InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
1251 berichten
Pagina 41½ van 84
Je leest nu alle berichten van "Talitha"
Volg datum > Datum: vrijdag 12 juli 2013, 19:4912-7-13 19:49 Nr:258987
Volg auteur > Van: Talitha Opwaarderen Re:258974
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: DRINGEND Structuur

Talitha
Friesland
Nederland

Jarig op 1-12

1251 berichten
sinds 3-7-2012

Nee Marianne, ik eet het niet, koop het al jaren niet meer. Ik eet alleen biologisch vlees en dan gewoon een kipfiletje of biefstukje, lekker herkenbaar, weet je zeker wat je eet :-D
Natuurlijk is dat geweldig als organisaties de paarden herplaatsen, niets op tegen. Maar paarden die zo in een advertentie gratis worden weggegeven, zeker met dreigement erbijdat ze anders naar de slacht zouden gaan, kan mensen besluiten er een op te halen, ondanks dat ze niet de kennis of het geld hebben voor de verzorging.
Dáár ben ik op tegen.
Die organisaties die herplaatsen geven een paard niet mee, zonder eerst de nieuwe eigenaar te vragen wat ze ermee gaan doen, om te kijken of het beestje wel goed terecht komt. Dat is heel iets anders :-)
Volg datum > Datum: vrijdag 12 juli 2013, 22:0512-7-13 22:05 Nr:258994
Volg auteur > Van: Talitha Opwaarderen Re:258993
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Minipaardje heeft een slechte darmwerking, net koliek gehad, hoe de darmen te stimuleren? Structuur

Talitha
Friesland
Nederland

Jarig op 1-12

1251 berichten
sinds 3-7-2012
Ze heeft die dikke buik al sinds vorig jaar juli. Ik laat heel vaak mestonderzoek doen, omdat mijn vorige pony een hele erge rode bloedworm besmetting heeft gehad en ik daardoor erg voorzichtig ben geworden. Toen ze bij me kwam, was ze dus dun, ook haar buik, die leek wel helemaal leeg aan het begin, alsof er zelfs geen ruwvoer in zat. Ik heb toen gelijk mestonderzoek laten doen en toen had ze niets. 2 maanden later had mijn andere pony (met slechte gezondheid en erg gevoelig voor wormen) ineens spoelwormen, volgens de veearts kwam dat vooral voor bij jonge dieren onder de 2, mijn pony was 9 dus dat vond ik vreemd. Beiden een wormenkuur gegeven, op aanraden van veearts, vervolgens werd Noortje ziek (benauwd, lusteloos, dikke buik had ze toen al zeker een maand, dus ik verwachtte eigenlijk dat dat door spoelwormen kwam, maar dat ze dat niet in de mest hadden gevonden), veearts erbij gehad, die wist het niet, zeker doordat ze niet konden opvoelen (pony te klein!), doorgestuurd naar een kliniek, echo van de buik, alles zag er prima uit qua organen en dunne darm, dikke darm was gassig en konden ze verder niets aan zien.
Die specialist vermoedde dat ze waarschijnlijk een trage peristaltische beweging had en daardoor teveel ruwvoer te lang binnen hield. Hij zei dat veel beweging, vooral veel stappen, die darm wel op gang zou helpen en dat het vanzelf wel op zou lossen.
Daarna heeft ze nog een aantal keren mestonderzoek gehad, maar zat nooit iets in.
Tot een maand of 4 geleden, had ze een heel klein beetje rode bloedworm, maar geen rede voor een kuur zei de veearts, dus niets gedaan. Maar wel vrij snel weer een nieuw mestonderzoek laten doen, daar zat niets in, volgens de veearts zal ze wel weerstand hebben opgebouwd ertegen.
Toen ik iets van 2 weken geleden ofzo, misschien 3, weer mestonderzoek liet doen, zaten ze beiden vol rode bloedworm. Ik schrikken, gelijk wormenkuur gegeven.
Maar in al die tijd was die buik dus onveranderd.
Ik moet zeggen dat het vandaag buitengewoon goed gaat met haar, haar buik is enorm geslonken, lijkt nu eerder een volle ruwvoerbuik.
Wat ik heb gedaan is het stro uit de stal, nergens meer sprietjes te vinden, geen stro meer door het hooi mengen, en veel minder hooi voeren. En ze krijgt een beetje lijnzaadolie en ijslands zeewier. En vaak een rondje met haar stappen, niet te lang.
Ze stapte vanavond zelfs een heel stuk sneller dan dat ze het afgelopen jaar heeft gedaan.
Ik denk dat ik haar toch gewoon teveel gevoerd heb, denkende dat hooi en stro geen kwaad kunnen, maar misschien dus toch wel.
Ik wil haar graag onbeperkt ruwvoer bieden, maar weet nu even niet hoe.
Iemand een idee? Iets waar echt niets in zit, maar wat ze wel makkelijk kan verwerken hmmm zou dat bestaan? ehm
Volg datum > Datum: vrijdag 12 juli 2013, 22:0812-7-13 22:08 Nr:258995
Volg auteur > Van: Talitha Opwaarderen Re:258961
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Minipaardje heeft een slechte darmwerking, net koliek gehad, hoe de darmen te stimuleren? Structuur

Talitha
Friesland
Nederland

Jarig op 1-12

1251 berichten
sinds 3-7-2012
Monique Meijer schreef op vrijdag 12 juli 2013, 14:18:

> Talitha schreef op vrijdag 12 juli 2013, 13:51:
>
>> Is het normaal dat een paard/pony altijd honger heeft? Continue zoekt naar
>> iets eetbaars en daarbij gewoon alles oplikt wat hij tegenkomt. Kan ik
>> daar iets aan veranderen?
>
> Mijn twee dames zijn erg verschillend. Tinker Liltje heeft altijd honger
> en zoekt alles af naar iets eetbaars, elk blaadje en takje wordt
> opgegeten. Shetlander Kim doet dit niet en gaat enkele keren per dag op
> stal staan suffen, zelfs ook als ze het weiland op kan.
>
> Ik persoonlijk denk niet dat je daar iets aan kunt veranderen.

Monique heb jij vaak problemen gehad met Liltje, met koliek, zand, enz?
Als ik Noortje in de wei zet gaat ze ook non-stop eten, die rust niet, slaapt niet, doet niets anders dan eten. Ik vind het zo sneu dat ze zo'n honger heeft.
Ik had al zo'n vermoeden dat daar niets aan te doen is.
Volg datum > Datum: zaterdag 13 juli 2013, 10:2113-7-13 10:21 Nr:259002
Volg auteur > Van: Talitha Opwaarderen Re:259001
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Minipaardje heeft een slechte darmwerking, net koliek gehad, hoe de darmen te stimuleren? Structuur

Talitha
Friesland
Nederland

Jarig op 1-12

1251 berichten
sinds 3-7-2012
Een vriendin van me vroeg zich af of Noortje misschien zo loopt te stofzuigen (continue op zoek naar eten), omdat ze misschien een tekort heeft van iets, mineralen of vitaminen. Ergens klinkt dat niet gek, want mensen hebben dat ook, als ze een tekort hebben aan vitaminen en mineralen, blijven de hersenen continue signalen geven dat er gegeten moet worden, om te proberen het tekort aan te vullen. Die mensen hebben ook constant honger en willen het liefst alles eten wat ze kunnen vinden, zelfs nagelbijten valt hier onder. Geef je deze mensen het juiste supplement, is de overdreven honger ook snel verdwenen en word deze persoon ook rustiger, omdat die constante drang weg valt. Zelfs nagelbijten gaat dan spontaan over.
Ik weet dat dat bij mensen zo werkt, ook uit eigen ervaring en ook door mijn werk.
Dat zal het bij paarden ook kunnen zijn toch?
Ik ben erg blij dat haar buik nu normale proporties aan neemt, ze oogt echt een stuk beter dan eerst! Alleen heb ik zelf wel wat moeite mee om haar zo weinig hooi te geven, ik vind het een beetje zielig voor haar. Maar eigenlijk is het veel zieliger om met zo'n dikke plofbuik te lopen, toch lastig soms dat mensen brein met zijn antropomorfisme!! :-M
Volg datum > Datum: zaterdag 13 juli 2013, 10:2913-7-13 10:29 Nr:259003
Volg auteur > Van: Talitha Opwaarderen Re:258999
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Om toch eens over na te denken Structuur

Talitha
Friesland
Nederland

Jarig op 1-12

1251 berichten
sinds 3-7-2012

Ja door schade en schande word je wijs. Bij mijn vorige pony heb ik ook een tandarts gehad, denkende dat we haar gebit wel goed konden krijgen door het mooi af te slijpen.
Nu weet ik dat wanneer de tandarts erbij komt en aan het werk gaat, dit vaak vragen is om verdere problemen. Als je een tandarts nodig hebt, betekent dat dat je niet de juiste voeding geeft. Tandarts wegsturen en overstappen op de juiste voeding is beter.
Eventueel een klein haakje wat in de wang prikt een beetje bijvijlen, zodat het niet meer prikt, maar het ontstaan van haken geeft al aan dat er in de voeding van het paard iets niet juist is.
Soms denk je wel eens, wist ik toen maar wat ik nu weet. Helaas is dat niet het geval, je doet datgene met de kennis die je op dat moment hebt. Op een ander moment, zal je het misschien anders aanpakken.
Voor mij geen tandartsen meer!
Volg datum > Datum: zaterdag 13 juli 2013, 10:4013-7-13 10:40 Nr:259005
Volg auteur > Van: Talitha Opwaarderen Re:258990
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Mijn paard na 3 jaar nog overgevoelig op grind! Ik doe mijn best maar grrrr....! Structuur

Talitha
Friesland
Nederland

Jarig op 1-12

1251 berichten
sinds 3-7-2012
Sanne Zegers schreef op vrijdag 12 juli 2013, 20:12:
> Ik vertelde dat ze 's nachts kuil krijgt, maar vraag me nu af of het dat
> is. Het komt verpakt in van dat mintgroene plastik aan. Vaak is het nat en
> vochtig van binnen en ruikt het heel zoet. Geeft me nooit een fijn
> gevoel...Het pak dat ik vanmiddag heb open gemaakt, bevatte weer heel
> groen geurig droog hooi. 'Nou daar moet je niet teveel van voeren' riep
> een stalgenootje nog...Terwijl mijn idee was dat dit juist beter is dan
> dat natte kleffe warme spul, wat vaak ook nog schimmel bevat. Ze heeft ook
> wel regelmatig wat spuitpoep zoals veel paarden hier op stal met de
> bijbehorende vieze kontjes.

Regelmatig spuitpoep?? En dat hebben veel paarden daar op stal?? Nou dan had ik mijn paard daar denk ik toch weg gehaald, als je niet kan regelen dat ze hooi te eten krijgt, maar die rommel van een kuilvoer. Verpakt in plastic is kuil, het kan soms langer voorgedroogd zijn, waardoor het meer op hooi lijkt, maar als het in plastic zit verpakt, is altijd dat fermentatieproces bezig, en dat creëert een suur milieu, en dat is zo slecht voor paarden. Paarden moeten eigenlijk alleen maar basisch eten (hooi, gras) en de meeste mensen voeren alleen zuur (krachtvoer, kuilvoer). Een paard heeft al een heel zuur milieu van binnen en als jij daar geen tegenhanger tegenover zet (basisch), dan verzuurt het nog erger, met alle gevolgen van dien.
Dat kuilvoer met schimmel, wat je soms nog niet ziet, maar wat er wel al op zit, is eigenlijk giftig voor je paard, hij gaat er niet dood van, maar het ondermijnt zijn gezondheid heel erg.
Als mijn pony's regelmatig wat spuitpoep met vieze klontjes zou hebben, had ik de veearts laten komen, want dat is echt niet normaal hoor.
Ik heb mijn vorige pony ook op een pensionstal gezet, waar ze kuil voerden en waar ze hardnekkig weigerden om hooi te voeren. Ach, het draait allemaal om het geld, de gezondheid van de paarden staat niet voorop. Daarom heb ik mijn pony daar weer weg gehaald en ik heb duidelijk verschil gemerkt toen ze van kuil terug ging naar hooi. Ze was het er zelf niet zo mee eens, want ze vond zelf dat kuil veel lekkerder.
Het draait allemaal om het geld, kuil is veel goedkoper en je voert er minder van omdat het rijker is, dus goedkoop.
En als je bij een pensionstal staat en je durft nergens om te vragen, waarom niet?? Jij betaald er toch voor?
Naschrift (zaterdag 13 juli 2013, 10:41):
suur milieu = zuur milieu
Volg datum > Datum: zaterdag 13 juli 2013, 13:2313-7-13 13:23 Nr:259008
Volg auteur > Van: Talitha Opwaarderen Re:259004
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Minipaardje heeft een slechte darmwerking, net koliek gehad, hoe de darmen te stimuleren? Structuur

Talitha
Friesland
Nederland

Jarig op 1-12

1251 berichten
sinds 3-7-2012
joop schreef op zaterdag 13 juli 2013, 10:31:
> met graasmasker of fijnmazig hooinet. Of op een wei zetten op zeer arme
> grond met veel steen en weinig vegetatie.

Fijnmazig hooinet heeft ze al, daarmee kan ik dus niet onbeperkt ruwvoer verstrekken, want dat is nog steeds teveel.
Graasmasker heeft ze ook al, na tegensputteren van mij, want ik vind het vreselijke dingen! Ze staat daarmee maximaal 2 uur per dag op de wei, langer kan echt niet, want dan word haar buik zo bol, dat ik bang ben dat ze ontploft! =-)
Helaas zit ik op rijke kleigrond en bevat de weide veel klaver. Ik ben hard aan het werk om daar iets aan te doen en het word al wat minder, maar het is nog steeds teveel. Een andere weide heb ik niet, hier om mij heen is de grond overal van die zware zeeklei.

> Ik zou de pony eens mest van een gezond paard geven zodat de darmflora
> wordt opgepept. De darmflora speelt een belangrijke rol in heel veel
> processen in het lichaam.

Dat vind ik een heel goed idee, dat heb ik nog niet eerder gedaan. Dat ga ik eens proberen. Ten slotte heeft ze vorig jaar antibiotica gehad en dat heeft natuurlijk de hele darmflora om zeep geholpen.
Hoe doe ik dat, mest voeren? En hoeveel moet ze daar dan van hebben? Is dat eenmalig? Of liever even een tijdje met regelmaat?
Ik heb ook EM (effectieve micro-organismen) net klaar gemaakt, dat zal ik haar ook geven, dat zal de darmflora ook goed doen.

> Trouwens over wormen is er ook nog wel het 1 en ander te leren:
>
> http://www.artsennet.nl/Nieuws/Op-tv/Uitzending/104239/Wormen-en-darmbacter
> ien-in-Labyrint.htm

Ja ik weet het, ik had die uitzending ook al eerder gezien, was bijna in staat om mezelf te gaan besmetten met wormen Grinn!
Ik weet dat elk paard wormen heeft en dat dat ook goed is, ik ben ook helemaal niet happig op het geven van wormenkuren, daarom had ik na de eerste keer rode bloedworm in het mestonderzoek niet gelijk een kuur gegeven. Maar toen ze een paar maanden later beiden helemaal vol zaten met rode bloedworm, dan krijgen ze van mij een kuur. Andere wormen vind ik niet zo'n probleem, maar omdat mijn vorige pony zo'n extreme besmetting had van rode bloedworm, met larfjes in de darmwand ingekapseld, ben ik met deze wormen wel wat voorzichtiger! Het heeft zo lang geduurd bij mijn vorige pony voordat ik van die rode bloedworm af was, dat wil ik graag voorkomen.
Volg datum > Datum: zaterdag 13 juli 2013, 13:4913-7-13 13:49 Nr:259011
Volg auteur > Van: Talitha Opwaarderen Re:259006
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Mijn paard na 3 jaar nog overgevoelig op grind! Ik doe mijn best maar grrrr....! Structuur

Talitha
Friesland
Nederland

Jarig op 1-12

1251 berichten
sinds 3-7-2012
joop schreef op zaterdag 13 juli 2013, 10:46:

> Paarden moeten eigenlijk alleen maar basisch eten
>> (hooi, gras) en de meeste mensen voeren alleen zuur (krachtvoer,
>> kuilvoer). Een paard heeft al een heel zuur milieu van binnen en als jij
>> daar geen tegenhanger tegenover zet (basisch), dan verzuurt het nog erger,
>> met alle gevolgen van dien.
>
> kan je deze uitspraak nader toelichten? Bedoel je dat er maagzuur in de
> maag zit? In de darm hoort in ieder geval geen zuur milieu te zijn, dat
> schaadt de dramflora. Basisch eten lijkt me ook een vaag begrip.
>
> Ik ben wel met je eens dat hooi beter is dan kuil, kuil is trouwens ook
> voor koeien nogal ongezond.

