InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
1251 berichten
Pagina 40½ van 84
Je leest nu alle berichten van "Talitha"
Volg datum > Datum: woensdag 10 juli 2013, 14:5410-7-13 14:54 Nr:258876
Volg auteur > Van: Talitha Opwaarderen Re:258866
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: dazenbal Structuur

Talitha
Friesland
Nederland

Jarig op 1-12

1251 berichten
sinds 3-7-2012

Piet weet je nog waar je dat hebt gelezen?
Ik heb het ook ergens gelezen, maar weet niet meer waar. Ik kan het zelf nu ook niet meer terug vinden.
Ik heb een paar weken geleden mijn oude hond (13) moeten laten inslapen. Ze kreeg opeens moeite met ademen en viel ineens heel snel af.
Het bleek dat in de week daarvoor mijn buren hun erf en een groot gedeelte gemeentegrond eromheen dood gespoten hebben met RoundUp. Ook het gemeente paadje waar ik dagelijks 4 keer per dag met mijn hondjes overheen loop en waar mijn oude hond ook altijd snuffelde en een plasje deed.
Ik ben er zelf van overtuigd dat zij ziek is geworden van de RoundUp, maar mijn buurman is overtuigd van niet, hij blijft erbij dat RoundUp veilig is voor mens en dier. Hij heeft een gif licensie en denkt dat hij daarmee maar overal mag spuiten met zijn zogenaamde veilige gif.

Egon wat jij schrijft, dat de loonwerker RoundUp heeft in sterkere concentratie, ik bedenk me net dat mijn buurman dat misschien ook wel gebruikt heeft en niet de RoundUp die bestemd is voor niet-commerciële doeleinden. Dat vind ik wel zorgelijk dat een particulier met die hele sterke RoundUp gaat spuiten, gewoon midden in het dorp!!

Het moeilijke is dat zij hun hele tuin hebben gespoten, waar hun ongeveer 6 tot 8 honden ook dagelijks lopen, en die zijn niet ziek.
Mijn jongere hondjes (9 en 4 jaar) zijn ook niet ziek.
Wel ben ik zelf ook ziek geweest erdoor, tenminste, dat denk ik. Ik viel ineens heel snel af, had last van brandende luchtwegen en neus, brandende slokdarm en maag, misselijk en buikkrampen. Ik dacht eerst aan een buikgriepje en heb wat rustig aan gedaan, maar vond het wel vreemd, vooral door de vreemde smaak in mijn mond die maar aanhield. Maar ik kan niet bewijzen dat het door de RoundUp komt.
Nadat mijn hond ziek werd, ben ik op internet onderzoek gaan doen naar RoundUp en de samenstelling. Toen ben ik op dat verhaal gestuit dat ze tegenwoordig de glyfosaat in de RoundUp al vervangen hadden door glysofaat.
Ik vind het zowiezo heel vreemd dat wanneer uit onderzoeken blijkt dat een middel zeer giftig en gevaarlijk is, niet biologisch afbreekbaar blijkt zoals gezegd was en er mensen en dieren ziek van kunnen worden en zelfs dood aan kunnen gaan, dat dit middel dan niet direct verboden word, maar nog 6 jaar langer gebruikt mag worden!!

Een achterbuurman van me heeft een puppy verloren door RoundUp. De gemeente was aan het spuiten en spuitte gewoon door terwijl mijn achterbuurman met zijn puppy voorbij liep. De pup heeft het middel direct in de bek gekregen en is binnen 2 dagen overleden, de dierenarts kon er ook niets meer aan doen.
Oh ja, en bijna al mijn kippen zijn ziek. Ze scharrelden vaak buiten mijn tuin, ook op dat stukje gemeentegrond. Direct na het spuiten zijn ze gestopt met de tuin uit te gaan en zaten ze alleen nog maar ineen gedoken onder een boom. Lusteloos en sommigen ademenden ook wat zwaar. Een kip is overleden, een week na het spuiten, ze kreeg het benauwd, ademde heel zwaar en toen ik haar oppakte en op schoot nam, leek het wel of er iets knapte in haar en kwam er heel veel vocht uit haar keel, alsof ze 2 glazen water ineens uitspugde. Ik denk zelf dat dit een tumor is geweest die geknapt is.
De 2 kippen die broeds waren ten tijde van het spuiten, zijn niet ziek.
Mijn oude hond had veel vocht in de borstholte, waarchijnlijk veroorzaakt door een tumor. En laten al die symptomen nou net voorkomen in een onderzoek met proefdieren die RoundUp kregen.
En mijn buurman maar leuk zeggen dat RoundUp zo veilig is. Oh ja? hoe komen die proefdieren dan aan al die symptomen?? Ppffffffffff heel vermoeiend :-(

Maar ik weet dat ik ergens gelezen heb over glysofaat, maar weet niet meer waar en kan het dus ook niet meer vinden. Als ik het weer vind, dan horen jullie het van me.
Volg datum > Datum: woensdag 10 juli 2013, 15:1410-7-13 15:14 Nr:258882
Volg auteur > Van: Talitha Opwaarderen Re:258881
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: dazenbal Structuur

Talitha
Friesland
Nederland

Jarig op 1-12

1251 berichten
sinds 3-7-2012
Peter Donck schreef op woensdag 10 juli 2013, 15:04:

> Talitha schreef op woensdag 10 juli 2013, 14:54:
>
>> Een kip is

> klinkt eerder als een loneoedeem of andere vochtophoping waar het niet
> hoort
> dan een tumor
> maar desalniettemin...

RoundUp veroorzaakt ook vochtproblemen in de longen. Proefdieren hadden ook allemaal longen vol vocht en bloed.
Bij mijn hond dacht de dierenarts aan een tumor, op röntgenfoto's was veel vochtophoping in de borstholte te zien, ze kon niet zien of dat in de longen zat of eromheen. We hebben geprobeerd met plaspillen het vocht weg te krijgen, en dat vocht werd wel minder, maar de hond werd snel slechter, dus hebben we haar laten inslapen, om te voorkomen dat ze erin zou stikken en zo zou overlijden.
Dat is nu 4 weken geleden.
De kippen beginnen langzaam wat beter te worden, scharrelen weer een beetje, maar gaan niet meer de tuin uit. Gelukkig maar, ik hoop dat ze voortaan ook in de tuin blijven.
Volg datum > Datum: woensdag 10 juli 2013, 17:1510-7-13 17:15 Nr:258890
Volg auteur > Van: Talitha Opwaarderen Re:258886
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: verbod op zelfbekappen in Engeland? Structuur

Talitha
Friesland
Nederland

Jarig op 1-12

1251 berichten
sinds 3-7-2012

Wat een onzin! Ik ken een gediplomeerde hoefsmid, die steevast verkeerd bekapt. Paarden zijn altijd kreupel na zijn bekapping, doordat hij de hoeven gewoon scheef maakt!
Daarnaast ken ik genoeg zelf bekappers, met en zonder cursus, die dit al jaren doen en hun paarden lopen juist heel goed.
Diploma zegt niets over de aandacht die iemand aan het werk geeft.
Volg datum > Datum: vrijdag 12 juli 2013, 13:3312-7-13 13:33 Nr:258957
Volg auteur > Van: Talitha Opwaarderen Re:258954
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Mijn paard na 3 jaar nog overgevoelig op grind! Ik doe mijn best maar grrrr....! Structuur

Talitha
Friesland
Nederland

Jarig op 1-12

1251 berichten
sinds 3-7-2012

Een paard moet minimaal 4 uur per dag op verharde ondergrond staan wil je die echt knalharde hoeven krijgen. Wanneer hij altijd op zachte ondergrond staat (stal, bak, weide), zal de hoef niet zo uitharden dat hij makkelijk over grind kan lopen.
Daarnaast zou ik ook stoppen met kuil en overstappen op hooi, anders blijf je aan de ene kant proberen om hem gezond te krijgen in zijn hoeven, terwijl je aan de andere kant zijn gezondheid ondermijnt (kuilvoer), wat je weer terug ziet in minder goede hoeven. Dat werkt niet echt.
Bij hoefproblemen zou ik altijd een ervaren natuurlijk bekapper erbij halen. Ik doe ook zelf de hoefjes van mijn pony's, maar laat 2 keer per jaar een ervaren NB komen om mijn werk te controleren en vragen erover te kunnen stellen. Dat vind ik zelf heel prettig werken. Ik was zelf eerst wat onzeker om zelf de hoeven te doen, maar op deze manier durf ik het wel aan, mocht ik iets niet goed doen, dan wijst de ervaren NB mij er wel op.
Ik heb mijn pony's in een verharde paddock, grootste gedeelte tegels, gedeelte zand en schuilstalletje. Hun hoeven zijn echt knalhard geworden en mijn minipaardje (die ik ruim een jaar heb) galoppeerd zonder problemen over de weg en steentjes en grind is ook geen probleem. Er blijven ook nooit steentjes in de hoef zitten ofzo.
Mijn shetlander heb ik nu een half jaar en hij is nog wel bezig om zijn hoeven harder te maken. Hij is nog een beetje gevoelig op de weg als er steentjes liggen en over grind en er blijven soms ook steentjes vast zitten in de hoef. Maar dat gaat allemaal steeds beter.
Ik denk dat als je met jouw paard goed over grind wil rijden, dat je je paard dan toch op verharde ondergrond moet zetten.
Hebben ze bij de pensionstal niet ergens een betonplaat of stukje verharding wat je zou kunnen afzetten, om hem daar dagelijks een aantal uren te zetten? Wel rustig opbouwen, hoeven harder maken kost tijd.
Succes!
Groetjes Talitha
Volg datum > Datum: vrijdag 12 juli 2013, 13:5112-7-13 13:51 Nr:258959
Volg auteur > Van: Talitha Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Minipaardje heeft een slechte darmwerking, net koliek gehad, hoe de darmen te stimuleren? Structuur

Talitha
Friesland
Nederland

Jarig op 1-12

1251 berichten
sinds 3-7-2012

Mijn minipaardje (net 2 jaar) heeft woensdagnacht koliek gehad, veearts is erbij geweest en heeft parafinekuur gegeven. Gelukkig kwam er naderhand weer mest uit.
Ik heb de mest getest, maar er zat weinig zand in, dat kon niet de oorzaak zijn.
Naderhand met de veearts er nog over gesproken en waarschijnlijk is het veroorzaakt doordat ik stro door het hooi meng en ze ook de bodembedekking (koolzaadstro) van de schuilstal opeet. Teveel grof ruwvoer dus.
Mijn minipaardje is vorig jaar zomer ook ziek geweest, toen ben ik met haar in een kliniek geweest en die specialist zei dat Noortje(minipaardje) haar ruwvoer té lang binnenhoud door trage peristaltische beweging van de darm. Daardoor heeft ze een heel bol buikje, wat haar ontzettend in de weg zit, en loopt ze meer risico op koliek.
Veearts adviseert om dagelijks een scheutje lijnzaadolie te geven voor smering van de darm, hij adviseert om dat in slobber te geven (zucht, ik wil eigenlijk niets bijvoeren, iemand een ander idee?).
Daarnaast is wandelen goed voor de beweging in de darm.
Weet iemand anders nog meer mogelijkheden om die darm te stimuleren?
Als zij haar ruwvoer sneller zou verwerken, zou ze ook niet zo'n bolle buik hebben.
Een ander probleem is dat zij altijd honger heeft, loopt het liefst de hele dag van de grond te schooieren, waardoor ze weer zand oppikt. Ze krijgen wel elke maand een kuurtje psyllium (van PN). De bodembedekking ga ik uit de stal halen en leg er maar weer rubber matten in, want Noortje eet al het koolzaadstro op.
Ze krijgen nu alleen hooi en staan ongeveer 2 uurtjes per dag in de wei met graasmasker. Langer kan niet, want er staat teveel klaver en dat vinden ze heerlijk, maar als ik ze dan langer laat staan, dan staat Noortje helemaal opgeblazen erbij en ze heeft het dan gewoon benauwd. Zolang ik 2 uurtjes aanhoud en graasmaskers om, gaat het goed.
Is het normaal dat een paard/pony altijd honger heeft? Continue zoekt naar iets eetbaars en daarbij gewoon alles oplikt wat hij tegenkomt. Kan ik daar iets aan veranderen?
Ik was juist stro door het hooi aan het mengen, zodat ze wel de hele dag wat te knabbelen hadden, maar niet teveel hooi krijgen. Onbeperkt ruwvoer met alleen hooi is niet te doen, daar worden ze weer veel te dik van. Hoe kan ik dit oplossen?
Wie heeft er een idee?
Alvast bedankt.
Groetjes Talitha
Volg datum > Datum: vrijdag 12 juli 2013, 14:5712-7-13 14:57 Nr:258967
Volg auteur > Van: Talitha Opwaarderen Re:258963
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Minipaardje heeft een slechte darmwerking, net koliek gehad, hoe de darmen te stimuleren? Structuur

Talitha
Friesland
Nederland

Jarig op 1-12

1251 berichten
sinds 3-7-2012
Qwienda schreef op vrijdag 12 juli 2013, 14:33:

>
> Eigenlijk weet je het zelf hoor : minipaardje is véél te rijk gevoerd en
> beweegt nog véél te weinig.

Nou het gaat er niet om dat ze te rijk gevoerd is, ze krijgt geen bijvoeding.
Het gaat er vooral om dat de peristaltische beweging van de darm niet goed verloopt.
Ze staan in een paddock met zijn tweeën en staan nooit in een stal opgesloten.
Ik ga ongeveer 3 a 4 keer per week naar een bak, waar ik ze 30 tot 40 minuten flink laat draven en galopperen en daarnaast wandel ik regelmatig met ze, elke dag wel minimaal 30 minuten (veel draven en wat stappen) en een heel enkel keertje een dagje niet.
Ik ben al eens eerder bezig geweest met de beweging opvoeren, elke dag minimaal een uur tot anderhalf uur met ze lopen, maar dat gaf geen verschil in haar buikomvang.
Volgens de veearts is ze niet te dik, ze heeft geen overgewicht. De buik is zo dik omdat het te vol zit met ruwvoer, maar op billen, schouders en ribben zit geen vet.
Toen ze bij me kwam was ze heel dun, beetje mager zelfs, met een mini buikje. Toen ze bij mij kwam en lekker hooi ging eten en in het gras (zeer grof en langstengelig gras) kwam, begon die buik steeds groter te worden. Toen de veearts erbij kwam, zei hij ook al dat die buik niet kwam omdat ze te dik zou zijn, want toen kom je haar ribben nog zien, het was echt opgeblazen.
Dat ze veel beweging nodig heeft ben ik met je eens, maar dit probleem komt niet alleen door te weinig beweging. Volgens de specialist waar ik vorig jaar geweest ben, komen dit soort dingen vooral voor als veulens heel schraal gehouden worden en dan verkocht worden en bij de volgende eigenaar ineens veel grover ruwvoer krijgen, dat de darm dat niet gewend is en dat die peristaltische beweging nooit goed ontwikkeld is.
Vraag is dus nu, hoe los ik dat op?
Bewegen doen we al, nog meer mogelijkheden?
Heeft iemand dit al eens eerder meegemaakt?
Volg datum > Datum: vrijdag 12 juli 2013, 19:3312-7-13 19:33 Nr:258984
Volg auteur > Van: Talitha Opwaarderen Re:258980
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Minipaardje heeft een slechte darmwerking, net koliek gehad, hoe de darmen te stimuleren? Structuur

Talitha
Friesland
Nederland

Jarig op 1-12

1251 berichten
sinds 3-7-2012
Christel Provaas schreef op vrijdag 12 juli 2013, 17:50:

> Heeft ze geen wormen?

Ze heeft een maand geleden een wormenkuur gehad. Uit mestonderzoek bleek dat ze rode bloedworm had.

Ja, ze loopt niet dagelijks 20 km nee, ze is pas 2 dus wandel ik met haar en zoveel kilometers red ik zelf niet!!
Wat ik wel ook vreemd vind is dat ze niet zweet. Ze heeft nog nooit gezweet, zelfs toen ze koliek had was ze droog en na 40 minuten flink draven en galopperen in de bak, was ze echt wel moe, maar geen druppel zweet te bekennen.
Zijn er meer mensen met paarden die niet zweten?
Je leest nu alle berichten van "Talitha"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
1251 berichten
Pagina 40½ van 84
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact