Spirithorses schreef op woensdag 26 november 2008, 18:23:
> Frans Veldman schreef :
>
>> Als het je doel is

> paardenkennis

> Ik vind dat wel een zorgelijke ontwikkeling....
>
> Groet, Pien
ik ben het volledig met je eens pien
ik heb wel eens verhalen gehoord van paarden die aan een hek vastgeboden waren en achtergelaten
ik heb het me altijd heel erg aangetrokken en zo is peppie ook bij mij gekomen omdat eigenaresse geen twee stallen kon of wilde betalen en het verzekeringsgeld wel inmiddels had gevangen
ik vind dat zelf heel erg altijd omdat ikzelf dat niet zou kunnen als ze niet goed meer kunnen functioneren is het tijd om afscheid te nemen, he verdrietig dat ook is.
toen ik na mijn ongeluk zwaar verlamd in het ziekenhuis lag werd mij ook gevraagd of ik geëuthanaseerd wilde worden als ik niet meer te redden viel. waarop ik wel ja heb geantwoord.
en stel dat ik er nu nog zo bij zou liggen, vraag ik toch echt zelf om dat spuitje.
enfin, ik wil niet dat er een paard met zware pijnen rondloopt met een ant luchtzuigband die dus al 2 jaar om zijn nek zit, hoe erg dat ik dat alleen al vind! des te meer omdat ze dan onbetrouwbaar worden. ze gaan rennen vanwege de pijn, of stompen volledig af.
de dag dat ik die adv zette, leek het weer erg goed te gaan. de volgende dag pakte hij ineens weer een bezoeker. dus hij werd onbetrouwbaar.
en aangezien hij dus al bijna twee jaar bij mij is, de eigenaar nooit iets van zich had laten horen en destijds afstand van hem had gedaan, en ik het paard dus als het mijne beschouw en kan beschouwen heb ik de in mijn ogen humane beslissing genomen hem die zo verdiende rust te geven.
het heeft niets te maken met of ik het wel of niet red want ik heb net alle paarden gevoerd en ze hebben sinds langere tijd geen gevecht meer hoeven leveren om uberhaupt iets te eten te kunnen krijgen zonder dat s. ze de stal uit sloeg of mij te pakken had. ik kon ze netjes poetsen en pakken zonder dat ik ze uberhaupt vast hoefde te zetten, met s. in de buurt was dat een gevaarlijk iets en dus deed je dat niet.
ze hebben dus alle zeven die achter staan gegeten, nomaal kwam er steeds maar 1tje aan bod, de rest van de kudde dierf gewoon niet.
er is een kunst van het vast-houden en er is een kunst van het los-laten.
beide kunsten zijn er 1 van de mens, de dieren doen het ietsje simpeler.