Koen Theys schreef op vrijdag 5 december 2008, 19:11:
> Mariss schreef op vrijdag 5 december 2008, 18:40:
>
>> Martina, mijn paard kan idd juist wel gewoon hooi verdragen en
>> absoluut geen voordroog ( hoe droog het ook is ).
>>
>> Wijn wordt gemaakt dmv fermentatie. En precies naar een heel
>> wijnfeest ruikt het voordroog ( dat 4 dagen heeft liggen drogen
>> voordat het gepakt werd ) als het uit het plastic komt. Dus
>> kennelijk heeft het ondertussen dan wel gefermenteerd ....?!
>
> Er is naar mijn mening een heel groot verschil tussen
> luchtdicht verpakt en vacuum verpakt.
> Geen enkele baal hooi is vacuum verpakt wel luchtdicht.
> Bij vacuum is de lucht zoveel mogelijk weggezogen.
> Een pak hooi is gewoon dichtgewikkeld met lucht (zuurstof) en
> al.
Precies, hooi is zelfs niet luchtdicht verpakt, maar fermentatie kan optreden waar geen lucht bij kan komen, in het binnenste van de baal.
> Wanneer er dan bij droog hooi een drogestofgehalte van 90%
> bereikt is wil dit zeggen dat er in een pak van 300 kg nog
> steeds 30 liter water zit.
> Klaar voor fermentatie dus.
mits de zuurstof is opgebruikt.