InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Gezondheid
Discussies over algemene gezondheid, behandelingen, etc.
Onderwerp starten1162 onderwerpen
18957 berichten
Pagina 494½ van 1264
Je leest nu op chronologische volgorde, gefilterd op rubriek
Volg datum > Datum: donderdag 16 december 2010, 11:1116-12-10 11:11 Nr:220429
Volg auteur > Van: Fam Meck Opwaarderen Re:220427
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Hoefbevangen, wisselend klachten Structuur
Fam Meck
Nederland


15 berichten
sinds 28-1-2010
Hoefbevangenheid is inderdaad iets wat zich opbouwt. Juist het feit dat ze tot voor kort zoveel op de wei heeft gestaan en biks kreeg kan eraan bijgedragen hebben dat het nu niet goed gaat. Als het hoefbevangenheid is tenminste. Het lastige aan hb is inderdaad dat er niet een set vaste symptomen is die hb aangeeft. Hb gaat vaak in fases. Ik zou inderdaad een natuurlijke (!) bekapper laten komen (je kan bijv. op aanhcp.net kijken) - die weten meestal veel meer van hb dan reguliere dierenartsen en normale hoefsmeden. Ik zou met die natuurlijke bekapper dan een plan van aanpak vaststellen. Ik denk dat dat veel fijner voor je is, dan ben je niet in je eentje overal aan het zoeken naar oplossingen en dan allerlei verschillende meningen en aanpakken tegenkomt, maar dan is er een vast iemand die met je meedenkt.
Je zou wat pampers onder haar hoeven kunnen plakken met duct tape, haar laten bewegen en kijken of het helpt, vaak zijn ze in het begin nog een beetje voorzichtig met bewegen omdat ze bang zijn voor de pijn, maar als je verbetering ziet, dan zullen hoefschoenen een goede aankoop zijn.
En inderdaad het voordroog... ik zou zeker overgaan op goede kwaliteit energiearm hooi (duits kruidenhooi is een zeer goede keus - hollands hooi wil ook nog weleens energierijk zijn). Ik zou inderdaad niet het hooi nemen van je vaste leverancier, het moet gewoon goede kwaliteit zijn en geen vieze stoffige baaltjes. Kan je vertellen in welke regio je zit? Grote kans dat iemand dan een tip heeft. Als je goed hooi hebt gevonden, zou ik een hooianalyse uit laten voeren zodat je weet wat erin zit (niet te suikerrijk? - met duits kruidenhooi is zo'n analyse m.i. niet nodig).
Heb je een grote schuur waar je het hooi op zou kunnen slaan?
Als het hb is het inderdaad zaak dat je geen suikerrijk voordroog voert. Geen bietenpulp (ze moet als het goed is zelf weer op gewicht komen met de juiste voeding), geen brok, en geen sprietje gras. Echt alles ontwijken waar suiker in zit: zo nauw komt dat met hb.
Dan ook zorgen dat ze voldoende hooi kan eten; dus niet dat de ijslander haar steeds wegjaagt. Bijv. door 2 bakken te nemen en die een eindje uit elkaar te plaatsen in plaats van 1. Als het nog niet overgaat, dan zelfs apart zetten want het is belangrijk dat ze goed kan eten.
Maar goed, dat zijn allemaal tips voor als de hb eenmaal is vastgesteld.
Heel veel sterkte, en ik hoop dat je snel een oplossing kunt vinden!
Volg datum > Datum: donderdag 16 december 2010, 11:3516-12-10 11:35 Nr:220431
Volg auteur > Van: van lennep Opwaarderen Re:220416
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Dik, dun, te dik, te dun, mager? Structuur

van lennep
zwinderen
Nederland

Jarig op 12-5

4767 berichten
sinds 31-8-2005
Nee neee Nils ga niet aan de atkins...Dan waai je weg!!!

Gr Esther
Stokpaardjes zijn op stal gezette idealen.
Je leest nu op chronologische volgorde, gefilterd op rubriek
Gezondheid
Discussies over algemene gezondheid, behandelingen, etc.
Onderwerp starten1162 onderwerpen
18957 berichten
Pagina 494½ van 1264
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact