naar alcohol ruiken, dan heb je of behoorlijk verkeerd gewas ( verkeerde bemesting, gestresst gras, niet goed geschud) of verkeerd verpakt kuil gehad. Onze kuil ruikt zoet en kruidenachtig.
Volg datum > Datum: zaterdag 6 december 2008, 15:146-12-08 15:14 Nr:151377
Volg auteur > Van: Martina Opwaarderen Re:151354
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Kosten baal hooi Structuur

Martina
Hocheifel
Duitsland

Jarig op 16-11

2894 berichten
sinds 30-7-2007
joop schreef op zaterdag 6 december 2008, 10:16:

> Koen Theys schreef op vrijdag 5 december 2008, 19:11:
>
>> Mariss schreef op vrijdag 5 december 2008, 18:40:

>> steeds 30 liter water zit.
>> Klaar voor fermentatie dus.
>
> mits de zuurstof is opgebruikt.
Jep, indied indied, de zuurstof is na verloop van tijd gewoon op. Je moet die pakken ook een tijd laten liggen voor ze klaar zijn hè...
Volg datum > Datum: zaterdag 6 december 2008, 15:476-12-08 15:47 Nr:151380
Volg auteur > Van: caira Opwaarderen Re:151377
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Kosten baal hooi Structuur
caira
Schoorl
Nederland

Jarig op 11-9

62 berichten
sinds 19-11-2008
Martina schreef op zaterdag 6 december 2008, 15:14:

> joop schreef op zaterdag 6 december 2008, 10:16:
>
>> Koen Theys schreef op vrijdag 5 december 2008, 19:11:

>> mits de zuurstof is opgebruikt.
> Jep, indied indied, de zuurstof is na verloop van tijd gewoon
> op. Je moet die pakken ook een tijd laten liggen voor ze klaar
> zijn hè...

minimaal 6-8 weken
Je leest nu onderwerp "Kosten baal hooi"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
70 berichten
Pagina 3½ van 5
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact