InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
77 berichten
Pagina 3½ van 6
Je leest nu onderwerp "Winter dilemma. "
Volg datum > Datum: zondag 27 juli 2014, 13:2227-7-14 13:22 Nr:267636
Volg auteur > Van: Talitha Opwaarderen Re:267635
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Winter dilemma. Structuur

Talitha
Friesland
Nederland

Jarig op 1-12

1251 berichten
sinds 3-7-2012

Ja Egon, NaCl is een mineraal. Eentje! En wij hebben een combinatie van verschillende mineralen nodig om die NaCl op te kunnen nemen. Eet je pure NaCl, dan gebruikt je lichaam mineralen uit je lichaam om dat op te nemen. Zo krijg je tekorten.
Mineraalrijk zout (meerdere mineralen dus), kan direct opgenomen worden.
Van keukenzout krijg je hoge bloeddruk, van keltisch zeezout of himalayazout niet.
Ken je niet iemand in je omgeving die opgeleid is in de orthomoleculaire voeding? Dan kun je dat even navragen.
Als je leert wat voeding met onze lichaamscellen doet, kom je tot heel andere inzichten, dan wanneer je alleen de grote lijnen bekijkt.
Volg datum > Datum: zondag 27 juli 2014, 14:3627-7-14 14:36 Nr:267637
Volg auteur > Van: e m kraak Opwaarderen Re:267634
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Winter dilemma. Structuur

e m kraak
Nederland


7960 berichten
sinds 5-5-2004
joop schreef op zondag 27 juli 2014, 10:41:

> fleur de sel is toch anders dan gewoon keukenzout. Het is een dunne
> zoutfilm die op het water drijft en waar algen in groeien die het de kleur

NaCl blijft NaCl.
Uiteraard kun je van alles gebruiken om zoutvlokken in je petrischaaltje op te doen neerslaan... kruiden, gemalen zeewier, whatever, stof zelfs.
Mijn punt is dat het NaCl gewoon NaCl blijft.
Naschrift (zondag 27 juli 2014, 14:53):
Je zou ook eens kunnen proberen gemalen gedroogd zeewier apart over je frieten te strooien. Scheelt een boel euroos
Volg datum > Datum: zondag 27 juli 2014, 14:3727-7-14 14:37 Nr:267638
Volg auteur > Van: e m kraak Opwaarderen Re:267636
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Winter dilemma. Structuur

e m kraak
Nederland


7960 berichten
sinds 5-5-2004
Talitha schreef op zondag 27 juli 2014, 13:22:

>
> Ja Egon, NaCl is een mineraal. Eentje! En wij hebben een combinatie van
> verschillende mineralen nodig om die NaCl op te kunnen nemen. Eet je pure
> NaCl, dan gebruikt je lichaam mineralen uit je lichaam om dat op te nemen.
> Zo krijg je tekorten.

Is dat echt zo? Ik eet mijn hele leven al gewoon keukenzout en heb daar zover ik weet geen last van....
NaCl heeft een bijzondere positie onder alle mineralen die we binnen krijgen. De gewenste hoeveelheid is ook heel anders, omdat de functie (zoals Joop al aangegeven heeft) een andere is.
Daarmee beweer ik niet dat andere elementen (elementen als anorganisch chemische stoffen bedoeld) geen rol spelen, maar ik heb nog nooit gehoord over dieren (incl. mensen) die enorm veel moeite doen voor iets anders dan NaCl.

> Mineraalrijk zout (meerdere mineralen dus), kan direct opgenomen worden.
> Van keukenzout krijg je hoge bloeddruk, van keltisch zeezout of
> himalayazout niet.

Heb je ook echt, dubbelblind bewijs van die bewering?
Want volgens mij... blijft NaCl gewoon NaCl. Ik bedoel dat als je het met iets zou mengen waar het mee reageert het geen NaCl meer is. Einde oefening.
Zeezout kan allerlei verontreinigingen hebben, dat was heel vroeger zo erg niet maar vandaag de dag heb ik daar bedenkingen bij vanwege de ook in zee meetbare vervuilingen die wél degelijk bewijsbaar nogal slecht voor gezondheid uitpakken.
Himalayazout is mijnzout, fossiel dus en niets anders dan het mijnzout dat hier in NL door Akzonobel gewonnen wordt: NaCl.

> Ken je niet iemand in je omgeving die opgeleid is in de orthomoleculaire
> voeding? Dan kun je dat even navragen.

Nee, ik weet niet eens wat orthomoleculaire voeding is.

> Als je leert wat voeding met onze lichaamscellen doet, kom je tot heel
> andere inzichten, dan wanneer je alleen de grote lijnen bekijkt.

Ik heb daar wel eens wat over moeten leren, van mijn biologiejuf. Maar aangezien we weten dat Joop biologiejuf was, zal zij het allemaal vast veel beter onthouden hebben en dus ook nu beter kunnen gaan uitleggen dan ik Grinn!
Volg datum > Datum: zondag 27 juli 2014, 15:2427-7-14 15:24 Nr:267639
Volg auteur > Van: joop Opwaarderen Re:267637
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Winter dilemma. Structuur

joop
Homepage
Frankrijk


5046 berichten
sinds 20-6-2005
e m kraak schreef op zondag 27 juli 2014, 14:36:

> joop schreef op zondag 27 juli 2014, 10:41:
>
>> fleur de sel is toch anders dan gewoon keukenzout. Het is een dunne
>> zoutfilm die op het water drijft en waar algen in groeien die het de kleur
>
> NaCl blijft NaCl.
> Uiteraard kun je van alles gebruiken om zoutvlokken in je petrischaaltje
> op te doen neerslaan... kruiden, gemalen zeewier, whatever, stof zelfs.
> Mijn punt is dat het NaCl gewoon NaCl blijft.

logisch, maar in fleur de sel zit dus nog meer dan alleen maar NaCl dat gewoon NaCl blijft
Volg datum > Datum: zondag 27 juli 2014, 15:2927-7-14 15:29 Nr:267640
Volg auteur > Van: joop Opwaarderen Re:267638
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Winter dilemma. Structuur

joop
Homepage
Frankrijk


5046 berichten
sinds 20-6-2005
e m kraak schreef op zondag 27 juli 2014, 14:37:

>> Mineraalrijk zout (meerdere mineralen dus), kan direct opgenomen worden.
>> Van keukenzout krijg je hoge bloeddruk, van keltisch zeezout of
>> himalayazout niet.

>> Ken je niet iemand in je omgeving die opgeleid is in de orthomoleculaire
>> voeding? Dan kun je dat even navragen.
>
> Nee, ik weet niet eens wat orthomoleculaire voeding is.

ik ook niet

>> Als je leert wat voeding met onze lichaamscellen doet, kom je tot heel
>> andere inzichten, dan wanneer je alleen de grote lijnen bekijkt.
>
> Ik heb daar wel eens wat over moeten leren, van mijn biologiejuf. Maar
> aangezien we weten dat Joop biologiejuf was, zal zij het allemaal vast
> veel beter onthouden hebben en dus ook nu beter kunnen gaan uitleggen dan
> ik Grinn!

het lijkt me dat onze cellen meer iets met voedig doen dan dat voeding iets met de cellen doet. Als de cellen zich nergens mee bemoeien zal het voedsel ongebruikt in de WC vallen.
Volg datum > Datum: zondag 27 juli 2014, 15:3727-7-14 15:37 Nr:267641
Volg auteur > Van: e m kraak Opwaarderen Re:267640
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Winter dilemma. Structuur

e m kraak
Nederland


7960 berichten
sinds 5-5-2004
joop schreef op zondag 27 juli 2014, 15:29:

> het lijkt me dat onze cellen meer iets met voedig doen dan dat voeding
> iets met de cellen doet. Als de cellen zich nergens mee bemoeien zal het
> voedsel ongebruikt in de WC vallen.

YES!

En met alle respect voor de wél geslaagde moleculaire bezigheden van Linus Pauling, snap ik niets van een zo begaafde wetenschapper die een idee van "toepassen van tevelen" gaat aanhangen. Want zo zit zover ik begrepen heb de "orthomoleculaire geneeskunde" in elkaar http://nl.wikipedia.org/wiki/Orthomoleculaire_geneeskunde.
En orthomoleculaire voeding, wat moet ik daar dan onder verstaan, een voeding die bestaat uit tevelen? Nou, daar zijn we in NL, het land van tevelen, expert in maar de effecten zijn toch echt niet beoogd.

Maar we hadden het over NaCl, en NaCl is en blijft NaCl. Lekker puh!
Je leest nu onderwerp "Winter dilemma. "
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
77 berichten
Pagina 3½ van 6
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact