bart schreef op donderdag, 6 mei 2004, 12:48:
>> Ingrid
>>
>> Die zich toch afvraagt hoe een "wild" paard dit oplost.
>
> Wilde paarden lopen op een harde rots achtige bodem en hier
> slijten de hoeven vanzelf af tot de juiste lengte.
> Paarden met probleem hoeven overleven niet in de wilde natuur,
> want die komen ten prooi voor roofdieren.
> Hierdoor hou je alleen de paarden over met hoeven die geen
> problemen hebben.
Ja is eigenlijk ook wel logisch. Ik had gehoopt dat ze bij Isabella ook wel zouden afslijten, maar dat is niet zo. Vooral nu het weer wat natter is buiten, krijg je nu dus van die soppige stralen. En om nu te voorkomen dat ze wel serieuze problemen gaat krijgen met die straal, leek het me beter het eraf te halen, maar je leest altijd zo weinig over de straal. Althans wel over de werking en het nut/doel van het ding, maar niet hoe deze er na verloop van tijd uit gaat zien. Het lijkt wel of dit ding altijd keurig in orde is.
Overigens over wilde paarden; hier in de buurt lopen Exmoors in een begrazingsgebied. Men dacht ook dat hoeven en zo wel natuurlijk zouden afslijten. Niet dus. Helaas heb ik aantal malen gemeente moeten bellen hierover, want 1 pony had continu na een bepaalde tijd een totaal vergroeide hoef (niet zomaar een beetje hoor). Hij was dan kreupel en kon niet meekomen met de rest.
Uit eindelijk heeft dit hem helaas ook het leven gekost. Een stelletje vandalen was de pony's aan het opjagen met Quads. Deze kreupele pony kon op 3 benen niet mee komen en heeft zich te pletter gelopen (letterlijk). Na alarming van politie en boswachter door wandelaars, werden na een zoektocht maar 3 bange pony's aangetroffen. De 4e was spoorloos. Na nog langer zoeken is hij gevonden. Dermate gewond dat hij afgemaakt moest worden.
Zielig verhaal, maar hieruit blijkt ook dat "wilde" paarden met hoefproblemen het niet overleven bij moeten vluchten.
Groeten,
Ingrid