InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Gezondheid
Discussies over algemene gezondheid, behandelingen, etc.
Onderwerp starten1162 onderwerpen
18957 berichten
Pagina 694 van 1264
Je leest nu op chronologische volgorde, gefilterd op rubriek
Volg datum > Datum: vrijdag 16 september 2011, 12:4316-9-11 12:43 Nr:236667
Volg auteur > Van: amar Opwaarderen Re:236664
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: redglo Structuur

amar
Oelegem-Ranst
Belgie

Jarig op 17-5

1055 berichten
sinds 26-11-2007

Hey Piet, als ik dat op langere tijd zeker weet doe ik dat ook. Ik bedenk me alleen dan krijgen die voeten helemaal geen training meer om alle ondergronden te kunnen opvangen. De witte lijn is mooi en niet verbreed en hard. De straal is ook mooi hard dus zijn die hoeven helemaal niet slecht. Ik denk echt dat het te maken heeft met perioden van rust en dan ineens elke dag een uur of 4 rijden maar wel rustig aan hé. Mijn spieren zijn in die week ook stijf hoor maar mijn leeftijd kan het toch aan.
Gewicht uiteraard laten me blijven piekern over de juiste voeding en een paard gevoelig voor nsk. Ze hebben veel ruimte om te lopen en moeten ver rond de boerderij om te gaan eten van hun stripbegrazing dus beweging is geen punt. Strenge minimum krijgen ze nu en ik zie verschil maar zoals ik al zei ze blijft nek en celulitis hebben maar minder en soepelder. Te kort van VIt E en Selenium kan normaal niet bij graspaarden al weet ik ondertussen dat de gronden in Nederland en Belgie een tekort vertonen dat ook humaan problemen geeft en zelfs in onderzoek ligt als een sterk te kort aan weerstand tegen kankers. Ik bedenk dat dieet ook voor een tekort kan zorgen. Misschien moet ik omgekeerd denken en heeft mijn paard lichtere vorm van spierbevangenheid gehad waardoor de Vit E en tekort aan Selenium is ontstaan en niet af en toe een spierstijfheid door tekort aan deze dingen met als grote oorzaak te dik. Ik durf rustig zeggen dat ik mij in veel dingen heb verdiept maar soms maakt dat het nog moeilijker =-)
Voor de rest doet ze het goed hoor maar ik wil binnen een paar jaar geen paard wiens systeem helemaal naar de knoppen is omdat ik over het hoofd zag dat ze onderhuidse problemen had. Ik wil vooral idd een DA inh wiens gedachtengang ik mezelf kan vinden en dit met veel respect voor de anderen. Wat Osteopatie en inzet bij het behandelen van mijn paard betreft heb ik die gevonden. Als ik zou fokken was ik op het juiste adres bij mijn behandelende DA maar... en de rest schreef ik al.

Missch moet ik nog een jaartje of 3 geduld hebben tot Yasje zover is :-)
groetjes en nu eerst naar ons madammen
Volg datum > Datum: vrijdag 16 september 2011, 12:4616-9-11 12:46 Nr:236668
Volg auteur > Van: amar Opwaarderen Re:236664
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: redglo Structuur

amar
Oelegem-Ranst
Belgie

Jarig op 17-5

1055 berichten
sinds 26-11-2007

En ja Piet daarom verwonderde het me ook zo dat er in hoge mate ijzer in dat product zit want overal waar je leest wordt er gezegd dat paarden zelden een tekort aan ijzer doen.
grtjes
Myr
Volg datum > Datum: vrijdag 16 september 2011, 13:0416-9-11 13:04 Nr:236669
Volg auteur > Van: joop Opwaarderen Re:236663
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: redglo Structuur

joop
Homepage
Frankrijk


5046 berichten
sinds 20-6-2005
amar schreef op vrijdag 16 september 2011, 11:03:

>
> @Joop over Cindy ben ik het helemaal eens maar zij doet enkel nog
> osteopatie; Ik heb haar ook om raad gemaild maar ik denk dat ze het druk
> heeft.

Cindy is met vakantie. Volgens haar website doet ze gewoon de praktijk nog.
Volg datum > Datum: vrijdag 16 september 2011, 13:2916-9-11 13:29 Nr:236670
Volg auteur > Van: Lenneke keijzer Opwaarderen Re:236648
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: castreren of toch hengst houden? Structuur

Lenneke keijzer
Frankrijk

Jarig op 5-4

120 berichten
sinds 4-7-2010

Hallo,

>Dat klinkt alsof het besluit tot amputatie eigenlijk allang genomen is en het eigenlijk gaat >om het opbouwen van voldoende hypocriet zelfbedrog.

Zoals ik in mijn eerste bericht zei : "ik geloof dat ik besloten heb op castratie over te gaan", maar ik wil graag bedenktijd en goede raad omdat dit niet een beslissing is die "men" gemakkelijk maakt. EN omdat ik overtuigd ben dat het mogelijk is om hengsten (in bepaalde situaties) hengst te laten en ik me afvraag of mijn (lees : ZIJN) situatie daar geschikt voor is of dat ik daardoor alleen maar een gefrustreerd paard ga krijgen.

Als ik goede raad krijg die mij overtuigt om het op een andere manier te proberen dan neem ik dat GRAAG aan !!!
Ik waardeer jullie ideeën echt, ook degene waarvan ik denk dat het voor mij geen oplossing is.... alle ideeën zetten me wel aan het denken, bovendien kunnen ze ook anderen die het forum lezen helpen, etc etc.

Alstublieft, antwoord niet op zo'n manier alleen maar omdat iemand het niet met u eens is (omdat ik niet geloof dat het handmatig bevredigen van een hengst een oplossing is ; of, zoals iemand opperde : dat ik deze goede raad niet goed begrepen heb) !

Pien : thanks. Ik begrijp het beter en wil 'm best zo nu en dan (indien mogelijk zelfs altijd) bij een stel lekkere wijfen loslaten, maar welke ??? Mijn buren willen niet en op de manege aan de overkant durven ze zelfs niet tegelijkertijd met hem in de bak (terwijl het heel goed gaat, doen we op ons vakantie-adres altijd, samen met andere paarden in de bak)...

Lenneke
Groetjes,
Lenneke
Volg datum > Datum: vrijdag 16 september 2011, 20:0416-9-11 20:04 Nr:236685
Volg auteur > Van: amar Opwaarderen Re:236669
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: redglo Structuur

amar
Oelegem-Ranst
Belgie

Jarig op 17-5

1055 berichten
sinds 26-11-2007

ah ik denk zelfs dat ze gezegd heeft wanneer ze met vakantie ging. Dank je was het vergeten. Ja heb het op haar website nog zien staan maar ze bouwt die praktijk af.
Grtjes
Volg datum > Datum: vrijdag 16 september 2011, 21:3316-9-11 21:33 Nr:236688
Volg auteur > Van: Eline Horemans Opwaarderen Re:236596
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Huidproblemen - andere oorzaak Structuur
Eline Horemans
België

Jarig op 26-7

18 berichten
sinds 14-1-2011

Hoi,

bedankt voor jullie reacties.
Net zoals jullie me aanraden was ik op het idee gekomen om ze een tiental dagen pijnstillers te geven om zo te zien hoe haar gedrag verandert met en zonder pijnstillers. Ze heeft gisteren haar eerste 'portie' gekregen en ze was eigenlijk al opmerkelijk vrolijker. Ze ging ook terug bij de twee andere paardjes staan. De dagen ervoor had ze zich eerder afgezonderd van hen.

Ik ga het nu een tiental dagen in de gaten houden. Daarna moet ik sowieso stoppen met deze behandeling omdat het haar maag en darmen in de war kan brengen. Nadat ik de overgang heb geoberveerd ga ik nagaan hoe het is met natuurlijke pijnstillende middelen (wolfsklauw dan waarschijnlijk) en middelen om haar weerstand te verhogen (mierikswortel? iemand ervaring mee?). Mijn dierenarts zegt dat ik natuurlijk niet kan verwachten dat die natuurlijke pijnverzachters kunnen inwerken zoals de equipalazone die ze nu krijgt dus ik ben benieuwd of ik hier resultaten van zal zien.

Daarnaast was ik gisteren bij vrienden met ook een 'probleempaardje' die me aanraden om eens aan reconnective healing te denken. Hun paardje is daar blijkbaar heel sterk door verbeterd en die mensen hebben echt alles geprobeerd. Ik ben zelf eerder kritisch ten opzichte van dit soort methoden.Maar ik kan natuurlijk alles een kans geven. Heeft iemand hier nog goede resultaten mee gezien?

Heel erg bedankt om mee te denken!
Groetjes,
Eline
Volg datum > Datum: vrijdag 16 september 2011, 21:5216-9-11 21:52 Nr:236692
Volg auteur > Van: Eline Horemans Opwaarderen Re:236595
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Huidproblemen - andere oorzaak Structuur
Eline Horemans
België

Jarig op 26-7

18 berichten
sinds 14-1-2011
Ans Jondral schreef op woensdag 14 september 2011, 12:39:

> Maar wat jij nu schrijft over jeuk en die vacht trok mijn aandacht.
> Mijn pony heeft ook snel huidinfecties en jeuk. Als ze ruift wordt ze
> opeens helemaal kaal en ze heeft een hele gekke structuur qua vacht.
> Interessant om te lezen dat er blijkbaar ook echt een link kan bestaan
> tussen die verminderde zenuwfunctie en de huid.
>
Beste Ans,

ik wilde hier even dieper op ingaan omdat het inderdaad zeer interessant is om tot de vaststelling te komen hoe elk systeem in het lichaam elkaar beïnvloedt. Ik ben natuurlijk niet de specialist ter zake maar zoals ik het begreep is het bij Stella een combinatie van zenuwprikkels aan haar manen en staart en een algemeen verminderde werking van haar lymfevatensysteem en haar immuunsysteem waarvan ze al die huidaandoeningen op de rest van haar lichaam krijgt.
Zeker als je pony al ataktisch loopt met momenten is dat volgens mij een teken dat de zenuwbanen en dus waarschijnlijk ook al haar andere systemen ook al serieus aangetast zijn. Zoals ze het mij beschreven heeft een blokkering in het bekken invloed op de hele ruggengraat (logisch) maar daardoor ook op alle vliezen die blijkbaar vertrekken vanuit de ruggengraat en instaan voor de andere systemen van het lichaam of er alleszins een grote invloed op hebben.
Ik ben er in mijn vorige tekstjes niet op ingegaan, maar ik geef je nog even de andere problemen die ze bij haar hebben vastgesteld en die je misschien ook bij jou pony zou kunnen herkennen. Ze heeft een verminderd zichtsvermogen (vanuit bepaalde hoeken ziet ze helemaal niet meer), ze is heel erg gevoelig aan de zenuwuiteinden (puntje van het oor, in het oor), de invloed van deze zenuwen zou haar erg veel hoofdpijn bezorgen, ze heeft vochtopstapeling achter haar kaken waardoor je de onderliggende beenderen daar bijna niet meer kan voelen en van aan haar uier tot aan haar navel, haar kaakwerking is niet meer optimaal waardoor ze redelijk veel eten laat vallen ondanks dat haar tanden gezond zijn, weinig energie en humeurig.. Al die zaken samen deden de arts concluderen dat we ze misschien een plezier zouden doen om haar te laten inslapen. De stand van haar oren (opzij), haar ogen die waas zijn en haar neusgaten die wat gespannen openstaan zijn tekens waarop ik moet letten om te beoordelen of ze (hoofd)pijn heeft.
Vele groetjes,
Eline
Volg datum > Datum: vrijdag 16 september 2011, 23:4916-9-11 23:49 Nr:236700
Volg auteur > Van: Christel Provaas Opwaarderen Re:236688
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Huidproblemen - andere oorzaak Structuur

Christel Provaas
Walem
Nederland

Jarig op 1-3

7725 berichten
sinds 9-7-2005
Eline Horemans schreef op vrijdag 16 september 2011, 21:33:

> Nadat ik de overgang heb geoberveerd ga ik nagaan hoe het is met
> natuurlijke pijnstillende middelen (wolfsklauw dan waarschijnlijk) en
> middelen om haar weerstand te verhogen (mierikswortel? iemand ervaring
> mee?).

Het is duivelsklauw. ;-)

Weerstandverhoging: ik zou een samengesteld supplement nemen en niet één eenzijdig kruid. Er is daarvoor veel op de markt, zoals Equimins Advance of Formula4Feet of Primeval Super Multi Compleet.
Volg datum > Datum: zaterdag 17 september 2011, 9:1417-9-11 09:14 Nr:236711
Volg auteur > Van: Eline Horemans Opwaarderen Re:236700
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Huidproblemen - andere oorzaak Structuur
Eline Horemans
België

Jarig op 26-7

18 berichten
sinds 14-1-2011
Ik bedacht gisteren in mijn bed nog dat ik het verkeerd had geschreven met die wolfsklauw i.p.v. duivelsklauw:-) Heb het genoteerd nu.

Bedankt voor de tips voor producten om haar weerstand wat op te krikken. Ik ga eens nagaan welk samengesteld product het meest geschikt zou kunnen zijn.

Nu ga ik even met haar wandelen aan de hand. Eens kijken hoe dat gaat nu ze pijnstillers krijgt...
Volg datum > Datum: zaterdag 17 september 2011, 15:1917-9-11 15:19 Nr:236714
Volg auteur > Van: Mariss Opwaarderen Re:236253
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: shetlander met te trage darmwerking Structuur
Mariss
Schouwen-Duiveland
Nederland


661 berichten
sinds 19-9-2004

Bij te trage darmwerking zou je denken aan ( meer ) olie, zemelen ( zijn laxerend ) of vlozaad ( kan ook laxerend werken met veel water erbij ).

healthy herbs brok zijn veel mensen tevreden over. Paarden vinden het ( in het begin ) schijnbaar niet heel erg lekker. Ze maken er veel speeksel bij aan wat misschien weer positief werkt voor de darmen.
Volg datum > Datum: maandag 19 september 2011, 4:2919-9-11 04:29 Nr:236765
Volg auteur > Van: Cindy Helms Opwaarderen Re:236685
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: redglo Structuur

Cindy Helms
Homepage
België


2534 berichten
sinds 5-4-2008
amar schreef op vrijdag 16 september 2011, 20:04:

>
> ah ik denk zelfs dat ze gezegd heeft wanneer ze met vakantie ging. Dank je
> was het vergeten. Ja heb het op haar website nog zien staan maar ze bouwt
> die praktijk af.
> Grtjes

Even ter verduidelijking om alle misverstanden te voorkomen ;-) :
De DA-praktijk blijft gewoon voortgaan enkel bouw ik de spoedgevallen af.

Myriam: vanaf oktober doe ik mijn mailbox terug open en zal ik al je vragen zo goed mogelijk beantwoorden. Nu is het vakantie :-D

Grtjs
Cindy
Volg datum > Datum: maandag 19 september 2011, 9:0319-9-11 09:03 Nr:236768
Volg auteur > Van: nescio Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Bevangen, of niet? Structuur

nescio
Nederland

Jarig op 21-5

131 berichten
sinds 19-9-2011
Hallo allemaal!

Graag jullie uitspraak/ervaringen:

Heb twee paarden, 1 ruin van 15 en een jaarling hengst. Sinds een week of drie heb ik mijn paarden van het krachtvoer af gehaald en voer ze nu bietenpulp en een mengeling van hooi met kuil (50%kuil - 50%hooi) en natuurlijk een mineralenblok.
Het ruwvoer geef ik in een "slowfeeder" dus er is met kleine tussenpozes altijd wat te knabbelen. Mijn paarden lopen 24 uur buiten in mijn bak (zand) en gaan geregeld een aantal uur op een schrale wei als ik niet hoef te werken.
De ruin heeft al heel lang gevoelige voeten op harde ondergrond en zeker steentjes kan hij slecht verdragen zo ook de bekende kinderkopjes vindt hij niet leuk...
Sinds dat ik het voer patroon heb omgegooit lijkt het mij nu dat zijn gevoeligheid steeds erger is geworden...Vorige week ben ik buiten gaan rijden (afwisselend berm en stukjes asfalt) en dit gaat in principe altijd goed. Maar een paar uur nadat ik had gereden bemerkte ik een lichte kreupelheid toen hij in de bak liep. Na een dag of wat leek het over te zijn, maar de gevoeligheid (ook op het zand) bleef . Daarna (vorige week) had ik les en het paard liep lekker. De volgende dag echter liep hij weer kreupel maar dit keer viel me op dat het andere voorvoetje meer pijnlijk leek. Ik heb hem met rust gelaten en dat werkte de kreupelheid verdween weer. Gisteren heb ik ze daarom allebei omdat het zondag was lekker een uurtje of 3,5 op de wei gezet en dit werd beantwoord met een fikse gallopade in de wei en een hoop gebok van plezier! Van de kreupelheid bij de ruin was niets meer zichtbaar.
Toen ik ze uit de wei haalde was mijn ruin echter weer heel erg kreupel, liep heel langzaam terug naar stal en liet zien dat hij hele pijnlijke voeten had. Ik had ondertussen de afgelopen week al een afspraak gemaakt met bekapper Koen Thys en hij zal eind deze week langs komen. (mijn paarden staan niet op ijzers). Vanochtend toen ik ging voeren zag ik dat de pijn niet had afgenomen dit keer maar dat hij de hele nacht waarschijnlijk weinig had gelopen want zijn kogels waren wat verdikt en hij liep nog steeds moeilijk.
Straks na mijn werk (14:00 uur thuis) zal ik inschatten of ik een veearts moet laten komen om mijn ruin te laten beoordelen en wellicht wat pijnstillers voor te schrijven. De ruin zijn voeten zijn welliswaar warm maar niet warmer dan die van mijn jaarling hengst (deze heeft nergens last van) .Ook neemt de ruin niet de typische houding van een bevangen paard aan, dwz de achterhand onder de massa geschoven.Toch geneigd om te denken dat hij bevangen is maar misschien kan het ook zijn dat zijn voeten hem steeds meer parten gaan spelen. Vraag me dus af of jullie dit verhaal herkennen uit ervaring/kennis. Graag jullie reakties!
Volg datum > Datum: maandag 19 september 2011, 15:3719-9-11 15:37 Nr:236778
Volg auteur > Van: Fem Opwaarderen Re:236768
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Bevangen, of niet? Structuur

Fem
schoorl
Nederland

Jarig op 27-1

615 berichten
sinds 26-7-2010
Hoi,
Ik zou hem voor de zekerheid van het gras afhouden tot de bekapper is geweest, helemaal als het na het grazen verergert. Het rennen kan door opwinding zijn, de adrenaline verbloemt dan de eventuele pijn.
Als het wel beginnende hoefbevangenheid is, hoeven ze nog niet die typische houding aan te nemen en kunnen gewoon gevoelig lopen. (als het vergergert nemen ze wel die houding aan, maar zover wil je het niet laten komen.
Ik zou voor de zekerheid kiezen voor even geen gras, evt zelfs ipv kuil alleen droog hooi.
De bekapper kan dan wel kijken of het idd hoefbevangenheid is of niet.
Succes alvast!

The horse is never wrong
Volg datum > Datum: maandag 19 september 2011, 16:1919-9-11 16:19 Nr:236780
Volg auteur > Van: nescio Opwaarderen Re:236778
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Bevangen, of niet? Structuur

nescio
Nederland

Jarig op 21-5

131 berichten
sinds 19-9-2011
Hoi Fem,
Allereerst bedankt voor je reactie duim .
Toen ik vanmiddag thuis kwam van mijn werk vond ik mijn ruin op drie benen ziek . Hij wilde links voor dus echt niet belasten. Heb toch maar de veearts gebeld en deze vond ook dat het meer op een hoefzweer leek om dat het paard het ene voorbeen niet of nauwelijks wilde belasten. De toxische stoffen in het paard komende van de hoefzweer kunnen dan hoefbevangenheid veroorzaken op soms vier benen. Met de visiteer tang heeft de veearts de meest gevoelige plek gelokaliseerd (voor in de toon was hij het meest gevoelig) en op die plek een gaatje gemaakt om te zien of er pus of zo uit kwam.Dit was dus niet het geval. Om te checken of het niet aan beide voorbenen zat tilde ik zijn goede voorbeen op en na ongeveer 2 seconden zakte hij bijna door zijn kreupele been van de pijn, voor ons wel duidelijk dus dat het probleem wel degelijk in het linker been zat
Wel zei mijn veearts dat het dieper kon zitten en dat er daarom nu nog geen vocht/pus uit kwam. Voor de zekerheid maar een hoefverband erom gedaan en nu mag ik over 2 dagen gaan kijken of er vuil uit het gaatje is gekomen. Verder heeft het paard een pijnstiller gekregen via injectie en moet ik hem 2 maal per dag phenylbutazone door het voer geven voor de duur van 1 week.
Gelukkig komt a.s vrijdag de bekapper (hij zal wel niet blij zijn met het gemaakt gaatje in de hoef door mijn veearts....) en voor die tijd gaat het verband er al af en weet ik meer wat betreft de hoefzweer...
Volg datum > Datum: maandag 19 september 2011, 17:1619-9-11 17:16 Nr:236781
Volg auteur > Van: amar Opwaarderen Re:236765
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: redglo Structuur

amar
Oelegem-Ranst
Belgie

Jarig op 17-5

1055 berichten
sinds 26-11-2007

Ok Cindy, ik denk zelfs dat je gezegd had wanneer je vakantie nam maar ik was het vergeten. Geniet nog maar even van je vakantie. ;-)
Je leest nu op chronologische volgorde, gefilterd op rubriek
Gezondheid
Discussies over algemene gezondheid, behandelingen, etc.
Onderwerp starten1162 onderwerpen
18957 berichten
Pagina 694 van 1264
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact