InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
552 berichten
Pagina 20½ van 37
Je leest nu alle berichten van "Sky"
Volg datum > Datum: zondag 16 maart 2008, 17:5616-3-08 17:56 Nr:118806
Volg auteur > Van: Sky Opwaarderen Re:118799
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: nezvorov onderzoek Structuur

Sky
Scharendijke
Nederland

Jarig op 19-9

552 berichten
sinds 2-2-2006
eddy DRUPPEL schreef op zondag 16 maart 2008, 16:48:
>
> Ik hinder jou niet eraan om een onderzoek te starten. NHE is
>> een sekte geworden, daarvoor hoef je geen expert te zijn.
>
> Maar zeggen ze niet net hetzelfde van dit forum dan ??? Expert
> of leek ?

Iedereen kan op dit forum lezen, regristreren en berichten plaatsen. Hier moet men geen zwaarden slikken om aan info te komen, noch dat men andere mensen moet gaan uitmaken als sadisten. Op dit forum kun je komen en gaan, je wordt niet overspoeld met schuldgevoelens als men weer eens lekker gaat buitenrijden, men wordt hier niet door weet ik het hoeveel man beschuldigd dat je een crimineel bent. Goed af en toe hebben mensen hier ook meningsverschillen, hier worden verschillende meningen teminste toegestaan en bij NHE absoluut niet.

Het NHEforum zit een beetje zo in mekaar, iedereen en echt iedereen die op een paard zit is een crimineel behalve Nevzorov die alleen ´verzameld´ rijdt voor een paar minuten. Alle paarden die niet met NHE benaderd worden, worden mishandeld. Alles is slecht behalve NHE en als je teveel vragen stelt, wordt je óf geband óf je wordt door representanten de pan ingehakt doordat ze Nevzorov via een of ander artikeltje citeren. Een eigen site of forum hebben (eigen ideeen en gedachtes) mag ook al niet en wordt je dus simpelweg geband.

Wat lijkt meer op een sekte?
PN is opzich logisch en nuchter te verteren, NHE maakt zichzelf alleen maar belachelijk door van alles en nog wat te verbieden. Wij hebben paarden voor ons plezier, Nevzorov heeft paarden voor zijn plezier.
ExtreemscHeiNheilig <- NHE
Waarom hebben die mensen eigenlijk nog paarden? Als dat paard er van houdt om naar buiten te gaan en ze dit niet kunnen doen omdat een paar regeltjes dit verbieden? Een halster omdoen mag ook niet, als er dan een ongeluk gebeurt is het gewoon pech?

Kom op mensen geen honden meer aan de lijn, laat ze lekker over straat lopen en als ze aangereden worden of met een andere hond aan de haal gaan noemen we dit gewoon pech. Nou zeg, je kunt ook overdrijven.
Volg datum > Datum: dinsdag 18 maart 2008, 12:3918-3-08 12:39 Nr:118937
Volg auteur > Van: Sky Opwaarderen Re:118900
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Lezing: De nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van clickertraining, Structuur

Sky
Scharendijke
Nederland

Jarig op 19-9

552 berichten
sinds 2-2-2006
Conrad van Pruijssen schreef op maandag 17 maart 2008, 19:59:

> Beste mede clickeraar,
>
> Eind deze maand is weer een ClickerExpo in Amerika.

>
>
> LETOP: De sluitingstermijn is 26 maart 2008. Betaling moet
> binnen zijn voor 14 april 2008.

Misschien zijn wij dan ook van partij. Ik was van je plan je toch nog een mail te sturen over vorige vrijdag, ik had helaas alleen de laatste dagen niet zoveel tijd.

Groetjes,
Chantal en Fanny
Volg datum > Datum: vrijdag 28 maart 2008, 23:4828-3-08 23:48 Nr:119961
Volg auteur > Van: Sky Opwaarderen Re:119921
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Nieuwe manege, het lijkt wel een concentratiekamp Structuur

Sky
Scharendijke
Nederland

Jarig op 19-9

552 berichten
sinds 2-2-2006
Arabesk schreef op vrijdag 28 maart 2008, 18:44:

> Hier in de buurt is een spiksplinter nieuwe manege, met een
> enorme rijhal, twee buitenrijbakken, een overdekte stapmolen en
> een longeercirkel. (afspuitplaatsen, kantine, solarium etc etc)

> Afschuwelijk mijn maag draaide zich om. Dat zo'n gloednieuwe
> manege zo weinig aandacht besteedt aan het welzijn van de
> paarden ik kon wel janken. Het leek wel een concentratiekamp,
> al die paarden in eenzame hokken op een rijtje....

Pfff, komt me ontzettend bekend voor...
1 maandje heb ik het volgehouden op een 5 sterren manege (vraag me niet hoe), ik krijg er nog steeds kromme tenen van. De pratijk van onze school is ook geen haar beter de paarden staan gehele dag en jaar op stal, ze worden voor een uurtje per dag geteisterd door het bit, sporen, martelteugels en ARGGGGGHHHHHHH woensdag een hoef uitgekrabt zonder straal!!! Zoiets is toch helemaal niet mogelijk O_O of is de straal al zo smal geworden dat men hem nog niet eens meer kan zien. Zoiets heb ik van me leven nog niet gezien (het paard stond ook nog eens vierkant op sliding ijzers).

Rijden kun je al helemaal vergeten, de fouten worden meestal bij het paard gezocht en dan moet je gewoon even wat uchestrenguch zijn. Ja mensen dit zijn de toekomstige ruiters, africhters en manegebezitters. Als ik soms die verhalen hoor die de meiden af en toe aan mekaar vertellen krijg ik letterlijk kippevel. ´Ja laatst heb ik die en die nog moeten rijden en dan zeidden ze al tegen me dat ik de wielspoortjes en de zweep gereed moest houden, en ja hoor hij liep netjes´ Gelukkig zijn er nog een stuk of twee die het flink met me eens zijn dat de paarden in de praktijk een flink tekort aan sociale interactie en beweging hebben. Thank god!!

Tijdens de praktijk kan ik me heel goed afsluiten, maar als ik thuis kom is een onrustige nacht gegarandeerd. Ik heb ontzettend veel medelijden met die paarden, mensen bedoelen het goed maar weten niet wat ze doen. Aan de andere kant is het wel ontzettend leerzaam, ik weet steeds beter waar ik op moet letten (vooral de minimale signalen). Ik kan steeds beter zien waarneer de dingen fout gaan en waarom ze fout gaan. Niet voor niets zeggen ze ´uit fouten kun je leren´. 95% van de fouten ligt aan de ruiter en niet aan het paard, ik wou dat onze instructrice zich eens daarin wat meer zou verdiepen :-(

Nog een prachtige tekst waarvan ik me een stuk beter ben gaan voelen:

EGON VON NEINDORFF (1923 - 2004)

Egon von Neindorff bewaakte in zijn '"Reitinstitut'' in Karlsruhe het erfgoed van Steinbrecht. Hij was de laatste grootmeester in Duitsland.

’ ’Klassiek rijden is natuurlijk rijden, zonder dwang, met veel gevoel en geduld’’.

De droom van Egon von Neindorff was de Klassieke Traditie bewaren. HIj boodt aan ruiters van alle niveaus de mogelijkheid om de klassieke methodes van rijkunst te leren. Hij stelde: ''Het best-opgeleide paard is nauwelijks goed genoeg om de beginnende ruiter te onderwijzen.''

Von Neindorff wilde studenten produceren die onafhankelijk zijn en zich ontwikkelen tot verantwoordelijke, denkende ruiters, ruiters die op eigen kracht functioneren en niet ruiters die van een ander voor constante terugkoppeling over de staat van zichzelf en hun paard afhankelijk zijn. De ruiter dient zich altijd af te vragen of het paard meer verzameld aan het eind van de les is als in het begin.

Hij wilde de mensen vooral de grondbeginselen van rijkunst onderwijzen met daarbij:

- de vaardigheid van correct zitten
- inzicht in paardenverzorging
- inzicht in de aard van het paard.
Een paar zeer belangrijke elementen van zijn filosofie zijn:

1. Verminder nooit de aard en de persoonlijkheid van het paard. Hij is het schepsel van de God en wij moeten proberen binnen ZIJN aard werken, hem niet te veranderen om aan ons aan te passen. Het is onze verantwoordelijkheid aan het paard duidelijk te zijn wat wij hem nooit wensen te doen, maar tegen zijn aard gaan. Bovengenoemd dit is gemakkelijker dan gedaan, maar als u dit herinnert en aan dit houdt, zal het paard in zijn werk, en werk gelukkig voor u gelukkig zijn.

2. Het paard doet het NOOIT fout. Het is aan de RUITER veranderingen aan te brengen om zich aan de aard van het paard aan te passen. Het is aan de RUITER de harmonie te vinden. Het is aan de RUITER de onafhankelijkheid van hun zit en hulpen te ontwikkelen, en het paard te helpen om zijn evenwicht en sterkte en schoonheid onder de ruiter te vinden. Het paard is NOOIT verkeerd.

3. Als u aan bovengenoemde waarheden houdt, kan elk paard met zijn ruiter mooi en in harmonie zijn, en kan grote dingen, zelfs de sprongen boven de grond verwezenlijken.

Zijn vierbenige paardenprofessoren

Op 73-jarige leeftijd reisde von Neindorff nog uitgebreid rond om potentiële ‘’’vierbenige paardenprofessoren’’ te vinden. Een student van von Neindorff vertelde eens: ''Wanneer hij van zijn koopreizen terugkeerde en de paarden aankwamen, schudden wij onze hoofden en zeiden: ‘’dit zijn zeker niet de paarden die hij geselecteerd heeft!" Zes later maanden, nadat de zorgvuldige opleiding was begonnen, zagen wij de zelfde paarden en zeiden, "Wat een mooie paarden’’."

Von Neindorff had een verscheidenheid van rassen beschikbaar voor zijn studenten: Andalusiers, Lipizzaners, Lusitanos, Hannoveranen, Arabieren, het Oost Pruisers (ouderwetse Trakehners van Polen), Volboeden. En hun persoonlijkheden waren net zo divers zoals het hun ras: van hartelijke Peer Gynt tot de trotse Snowman.

Rijkunst als religie

Volgens von Neindorff is klassieke rijkunst als godsdienst. Allebei vereisen ze intensieve studie en beide verwelkomen en accepteren alle soorten studenten. De enige vereisten zijn dat de student bescheiden is en over de inhoud ernstig is.

Von Neindorff: "Vele ruiters, begrijpen, wegens hun bovenmatige ambitie, helemaal niet de echte betekenis van paardrijden. Slechts een bescheiden ruiter die het idee wil dienen zal onze maniervan rijden kunnen begrijpen''.

Citaten

Overige citaten van Von Neindorff:

’’Leidt het paard op zonder ooit te veel van het edele dier te verlangen. Het paard bepaalt de opleidingsduur.’’

’’Dressuur is geen doel op zich. Daar waar dressuur het doel is, gaat heel veel mis ten koste van het paard. Hij moet op driejarige leeftijd in de sport lopen en als hij zeven is moet hij al met een been in de Grand Prix staan. En dan verbazen eigenaren zich dat een paard niet gezond oud wordt. Het zijn echter de eigenaren zelf die de paarden in de neerwaartse spiraal brengen. Ze overbelasten het paard fysiek waardoor het uiteindelijk ook psychisch ten gronde gaat. Als je de dieren als knechten behandelt in plaats van als de edele dieren die ze zijn, dan worden ze niet oud.’’

’’Paarden worden door de jarenlange training echte atleten, ze worden mooi en vooral sterk.’’
Volg datum > Datum: zaterdag 29 maart 2008, 20:5129-3-08 20:51 Nr:120036
Volg auteur > Van: Sky Opwaarderen Re:120017
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Nieuwe manege, het lijkt wel een concentratiekamp Structuur

Sky
Scharendijke
Nederland

Jarig op 19-9

552 berichten
sinds 2-2-2006
marianne laenen schreef op zaterdag 29 maart 2008, 18:38:

> clarissa ruijgrok schreef op zaterdag 29 maart 2008, 17:23:
>
>>
>>
>> Zijn er nog kandidaten voor de witlijst? Maneges die al wel
>> meer snappen van huisvesting?
>
> De "Twolazysevenranch" in den Belgique
>
> Marianne

Equimio in St. Annaland mag van mij absoluut op de witlijst. Ik loop er nou al een tijdje stage en ben zeer tevreden over de algemene omgang met de paarden. De website is www.equimio.nl
Volg datum > Datum: donderdag 3 april 2008, 0:323-4-08 00:32 Nr:120651
Volg auteur > Van: Sky Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Moet het even kwijt (frustratie vs succes) Structuur

Sky
Scharendijke
Nederland

Jarig op 19-9

552 berichten
sinds 2-2-2006
Frustratie, succes, frustratie en weer succes.
Ik voel me net als in een achtbaan, met mijn eigen paard Fanny gaat alles op het moment ontzettend goed en geweldig. Alhoewel... vorig jaar hebben wij striemen van zweepslagen op de achterhand ontdekt en nu ze haar vacht wisselt hebben wij ook voren op de hele schouder precies dezelfde ontdekt. Geen wonder dat ze in paniek raakte toen ik een stok opzij wou leggen. Ik werk niet met een zweep maar ik vind het toch belangrijk dat ze haar angst ervoor overwindt en de slechte gebeurtenissen in het verleden geheel achter zich laat. Ik heb de angst al een beetje kunnen minderen met een appel die ik door een stok heb geprikt. Nog steeds achterdochtig maar de verleiding is uiteindelijk groter dan de angst, zoiets heeft tijd nodig en ik maak mij daar echt niet druk om.

Tot zover, ik heb een heerlijke stage bij Equimio. Eefke geeft af toe wat aanwijzingen waarmee ik zeer tevreden ben, en het belangrijkste ze geeft me tijd en ruimte om te leren. Ik ben er nu al ongeveer 2 maandjes en heb er al immens veel geleerd. Ik ben veel gevoeliger geworden voor spanningen in het lichaam en corrigeer ik mezelf nu steeds vaker wanneer ik moet aan,- en ontspannen. Heerlijk is dat, bewust zijn van jezelf.

Het absolute tegendeel is de praktijk van school. Al dat wat ik mij juist afgeleerd heb moet juist daar dus wel vertoond worden (en dat kan heel erg frustrerend zijn). Vandaag was het pfffffff. We moestten longeren, ik was als eerste klaar en was alvast alleen begonnen. Instappen, draven met wat tempowisselingen zodat ik mij goed op het paard kon instellen en het paard op mij. Dit ging uiterst goed, ik hoefde alleen maar mijn energie en mijn spanning wat weg te halen om hem langzamer te laten gaan, andersom ging ook prima. Lekker actief, met veel impuls en gevoel, het paard was ook ontzettend braaf. Tja, totdat mijn instructrice er zich ging mee bemoeien. Ze wou hem nog meer actief zien lopen, dus ik bouw weer wat meer spanning en energie op en ja het paard reageerde er ook goed op. Alleen in de ogen van de instructrice ging het te langzaam en moest ik hem maar een goede tik geven. Weinig keus en geen vluchtweg, een tik en het paard ging meteen in een vlotte draf en zwenkte enorm scheef de volte rond. En maar door en maar door en maar door, ik verloor contact met het paard en zette me van top tot teen helemaal vast. Anders gezegd de ramp was compleet. Ik heb hem als een stijfe hark in de galop laten gaan en het paard ging helemaal tegen mij werken (wat ik zeer goed kan begrijpen). Jakkes de ogen liepen zelfs rood aan en toen ging er bij mij een belletje rinkelen. Op de een of andere manier heb ik hem terug genomen en heb hem aan de volgende kanidaat gegeven. Een paar rondjes gelongeerd en huppakee omhoog met die voorbenen. ´Wat een ontzettende ********* rotknol´. Ik kan hem maar al te goed gelijk geven, wat moet je nou met een stijfe hark die alleen maar weet hoe je met een zweepje rondzwiept. Tijdens het rijden gaat het toch ook niet anders!! De meeste fouten liggen aan het paard in plaats van de ruiter, jeez that´s old stuff people reminds me of people like Pignatelli ><

Aan de ene kant vindt ik het ontezettend frusterend, aan de andere kant is het leerzaam. Ik kan nog zo gefrustreerd zijn maar ik kan die mensen geen kwaad toewensen. Ik heb vroeger ook immens veel van paarden gehouden en heb al deze dingen niet gezien, aangevoeld of opgemerkt tóch hield ik van de paarden. Nou houd ik nog steeds van paarden maar zijn mijn ogen wijd opengesperd. Soms denk ik dan aan die oude tijden terug dat ik in al die dingen geen enkel probleem in zag, soms zou ik willen dát ik er geen probleem meer in zie, net als vroeger. Gewoonweg voor het feit dat het juist zoveel frustraties en ook pijn met zich meebrengt. Vroeger liep ik vrolijk langs de stallen, genoot ervan en was het gezellig. Nú loop ik langs de stallen en zie verveelde, gestoorde, hersendode paarden. Het is niet meer gezellig, buiten in de paddock of in de wei is het gezellig maar in de stallen. Die tijden zijn voorbij en ojee het valt af en toe echt niet mee. Teminste voor mij dan, mijn medeleerlingen zullen zeker met dezelfde gezelligheidsfactor die ik vroeger had langs de stallen lopen. Ik heb mij veranderd, wie weet of hun ooit ook nog eens veranderen.

Greetz,
Chantal
Volg datum > Datum: donderdag 3 april 2008, 8:343-4-08 08:34 Nr:120659
Volg auteur > Van: Sky Opwaarderen Re:120655
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Moet het even kwijt (frustratie vs succes) Structuur

Sky
Scharendijke
Nederland

Jarig op 19-9

552 berichten
sinds 2-2-2006
Gudrun schreef op donderdag 3 april 2008, 8:01:

>
> Zit je bij Eefke van Equimio? Leuk!!! Doe haar de groetjes!
> Onthoudt wat je daar leert en vergeet die andere dingen gewoon
> na je examens ;-).

Yep ik loop bij Equimio stage en ben daar gigantisch blij om. Ik zal haar de groetjes van je doen en al die andere dingen alleen maar gebruiken om andere mensen te helpen.
Volg datum > Datum: donderdag 3 april 2008, 15:223-4-08 15:22 Nr:120723
Volg auteur > Van: Sky Opwaarderen Re:120662
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Moet het even kwijt (frustratie vs succes) Structuur

Sky
Scharendijke
Nederland

Jarig op 19-9

552 berichten
sinds 2-2-2006
Spirithorses schreef op donderdag 3 april 2008, 9:19:
>
> Chantal, ik ken het probleem maar al te goed van onze
> stagiaires; je bent bepaald niet de enige.

> opleiding in Roermond constant de kous op de kop kreeg, dus per
> locatie maakt dat wel verschil.
> Jullie mentoren komen ook op bezoek op de stageplek, heb je
> daar al wat aan gehad (met behulp van Eefke)?

Hey Pien,

Bedankt voor je reactie dat lucht heel wat op. Het is inderdaad heel erg moeilijk en frustrerend, ik had mij er van te voren al op ingesteld want er waren wel meerdere mensen die mij hadden uitgelegd dat het op GPstallen en paardenscholen/opleidingen niet uit te houden is als men iets wat meer verstand van paarden had. Ik ga er met zo een instelling naartoe 'pak de kansen die je pakken kunt'. Ik zoek gericht stageplekken uit en mijd vooral de hooggewaardeerde stageplekken waarvan ik haast zeker weet dat het daar niet anders aan toe gaat (proest vijf sterren manegeproest). Een enkele klasgenoot heeft enorm interesse om stage te lopen bij Annemarie van der Toorn, bij diegene kan ik ook af en toe iets los laten. De rest van de klas ziet er bijkbaar een genot in om een paard een klap voor zijn harses te geven en dát is juist wat mij het meest geschokeerd heeft. Meiden waarvan je denkt dat ze superaardig zijn veranderen als het ware in afschuwelijke monsters zodra ze een paard in de hand hebben. De stallen, het ijzerwerk en de harde aanpakken laten mij geheel koud als ik die meiden hoor praten en zie werken. Ik heb vroeger ook veel fouten gemaakt maar ik was nooit zo brutaal. Ik vraag mij af wat er in hun omgaat, zijn ze waarschijnlijk zelf onbewust gefrustreerd, onderdrukte gevoelens, houden ze van macht, denken ze plezier te hebben terwijl ze diep van binnen dat juist niet zijn. Ik heb erg veel medelijden niet alleen met de paarden maar ook met mijn klasgenoten. In de nieuwste Bit stond er ook een klein goed artikel over onderwijs en jonge kinderen. Het is precies hetzelfde fenomeen, de kinderen rijden de proef maar vinden achteraf het halen van een patatje met hun paard veel en veel leuker.
Mijn mentor (die ook mijn instructrice is) moet nog op mijn stage komen, dat zal zeker niet meer lang duren waarschijnlijk een weekje of twee. Ik weet niet hoe wij die zaken het beste kunnen bespreken. Nog tips Pien?

Wat ik wél doe is allerlei posters voor Eefke op school hangen :) Dat is duizend maal makkelijker dan urenlang disscussieren.


> Wat de strepen op Fanny betreft: ik weet nog heel precies waar
> ze zitten, wij hebben ze altijd in verband gebracht met haar
> geschuur aan de takken van de vlierbes ipv met zweepgebruik.
> Bij jou kan ze echter niet schuren en dus kan het daar
> inderdaad niet van zijn. Dat er bij de vorige eigenaars vreemde
> dingen met haar gebeurd zijn is duidelijk, gezien haar angsten.

Die strepen zijn onder het vacht echt diepe littekens, als dat van de vlierbes af zou moeten stammen dan zou ze zich er wel keihard eraan hebben moeten geschuurd. De bult had jij mij nog laten zien en daar tip ik ook op een trap van een ander paard. Fanny is inmiddels al een stuk 'rustiger' geworden teminste wat haar angsten betreft. Dat nerveuze af en toe is een karakter eigenschap die bij Comtois paarden bekend staat. Vorig jaar waren we twee weekjes in zuid frankrijk en zagen een poster ophangen van een paardenshow. De paarden die erop afgebeeld waren leken precies hetzelfde als op Fanny. De stevige bouw, groot krachtig maar elegant hoofd, de kleur en de beharing aan de benen. Ik heb daarna de fokkerij van die paarden gecontacteerd en heb ze een aantal foto's van Fanny gestuurd. Fanny is een frans trekpaard/strijdpaard. Intelligent, veelzijdig, sterke hoeven, temperamentvol, betrouwbaar, krachtige bouw en af en toe ook wat nerveus :)


>
> En doe je moeder de groeten van ons!
>
> Pien

Ik zou graag het adres van de melkerij willen, ik zal ze wel een aantal foto's en info sturen.
Fanny's eczeem is al wat terug gegaan, ze schuurt af en toe nog eens maar het is niet meer extreem. Ik was haar manen en staart nou regelmatig met een shampoo waar essentiele olien in zitten. Het is alleen maar vooruit gegaan sindsdien ik haar regelmatig een wasbeurt geef. Ik zal weer eens wat foto's gaan schieten, wil dit al een hele tijd lang doen maar het weer wil maar niet beter worden.

Groetjes terug,
Chantal, Gaby en Fanny
Volg datum > Datum: donderdag 3 april 2008, 15:393-4-08 15:39 Nr:120724
Volg auteur > Van: Sky Opwaarderen Re:120683
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Moet het even kwijt (frustratie vs succes) Structuur

Sky
Scharendijke
Nederland

Jarig op 19-9

552 berichten
sinds 2-2-2006
Anita Cats schreef op donderdag 3 april 2008, 10:49:

>
>
> Heel apart!

> zou mogen ventileren, je komt op school om te leren, maar een
> eigen inzicht en deze gedragscode wetende heb je genoeg te
> zeggen, lijkt mij zo!
> Anita

Ik geef je gróót gelijk Anita máár Eddy heeft ook een punt.
De FEI regels zijn alleen maar een verchiqueing voor het grote publiek. In het boekje FEI Dressage Handbook hebben ze het belangrijkste achterwege gelaten... de ontspanning. Zegt voor mij eerlijk gezegd al genoeg. Ze weten dondersgoed waarmee ze bezig zijn, maar willen dit, joost mag het weten, versluieren. Deze regels:


> voren
> (4) Het oonvoorwaardelijke aanemen van het bit, waarbij geen
> enkele weerstand of spanning optredt, dat wil zeggen met een
> volledige ontspanning

Deze regels zijn maar voor een aantal weggelegd die het begrepen hebben. In de nieuwste bit heb ik ook een artikel gelezen over zo iemand die het gesnopen heeft. Rijdt wel met bit en spoor maar de wereld kan niet veranderen in een dag. Ik zeg niet alleen dat ik mij aan het paard aanpas en dat 95% van de problemen schuld van de ruiter zijn. Nee, ik leef ernaar en ik streef ernaar. Ik zie rijden niet als techniek maar als kunst en op onze schoolpraktijk wordt het juist als techniek gezien en ook zo beoefend. Ik ben al lang gestopt met de schoolpaarden af en toe een losse teugel te schenken, die raken er als het ware in paniek en verwarring van. Bij Fanny laat ik de teugels lekker lang (soms rijd ik ook met constante lichte druk) en bij Eefke heb ik maandag nog een bitloze buitenrit mogen maken en kon ik dat paard ook aan de lange teugel terugnemen.

Er is meer verschil dan ik dacht tussen stalpaarden en paarden die in groepsverband leven.
Volg datum > Datum: donderdag 3 april 2008, 21:423-4-08 21:42 Nr:120770
Volg auteur > Van: Sky Opwaarderen Re:120744
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Moet het even kwijt (frustratie vs succes) Structuur

Sky
Scharendijke
Nederland

Jarig op 19-9

552 berichten
sinds 2-2-2006
Anita Cats schreef op donderdag 3 april 2008, 18:44:

>
> Sky,
>

> We hadden het over jouw incident, en dat vind ik niet kloppen,
> dat jouw instructrice je het paard over de kop laat lopen.
> Dat klopt niet en dat is iets waar je over zou moeten praten,
> dat is de basis, het belangrijkste!

Hmm.. ken genoeg GP ruiters die hun paarden achter de schermen in mekaar trekken en schoppen. Is dat leven en streven naar de regels van de FEI? Het meest onderdanige hersendode paard behaald nog steeds meer punten dan een paard dat trots zijn oefeningen uitvoert met af en toe eens een foutje. De FEI regels zijn zoals ik al gezegd heb en Eddy ook, een mooie commercie voor het grote publiek. Paardensport is emotie, vriendschap, beleving blablabla... tekst die achterop het KNHS proevenboekje staat. Wat ook een leuk voorbeeld is de film Seabiscuit. Een heel gezellig lijkende en leuke film voor de mens, maar de paarden staan de gehele dag op stal en worden alleen als machines gebruikt voor de dagelijkse ego van de mens. Zo is het bij het springen bij dressuur haast overal. Ik streef alle grote leermeesters na zoals Xenophon, Caprilli, Oliveira, Neinndorf, Pluvinel etc. Ze hebben allemaal een ding gemeen, ze hameren steeds op de ruiter.

Wat gebeurt bij de meeste stallen van vandaag? Er wordt steeds op het paard gehamerd af en toe zelfs letterlijk. Is dit het nastreven van die mooie FEI regels? Is dit wat Xenophon of Neinndorf wilden? Waarom lopen er tegenwoordig zoveel paarden op hoog niveau die duidelijk in de krul getrokken zijn? Zijn dit de mooie FEI regels? Paarden met bloedrode ogen die vreselijk op de voorhand zijn en continu met hun staart zwiepen. Zijn dit de mooie regels van de FEI? Gestresste paarden met hoge scores. Zijn dat de mooie regels van de FEI? Of hoe zit het met de GPruiter die prikkend en porrend op plaats 1 beland? Zijn dit de mooie regels van de FEI? Goed, het kan niet altijd perfect en uit het boekje gaan. Maar zulke overduidelijke dingen moeten gewoon afgestraft worden en juist niet beloond worden met hoge scores. De FEI regels zijn allemaal wel leuk en wel maar de meesten houden zich er niet aan. Mijn klasgenoten rijden allemaal actief mee in de dressuur sport en iedereen kijkt mij maar scheef aan als ik het over Schwung heb. Laten we eerlijk zijn, de meeste mensen rijden alleen maar omdat al die oefeningen in een proef worden gevraagd en verdiepen zich niet verder dan het winnen van rozetten en bekers. Ontspanning, aanleuning, takt, recht richten, verzamelen, schwung, durchlässigkeit dat duurt toch allemaal veels te lang. Met een opgekropt paard kan men ook winstpunten vissen. Hoe oud werden de meeste paarden in Nederland gemiddeld, 6,7 jaar? Steeds maar zeuren dat er te weinig toppaarden zijn. Nee mensen, toppaarden zijn er genoeg de ruiters dát is het probleem.

> We hadden het over jouw incident, en dat vind ik niet kloppen,
> dat jouw instructrice je het paard over de kop laat lopen.
> Dat klopt niet en dat is iets waar je over zou moeten praten,
> dat is de basis, het belangrijkste!

Daar ben ik het helemaal met je eens. Maaaaaarrrrrr dat was/is geen incident. Dat is standaard, en yep op die stal wordt grotendeels Z, ZZ-L, ZZ-Z, GP gereden. Mensen die duidelijk weten hoe het moet en hoe de FEI regels in mekaar zitten. Mensen waarvan je ZOU verwachten dat ze meteen zien dat ik mij helemaal vastzet en het paard alsmaar door het dolle heen gaat. Ik heb het gezien en aangevoeld en ben net op tijd gestopt, zo bleek nadat die flink ging steigeren. Ik heb mijzelf weer moeten corrigeren met als resultaat dat de instructrice mij vaker wil laten longeren omdat ik niet vaardig genoeg ben en niet streng genoeg tegenover het paard. Ok goed dan, als hun het zo willen dat ik een paard flink aanpak. Niks Neinndorf, niks FEI regels. De paarden moeten als machines functioneren einde disscussie.

Dat dit niet klopt en de grens van dierenmishandeling al overschrijdt kan zelfs een leek zien. Als ik klaar ben met de opleiding ga ik hier werk van maken. Ik wil teminste iets veranderen, of het veel of weinig is maakt niet uit als ik maar iets verander.
Volg datum > Datum: donderdag 3 april 2008, 22:323-4-08 22:32 Nr:120779
Volg auteur > Van: Sky Opwaarderen Re:120778
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Moet het even kwijt (frustratie vs succes) Structuur

Sky
Scharendijke
Nederland

Jarig op 19-9

552 berichten
sinds 2-2-2006
Spirithorses schreef op donderdag 3 april 2008, 22:24:

> Sky schreef :
>
>>Niks Neinndorf, niks FEI regels. De paarden moeten als machines >functioneren einde disscussie.

> verontschuldig je on godsnaam bij die arme paarden, ook uit
> mijn naam!
>
> Groet, Pien

Ik verontschuldig mij iedere keer weer. Die trieste blikken die me nakijken in de stal, sorry zeggen is het minste wat ik kan doen. Al is het maar in stilte...
Je leest nu alle berichten van "Sky"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
552 berichten
Pagina 20½ van 37
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact