InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18909 onderwerpen
275520 berichten
Pagina 17869½ van 18368
Je leest nu op chronologische volgorde
Volg datum > Datum: maandag 1 september 2014, 13:571-9-14 13:57 Nr:268035
Volg auteur > Van: e m kraak Opwaarderen Re:268028
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: wat te doen? Structuur

e m kraak
Nederland


7960 berichten
sinds 5-5-2004
Piet schreef op maandag 1 september 2014, 7:41:

> Waldo50 schreef op zondag 31 augustus 2014, 15:00:
>
>> Trudy schreef op zondag 31 augustus 2014, 12:42:

> Een thermocamera werkt perfect.... enorm precies. Wat je met de
> gemaakte beelden moet doen is ze laten bekijken door een veearts. Dan
> kan hij beoordelen of er sprake is van een probleem als artrose.
> Het is ongelooflijk dat nog niet elke veearts zelf zo'n ding heeft.

Het interpreteren van foto's, van warmtefoto's temeer is nmm, net als röntgen, een vak apart.
Waarom zou de gemene veearts dat beter kunnen zonder uitgebreide training en ervaring?

Ik vind eigenlijk de uitspraak van Waldo naar Hans Arendse, zoals die er zomaar out of the blue staat ( Nr:268024 ), niet kunnen!
Dat vraagt op zijn minst om uitleg en bewijsvoering.

Voor zover de veterinaire stand tenminste nog interesse heeft want we hebben laatst in mijn relaas over de historische ontwikkeling van hoefbeslaan al gezien dat "paarden" niet meer economisch van belang zijn, niet in de zin dat het de moeite waard maakt erin te investeren zoals in koeien, kippen en varkens geïnvesteerd wordt.
Het is allemaal een kwestie van geld - laatst las ik in de krant dat een jaar mensenleven door medisch specialisten op 80000 euro geschat wordt. Dat mag het volgens hun kosten om een patiënt in leven te houden en toch de zorg betaalbaar te houden (volslagen mallotige uitspraak en denkwijze uiteraard want 1 ingreep die toevallig duurder is kan een patient misschien wel 20 jaar helpen terwijl een ingreep die toevallig 79000 euro kost vrij nutteloos is). En iemand die rijker is en het zelf uit pocketchange kan betalen valt daar uiteraard niet onder, maar of dat nu altijd uitmaakt... ik neem aan dat er kosten noch moeite gespaard zijn om dat broertje van ons koning Willem de Laatste in leven te houden maar dat hielp uiteindelijk toch ook niet. In die lijn zou je kunnen denken dat een paard van 10 miljoen dus ook wel 5 miljoen dokterskosten waard is, maar zo werkt het niet. Je kunt het dure paard als VIP per helikopter asap naar de beste kliniek ter wereld brengen maar dan nog zal de behandeling out of date kunnen zijn en zich daarin niet onderscheiden.
Het is allemaal een kwestie van geld - zo lijkt het ook logisch dat, omdat een paard meer waard is dan een kip, er voor meer waarde aan verdokterd wordt. Individueel kan dat zo zijn, maar op grotere schaal werkt het niet zo. Onderzoek, modernisering van methoden, het leren van ingrepen door artsen, toelating van medicamenten niet te vergeten, allerlei innovatie zijn variabelen die voor álle paarden (of kippen, of mensen) nuttig zijn. Het is op deze macroschaal dat paarden niet economisch interessant zijn en daarom zeer stiefmoederlijk in het verdomhoekje zitten.
Er zit nog een adder onder het medische gras!: culturele beleving staat helaas hiërarchisch boven research. Heel goed maar ingewikkeld voorbeeld op http://www.trouw.nl/tr/nl/4516/Gezondheid/article/detail/3732763/2014/08/31/Stop-de-strijd-tegen-dikkerds.dhtml Een nmm heel goed en simpel voorbeeld m.b.t. paarden is het castratiecultuur, die prima vervangen zou kunnen worden door vasectomie als DAs dat maar zouden willen leren én mensen het OK zouden vinden als paarden hun natuurlijk seksuele leven zouden leiden.

@Trudy, ik zit nog het meest met Joop Nr:268031 op een lijn.
Je leest nu op chronologische volgorde
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18909 onderwerpen
275520 berichten
Pagina 17869½ van 18368
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact