InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
70 berichten
Pagina 2½ van 5
Je leest nu onderwerp "Kosten baal hooi"
Volg datum > Datum: vrijdag 5 december 2008, 9:405-12-08 09:40 Nr:151260
Volg auteur > Van: Marleen den Arend Opwaarderen Re:151245
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Kosten baal hooi Structuur

Marleen den Arend
Rotterdam
Nederland


565 berichten
sinds 20-5-2005
eddy DRUPPEL schreef op donderdag 4 december 2008, 23:44:

> Koen Theys schreef op donderdag 4 december 2008, 23:34:
>
>> eddy DRUPPEL schreef op donderdag 4 december 2008, 19:45:

> versheidsdatum van zes maand lang ! Vacuum verpakt en bijlange
> niet droog hoor ! zowel rottingsproces als fermentatieproces
> heben zuurstof nodig ,onder ideale vacuumomstandigheden geen
> fermentatie ! alleen ! Ideaal ................................

Mijn voordroog heeft dus 4 hete dagen gedroogd, niet 2 zoals je schrijft. Dat kun je zelf bepalen, vaak zie je idd wel dat boeren het maar 2 dagen laten drogen, maar ik noem dat gewoon kuil! Mijn gras was zo lang en het was zoveel dat het ondanks 2x schudden per dag net niet droog genoeg was om hooibaaltjes te maken. Ik heb dus extreem droog voordroog, lijkt op hooi, maar vanwege het inwikkelen ruik je toch dat het licht (zoet)zurig is. Maar goed, dat is dan ook niet vacuum verpakt ;-)

(Echt niemand interesse in dit kruidenvoordroog ;-) ?)
Volg datum > Datum: vrijdag 5 december 2008, 10:035-12-08 10:03 Nr:151266
Volg auteur > Van: Pascal de Boer Opwaarderen Re:151138
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Kosten baal hooi Structuur

Pascal de Boer
Homepage
Elsloo(FR)
Nederland

Jarig op 29-12

255 berichten
sinds 21-5-2005
e m kraak schreef op donderdag 4 december 2008, 14:37:

> Ilona Kooistra schreef op donderdag 4 december 2008, 13:09:
>
>> Wat kost jullie een langwerpige baal hooi van 80 x 85 x 153 cm

> Hier is de loonwerker gestopt met dat formaat omdat de ronde
> balen veel efficiënter (en dus relatief goedkoper) werkt.
> Die ronde zijn ook een stuk zwaarder; daar betaal ik 30 euro
> voor, gewikkeld, thuisbezorgd en op plek gezet.

Als ik zo de prijzen zie zitten wij niet te duur met 26€ voor een 300kg ronde baal. Brengkosten 60€ voor een vracht van 22 rollen in één keer (bij minder balen dezelfde afleverkosten blijft immers dezelfde wagen)

Voordeel van de ronde balen is dat wij deze met zijn tweeen naar de stal toe kunnen rollen. In deze natte periode is het niet handig om dit met de trekker te doen hier.
Volg datum > Datum: vrijdag 5 december 2008, 11:035-12-08 11:03 Nr:151274
Volg auteur > Van: Martina Opwaarderen Re:151245
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Kosten baal hooi Structuur

Martina
Hocheifel
Duitsland

Jarig op 16-11

2894 berichten
sinds 30-7-2007
eddy DRUPPEL schreef op donderdag 4 december 2008, 23:44:

> Koen Theys schreef op donderdag 4 december 2008, 23:34:
>
>> eddy DRUPPEL schreef op donderdag 4 december 2008, 19:45:

> versheidsdatum van zes maand lang ! Vacuum verpakt en bijlange
> niet droog hoor ! zowel rottingsproces als fermentatieproces
> heben zuurstof nodig ,onder ideale vacuumomstandigheden geen
> fermentatie ! alleen ! Ideaal ................................

Ik heb hier het levende bewijs lopen voor het feit dat er niet altijd hooi uit een plastic pak komt dat het proces tot 'voordroog' of 'kuil' doorlopen heeft. Ik heb één paard dat niet tegen gewoon hooi kan (dus niet in pakken gezeten). Als ik van dat prachtige voordrooghooi/kuil voor paarden uit zo'n plastic pak haal, dat dus erg droog is en bijna niet verwerkt is in het pak krijgt dit paard luchtkoliek omdat het dus te veel op 'gewoon hooi' lijkt.
Volg datum > Datum: vrijdag 5 december 2008, 11:195-12-08 11:19 Nr:151278
Volg auteur > Van: caira Opwaarderen Re:151236
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Kosten baal hooi Structuur
caira
Schoorl
Nederland

Jarig op 11-9

62 berichten
sinds 19-11-2008
Arabesk schreef op donderdag 4 december 2008, 22:28:

> 33 euro per ronde baal

Wij hebben thuis een loonbedrijf, dus ik heb geen recht van spreken denk ik.
Volg datum > Datum: vrijdag 5 december 2008, 11:365-12-08 11:36 Nr:151280
Volg auteur > Van: Martina Opwaarderen Re:151245
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Kosten baal hooi Structuur

Martina
Hocheifel
Duitsland

Jarig op 16-11

2894 berichten
sinds 30-7-2007
eddy DRUPPEL schreef op donderdag 4 december 2008, 23:44:

> Koen Theys schreef op donderdag 4 december 2008, 23:34:
>
>> eddy DRUPPEL schreef op donderdag 4 december 2008, 19:45:

> versheidsdatum van zes maand lang ! Vacuum verpakt en bijlange
> niet droog hoor ! zowel rottingsproces als fermentatieproces
> heben zuurstof nodig ,onder ideale vacuumomstandigheden geen
> fermentatie ! alleen ! Ideaal ................................

Volgens mij vindt er trouwens in zo'n pak anaerobe verbranding plaats door micro organismen die dus geen zuurstof nodig hebben voor hun werk... Daar is dan wel water voor nodig. Wat je wil is juist het ontbreken van de zuurstof, anders gaat het fout... zie maar als er een gat in je pak komt... en de verkeerder rakkers aan het werk gaan...
Volg datum > Datum: vrijdag 5 december 2008, 11:545-12-08 11:54 Nr:151282
Volg auteur > Van: joop Opwaarderen Re:151245
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Kosten baal hooi Structuur

joop
Homepage
Frankrijk


5046 berichten
sinds 20-6-2005
eddy DRUPPEL schreef op donderdag 4 december 2008, 23:44:

>
> Nope ! Zuurstofarm (of volledig vacuum verpakt) fermenteerd
> niet !Kan ook niet zonder zuurstof !! de vochtigheidsgraad

> versheidsdatum van zes maand lang ! Vacuum verpakt en bijlange
> niet droog hoor ! zowel rottingsproces als fermentatieproces
> heben zuurstof nodig ,onder ideale vacuumomstandigheden geen
> fermentatie ! alleen ! Ideaal ................................

Vreemd verhaal, fermenteren is een anaeroob proces. Fermentatie kan NIET plaatsvinden in aanwezigheid van zuurstof. Daarom fermenteerd je groene kool niet in de supermarkt. Rotten kan hij echter wel. Daar wordt wel zuurstof bij gebruikt door de bacterien en schimmels.
Volg datum > Datum: vrijdag 5 december 2008, 12:145-12-08 12:14 Nr:151287
Volg auteur > Van: Ilona Kooistra Opwaarderen Re:151282
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Kosten baal hooi Structuur

Ilona Kooistra
Homepage
Drenthe
Nederland

Jarig op 25-9

2749 berichten
sinds 27-7-2003
joop schreef op vrijdag 5 december 2008, 11:54:

> eddy DRUPPEL schreef op donderdag 4 december 2008, 23:44:
>
>>

> kan NIET plaatsvinden in aanwezigheid van zuurstof. Daarom
> fermenteerd je groene kool niet in de supermarkt. Rotten kan
> hij echter wel. Daar wordt wel zuurstof bij gebruikt door de
> bacterien en schimmels.

Inderdaad.

De reden dat droog hooi in plastic verpakt gewoon hooi blijft is dat het niet nat is want er is nou eenmaal echt vocht nodig om het te laten omzetten in kuil.

Het is ook wel grappig om te zien dat als er een gaatje is waar water is ingelopen, dat dat stukje wel naar kuil gaat ruiken.

Het kan wel gaan schimmelen en rotten, maar niet fermenteren als het droog is. Hoe droger, hoe minder fermentatie. Kuil heeft een drogestofgehalte van 30-50%. Paardenkuil gaat van ca 55 tot ca 65%. Ons hooi heeft een droge stofgehalte van 80% en is ECHT hooi en geen voordroog of kuil, ook al zit het in plastic verpakt. De enige reden van dat plastic is het drooghouden, wij hebben nl. niet voldoende opslagcapaciteit . Vind het wel erg jammer van al het weg te gooien plastic!
Je leest nu onderwerp "Kosten baal hooi"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
70 berichten
Pagina 2½ van 5
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact