InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
77 berichten
Pagina 4½ van 6
Je leest nu onderwerp "Winter dilemma. "
Volg datum > Datum: maandag 28 juli 2014, 11:3028-7-14 11:30 Nr:267643
Volg auteur > Van: Talitha Opwaarderen Re:267641
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Winter dilemma. Structuur

Talitha
Friesland
Nederland

Jarig op 1-12

1251 berichten
sinds 3-7-2012
Wat orthomoleculaire voedingsleer is zoek je maar even op, dat word op internet beter uitgelegd dan dat ik dat kan.
Wij zijn als mens een wezen gemaakt door de natuur, net als paarden. Zoals het paard het beter doet op voeding dat dichtbij zijn natuurlijke voeding komt, zo geld dat ook voor de mens.
In mijn ogen zijn mensen vrij arrogant en denken ze het vaak beter te weten dan moeder natuur. Dat zie je o.a. terug in onze voedingsleer. Wij zijn erachter gekomen dat ons lichaam zout nodig heeft, zonder zout geen leven, en dat klopt. Alleen word er vervolgens niet verder gekeken naar de voorwaarden waaronder wij dat zout kunnen opnemen in onze cellen. Ons voedsel hoort brandstof te zijn voor onze cellen, en dat is waar orthomoleculaire voedingsleer zich mee bezig houd. Hoe krijgen we alle benodigde stoffen in die cellen en vooral, welke combinaties zijn daarvoor nodig.
We weten allemaal dat magnesium alleen opgenomen word door ons lichaam in combinatie met calcium en vitamine D. Krijg je te weinig calcium binnen, dan gaat je lichaam calcium uit je botten halen om de magnesium op te kunnen nemen, zo ontstaat botontkalking.
Jullie weten ook dat in de liksteen ook de juiste combinatie mineralen hoort te zitten, voor de juiste opname van het zout.
Mensen denken het beter te weten, creëren een product waar behoefte aan is, zoals zout, maar suiker is hetzelfde verhaal. Eet je NaCl, dan kan je lichaam daar maar een beetje van opnemen (met behulp van de reeds aanwezige mineralen in je lichaam, naderhand heb je dus minder mineralen in je lichaam en ben je op weg naar een tekort), en de rest moet je lichaam afvoeren als toxische stof. Hoge belasting voor je nieren en je bloeddruk. Hetzelfde met geraffineerde suiker, dat heeft een hele hoge glycemische index (word snel opgenomen en geeft een hoge piek in je bloedsuikerspiegel, hoge belasting voor je alvleesklier die overdreven veel insuline moet aanmaken), terwijl een mineraalrijk suiker (kokosbloesemsuiker, rapadura, honing, ahornsiroop, enz) meer bevat dan alleen de pure glucose en daardoor een lagere glycemische index heeft, waardoor je er minder snel dik van word (bij grote hoeveelheden word je hier ook dik van), en het minder belastend is voor je lichaam (minder ontstekingen, minder overgewicht, minder kans op kanker, minder kans op diabetes).
De mens denkt het altijd beter te weten, maar ziet vaak van alles over het hoofd. Denkt een uitkomst te hebben gevonden, en stopt vervolgens met verder te blijven kijken.
Als mensen alleen nog maar producten eten die door moeder natuur gemaakt zijn (het product laten zoals het is, niet één onderdeel er uit halen maar alle onderdelen in de juiste combinaties bij elkaar laten, want dat heeft ons lichaam zo nodig, ook niks extra's toevoegen, want dan krijg je weer scheve verhoudingen), dan zou de gezondheidszorg wel in kunnen pakken! Helaas eten de meeste mensen zelf voornamelijk bewerkt voedsel waar aan de samenstelling flink gerommeld is en daar komen veel problemen van, veel ziekten, klachten, kwalen, overgewicht, geestelijke problemen, enz enz.
Het is net als PaardNatuurlijk, maar dan MensNatuurlijk :-D
Naschrift (maandag 28 juli 2014, 11:33):
Je kan orthomoleculaire voeding onzin vinden, totdat je zelf ziek word, de dokter je niet kan helpen, maar een orthomoleculair therapeut wel. Het is niet bewezen, puur omdat er geen onderzoek naar is gedaan.
Volg datum > Datum: maandag 28 juli 2014, 13:1228-7-14 13:12 Nr:267644
Volg auteur > Van: e m kraak Opwaarderen Re:267643
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Winter dilemma. Structuur

e m kraak
Nederland


7960 berichten
sinds 5-5-2004
Talitha schreef op maandag 28 juli 2014, 11:30:

[knip]
> weten dan moeder natuur. Dat zie je o.a. terug in onze voedingsleer. Wij
> zijn erachter gekomen dat ons lichaam zout nodig heeft, zonder zout geen
> leven, en dat klopt. Alleen word er vervolgens niet verder gekeken naar de
[knip]

Me dunkt dat ik altijd weer open sta voor van alles en nog wat. Ik had hier nog nooit van gehoord, hoewel ik met het werk van Pauling deels wel bekend ben omdat hij veel te maken had met het vaststellen van de molecuulstructuur van DNA (ook daarmee zat hij fout maar dit terzijde; hij had het wat molecuulstructuren betreft ook vaak bij het rechte eind, hetgeen het schrikbeeld van Watson en Crick was).

Naar dat "orthomoleculaire" idee is juist wel veel onderzoek gedaan, o.a. door een tweevoudig nobelprijswinnaar, die meneer Pauling (hij was voorstander!). Onderzoek dat helaas uiteindelijk uitgewezen heeft dat het niet deugt.
Ik denk, dat de orthomoleculaire idee simpelweg al niet deugt omdat het uitgaat van tevelen, dat is eigenlijk precies het tegengestelde van waarom klassieke homeopathie nmm niet deugt (hetgeen uitgaat van te weinig, zo weinig dat er geen werkzaam geachte molecuul meer aanwezig is en dat is gewoon te berekenen!
Te veel, te weinig, wat een irrationele gekkigheid eigenlijk, waarom nou niet proberen precies goed te mikken i.p.v. te veel of te weinig?

We hebben het in deze draad over keukenzout, NaCl. Dat goedje staat op zichzelf, het is een uitermate stabiele chemische verbinding. In de natuur werkt het nergens anders dan zo.
Dieren maken hele trektochten om eraan te komen. Het is onder mensen, die ook maar gewoon zoogdieren zijn, zelfs betaalmiddel geweest. Het is belangrijk, maar dat wij er hier heel veel aanbod van hebben vertekent onze blik en maakt het makkelijk er teveel van te gebruiken omdat mensen daar geen ingebouwde rem voor hebben. Daar is dat woord teveel weer!

Die liksteen die Frans bedacht heeft is daar op gebaseerd: hij rekent erop dat het NaCl gehalte voldoende motiveert op eraan te likken en zodoende ook nog wat andere toevoegingen bij de paarden mee naar binnen te smokkelen waarvan hij denkt en hoopt dat die de goede zijn. Dat onderscheidt zijn geldige idee van nogal wat andere likstenen die o.a. suiker toevoegen alsof de aantrekkingskracht van zout nog niet genoeg is.
Maar waarom doen die andere liksteenfabrikanten zulke nonsens dan? Dat is omdat mensen weliswaar geen maar andere dieren wel een rem op zoutopname hebben, en dat ligt misschien (ik denk van wel) wel weer aan het feit dat al die andere beesten geen benul van kokkerellen hebben. Wanneer je echter een berg suiker aan je liksteen toevoegt (dat is net zo goed kokkerellen!) wordt die rem bij paarden ook beduveld. Daarom zijn likstenen vaak nmm regelrecht slecht voor de gezondheid van je paard en bestaat de meest natuurlijke liksteen, dat waar al die beesten die grote trektochten voor over hebben, gewoon uit NaCl en niets anders dan NaCl.

De hoeveelheid NaCl als deel van iets anders is en blijft NaCl. Het maakt geen spat uit of je het mengt met aardappelen of zeewier of andere mineralen. Wat moet ik doen om je dat aan je verstand te peuteren?
Volg datum > Datum: maandag 28 juli 2014, 14:2328-7-14 14:23 Nr:267645
Volg auteur > Van: e m kraak Opwaarderen Re:267644
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Winter dilemma. Structuur

e m kraak
Nederland


7960 berichten
sinds 5-5-2004
e m kraak schreef op maandag 28 juli 2014, 13:12:

En puur toeval, vandaag in NRC:
http://www.nrcq.nl/2014/07/28/hier-zit-nog-steeds-te-veel-zout-in-maar-in-andere-producten-steeds-minder

Het is dus zo heel moeilijk niet, Talitha, mijn zelfgemaakte hutspot die Els ook altijd zo lekker vindt is OK, de kant en klare hutspot bij de supermarkt waarschijnlijk niet. Mijn zelfgemaakte pasta wel, die kant en klaar derrie uit het supermarktschap weer niet. Geen probleem allemaal want ik ben toch al een te grote lastpost die het microwavevoer niet tot zich neemt wegens gebrek aan gewenste smaakkwaliteiten (lees even door hoe dat in lijnrechte tegenspraak is met de RIVM smaakpolitie).

Caroline van Rossum, voedingsdeskundige bij het RIVM, wijst erop dat gebruik van natrium bij de productie van bepaalde producten, zoals kaas en brood, onvermijdelijk is. “Bij bereiding van sommige producten komt zonder zout het proces niet op gang, of mis je de gewenste textuur, smaak, of conservering.”
Meiske v. Rossum zou er door NRC toch op gewezen kunnen worden dat ze wartaal uitslaat, zelfs wanneer je jezelf niet als voedingsdeskundige maar als journalist profileert; sinds wanneer is een voorgeschreven sturing van smaak, waar niet over te twisten valt, onvermijdelijk? Wordt hier bedoeld dat we een voorgeschreven smaak moeten volgen omdat anders de smaakpolitie je keuken kort en klein slaat?

Maar wat almaar blijft staan is die zo aparte rol van dat keukenzout als chemische verbinding.
Volg datum > Datum: maandag 28 juli 2014, 15:1828-7-14 15:18 Nr:267646
Volg auteur > Van: Myriam Opwaarderen Re:267643
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Winter dilemma. Structuur

Myriam
Maastricht
Nederland


2237 berichten
sinds 8-11-2004
Talitha schreef op maandag 28 juli 2014, 11:30:

> Wat orthomoleculaire voedingsleer is zoek je maar even op, dat word op
> in
Myriam
Naschrift (maandag 28 juli 2014, 15:21):
oeps ik wou reageren maar zag er toen vanaf! en toen gebeurde dit ...
Volg datum > Datum: maandag 28 juli 2014, 15:2528-7-14 15:25 Nr:267647
Volg auteur > Van: Niek Kol Opwaarderen Re:267645
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Winter dilemma. Structuur
Niek Kol
Nederland


170 berichten
sinds 25-11-2010
Egon, hoe bied jij de paarden het zout aan?
Volg datum > Datum: maandag 28 juli 2014, 15:2828-7-14 15:28 Nr:267648
Volg auteur > Van: e m kraak Opwaarderen Re:267647
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Winter dilemma. Structuur

e m kraak
Nederland


7960 berichten
sinds 5-5-2004
Niek Kol schreef op maandag 28 juli 2014, 15:25:

> Egon, hoe bied jij de paarden het zout aan?

Gewoon los zout, de goedkoopste soort zonder jodium of andere toevoegsels, van de goedkoopste supermarkt, in een emmer. Daar mogen ze zo nu en dan hun neus in steken en/of een flinke hap danwel lik nemen. Geen sprake van dat zout 24/7 aanwezig moet zijn, dat is het in de natuur ook niet.
Naschrift (maandag 28 juli 2014, 15:31):
Het zout gaat vanwege het hygroscopisch zijn vanzelf in de emmer koeken.
Volg datum > Datum: maandag 28 juli 2014, 16:0428-7-14 16:04 Nr:267649
Volg auteur > Van: Talitha Opwaarderen Re:267648
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Winter dilemma. Structuur

Talitha
Friesland
Nederland

Jarig op 1-12

1251 berichten
sinds 3-7-2012

Het zout wat dieren in de natuur oplikken is nooit pure NaCl, er zitten altijd meer mineralen in. Wij mensen zijn de enige die NaCl zo geïsoleerd binnen krijgen. Nou ja, en Egon zijn paarden dan.
Dat orthomoleculaire voeding gaat over tevelen is onzin. Wat de dokter als richtlijn aanhoud wat een mens nodig heeft aan vitaminen en mineralen, is een richtlijn die bedacht is eind jaren 50. Sinds die tijd is er veel veranderd, door meer stress, vervuiling, slechte voeding hebben wij veel meer vitaminen en mineralen nodig.
Hoe verklaar je anders dat mensen zich veel beter gaan voelen en er beter uit gaan zien wanneer ze supplementen gaan nemen? Ik heb daar zelf ervaring mee.
Er zijn al veel mensen geholpen door orthomoleculaire therapeuten en dat is voor mij voldoende bewijs dat het werkt.
Volg datum > Datum: maandag 28 juli 2014, 16:4228-7-14 16:42 Nr:267651
Volg auteur > Van: e m kraak Opwaarderen Re:267649
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Winter dilemma. Structuur

e m kraak
Nederland


7960 berichten
sinds 5-5-2004
Talitha schreef op maandag 28 juli 2014, 16:04:

>
> Het zout wat dieren in de natuur oplikken is nooit pure NaCl, er zitten
> altijd meer mineralen in. Wij mensen zijn de enige die NaCl zo geïsoleerd
> binnen krijgen. Nou ja, en Egon zijn paarden dan.

Neeeeeeeee, in NaCl zitten geen en nooit andere mineralen. Die andere mineralen zitten er hoogstens naast. Maar het is NaCl en niets anders waar blijkbaar zoveel beloning vanuit gaat dat er enorm in geïnvesteerd wordt het te verkrijgen.

> Dat orthomoleculaire voeding gaat over tevelen is onzin. Wat de dokter als
> richtlijn aanhoud wat een mens nodig heeft aan vitaminen en mineralen, is
> een richtlijn die bedacht is eind jaren 50. Sinds die tijd is er veel
> veranderd, door meer stress, vervuiling, slechte voeding hebben wij veel
> meer vitaminen en mineralen nodig.

Misschien hebben mijn ponies en ik wel geen last van meer stress, vervuiling en slechte voeding, of nog niet genoeg last om er merkbaar last van te hebben....

> Hoe verklaar je anders dat mensen zich veel beter gaan voelen en er beter
> uit gaan zien wanneer ze supplementen gaan nemen? Ik heb daar zelf
> ervaring mee.

Je zou ook mijn dieet kunnen volgen, hetgeen nmm uitzonderlijk smakelijk is, i.p.v.
http://www.youtube.com/watch?v=ZcJjMnHoIBI
:-M
deze vind ik nog leuker
http://www.youtube.com/watch?v=t2mU6USTBRE
YES! LOL
en nergens last van hebben.
Is nog goedkoop ook want 95% van die supermarkt heb je geen belang meer bij en supplementen ook al niet nodig.

> Er zijn al veel mensen geholpen door orthomoleculaire therapeuten en dat
> is voor mij voldoende bewijs dat het werkt.

Jij hebt dat orthomoleculaire erbij gehaald maar eigenlijk ging dit gewoon over keukenzout.
Keukenzout = NaCl.
Dat himalayazout is krek eender, alleen duurder vanwege marketing voor onwetenden en idioten (en wrsch. wat reiskosten).
Zeezout is vervuild op uiteenlopende manieren maar blijft in essentie NaCl.
Iets anders kan ik er niet van maken!

Laten we het leuk houden met http://www.youtube.com/watch?v=N9qYF9DZPdw Blabla!
Jawel ik ben fan sinds My Bologna http://www.youtube.com/watch?v=C4_G7HHJ0GE
en nu staat alles op joetjoep!
Volg datum > Datum: dinsdag 29 juli 2014, 10:5129-7-14 10:51 Nr:267654
Volg auteur > Van: Els Kleverlaan Opwaarderen Re:267641
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Winter dilemma. Structuur

Els Kleverlaan
Heerhugowaard
Nederland

Jarig op 23-2

2224 berichten
sinds 17-10-2005
e m kraak schreef op zondag 27 juli 2014, 15:37:
>
> En met alle respect voor de wél geslaagde moleculaire bezigheden van
> Linus Pauling, snap ik niets van een zo begaafde wetenschapper die een
> idee van "toepassen van tevelen" gaat aanhangen. Want zo zit zover ik
> begrepen heb de "orthomoleculaire geneeskunde" in elkaar
> http://nl.wikipedia.org/wiki/Orthomoleculaire_geneeskunde.
> En orthomoleculaire voeding, wat moet ik daar dan onder verstaan, een
> voeding die bestaat uit tevelen? Nou, daar zijn we in NL, het land van
> tevelen, expert in maar de effecten zijn toch echt niet beoogd.
>

Maar wanneer is iets een orthomoleculair supplement en wanneer is iets een medicijn?

Mijn man had vorig jaar onverklaarbare jeukende uitslag op armen, benen en rug. Van alles gesmeerd, maar niets hielp. Tot er op zijn werk na één of ander gezond festijn enorm veel sinaasappels over bleven. Hij vond het zonde om ze weg te gooien, at er wel 6 tot 8 op een dag en de jeuk en uitslag werden minder. Toen de sinaasappels op waren is hij overgestapt op een flinke dosis vitamine C en raakte vrijwel geheel verlost van de jeukende uitslag.
Uit hoofde van mijn studie (Natuurvoeding en (beperkte) orthomoleculaire suppletie) ben ik aan het zoeken geweest naar een verband tussen vit. C en jeukende uitslag. Vitamine C blijkt (aangetoond in onderzoek) de afbraak van histamine te bevorderen.
Volgende casus is mijn moeder. Heeft, sinds ze in Canada enorm last heeft gehad van stekende insecten, iedere zomer bij warm weer uitslag en enorme jeuk, wat ook de nachtrust verstoord. Krijgt ze een anti-histaminicum voor van de huisarts, wat wel wat helpt, maar de jeuk niet volledig weg neemt. Dit jaar werkte het nog minder dan andere jaren. Nu slikt ze een fikse (over)dosis vitamine C en is ze helemaal van de klachten af. Geen anti-histaminicum meer nodig. Overigens heb ik de voeding van mijn moeder ook helemaal uitgewerkt in nutriënten en daar zit ruimschoots voldoende vitamine C in volgens de richtlijnen.

Kom ik terug bij mijn eerdere vraag. Is de vitamine C nu een vorm van orthomoleculaire suppletie of een vrij over de toonbank verkrijgbaar medicijn?

Het maakt mij overigens niks uit; als er mensen mee geholpen zijn, ben ik gelukkig.

Els.
Tell me and I forget. Teach me and I remember.
Involve me and I learn.
(Benjamin Franklin)
Volg datum > Datum: dinsdag 29 juli 2014, 12:0729-7-14 12:07 Nr:267655
Volg auteur > Van: e m kraak Opwaarderen Re:267654
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Winter dilemma. Structuur

e m kraak
Nederland


7960 berichten
sinds 5-5-2004
Els Kleverlaan schreef op dinsdag 29 juli 2014, 10:51:

> Kom ik terug bij mijn eerdere vraag. Is de vitamine C nu een vorm van
> orthomoleculaire suppletie of een vrij over de toonbank verkrijgbaar
> medicijn?
>
> Het maakt mij overigens niks uit; als er mensen mee geholpen zijn, ben ik
> gelukkig.

Alle zomereczemers dan maar aan de vit.C, waarom niet, is het al geprobeerd? Kost ook nog eens geen drol, vergeleken met wat er allemaal aan uitgegeven wordt. Welke dosis raadt je aan per gewichtseenheid? :-D
Leuk dan je reageert, Els, maar kun jij in voor mij begrijpelijke taal ook uitleggen wat orthomoleculaire VOEDING is? Talitha beweert toch min of meer dan ik onzin klets, maar meer kan ik er niet van bakken. Ik kan me helemaal niets bij orthomoleculair hooi voorstellen. Ja, teveel hooi, maar dat resulteert in:
- óf ponylief heeft daar totaal geen bezwaar tegen en ontploft na een tijdje;
- of het blijft gewoon liggen....
Overigens denk ik niet dat je snel teveel sinaasappels kunt eten (ook daar is een natuurlijke rem op, bij mij tenminste wel, dat is iets heel anders dan van hoppeta een half kilo vitaminepillen door de keel spoelen.).

Maar als het over simpele anorganische NaCl gaat, en ging het eigenlijk over voor Talitha het orthomoleculaire gedoe erbij sleurde, kan ik het nog net trekken ;-)
Waarom is het zo moeilijk, lukt het me nu niet dit uit te leggen? Is toch eigenlijk 3de klas middelbare school scheikunde? Daarbij hebben we dit hele keukenzoutgebeuren al door de discussiemolen gedraaid toen Frans zijn zoutblokken wou gaan laten maken.
Volg datum > Datum: dinsdag 29 juli 2014, 12:4129-7-14 12:41 Nr:267656
Volg auteur > Van: Myriam Opwaarderen Re:267655
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Winter dilemma. Structuur

Myriam
Maastricht
Nederland


2237 berichten
sinds 8-11-2004
e m kraak schreef op dinsdag 29 juli 2014, 12:07:

> Els Kleverlaan schreef op dinsdag 29 juli 2014, 10:51:
>
>>
>
> Maar als het over simpele anorganische NaCl gaat, en ging het eigenlijk
> over voor Talitha het orthomoleculaire gedoe erbij sleurde, kan ik het nog
> net trekken ;-)
Egon, sluit het NaCl af. Dát snap jij al en wie weet wie nog meer.
Nú gaat het erom: :) verdiep je in de orthomoleculaire voeding - de supplementen mag je pas daarná doen :) ...
Boeiend! En we hebben onderzoekers nodig! euh wé -- ik ben erdoor geboeid en zie wat resultaten er kunnen zijn... eet verder alleen sinaasappels!
Ken héle intelligente mensen die orthom. gestudeerd hebben en er bijzondere resultaten mee hebben. De motivatie is altijd groter als je iets aan den lijve ondervindt natuurlijk.

Myriam
Volg datum > Datum: dinsdag 29 juli 2014, 15:1929-7-14 15:19 Nr:267658
Volg auteur > Van: Tineke Nolet-Verdel Opwaarderen Re:267655
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Winter dilemma. Structuur

Tineke Nolet-Verdel
Nederland

Jarig op 24-6

1606 berichten
sinds 15-2-2005
e m kraak schreef op dinsdag 29 juli 2014, 12:07:

> Els
> Alle zomereczemers dan maar aan de vit.C, waarom niet, is het al
> geprobeerd?

Dat schoot mij ook in mijn gedachte toen ik het bericht van Els las.

Hier eten ze regelmatig sinaasappel en mandarijn (met schil en al). Maar ik heb nog nooit structureel veel sinaasappels gegeven. Ik raap op wat er van de bomen valt en gooi er een paar bij de paarden.

De nieuwe oogst moet nog komen, zal dan eens uitproberen en meer gaan geven.

Teveel vit C wordt gewoon met de urine afgevoerd, kwaad zal het wel niet kunnen, vermoed ik zo.
Volg datum > Datum: dinsdag 29 juli 2014, 15:2329-7-14 15:23 Nr:267659
Volg auteur > Van: Tineke Nolet-Verdel Opwaarderen Re:267655
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Winter dilemma. Structuur

Tineke Nolet-Verdel
Nederland

Jarig op 24-6

1606 berichten
sinds 15-2-2005
e m kraak schreef op dinsdag 29 juli 2014, 12:07:

>
>
> Maar als het over simpele anorganische NaCl gaat, en ging het eigenlijk
> over voor Talitha het orthomoleculaire gedoe erbij sleurde, kan ik het nog
> net trekken ;-)
> Waarom is het zo moeilijk, lukt het me nu niet dit uit te leggen? Is toch
> eigenlijk 3de klas middelbare school scheikunde? Daarbij hebben we dit
> hele keukenzoutgebeuren al door de discussiemolen gedraaid toen Frans zijn
> zoutblokken wou gaan laten maken.

Wie zegt dat het je niet lukt om uit te leggen?
Er is niks moeilijks aan, je hebt het prima uitgelegd. Daar heb je niet eens 3e klas middelbare school voor nodig.
Volg datum > Datum: dinsdag 29 juli 2014, 15:3529-7-14 15:35 Nr:267661
Volg auteur > Van: e m kraak Opwaarderen Re:267656
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Winter dilemma. Structuur

e m kraak
Nederland


7960 berichten
sinds 5-5-2004
Myriam schreef op dinsdag 29 juli 2014, 12:41:

> Egon, sluit het NaCl af. Dát snap jij al en wie weet wie nog meer.

Het gaat er toch niet om of ik het denk te snappen?
Het is me een raadsel waarom ik dit Talitha niet uitgelegd krijg.

> Nú gaat het erom: :) verdiep je in de orthomoleculaire voeding - de
> supplementen mag je pas daarná doen :) ...
> Boeiend! En we hebben onderzoekers nodig! euh wé -- ik ben erdoor geboeid
> en zie wat resultaten er kunnen zijn... eet verder alleen sinaasappels!
> Ken héle intelligente mensen die orthom. gestudeerd hebben en er
> bijzondere resultaten mee hebben. De motivatie is altijd groter als je
> iets aan den lijve ondervindt natuurlijk.

Pauling was ook de domste van de klas niet, zegt op zich niet zoveel.
Zelfs ik heb het heel af en toe mis! =-) O:) LOL

Ik kan geen zwaarwegende argumenten verzinnen tegen grote(re) giften van wateroplosbare vitaminen (B/C)... mij echter meest logisch lijkt dat surplus meteen weer uitgeplast wordt en daar doe je het nu ook weer niet voor.
Soms werken grote vitaminengiften, bijv. bij overspringen van chemische blokkade zoals bij equisetine intoxicatie, echter in dat geval niet zonder tevens de oorzaak weg te nemen.
Wanneer het zo is dat "een beetje meer" dan de ADH (dat is dus iets anders dan "teveel") orthomoleculair genoemd wordt is het mij allemaal best... die ADH zegt mij ook niet zo heel veel en van de schijf met 5 heb ik me nooit iets aangetrokken (kinderen moeten vooral veel melk drinken van de schoolmelkmaffia wanneer er een melkoverschot is).

Ik denk dat als het om de werking van vitaminen gaat er geen grote verschillen in metabolisme zijn tussen paarden en mensen, alleen: mensen maken die vitaminen niet aan (daarom worden het in eerste instantie vitaminen genoemd, eigenlijk een heel raar arbitraire, antropocentrische denkwijze in naamgeving), paarden wel.
Zou het echt zo zijn dat paarden er te weinig van aanmaken???
Dat lijkt mij evolutionair wonderlijk, maar in de huidige omstandigheden niet altijd onmogelijk.
Het lijkt mij op het eerste gezicht niet gevaarlijk te proberen of dagelijks flink wat extra vit.C misschien wél tegen zomereczeem helpt. Als dat al eens geprobeerd is heb ik daar nog nooit over gehoord. Ponies roken niet dus dat kan ook al geen contra-indicatie zijn :-M
Nogmaals heel benieuwd wat Els K. erover te vertellen heeft, uiteindelijk leert zij daarvoor.
Als het zou werken ... iedereen blij, zou mooi zijn zo'n out of the blue idee! :-D
Je leest nu onderwerp "Winter dilemma. "
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
77 berichten
Pagina 4½ van 6
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact