InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
455 berichten
Pagina 7½ van 31
Je leest nu onderwerp "bitloos en ruggebruik"
Volg datum > Datum: dinsdag 5 januari 2010, 10:075-1-10 10:07 Nr:185426
Volg auteur > Van: Raymonde Opwaarderen Re:185425
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: bitloos en ruggebruik Structuur

Raymonde
Nederland


83 berichten
sinds 26-4-2006
Frans Veldman schreef op dinsdag 5 januari 2010, 10:03:

> e m kraak schreef op dinsdag 5 januari 2010, 4:24:
>
>> Zullen we opnieuw beginnen en stapje voor stapje proberen te

> Frans
>
> "If your only tool is a hammer, you tend to see every problem
> as a nail."

Leuk idee!
Volg datum > Datum: dinsdag 5 januari 2010, 10:085-1-10 10:08 Nr:185427
Volg auteur > Van: Cindy Helms Opwaarderen Re:185416
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: bitloos en ruggebruik Structuur

Cindy Helms
Homepage
Belgiƫ


2534 berichten
sinds 5-4-2008
Piet schreef op dinsdag 5 januari 2010, 8:35:

>
>>> >>
>>> 6) Gymnasticeer jezelf. Als JIJ de oorzaak bent dat je paard

> gaan rijden. Na enkele minuten vond ze hem zo raar lopen. Hij
> 'voelde' vreemd. Ja mevrouw dat kan kloppen, hij loopt
> namelijk niet kreupel meer......
>

Ach Piet dat is inderdaad slechts een kleine anekdote en jij en ik (en nog anderen uiteraard) zullen er zo nog zovele meer hebben. Bewijzen genoeg. Als je ze maar wil zien. Amaroc is bv vooraan linksgebogen en achteraan rechts. Heeft rechts achter verschrikkelijke hanentred. Nou hem stil zetten (lees weidegang maar niet rijden, want dat versta ik onder stilzetten) is taboe, dan schaam ik me dood en durf ik er niet meer over straat mee te gaan. Maar ook als ik enkel maar de bossen intrek en niets aandacht schenk aan gymnastische oefeningen heb ik datzelfde paard dat zo krom is als een hak en geen blijf weet met zijn achterbeen. Zelf ik krijg daar rugpijn van dan. Mijn rechterheup wordt ook overdreven ver en krachtig naar voor geduwd.
Sinds ik hem nu een dik jaar echt stelselmatig 'train' (niet altijd in de piste, ook in het bos, ook aan de hand en ook aan de lange teugel), wordt hij steeds rechter, begint hij minder last van zijn achterbeen te krijgen, draagt hij zijn staart veel rechter en knijpt hij hem niet meer tussen zijn benen, maar leker los of zelfs naar boven.
Ok dan zeggen sommigen, tja maar dat is een extreem geval. Nou, ik heb ook al andere paarden gezien en gevoeld en ook die mensen waren er ook van overtuigd dat hun paard nergens last van had. Ik snap niet wat iemand tegen gymnastische oefeningen zoals jij en ik ze bedoelen kan hebben of zelfs nog maar in twijfel gaat trekken. Arme paarden.
Dit doet me zelf onmiddelijk denken aan een zin uit Gerd Heuschmann's boek dressuur onder vuur (net gekregen): dat onze 'strekking' niet open staat voor discussies op dat gebied. We hebben ontzettend veel kennis en ervaring, maar 'we' geraken verstard in ons denkpatroon.
Een aantal leden hier zijn wel heel hard bezig om zich verder te ontwikkelen en alle bijkomende kennis zich eigen te maken en te gebruiken binnen het kader van onze denkwereld. En deze kennis ook te delen en te verspreiden. Ik denk dat dit ook zeer belangrijk is.
Volg datum > Datum: dinsdag 5 januari 2010, 10:315-1-10 10:31 Nr:185434
Volg auteur > Van: Nataschadevreede Opwaarderen Re:185276
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: bitloos en ruggebruik Structuur

Nataschadevreede
Nederland

Jarig op 14-11

529 berichten
sinds 9-9-2007
Frans Veldman schreef op maandag 4 januari 2010, 18:35:

> Christel Provaas schreef op maandag 4 januari 2010, 13:57:
>
>> Ik hou mijn hart vast voor dat artikel, want je slaat de plank

> Frans
>
> "If your only tool is a hammer, you tend to see every problem
> as a nail."

is het zo dat het ook geen problemen geeft als een paard gewoon een paard is, maar een probleem wordt zodra wij er op gaan zitten en dat een paard niet gebouwd is voor die belasting op zijn rug? en dat rechtrichten (gymsnastischerende oefeningen) ervoor zorgen dat het binnenachter been meer dragend wordt, meer naar het zwaartepunt toe stapt en dus ook het gewicht van de voorkant afhaalt en zo een stap naar de verzameling en dus het paard geschikter maakt om het ruitergewicht te dragen? dit is wat ik hebt begrepen en rechtrichten een basis is omdat als bv. recht de moeilijke kant is (bij veel paarden is het links de moeilijke kant vaak omdat de ruiter rechtshandig is of van de andere discussie omdat de meeste veulens zo in de baarmoeder liggen daar zijn de meningen sterk over verdeeld) dus de korte kant van het paard en dat het binnenbeen meer stuwend dan dragen is en dus minder naar het zwaarte punt toe stapt, wat je door rechtrichten kan verbeteren en in later stadium is het dan van belang dat de bijde achterbenen ong. even sterk te maken om een goede levade te krijgen?

echter begrijp ik jou standpunt ook wel ergens want ik heb gezien bij de paarden in de ardennen die de hele dag heuvel op heuvel afrennen en erg sterk in de achterhand zijn en dus meer dragend zijn dan stuwend en dus niet hun rug zo raar wegdrukken en dus zonder dressuurmatige training heel soepel en sterk zijn! mja hoe is dat in het platte nederland? waar ik toch heel veel paarden lekker zie stuwen en hun rug wegdrukken...

nja goed zo heb ik het begrepen hoor;-) ik ga deze discussie en jou artikel in de gaten houden.
Je leest nu onderwerp "bitloos en ruggebruik"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
455 berichten
Pagina 7½ van 31
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact