InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18909 onderwerpen
275520 berichten
Pagina 1865 van 18368
Je leest nu op chronologische volgorde
Volg datum > Datum: maandag 20 juni 2005, 19:5520-6-05 19:55 Nr:27961
Volg auteur > Van: e m kraak Opwaarderen Re:27954
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Hoefkatrolpaard Romantique Structuur

e m kraak
Nederland


7960 berichten
sinds 5-5-2004
Havank schreef op maandag, 20 juni 2005, 18:53:

> Monique, ik heb verscheidene keren röntgenfoto's gezien van de
> voorhoeven van mijn paarden. Hoeven die zonder uitzondering een
> hoek van toon met onderkant hoef van 51 tot 53 graden hebben.

> peesblessures. Ik zou niet willen dat mijn paarden met een
> schuinere hoek lopen dan 49 graden laat staan 45.
> Groet
> Hans

Maar als ik het goed begrepen heb vertelde Karen SHP dat we veel beter af kunnen gaan op 30° hoek van de kroonrand en dat de toonhoek juist een onbetrouwbaar kenmerk is. Heb je nu die kroonrand-hoek gemeten, Hans? Is die inderdaad 30°?
Schiet mij maar lek hoor, ik weet het echt niet en knip gewoon nageltjes bij mijn ponies wanneer nmm nodig en dat gaat al behoorlijk lang zonder ook maar enig probleem, maar wil wel graag degelijke researchbevindingen hieromtrent lezen. Op inet heb ik de afgelopen dagen helemaal niets kunnen vinden over biometrie en paardenhoeven.
Dus, dames en heren experts, waar zitten de constanten? Wat is variabel, hoe zeer en waarom? Waar kunnen we nu werkelijk op af gaan? Als die basis-biometrische gegevens er echt niet zijn weet ik het ook graag... dat scheelt zoeken ;-)

Groeten, Egon
Volg datum > Datum: maandag 20 juni 2005, 20:0220-6-05 20:02 Nr:27962
Volg auteur > Van: Havank Opwaarderen Re:27961
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Hoefkatrolpaard Romantique Structuur

Havank
Putten
Nederland


130 berichten
sinds 10-1-2005
e m kraak schreef op maandag, 20 juni 2005, 19:55:

> Havank schreef op maandag, 20 juni 2005, 18:53:
>
>> Monique, ik heb verscheidene keren röntgenfoto's gezien van de

> gaan? Als die basis-biometrische gegevens er echt niet zijn weet
> ik het ook graag... dat scheelt zoeken ;-)
>
> Groeten, Egon

Egon, je ziet mij toch niet met mijn oude stramme botten op mijn buik gaan liggen om de kroonrandhoek optimaal te kunnen schatten.
Bij een gezonde hoef loopt het hoefbeen toch parallel aan de hoefwand?
Dus waarom moeilijk meten als het makkelijk kan. Er zijn speciale instrumenten voor te koop om snel en makkelijk de toonhoek te kunnen meten.
Groet
Hans
Volg datum > Datum: maandag 20 juni 2005, 20:1120-6-05 20:11 Nr:27963
Volg auteur > Van: HannahFroukje Opwaarderen Re:27948
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Belonen wel of niet met snoep of alleen met rust.. Structuur
HannahFroukje
Apeldoorn
Nederland

Jarig op 8-2

965 berichten
sinds 23-7-2003
Marleen den Arend schreef op maandag, 20 juni 2005, 18:07:

> Nick Altena schreef op maandag, 20 juni 2005, 13:39:
>
>> HannahFroukje schreef op maandag, 20 juni 2005, 8:13:

> is voor de ander z'n methode. Je wilt ze van het verkeerde pad
> afhelpen en de enige goede methode laten zien.......mmmmm.
> Jammer, 'ons clickeraars' en dus ook 'ons parelliers' of
> whatever zou toch gewoon 'ons paardenliefhebbers'moeten zijn?
***************
Psies!

> By the way, al eens goed naar een merrie met pasgeboren veulen
> gekeken? Als het niet opzij gaat door een duwtje, volgt een
> hardere duw en zonodig een hap in de billen van het kersverse
> kind..... Druk opvoeren is OOK heel natuurlijk.
******************
Ik zie persoonlijk ook het probleem niet van de druk opvoeren als je paard eens niet luistert. Als je paard eenmaal begrijpt dat zijn mens dat KAN gaan doen, gaat hij ook minder de confrontatie aan. En dat vin'k helemaal niet verkeerd.

Nu vind ik wel, maar dat had ik al eens proberen uit te leggen, dat ik dat druk opvoeren bij uitstek vind passen bij die situaties waarin het paard wel snapt wat er bedoeld wordt, maar gewoon niet wenst te luisteren. Ik vind het niet passen bij situaties waarin het paard angst heeft (maar Parelli gaat er geloof ik ook vanuit dat je die situaties eerst oplost met friendly game en approach & retreat). En op die momenten dat je het gewoon gezellig eens bent (en dat zijn hopelijk de meeste momenten), dan hoeft dat druk opvoeren helemaal niet, en hoef je echt niet verder te komen dan een simpele en beleefde vraag.

Voorts vind ik er ook niets mis mee, dat mijn paard met respect voor mij aan de kant gaat, omdat hij weet dat hij aan de kant MOET. Maar hij weet ook (en dat is ook Parelli), dat ik nooit zomaar lomp tegen hem aan zal duwen, hij weet da'k het altijd eerst netjes en heel licht zal vragen. Zo leer je je paard juist een hele lichte en plezierige communicatie: je mag juist nooit teveel druk gebruiken, dat is uit den boze, je gebruikt slechts zoveel druk je nodig bent voor DAT paard. En druk is eigenlijk nog een te groot woord, ik beschouw dat zelf meer als "het tegenhouden", m.a.w. het je sterk maken, een muur zijn. Zo wordt "druk" iets wat het paard eigenlijk zelf ervan maakt.

Ik zou echt niet alleen willen clickeren met mijn paard. Tuurlijk, je kan er heel veel dingen mee doen. Je kunt het speelse en het onderzoekende in je paard naar boven halen, en hem leren dat hij door iets te onderzoeken z'n angst kan overwinnen. Erg leuk allemaal. Maar wat het paard NIET leert met clickeren (maar misschien gaat iemand dat wel weerleggen en kom ik daar dan van terug?) is dat het de bedoeling is dat wat jij zegt gebeurt als puntje bij paaltje komt. Het draait toch om de click en de beloning, niet zozeer om respect (wederzijds!) voor elkaar.

Dat klinkt dan weer zo "ik wil de baas zijn"-achtig, maar laten we wel wezen, mijn paard weegt ca. 550 kg, en Neel weegt als jaarling al meer en die gaat dus richting de 1000 kg straks. Ik weeg daar maar een fractie van en ga veel sneller kapot ;-). Als ik tussen die twee sta, wil ik dus gewoon dat ze zich gedragen. En niet voor een brokje, of omdat het een leuk spelletje is, maar gewoon omdat het moet voor m'n eigen veiligheid!!! Dus ik wil absoluut niet dat Torop staat te trappen naar Neel, of dat Neel mij tussen de voerbak en de muur plet omdat ze te druk is met Torop bij de voerbak wegduwen. Dat doen we dus mooi niet. En eh ... wel eens een rondbuitelende jolige Belg van dik een jaar oud aan een touwtje gehad? Ik dus wel. Da's dus soms echt een ongeleid projectiel! (Wel eens een blauwe plek gezien van 20 cm ? ;-)). Dat vind ik dus het clickeren voorbij ;-) . Ze moet ook simpelweg weten dat als ze naast mij staat, dat ik dan gewoon niet tolereer dat zo'n hoef in het rond maait (vooral als er nog een ander paard bijstaat die mee kan gaan doen).

Dit zijn voorbeelden van dingen die ik dus duidelijk NIET met clickeren wil oplossen maar liever met Parelli. Dat vind ik daar dan weer veel beter bij passen. Ik zeg niet dat het niet zou KUNNEN met clickeren (Neel doet zo'n beetje alles voor een brokje), maar ik kies in die situatie duidelijk voor Parelli. Omdat ik dat een kwestie van respect vind, iets waarvan ik vind dat Neel dat echt moe(s)t leren. En DAT leer ik haar naar mijn idee veel duidelijker, strakker en sneller met de Parelli methode dan met clickeren.

Maar als er een bal in de buurt is, tuurlijk, clickeren is ook gewoon erg leuk ;-),.

Ik vind er dus niks verkeerds aan, dat "druk opvoeren". Zolang je het eerlijk gebruikt, en niet misbruikt. Je merkt dan ook dat je paard het principe van druk opvoeren heel goed snapt, ook als het van een mens komt ipv van een ander paard. En hij kan dus in z'n hoofd ook heel goed met dat principe over weg. Het enige wat hij even in de gaten moet krijgen is dat een mens dat principe ook hanteert net als andere paarden dat doen. Maar voor veel paarden is dat juist een opluchting, het geeft ook veel meer rust als ze weten dat je altijd ... ALTIJD ... eerst zult beginnen met waarschuwen - b.v. als je op wilt stijgen het "let op hier kom ik" of beleefd vragen bv. "ga je die trailer in?". Dat geeft juist ontspanning bij het paard, geen verwarring! Hij herkent dat heel snel!

Ik vind zelf dus het belangrijkste dat mijn paard goed begrijpt wat ik hem wil zeggen. Als ik op enig moment wil zeggen "je zit nu goed fout mistah!" (b.v. oren in de nek als ik aan z'n voerbak kom) dan vind ik dat je dat op de Parelli manier heel duidelijk en goed, maar ook zonder enige vorm van geweld kunt oplossen door b.v. een driving game te doen, of een van de andere 7 games. Je ziet dan ook dat je paard meteen inbindt en heel goed begrijpt waar het om draait, ZONDER dat hij overstuur raakt of in de war. En mijn paard reageert daar heel goed op. De zaken zijn dan meteen duidelijk.

By the way: de druk die Belgje Neel bij Arabiertje Torop gebruikt (haar fase 1 zeg maar) is bij mij fase 4 ;-). Dus ik heb echt niet zo'n medelijden met mijn witte kaboutertje ...
Volg datum > Datum: maandag 20 juni 2005, 20:2320-6-05 20:23 Nr:27964
Volg auteur > Van: Michiel Opwaarderen Re:27951
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Belonen wel of niet met snoep of alleen met rust.. Structuur

Michiel
Homepage
Zwolle
Nederland

Jarig op 19-7

2652 berichten
sinds 8-2-2004
Esther schreef op maandag, 20 juni 2005, 18:39:

> Marleen den Arend schreef op maandag, 20 juni 2005, 18:07:

>> By the way, al eens goed naar een merrie met pasgeboren veulen
>> gekeken? Als het niet opzij gaat door een duwtje, volgt een
>> hardere duw en zonodig een hap in de billen van het kersverse
>> kind..... Druk opvoeren is OOK heel natuurlijk.
>
> Druk opvoeren tussen soortgelijke zoogdieren onderling bedoel je
> denk ik?? ....
>
> Ik blijf moeite houden met dominantie tussen
> verschillende zoogdieren, dat kan gewoon niet.

Er is nog een veel belangrijker verschil, tussen onze druk
en de druk van paarden onderling. En dat is, dat een
paard nooit druk gebruikt om een ander paard mee te krijgen.
Alleen WEG VAN MIJ !!!

Zelfs een hengst die zijn kudde merries voortjaagt, doet dit weg van hem en de voorste merrie achterna. De voorste merrie kan geen druk uitoefenen tot volgen.

Wij mensen denken beide wel te kunnen verenigen in 1 persoon die zowel gevolgd wil worden als wil weg jagen, op het zelfde moment. Zo lijkt het als we druk uitoefenen tot volgen.
De vraag is, kan dit wel of vergissen we ons hierin, zoals we al zovele vergissingen met hoeven, stallen, bitten en zadelmak gemaakt hebben?

Ik denk het wel, die hele focus op dat paarden ons blindelings moeten gehoorzamen, altijd en onafgebroken, die slavernij focus heb ik los gelaten. Veel mooier is het om te rijden waar en hoe het paard wil en op zijn beurt gaat het paard dan rijden hoe en waar ik wil. Elke druk in die eenheid is een kleine mislukking.

Eerlijk gezegd ben ik nog niet zover met mijn paarden, dat ligt echter aan de jonge leeftijd, trauma's en de wisselingen van paarden waar mijn dochter en ik, mee te maken hebben.
Helaas, graag zou ik willen ter wille van de discussies op dit punt, dat we verder waren hiermee.

Met mijn hond ben ik ook overgestapt van die autoritaire aanpak, inclusief clickeren ja ja dat maakt geen verschil hoor. Ook met clickeren blijft alles gericht op gehoorzamen aan de baas. Nu niet meer. "Mij altijd gehoorzamen" ... dat klinkt nu als belachelijk in mijn oren. Een grote vergissing, zondermeer!

Een vergissing die altijd al vele signalen af gegeven heeft dat het tegendeel bereikt werd!! Mijn hondje luisterde prima, maar was toch het liefste vrij en ongestoord door mijn eisen. Met paarden zal dit precies zo zijn, met uitzondering van die momenten dat er voordeel te behalen valt. Nu is dit geheel anders bij mijn hond. We volgen elkaar overvloedig en met plezier. En zo zou dat ook met paarden kunnen. De enige druk die ik soms nog gebruik, is doorlopen om het laatste stukje thuis te komen. Ik weet niet of dit wel begrepen kan worden, honden eigenaren en ik vroeger ook, gebruiken constant correcties aan de lijn, zodat de hond meeloopt met de baas, doet wat de baas wil. Paarden ook. Hoe anders voelt dat nu, nu mijn hond en ik gedeeld leiderschap hebben. Onaangelijnd doorkruisen we de hele stad, waarbij we elkaars richtingen volgen, vloeiend en zonder enige druk. Ik moet zelfs mijn uiterste best doen, om geen leidende lichaamstaal uit te stralen. Want mijn hond ziet het en laat zich leiden. En ik-als-leider dat wil ik juist minderen en minderen. En daarvoor wacht ik af bij elk beslissings moment zodat zij de keuze kan en gaat maken. Ik heb hier over geschreven in een clickergroep voor honden. En de eerste vrees is altijd, dat de hond profiteert en zich niet meer wil laten leiden. Ha Ha het tegendeel is waar! Ik moet mijn best doen om zo licht en neutraal mogelijk te zijn, zo is mijn hond afgestemd op mijn voorkeuren.

Verplaats dit eens naar paard rijden!
We willen allemaal toch zo graag rijden met de lichtste signalen.
Daarvoor gebruik ik nu, de vederlichte oplettendheid om met mijn paard mee te gaan, zodat ze vanuit zichzelf hetzelfde gaat doen bij mij. En als er iemand zegt, "kom maar terug als je dit met je paard kunt bewijzen", dan heeft hij gelijk. :-)

Michiel
Volg datum > Datum: maandag 20 juni 2005, 20:3320-6-05 20:33 Nr:27965
Volg auteur > Van: jacqueline postmes Opwaarderen Re:27945
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Belonen wel of niet met snoep of alleen met rust.. Structuur

jacqueline postmes
maastricht
Nederland

Jarig op 15-6

462 berichten
sinds 10-5-2004
fairytale schreef op maandag, 20 juni 2005, 17:31:

> spinnetje schreef op maandag, 20 juni 2005, 0:58:
>
>> fairytale schreef op zondag, 19 juni 2005, 13:31:

>
> liefs,
>
> heleen.

wij hebben ook merries en ruinen altijd bij elkaar gehouden en dat is nooit een probleem geweest. op dit moment hebben we een15 jarige en een 1 jarige merrie en ruinvan 2,een van 3 en een van 11 allemaal bij elkaar lopen . dus het kan best.
Jacqueline
Volg datum > Datum: maandag 20 juni 2005, 21:0620-6-05 21:06 Nr:27966
Volg auteur > Van: Marleen den Arend Opwaarderen Re:27964
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Belonen wel of niet met snoep of alleen met rust.. Structuur

Marleen den Arend
Rotterdam
Nederland


565 berichten
sinds 20-5-2005
Michiel schreef op maandag, 20 juni 2005, 20:23:

> Esther schreef op maandag, 20 juni 2005, 18:39:
>
>> Marleen den Arend schreef op maandag, 20 juni 2005, 18:07:

> paard nooit druk gebruikt om een ander paard mee te krijgen.
> Alleen WEG VAN MIJ !!!
>
>
Oke, misschien heb je daarin gelijk. Toch; een dominant paard kan wel degelijk met (psychische) druk een ander paard aanzetten tot elkaar groomen (poetsen). De minder dominante kan dan maar beter wel gehoor geven aan die vraag, anders volgt een grauw en een snauw. Lijkt meer op KOM BIJ MIJ!

Groetjes, Marleen
Volg datum > Datum: maandag 20 juni 2005, 21:3220-6-05 21:32 Nr:27967
Volg auteur > Van: Esther Opwaarderen Re:27966
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Belonen wel of niet met snoep of alleen met rust.. Structuur
Esther
Friesland
Nederland


5661 berichten
sinds 2-11-2003
Marleen den Arend schreef op maandag, 20 juni 2005, 21:06:

> Michiel schreef op maandag, 20 juni 2005, 20:23:
>
>> Esther schreef op maandag, 20 juni 2005, 18:39:

> beter wel gehoor geven aan die vraag, anders volgt een grauw en
> een snauw. Lijkt meer op KOM BIJ MIJ!
>
> Groetjes, Marleen

Dit vind ik een interessante opmerking Marleen! Net zoals ik het stuk wat Michael schreef heel interessant vind.
Psychische druk en dan weer met paarden onderling zal een rol spelen met communiceren. Maar wat voor psychische druk zal je als 2 bener naar een 4 bener geven? Als een paard mij groomt, en jawel bij veulens vind ik dat goed, (ik trek enkel wel een wat dikker jassie aan, ook bij deze temperaturen) leer ik ze ook het verschil dat zo'n vachtloos wezen het niet echt leuk vind. Dat doe ik zonder wegsturen met druk, ik heb me steeds langzaam omgedraaid en verbaal gezegd nee. Ze houden er dan ook vanzelf weer mee op. Moet zeggen dat ik het zelf toen best een eng experiment vond, maar het ging echt reuze snel. Haha ik voel nog het kippenvel :-D
Zelf ben ik er van overtuigd dat paarden afkijken bij elkaar, en zelfs bij 2 beners. Ook dat paarden zelf verbanden kunnen leggen. Het gaat misschien gewoon om het verschil van benadering, ik had veulens ook kunnen leren als je mij terugverzorgt (lees groomen) krijg je een oplawaai.

Groeten Esther
Volg datum > Datum: maandag 20 juni 2005, 21:3420-6-05 21:34 Nr:27968
Volg auteur > Van: Opwaarderen Re:27964
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Belonen wel of niet met snoep of alleen met rust.. Structuur
Michiel schreef op maandag, 20 juni 2005, 20:23:

> Esther schreef op maandag, 20 juni 2005, 18:39:
>
>> Marleen den Arend schreef op maandag, 20 juni 2005, 18:07:

> bij mij. En als er iemand zegt, "kom maar terug als je dit met
> je paard kunt bewijzen", dan heeft hij gelijk. :-)
>
> Michiel

dit vind ik heel erg leuk om te lezen. echt een beeld heb ik er nog niet bij. misschien kun je me er meer over vertellen via de mail? zou ik heel leuk vinden

liefs,

heleen.
Volg datum > Datum: maandag 20 juni 2005, 21:3720-6-05 21:37 Nr:27969
Volg auteur > Van: Opwaarderen Re:27965
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Belonen wel of niet met snoep of alleen met rust.. Structuur
jacqueline postmes schreef op maandag, 20 juni 2005, 20:33:

> fairytale schreef op maandag, 20 juni 2005, 17:31:
>
>> spinnetje schreef op maandag, 20 juni 2005, 0:58:

> dat is nooit een probleem geweest. op dit moment hebben we een15
> jarige en een 1 jarige merrie en ruinvan 2,een van 3 en een
> van 11 allemaal bij elkaar lopen . dus het kan best.
> Jacqueline

ja het is goed te horen dat het nog ergens gebeurt, want op de een of andere manier is er ergens bij de mensen ingeslopen dat het niet kan. Mijn paarden stonden vroeger ook altijd zo en waar het fout is gegaan weet ik ook niet. :-S

liefs,

heleen.
Volg datum > Datum: dinsdag 21 juni 2005, 5:1821-6-05 05:18 Nr:27970
Volg auteur > Van: e m kraak Opwaarderen Re:27962
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Hoefkatrolpaard Romantique Structuur

e m kraak
Nederland


7960 berichten
sinds 5-5-2004
Havank schreef op maandag, 20 juni 2005, 20:02:
>
> Egon, je ziet mij toch niet met mijn oude stramme botten op mijn
> buik gaan liggen om de kroonrandhoek optimaal te kunnen
> schatten.

Tuurlijk wel, als je maar voldoende gemotiveerd bent ;-)

> Bij een gezonde hoef loopt het hoefbeen toch parallel aan de
> hoefwand?

Ja dat dacht ik ook altijd. Maar volgens Karen is dat blijkbaar geen goed bruikbaar gegeven, en die is net strasser-afgestudeerd. Ik zal de eerste zijn toe te geven dat ik het allemaal niet meer volgen kan, hoor. ... maar ik neem ook niet zomaar alles voor zoete koek aan, strasser of niet. Waar zijn die researchdata?!

> Dus waarom moeilijk meten als het makkelijk kan. Er zijn
> speciale instrumenten voor te koop om snel en makkelijk de
> toonhoek te kunnen meten.

Ongetwijfeld, en anders kom je met een gewone school-geodriehoek een heel eind.

Groeten, Egon
Volg datum > Datum: dinsdag 21 juni 2005, 7:4721-6-05 07:47 Nr:27971
Volg auteur > Van: Havank Opwaarderen Re:27970
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Hoefkatrolpaard Romantique Structuur

Havank
Putten
Nederland


130 berichten
sinds 10-1-2005
e m kraak schreef op dinsdag, 21 juni 2005, 5:18:

> Havank schreef op maandag, 20 juni 2005, 20:02:
>>
>> Egon, je ziet mij toch niet met mijn oude stramme botten op mijn

> Ongetwijfeld, en anders kom je met een gewone school-geodriehoek
> een heel eind.
>
> Groeten, Egon

Egon, misschien ken je het artikel Hoofangles van Dr H. Strasser. Zo niet dan hierbij de site waar je het kunt vinden. http://www.thehorseshoof.com/ Ga naar articles en dan naar Hoofangles. Daarin zegt Strasser zelf dat de hoek van de voorhoef van 45 tot 50 loopt. En ook staat er in dat de kroonrand-hoek vaststellen niet zo simpel is omdat kroonranden niet altijd in een rechte lijn lopen.
Voeg daar mijn mening aan toe dat het hele zaakje inclusief hoefbeen in de achterste hoefhelft wel een cm of meer zakt als de hoef neerkomt en het wordt ineens niet meer helemaal zeker dat het hoefbeen in onbelaste stand grondparallel moet staan.
Groet
Hans
Volg datum > Datum: dinsdag 21 juni 2005, 8:1821-6-05 08:18 Nr:27972
Volg auteur > Van: Lianne Dingemanse Opwaarderen Re:27969
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Belonen wel of niet met snoep of alleen met rust.. Structuur
Lianne Dingemanse
Nederland


24 berichten
sinds 19-5-2005
fairytale schreef op maandag, 20 juni 2005, 21:37:

> jacqueline postmes schreef op maandag, 20 juni 2005, 20:33:
>
>> fairytale schreef op maandag, 20 juni 2005, 17:31:

>
> liefs,
>
> heleen.

Wij hebben idd ook altijd de merries en ruinen bij elkaar lopen. Op dit moment hebben we 2 entermerries, 2 merries met veulens en 2 ruinen in de wei lopen. Een hele gezellige boel en nog nooit problemen gehad! De enters en veulens kunnen zo lekker met elkaar spelen.
Is dus heel goed mogelijk!
Groetjes,
Lianne
Volg datum > Datum: dinsdag 21 juni 2005, 9:0221-6-05 09:02 Nr:27973
Volg auteur > Van: Piet Opwaarderen Re:27971
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Hoefkatrolpaard Romantique Structuur

Piet
Homepage
Terneuzen home, Koewacht werk
Nederland

Jarig op 8-7

11530 berichten
sinds 11-12-2003
Havank schreef op dinsdag, 21 juni 2005, 7:47:

> e m kraak schreef op dinsdag, 21 juni 2005, 5:18:
>
>> Havank schreef op maandag, 20 juni 2005, 20:02:

> de hoef neerkomt en het wordt ineens niet meer helemaal zeker
> dat het hoefbeen in onbelaste stand grondparallel moet staan.
> Groet
> Hans

Als ik me er ook een klein beetje tegenaan mag bemoeien........
Waarom zeg je in onbelaste stand, Hans?
Ik zie toch al die voeten op de grond staan? Of zie ik iets over het hoofd? Verder zegt ze dat er op de haarlijn bepaalde meetpunten zitten, waardoor je onafhankelijk van een evt. kromme haarlijn de hoek zou kunnen meten.
Piet
zie homepage
Volg datum > Datum: dinsdag 21 juni 2005, 9:1921-6-05 09:19 Nr:27974
Volg auteur > Van: Peter Donck Opwaarderen Re:27971
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Hoefkatrolpaard Romantique Structuur

Peter Donck
Homepage
moorslede
belgie

Jarig op 5-10

5970 berichten
sinds 18-9-2004
Havank schreef op dinsdag, 21 juni 2005, 7:47:

> e m kraak schreef op dinsdag, 21 juni 2005, 5:18:
>
>> Havank schreef op maandag, 20 juni 2005, 20:02:

> de hoef neerkomt en het wordt ineens niet meer helemaal zeker
> dat het hoefbeen in onbelaste stand grondparallel moet staan.
> Groet
> Hans

Ik gooi met oneindig genoegen de duitse strakheid overboord,
hun hang naar uniformiseren grenst zoalswe allemaal wel weten
aan waanzin...
Monique heeft gelijk als ze zegt dat géén 2 mensen gelijke voeten hebben
waarom zou het dan anders zijn met paarden ?
De natuur als leiddraad en moderator, waarom wil de mens (en vooral de dietse dan) altijd maar beter doen dan wat de natuur in miljoenen jaren bijgeschaafd heeft ???
Peter
Volg datum > Datum: dinsdag 21 juni 2005, 9:2621-6-05 09:26 Nr:27975
Volg auteur > Van: Ilona Kooistra Opwaarderen Re:27974
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Hoefkatrolpaard Romantique Structuur

Ilona Kooistra
Homepage
Drenthe
Nederland

Jarig op 25-9

2749 berichten
sinds 27-7-2003
Peter Donck schreef op dinsdag, 21 juni 2005, 9:19:

>> Voeg daar mijn mening aan toe dat het hele zaakje inclusief
>> hoefbeen in de achterste hoefhelft wel een cm of meer zakt als
>> de hoef neerkomt en het wordt ineens niet meer helemaal zeker

> De natuur als leiddraad en moderator, waarom wil de mens (en
> vooral de dietse dan) altijd maar beter doen dan wat de natuur
> in miljoenen jaren bijgeschaafd heeft ???
> Peter

En zo is dat.

Ilona
--
Let's keep on moving naturally!
Je leest nu op chronologische volgorde
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18909 onderwerpen
275520 berichten
Pagina 1865 van 18368
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact