InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Gezondheid
Discussies over algemene gezondheid, behandelingen, etc.
Onderwerp starten1162 onderwerpen
18957 berichten
Pagina 693½ van 1264
Je leest nu op chronologische volgorde, gefilterd op rubriek
Volg datum > Datum: donderdag 15 september 2011, 23:0615-9-11 23:06 Nr:236647
Volg auteur > Van: Spirithorses Opwaarderen Re:236641
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: redglo Structuur

Spirithorses
Homepage
Vroenhoven - Riemst, bij Maastricht,
Belgie.

Jarig op 1-3

10715 berichten
sinds 6-1-2004
amar schreef op donderdag 15 september 2011, 20:49:

>
> Is er iemand bekent met "Redglo"? Het wordt blijkbaar veel gebruikt bij
> sportpaarden met een tying up.
>
> groetjes
> Myr

Nee ken het niet. Wat is er?
Heb je een tying up probleem met een van de paarden?

Groet, Pien
Volg datum > Datum: donderdag 15 september 2011, 23:1515-9-11 23:15 Nr:236648
Volg auteur > Van: Spirithorses Opwaarderen Re:236629
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: castreren of toch hengst houden? Structuur

Spirithorses
Homepage
Vroenhoven - Riemst, bij Maastricht,
Belgie.

Jarig op 1-3

10715 berichten
sinds 6-1-2004
Lenneke keijzer schreef op donderdag 15 september 2011, 14:34:

>
> Om heel eerlijk te zijn heb ik zo mijn twijfels bij het handmatig
> bevredigen van hengsten... puberjongens doen dat heel goed zelf met een

> houden als we buiten zijn ; ik reageer liever op tijd...
>
> Dn, zoals gezegd, weet ik niet of het beter is voor hem om zijn leven lang
> een frustiepaard te zijn of om ruin te zijn.

Het is niet zo dat jij enig 'handwerk' zou moeten gaan verrichten bij je hengst. Ik kan me voorstellen dat Egon bedoelt dat je je momenten gaat creëren waarin jouw hengst zíjn ding kan/mag doen waardoor hij voor het overige mee kan gaan in wat jíj wilt (wandelen, zich gedragen, niet schreeuwen, aandachtig bij jou blijven etc). Door een soort van 'cue' te gebruiken (zoals het voorbeeld dat ik met het halster aanhaalde) leer je je hengst als het ware het onderscheid daarin te maken.

Castreren is geen garantie voor een beter gedrag, dat zul je door op te voeden moeten bewerkstelligen, of het nu een hengst, ruin of merrie is.
Door met reageren op zíjn gedrag steeds achter de feiten aan te lopen of door hem op voorghand dan maar geen ruimte te geven ben je telkens nét een stap te laat. Goede afspraken maken is veel effectiever en werkt bovendien prettiger voor jullie beiden. :-D Dan hoef je niet zo bovenop hem te zitten (figuurlijk bedoeld in deze).

Groet, Pien
Volg datum > Datum: vrijdag 16 september 2011, 9:4616-9-11 09:46 Nr:236659
Volg auteur > Van: amar Opwaarderen Re:236647
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: redglo Structuur

amar
Oelegem-Ranst
Belgie

Jarig op 17-5

1055 berichten
sinds 26-11-2007
Eventjes een verslagje over Liske. Liske heeft een soort hanetred aan één achterbeen. Waarschijnlijk iets dat ze toen ik haar kocht al had maar waar ik nooit oog voor gehad heb tot ik me een beetje verdiepte in scheefheid of misschien ergens toch een gevolg van onze avonturen in de beginjaren? Ze liep soms erg scheef en dit werd erger en erger tot ik besloot Cindy als osteopate te vragen omdat ze in mijn ogen gewoon begon te kreupelen. Ze liep nog steeds met plezier en was helemaal niet lui. Cindy ontdekte bij haar onderzoek pulsatie in een voorbeen en achterbeen en behandelde haar helemaal want ze zat echt vast. Het resultaat is echt voelbaar al zal die hanetred niet weg gaan omdat dat waarschijnlijk van een oud letsel afkomstig is. Dat is ook enkel merkbaar in stap en niet bij draf of galop. Hinderen doet het haar in elk geval verder niet maar een keertje per jaar een osteopatische behandeling ivm vastlopen hierdoor houd ik in gedachten. Twee dagen na de behandeling bekapte Yasmine haar hoeven en ontdekte rode draadjes in haar zool en een beetje een roze witte lijn. Koen is geweest en waarschijnlijk is ze heel dicht bij een lichte vorm van bevangenheid geweest waarvan ze zich snel heeft hersteld. Hij gelooft niet in een bewegingslaminitis. Een punt dat ik aanhaalde omdat wij zeer onregelmatige rijders zijn en er gedurende blokperiodes van Yasmine niet gereden wordt (veiligheidshalve durf ik nog steeds niet alleen op stap na ons verleden maar ben er wel dicht bij want het gaat prima)maar tijdens de blokvrije periodes wordt er dan ineens best veel gereden met hoeven die van een zachte wei afkomen. Ik heb veel vertrouwen in Koen en aanvaard dus wat hij zegt al blijft diep in mij een beetje een eigenwijze twijfel hieromtrent. Een sterk punt heeft hij heel zeker in de zwaarlijvigheid en een nog zwaarder regime wordt gehandhaafd met geleidelijk aan resultaat maar weliswaar een zachtere maar blijvende cresty neck en celulitis op haar kont. Schuren doet ze niks. Soms kan ze erg stijf zijn bij het voeten geven maar ik twijfel ook altijd of dat niet met gespannenheid en vreemde mensen te maken heeft want ge moet ze kennen soms om haar te kunnen inschatten.
Een bloedonderzoek werd gedaan met algemeen gezien normale waarden: een licht verhoogde waarde bij MCV van 52 wat normaal tussen de 37- 50fl moet zijn. Alfa-2 globulinen bij eiwitelektrolyse zijn licht verlaagd met 11,5 (normaal 13-23,4) en alfa-2 globulinen bij eiwitelektoferese in absolute cijfers was de waarde 7,1 wat als normaal wordt aangegeven tussen de 7,3 - 17,8.
De Selenium en vitamine E daarentegen staan heel laag. Haar waarden voor Vitamine E waren 1,9 mg/l (2,0 -8,0) en 4,4 µmol/l (4,6 -18,5).
Selenium was 45,8 µg/l (107 -157) en 0,58 µmol/l (1,35 - 1,99). Hieronder stond dan nog gedrukt " te weinig staal voor controle" waaruit ik begrijp dat ze geen extra controle konden doen om de juistheid te verzekeren? Verklaart dus veel over haar spieren!
Ik zou langs mijn dierenarts gaan om vit E met Selenium te halen en dat ga ik ook doen. Op mijn vraag of we Amar waar we geen bloedonderzoek bij deden dit ook zouden geven omdat zij uiteindelijk op dezelfde wei staat met de eventuele zelfde tekorten in de bodem, raadde ze aan om eens een algemeen vitaminecomplex " Redglo" te geven wat ze bij sportpaarden vaak met goede resultaten gebruiken op stal na een tying up. Natuurlijk ben ik gaan zoeken op internet en net als wanneer je de bijsluiter van een humaan medicament leest zorgt dit voor bezorgdheid maar misschien is het onterecht te vrezen dat mijn paarden de wei gaan uit springen en gaan veranderen in opgefokte sportpaarden. Niet te vergeten dat ik een paard met water in zich heb hé en erg vooruit. De Redglo bevat o.a B12, heel veel ijzer en selenium dus zal het samen met de vit E misschien overdosering zijn maar dat moest ik nog vragen aan mijn da. Ik heb gebeld met Kerckaert uit Temse die het product ook verkopen en daar kreeg ik na mijn uitleg de informatie dat paarden er idd nerveus van konden worden en dat het met heel goede resultaten gebruikt werd bij sportpaarden met een tying out.
Mijn probleem is nu, de raad van een dierenarts die vooral stalpaarden en sportpaarden heeft en een dierenarts osteopate die meer gericht werkt op buitenpaarden en meer in mijn plaatje past maar enkel nog specialiseert.
Een ander paard, een Fjord van onze weidegenoten heeft blijkbaar bloedarmoede maar ik heb die uitslag zelf niet gezien en weet dus niet welke waarden er verder nog allemaal verstoord zijn. Dat paard is een probleempaard en misschien is die Redglo wel iets voor haar om de bloedaanmaak te bevorderen.
Wat ik verder Liske al gaf was een maand magnesium van pn en een 2de kuurtje klei deze week. Over Neutradex om verzuring tegen te gaan wil ik ook graag weten of je dat nu en dan voor of na een prestatie kan geven of ook meer als een kuur. Dit product gaat waarschijnlijk geen tekorten aanvullen of aanmaak van bloed bevorderen en dient enkel om verzuring tegen te gaan?

Alvast bedankt
Groetjes
Myriam


Volg datum > Datum: vrijdag 16 september 2011, 9:5316-9-11 09:53 Nr:236660
Volg auteur > Van: Christel Provaas Opwaarderen Re:236659
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: redglo Structuur

Christel Provaas
Walem
Nederland

Jarig op 1-3

7725 berichten
sinds 9-7-2005
Ik zou het simpel houden en voorlopig alleen het geteste paard vit E+selenium geven. Chevivit is het puurste, daar wordt geen paard opgefokt van.
En laten afvallen. Elke dag laten bewegen in combinatie met schraal voer, dus weinig gras.
Volg datum > Datum: vrijdag 16 september 2011, 10:0316-9-11 10:03 Nr:236662
Volg auteur > Van: joop Opwaarderen Re:236660
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: redglo Structuur

joop
Homepage
Frankrijk


5046 berichten
sinds 20-6-2005
Christel Provaas schreef op vrijdag 16 september 2011, 9:53:

> Ik zou het simpel houden en voorlopig alleen het geteste paard vit
> E+selenium geven. Chevivit is het puurste, daar wordt geen paard opgefokt
> van.
> En laten afvallen. Elke dag laten bewegen in combinatie met schraal voer,
> dus weinig gras.

helemaal eens, + ik zou Koen maar geloven met een paard met veel overgewicht, misschien is HB verergerd door omstandigheden zoals ineens veel rijden. Mg kan je gewoon blijven geven met vit E/sel.
Ik zou de holistische Cindy liever als raadgever hebben dan de sportpaarden DA.
Volg datum > Datum: vrijdag 16 september 2011, 11:0316-9-11 11:03 Nr:236663
Volg auteur > Van: amar Opwaarderen Re:236662
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: redglo Structuur

amar
Oelegem-Ranst
Belgie

Jarig op 17-5

1055 berichten
sinds 26-11-2007

@Joop over Cindy ben ik het helemaal eens maar zij doet enkel nog osteopatie; Ik heb haar ook om raad gemaild maar ik denk dat ze het druk heeft. Veel dierenartsen met paardenervaring zijn hier niet te vinden hoor en de mijne heeft een vrij goede naam alleen denkt ze in veel punten anders dan wij en vanuit het klassiekere stalpaard. Koen heeft nooit echt laminitis vast gesteld hoor maar ofwel mogelijks heel licht en heeft het lichaam het heel snel hersteld of is ze is er mogelijks heel dicht bij geweest. Over bewegingslaminitis ben ik het eens en ik geloof ook wel dat dat in principe niet kan maar ik heb mijn bedenkingen dat wanneer een hoef grotendeesl op zachte en natte ondergrond leeft en je dan ineens veel gaat rijden en ook over steentjes gaat draven er kneuzingen kunnen ontstaan maar dan spreken we miss niet van laminitis. Amar had trouwens nadien gezien bij het bekappen ook zo een rood adertje in haar zool en dat is pas een erg gezond dier altijd geweest. Ik denk idd enkel beginnen met vit E en selenium. Gewicht is moeilijk maar de ribben worden zelfs beetje zichtbaar, dus vooruitgang maar toch blijven die ophopingen in nek en op haar kont weliswaar losser.

De Fjord met de anemie zou ik toch graag wat opgelapt zien en daar blijft mijn vraag om wat als ondersteuning tot aanmaak van bloed geven? We weten dat een verstoord bloedbeeld een symptoom is en geen diagnose maar een beetje opgekrikt worden kan veel doen.

grtjes en bedankt voor de reactie
Myr
Volg datum > Datum: vrijdag 16 september 2011, 11:1216-9-11 11:12 Nr:236664
Volg auteur > Van: Piet Opwaarderen Re:236663
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: redglo Structuur

Piet
Homepage
Terneuzen home, Koewacht werk
Nederland

Jarig op 8-7

11530 berichten
sinds 11-12-2003
Ijzer is een gevaarlijk iets om bij te geven omdat de meeste paarden veel te veel ijzer binnenkrijgen. Als ik het uit mijn hoofd goed zeg leidt een teveel aan ijzer tot een moeilijker opnemen van koper en zink. Kan iemand dat bevestigen?
Dus eigenlijk moet je dan eerst meer over de ijzerinname weten.
Als je bang bent voor problemen omdat je de ongetrainde voeten gaat overvragen, waarom koop je dan niet een paar hoefschoenen voor de voorvoeten?

Piet

Waar zit de logica in een dier laten doen wat je
wil door middel van een voortdurend afleren
Je leest nu op chronologische volgorde, gefilterd op rubriek
Gezondheid
Discussies over algemene gezondheid, behandelingen, etc.
Onderwerp starten1162 onderwerpen
18957 berichten
Pagina 693½ van 1264
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact