Aafke schreef op maandag 19 juli 2010, 10:23:
> Wie gebruikt dit? Hoe bevalt het? En hoeveel betaald je voor een grote
> baal?
Wat van ver komt is lekkerder. Het gras is altijd groener aan de andere kant van de grens.
Ik word een beetje moedeloos van al dat overtollige gesleep van goederen over de aardbol. We halen zout uit de Himalaya, dat precies even oud is en dezelfde samenstelling heeft als het zout dat uit onze Nederlandse zoutkoepels komt. We halen hooi uit Duitsland in de vage hoop dat er "iets" inzit dat beter zou zijn dan het hooi uit Nederland.
Wat is het volgende? Bronwater uit Nieuw Zeeland voor paarden?
Allemaal onzin bedacht door creatieve handelsgeesten, mensen die alleen maar denken aan hun portemonnee, en het een zorg zal zijn dat de aarde hier aan ten onder gaat.
We vergiftigen we de hele aardbol met nodeloos gesleep van goederen. Vrachtwagens rijden af en aan om spullen van A naar B te slepen, terwijl die spullen op B allang verkrijgbaar waren. Van alle files vol met vrachtwagens is 90% overbodig. Uiteindelijk gaat deze onzin ten koste van het ecosysteem, en daarvan krijgen ook de paarden de rekening gepresenteerd.
Laten we er nou eens geen trend van maken om hooi over de aardbol te slepen. Als iedereen dat zou doen dan hebben we straks weer hele files vol met vrachtwagens die hooi rond staan te slepen. Hoeveel diesel moeten we daarvoor weer gaan omzetten in roet en CO2? Wij voeren onze paarden al hun hele leven lang hooi dat op korte afstand van onze domicile wordt geoogst. Gaat prima.
En als je bij voorbaat contact opneemt met een boer, en op voorhand de oogst bestelt, dan heb je ook invloed op hoe en wat. Waarom zou hij het veld besproeien met gif als jij de opbrengst wilt hebben zonder gif, en niet moeilijk gaat doen als er wat distels en ander spul inzit?
> Zat gisteren zomaar eens weer hardop te brainstormen hier thuis. Graan
> brengt amper tot niets op.
Precies. We eten nochthans aardig wat brood en andere graanproducten met zijn allen. Maar ons graan is natuurlijk weer niet goed genoeg om hier te consumeren, dus slepen we weer graan de halve aardbol over. Het verkloten van deze aarde doen we zelf.
Frans