Bij mensen zie je dat ook, de zuur-base moet in balans zijn. Eet je voornamelijk zure voeding (vlees, gefrituurd eten, suiker, enz), en te weinig basisch (groente, fruit, enz), dan zal je lichaam uit balans raken en krijg je klachten, kwalen en ziektes. Wanneer je iemand dan meer basisch gaat laten eten, zal de balans zich herstellen en verdwijnen klachten. Iemand die veel stress heeft, verzuurd (in de zuur-base balans, heeft niets met spierverzuring te maken) en raakt uit balans. Wanneer je stress hebt, zal je dus nog meer basisch moeten eten om gezond te blijven dan wanneer je geen stress hebt. Meditatie maakt je bijvoorbeeld ook meer basisch.
Paarden hebben een andere behoefte dan mensen op de zuur-base balans, waar mensen nog zuur (zure voeding, heeft niets met de smaak zuur te maken) nodig hebben, hebben paarden alleen maar basisch nodig en laat dat nou toevallig net hooi en gras zijn. Kuilvoer is niet basisch, maar erg zuur (heeft dus niets te maken met of het zuur ruikt of niet) en dat trekt de balans scheef.
Wanneer het in plastic verpakt word, begint gelijk het fermentatie proces, doordat de ingepakte lucht snel op is en bacteriën gaan groeien die geen zuurstof nodig hebben. Dit zijn die bacteriën die voor het fermentatie proces zorgen. Je kunt dit proces niet altijd waarnemen, soms lijkt het mooi droog en ruikt het wel naar hooi, maar zijn toch die bacteriën al aan het werk. Hoe meer bacteriën, hoe meer je ze gaat ruiken, dan is het duidelijk dat het fermentatieproces aan de gang is, maar dit gebeurt al eerder, wanneer wij dat nog niet door hebben.
Met mijn vorige pony heb ik veel verschil gemerkt toen ze 2,5 maand op een pensionstal stond waar ze kuil kreeg. Na een paar maanden zag ik een hele dikke ring op haar hoeven uitgroeien, dus die 2,5 maand heeft haar geen goed gedaan en het enige verschil daar was dat ze kuil kreeg in plaats van hooi.
Volg datum > Datum: zaterdag 13 juli 2013, 13:5413-7-13 13:54 Nr:259012
Volg auteur > Van: Talitha Opwaarderen Re:258960
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Angstig op mijn paard Structuur

Talitha
Friesland
Nederland

Jarig op 1-12

1251 berichten
sinds 3-7-2012
Goed nieuws! Altijd fijn om te horen als het beter gaat duim
Volg datum > Datum: zondag 14 juli 2013, 11:1514-7-13 11:15 Nr:259042
Volg auteur > Van: Talitha Opwaarderen Re:259036
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Minipaardje heeft een slechte darmwerking, net koliek gehad, hoe de darmen te stimuleren? Structuur

Talitha
Friesland
Nederland

Jarig op 1-12

1251 berichten
sinds 3-7-2012
Jestica schreef op zaterdag 13 juli 2013, 23:59:

>
> Hallo, je zou nog eens probiotica voor paarden kunnen proberen. Ik weet
> van iemand die het ook gebruikt heeft toen haar paard darm problemen had.
> Zij heeft er goede ervaringen mee.

Probiotica, waar zit dat in? Krijgt ze dat al binnen als ik mest van een gezond paard ga voeren? Of is dat iets wat ik moet kopen dan? En is dat dan in natuurlijke vorm te verkrijgen, zonder toevoegingen?

Ik heb eerder ook 2 hooinetten over elkaar gehad en met sommige hooibalen gaat dat goed, terwijl ze een andere baal weer niet eruit krijgen. Dan zit de dubbele hooinet 's morgens gewoon nog halfvol omdat ze de rest er niet meer uit kregen. Dat vind ik ook wel sneu, is er eten, kunnen ze er niet bij. Sinds het voorjaar heb ik geen dubbele netten meer gehad, omdat er steeds zoveel in bleef zitten. Daarom maar weer een enkel net gebruikt. Ik verdeel het meestal over 2 of 3 netten, en hang die op verschillende plaatsen op de paddock op, om meer beweging te stimuleren en het natuurlijke fourageren wat te benaderen.

Los hooi krijgen ze nooit, omdat ze dat heel snel weg schrokken.

Strokorrels in de stal durf ik toch niet aan, zolang Noortje zo loopt te stofzuigen, ben ik bang dat ze zelfs daar aan begint. Ze eet echt alles op wat eetbaar is. Ik heb eerder houtsnippers in de stal gehad, tot ik zag dat zij dat oplikte, toen ben ik daar gelijk mee gestopt en overgestapt op koolzaadstro, denkende dat dat beter is, omdat ze daar best een hapje van kunnen nemen. Ik had niet verwacht dat zij er zoveel van zou eten.
Nu heb ik rubber matten in de schuilstal, ik vind bodembedekking prettiger, omdat ze dan daar plassen en het minder stank geeft, dan wanneer ze op het zand plassen. Op zich niet zo erg, want de stank los ik op met EM. Ik denk niet dat ze het heel erg vinden, want Noortje ligt net zo lief languit op de tegels. Ze hebben ook nog een gedeelte zand waar ze kunnen liggen. Ik denk dat dit de veiligste oplossing is voorlopig.
Als haar mest weer wat beter door loopt, ga ik langzaam wel weer eens wat stro toevoegen. Maar nu is de mest nog erg droog, ik laat eerst haar darmen wat tot rust komen, dus even alleen hooi en klein beetje gras en een klein beetje bijvoeding (gezonde slobber voor sobere rassen met een scheutje lijnzaadolie en straks wat gezonde mest en weidebrok, bestaat alleen uit gras en kruiden, heeeeelllll klein beetje maar).
Naschrift (zondag 14 juli 2013, 11:16):
Mijn hooinetten zijn allemaal slowfeeders met mazen van 3x3
Volg datum > Datum: zondag 14 juli 2013, 11:2914-7-13 11:29 Nr:259043
Volg auteur > Van: Talitha Opwaarderen Re:259019
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Om toch eens over na te denken Structuur

Talitha
Friesland
Nederland

Jarig op 1-12

1251 berichten
sinds 3-7-2012
joop schreef op zaterdag 13 juli 2013, 16:10:

> een tandarts die komt en de tanden van alle paarden raspt zou ik niet
> vertrouwen. Net als bij de mensentandarts moet je alleen iets doen als het
> echt nodig is. Ik heb wel paarden enorm zien opknappen van een raspbeurt,
> zelfs de kleine Pipi die op 4 jarige leeftijd zo'n richel had dat zijn
> wang kapot ging. Zijn kiezen zijn te groot voor zijn kaak.
>
> voor geinteresseerden een Xray van de te grote kiezen:
>
> http://www.paardnatuurlijk.nl/cgi-bin/fotoserieshow.cgi?id=752

Mijn vorige pony, mini shetlander, had een te kleine kaak, of te grote kiezen, wat je wilt, in ieder geval paste de boel niet goed op elkaar. De tandarts die ik had werkte alleen onder verdoving en alleen met electrische vijlen. Ik ken ook iemand hier in de buurt die werkt altijd zonder verdoving, gebruikt alleen een plaatselijke verdoving bij het trekken van wolfskiesjes en gebruikt alleen handraspen, niets electrisch. Omdat mijn mini-shet haar mondje zover open moest doen, zodat de tandarts er achterin bij kon komen, moest zij wel verdoofd worden. De achterste kiezen waren voor een groot gedeelte ingebed in het tandvlees, dus dat was altijd een pijnlijke en bloederige behandeling.
Zij kreeg veel krachtvoer te eten, toen kende ik Paard Natuurlijk nog niet en had ik zelf ook weinig verstand van het gebit en hoe je dat gezond houd.
Ik ken weinig mensen hier die een tandarts bij hun paard laten komen, de meeste paarden hebben er nog nooit eentje gezien. Dat mensen hun paard jaarlijks door een tandarts laten nakijken, kende ik nog niet.
Naschrift (zondag 14 juli 2013, 11:29):
Harry box, bix, bit hahahaha mooi omschreven!
Volg datum > Datum: zondag 14 juli 2013, 11:3414-7-13 11:34 Nr:259044
Volg auteur > Van: Talitha Opwaarderen Re:259024
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Mijn paard na 3 jaar nog overgevoelig op grind! Ik doe mijn best maar grrrr....! Structuur

Talitha
Friesland
Nederland

Jarig op 1-12

1251 berichten
sinds 3-7-2012
joop schreef op zaterdag 13 juli 2013, 17:21:

> Talitha schreef op zaterdag 13 juli 2013, 13:49:
>
>> Bij mensen zie je dat ook, de zuur-base moet in balans zijn. Eet je

>> dan wanneer je geen stress hebt. Meditatie maakt je bijvoorbeeld ook meer
>> basisch.
>
> volgens mij is deze theorie niet bewezen.

Nee Joop, in onze westerse wereld zijn zoveel theorieën niet bewezen. Ik ben erg geïnteresseerd in de chinese geneeswijzen die al duizenden jaren oud zijn en die in China als bewezen beschouwd worden. Helaas kiest onze westerse wereld liever voor het bewijzen dat medicijnen wel werken, daar word de farmaceutische industrie beter van. Van oude chinese geneeswijzen word de farmaceutische industrie niet beter, maar wij wel! En dat wil Big Pharma niet natuurlijk, daarom worden dat soort dingen ook nooit uitgemeten en beschreven. Stel je voor dat iedereen dat gaat proberen en gezond gaat worden? Dan kan de farmaceutische industrie wel inpakken ;-)
Naschrift (zondag 14 juli 2013, 11:38):
Aan gezonde mensen valt nou eenmaal weinig tot niets te verdienen.
Volg datum > Datum: zondag 14 juli 2013, 11:3714-7-13 11:37 Nr:259046
Volg auteur > Van: Talitha Opwaarderen Re:259027
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Mijn paard na 3 jaar nog overgevoelig op grind! Ik doe mijn best maar grrrr....! Structuur

Talitha
Friesland
Nederland

Jarig op 1-12

1251 berichten
sinds 3-7-2012
Coralie schreef op zaterdag 13 juli 2013, 20:18:

> joop schreef op zaterdag 13 juli 2013, 17:21:
>
>> Talitha schreef op zaterdag 13 juli 2013, 13:49:

>
>> volgens mij is deze theorie niet bewezen.
>
> Maar wel door mij aan den lijve ondervonden! grrr

Ja Coralie, je bent niet de enige, ikzelf heb er ook ervaring mee en ik ken nog wel meer mensen. Eigenlijk ken ik meer mensen die beter zijn geworden door chinese geneeswijzen van duizenden jaren oud dan dat ik mensen ken die genezen zijn door de tegenwoordige dokter met zijn giftige medicijnen.
Volg datum > Datum: zondag 14 juli 2013, 11:4414-7-13 11:44 Nr:259047
Volg auteur > Van: Talitha Opwaarderen Re:259035
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Filmpje over rijden Structuur

Talitha
Friesland
Nederland

Jarig op 1-12

1251 berichten
sinds 3-7-2012
e m kraak schreef op zaterdag 13 juli 2013, 23:32:

> Coralie schreef op zaterdag 13 juli 2013, 23:29:
>
>> Suzanne Graauw schreef op zaterdag 13 juli 2013, 23:03:

>> paard... ;-)
>
> heeft saskia indertijd toch al gedaan? kan 't natuurlijk niet meer terug
> vinden maar ik heb niemand meer die filmt

Ach, ik wil best eens bij je langskomen hoor Egon, dan film ik je wel :-P
Je leest nu alle berichten van "Talitha"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
1251 berichten
Pagina 41½ van 84
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact