Nick Altena schreef op maandag, 1 augustus 2005, 15:47:
>
>> Nick, uit jou manier van antwoorden over met name dat trainen,
>> gymnastiseren krijg ik de indruk dat je geen flauw benul hebt

> de meeste boeken en site's die je hier genoemd heb heb ik al
> gelezen cq doorgeworsteld.
> Ik weet donders goed wat al die termen inhouden al is het niet
> mijn doel om dresuurmatig te presteren.
Toch wist je niet dat een paard wat zich trots maakt, dat dat verzamelen is, maar goed dit terzijde. Ook ik doe mijn best me tot de essentie te beperken.
Ik ben toch nog benieuwd of je je daadwerkelijk in Adb verdiept hebt. Heb je de site gelezen, heb je die van Marijke de Jong gelezen? En zo ja, wat vind je dan van de info en de resultaten?
Feit blijft toch dat paarden daar komen met
Hoefkatrolonsteking]">hko, met ernstige tot fatale prognose, aan te tonen aan de hand van foto's en een paard wat pijn heeft en niet regelmatig meer loopt. Niet bruikbaar is voor gebruik onder het zadel.
Een groot deel van de paarden loopt na deze training en te blijven trainen op deze manier weer gewoon mee in wedstrijd circuit. Paarden die niet terugvallen.
Paard blij eigenaar blij en verzekeringsmij blij. De resultaten van nu zo'n 5 jaar dat hij zo werkt spreken voor zich.
Hoe verklaar je dat? Wat vind je daarvan?
En ik denk niet dat ze ineens ook allemaal zijn gaan nat. bekappen?
Ik ben niet horende doof en ziende blind Nick. Zoiets moet je toch tot nadenken stemmen? Vanwaar eigenlijk die falikante afwijzing?
Ik begrijp het niet, als je hart bij paarden ligt, en paarden genezen op die manier van
Hoefkatrolonsteking]">hko, dan zou je toch een gat in de lucht springen?
Wat betreft die oorzaken:
Daar zijn de medici nog niet eens uit. Het is een complex geheel met ik denk een complex aan veroorzakers en ik denk daarom ook een complex aan mogelijke oplossingen. Slijtage aan gewrichten is nmm voornamelijk een overbelastingsverhaal. En die overbelasting ontstaat door toonlanden en verkeerd rijden met het gewicht op de voorbenen (ook nog scheef).
Voor mij geldt dat natuurlijk bekappen een van de oplossingen is en rechtrichten zeker ook. Maar ook toediening van glucosamine, vit. E, selenium en nog wat stofjes blijken een goede werking te hebben op het bewegingsapparaat.
Waar nu toch steeds meer interesse in komt is de manier van rijden. Dit dankzij het werk van AdB wat uitbreidt ook weer dankzij ruiters die bij hem zijn geweest en zo positief zijn dat ze er zelf ook weer in gaan onderwijzen.
De laatste 100 tot 150 jaar zijn we het rijden met kennis wat uit het oog verloren. Paarden gefokt die goed voorwaarts zijn en met een flink rechthoeksmodel. Daarbij is gekomen dat we het zadel steeds meer voor op het paard zijn gaan liggen en onze manier van rijden die erg op aan de teugel is gericht. (want ja, dat voorwaartse moet wel ergens begrensd worden of niet). Het achterhand en ruggebruik is steeds minder belangrijk geworden. Dit resulteert in paarden die steeds meer en vaker scheef onder de ruiter, met een vastgezette rug en met een overbelaste voorhand lopen. Ik begrijp dat Antoine het ook voornamelijk ziet bij paarden met pit; getalenteerd dus om die reden ook gebruikt voor de wedstrijdsport. Om ze te kunnen 'houden'moet er flink gewerkt worden om ze terug te krijgen. Resultaat: spanning en overbelasting.
En dit idee vind ik best logisch gezien het feit dat
Hoefkatrolonsteking]">hko bijna nooit bij Friezen voorkomt.