InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
13 berichten
Pagina 1 van 1
Je leest nu onderwerp "Peesblessure"
Volg datum > Datum: maandag 16 april 2012, 11:1916-4-12 11:19 Nr:246302
Volg auteur > Van: frederick Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Peesblessure Structuur

frederick
Belgi

Jarig op 4-12

94 berichten
sinds 10-3-2012

Ik vroeg me af of hier iemand ervaring heeft met peesblessures.
Al een paar dagen zie ik m'n paard achteruit gaan (winderig weer, paard wat frisser). Het onderbeen voelt warm aan, streek rond de verwijderde strekpees terug gezwollen, moeilijker opheffen van het achterbeen (vooral in de weide als paard wat gek doet en draait met het slechte been aan de binnenkant heft hij hem niet goed op)...nochtans op de harde ondergrond loopt hij redelijk goed.
Ik ben naar de kliniek geweest voor een echo, daar hebben ze het paard laten stappen en draven en het zag er allemaal prima uit. Ik ben toen ook de echo vergeten (waarvoor ik in feite geweest ben) en die is niet gebeurd. Kreeg groen licht om hem in de weide te laten, maar mijn buikgevoel zegt dat hij hem daardoor forceert.
Had zoveel hoop omdat ik met veel mensen gesproken heb die zelfde meegemaakt hebben, die paarden zijn er allemaal door gekomen. Ik wil dat mijn paard er ook door komt.
Wat kan ik nog doen?
Ga nu terug cold packs opleggen en enkel op de verharde binnenplaats en de loods laten ipv op de weide, kan ik nog meer doen? Ik heb gewoon de indruk dat niemand de echte waarheid durft te vertellen en ben bang dat m'n paard er niet meer zal doorkomen.
Volg datum > Datum: maandag 16 april 2012, 11:2416-4-12 11:24 Nr:246303
Volg auteur > Van: Christel Provaas Opwaarderen Re:246302
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Peesblessure Structuur

Christel Provaas
Walem
Nederland

Jarig op 1-3

7725 berichten
sinds 9-7-2005
frederick schreef op maandag 16 april 2012, 11:19:

Je mag aannemen dat jou gewoon de waarheid wordt verteld in de kliniek.
En peesblessures zijn nu eenmaal hardnekkig en langdurig.
Begrijp ik het goed dat er een strekpees is v e r w i j d e r d ? Waarom, wat was er gebeurd?
Volg datum > Datum: maandag 16 april 2012, 12:0216-4-12 12:02 Nr:246307
Volg auteur > Van: joop Opwaarderen Re:246302
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Peesblessure Structuur

joop
Homepage
Frankrijk


5046 berichten
sinds 20-6-2005
frederick schreef op maandag 16 april 2012, 11:19:

>
> Ik vroeg me af of hier iemand ervaring heeft met peesblessures.
> Al een paar dagen zie ik m'n paard achteruit gaan (winderig weer, paard

> Ga nu terug cold packs opleggen en enkel op de verharde binnenplaats en de
> loods laten ipv op de weide, kan ik nog meer doen? Ik heb gewoon de indruk
> dat niemand de echte waarheid durft te vertellen en ben bang dat m'n paard
> er niet meer zal doorkomen.

Niemand kan je de waarheid vertellen, het blijft immers koffiedik kijken? peesblessures zijn vervelend, net als bij mensen en genezen langzaam, bovendien blijft de pees vaak kwetsbaar. Is er een pees verwijderd (hoop ik toch niet) worden de overgebleven pezen overbelast, en dat kan uiteraard weer leiden tot problemen. Je bent snel een half tot een heel jaar verder voor de problemen verdwenen zijn. Zorg in ieder geval dat de hoeven goed worden bekapt!

Je paard komt er zeker door, dat leidt geen twijfel, maar als je doelt op berijdbaarheid, dat is afwachten. Je paard kan gerust nog lang en gelukkig leven als hij in de wei staat met andere paarden.
Volg datum > Datum: maandag 16 april 2012, 18:3216-4-12 18:32 Nr:246316
Volg auteur > Van: Nymphaea Opwaarderen Re:246307
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Peesblessure Structuur

Nymphaea
Homepage
Houthalen
Belgie

Jarig op 10-9

130 berichten
sinds 20-11-2010
De waarheid is zeer subjectief....
Ik ken ook een paard met een peesblessure, heb meegeholpen met de verzorging.
Het paard begon gewoon enorm hard te manken. Wij hadden eerst een osteopate laten komen, die masseerde het paard en leerde hoe dat moest en gaf ook ontstekingsremmers.
Deze werkten wel, tot je ze niet meer gaf dan begon het paard terug te manken.
Nadat de osteopate zei dat het paard misschien best naar de slacht kon hebben we de dierenarts laten komen.
Deze heeft een echo genomen van de pees en heeft dan gezegd dat we nog een tijdje ontstekingsremmers moesten geven en we moesten ook een gel erop smeren 2 maal per dag.
Hij heeft dan ook een soort 'schema' gegeven voor het paard te laten bewegen.
(1e week 10 min per dag stappen, 4e week 15 min, 6e week 10 min draven etc)
Hij gaf de raad om het paard in de stal te laten staan, maar dat hebben we niet gedaan. We hebben de schuilstal met een kleine paddock afgemaakt, zodat hij nog kon rondstappen, maar niet zou gaan draven of galopperen.
Wij merken nu aan zijn hoef dat er een hoefzweer is uitgekomen, dus het zou kunnen dat deze hoefzweer de peesontsteking veroorzaakt heeft. Die infectie kan overslaan op de pezen als deze kortbij liggen.

Het paard heeft niet meer gemankt nadat we voor de 2e maal gestopt waren met ontstekingsremmers.
Volg datum > Datum: maandag 16 april 2012, 18:3816-4-12 18:38 Nr:246317
Volg auteur > Van: Piet Opwaarderen Re:246316
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Peesblessure Structuur

Piet
Homepage
Terneuzen home, Koewacht werk
Nederland

Jarig op 8-7

11530 berichten
sinds 11-12-2003
Kun je misschien een tijdslijn van dit hele gebeuren geven? Wanneer gebeurde wat?

Piet

Waar zit de logica in een dier laten doen wat je
wil door middel van een voortdurend afleren
Volg datum > Datum: maandag 16 april 2012, 23:2716-4-12 23:27 Nr:246340
Volg auteur > Van: frederick Opwaarderen Re:246303
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Peesblessure Structuur

frederick
Belgi

Jarig op 4-12

94 berichten
sinds 10-3-2012
Christel Provaas schreef op maandag 16 april 2012, 11:24:

> frederick schreef op maandag 16 april 2012, 11:19:
>
> Je mag aannemen dat jou gewoon de waarheid wordt verteld in de kliniek.
> En peesblessures zijn nu eenmaal hardnekkig en langdurig.
> Begrijp ik het goed dat er een strekpees is v e r w i j d e r d ? Waarom,
> wat was er gebeurd?

De strekpees zou anders vernecrotiseren omdat die bijna door was, ze hebben dus het stuk dat uitgerafeld was verwijderd zodat die niet kon gaan verder ontsteken in de slijmbeurs, dus niet de ganse pees is weg .De strekpees is dus door, de twee uiteinden zijn als elastiekjes van elkaar weg getrokken als het ware. In de ruimte daartussen ontstaat er bindweefsel. Dus er is geen strekpees meer die strekpees is, maar een weefsel die daartussen gegroeid is, een litteken dus en het is de bedoeling dat dat de buigpees nu de functie van de strekpees overneemt, want de strekpees heeft niet zo'n hele belangrijke functie vertelde men me in de kliniek. Dat kan enkel als die verbindweefesling van de getraumatiseerde strekpees tot stand gekomen is. Dat gebeurt door been in te gipsen dmv twee gipsen en boxrust tijdens 7 weken lang.
In de hele periode die volgt na de opening van de gips, moet er gestapt worden te beginnen met 10 minuten, paard gaat in begin erg vreemd, alsof hij z'n benen niet kan neerzetten. Langzaam aan verdwijnt de krampachtige gang en kan paard weer normaal stappen (na weekje).
Dus dan nog eens drie maanden boxrust met opbouwend stappen van 10 minuten naar een uur toe elke dag. Dat is de periode dat het paard knettergek werd en levensgevaarlijk. Het is bijna een onmogelijke opdracht om met een paard met zeer veel temperament en opgekropte frustratie kalm te stappen. Hij heeft toen hogeschoolsprongen uitgevoerd (was juist winterperiode) dat je toch wel eventjes slikt op dat moment, tijdens 1 van die sprongen ben ik eronder beland, omdat hij schrok van me omdat ik in een plas trapte. Die teen komt ook niet meer echt beter 8-S . Toen is er iemand anders met hem gaan stappen.
Ik vreesde voor kwetsuren door de onstuimigheid, maar daar is hij niet van beginnen kreupelen. Ik ben dan Dormosedan gaan geven af en toe.
De maanden (ongeveer 3-4 maanden) erna liet ik het paard al eens los in de loods (tegen advies van de veearts), 's nachts, alle paarden binnen om de kalmte erin te houden.Dan pas begon het been echt te ontzwellen en werd het paard iets rustiger in z'n hoofd.
Na de laatste controle in de kliniek, waren ze erg blij met het resultaat, hij mocht de weide op met kalmeringsmiddel de eerste dagen. Aanvankelijk ging het goed, het was erg droog nog, maar ik vermoed dat het door de iets nattere ondergond komt dat hij last begint te krijgen (nochtans zandachtige ondergrond die nooit modderig ligt). Been zat wat warmer vorige week heb ik gemerkt. Gisteren heeft hij weer gerend en gesprongen in de weide doordat er heel veel wind was en hij daar erg gevoelig voor is en toen ik hem in een korte bocht zag draven met het slechte been aan de binnenkant, zag dat er niet goed uit, hij kon het been niet zo hoog opheffen als anders. Vandaar paniek. Ik heb het bericht deze morgen geplaatst, nog gaan stappen en hem daarna enkel op de betonnen koer gelaten. Rond 17 uur binnen en deze avond terug gaan stappen. Hij stapte terug normaal, dus ik vermoed dat hij zich forceert in de weide.Opmerkelijk is dat hij zich in aarde minder goed kan afdrukken met z'n been, op beton gaat het veel beter.
Rijden is geen doel, ik heb andere paarden genoeg om te rijden, maar de band met hem is heel sterk na al wat we doorstaan hebben en ik wil gewoon dat hij kan genieten in de weide van z'n gras en z'n maatjes, dan pas zal ik gelukkig zijn en ben ik geslaagd in m'n zorgen voor hem..
Constant moet ik aftasten, doe ik er goed om je buiten te laten? Wat als je je vertrapt tijdens dat ik ga werken, laat ik je beter op de betonnen koer, maar daar zit je niet zo graag want je kan niet grazen, zou ik je toch beter in de box steken nu je been zo warm heeft enz....
Via de kliniek kreeg ik vandaag geruststelling. Dat hij zich geforceert heeft en dat het been weer enkele dagen moet rusten.
Ik doe voort zoals ik bezig was, 'smorgens en 'savonds een half uur/uur stappen, afspuiten, cold pack, klei en misschien de komende dagen een stalbandage zoals de kliniek aangeraden heeft.
Dan stapsessie's op harde ondergond van 1 tot 2 uur verlengen en dan terug de weide in met kalmeringsmiddel tegen het einde van de week als het goed gaat en droog ligt.
Wat ik me nog afvroeg, of dit zou helpen:
-http://www.magnacare.nl/
Dit toestel kan je huren voor zo'n 200 euro per maand.
-Bekappen, wat moet er speciaal aan gebeuren, hij stapt veel op beton, dus ik durf er niet veel van laten weghalen....
-Supplementen? Nog zalfjes die zouden helpen? Nu krijgt hij MSM voor herstel en enige wat ik op z'n been smeer is klei, wat de zwelling doet afnemen.
Naschrift (maandag 16 april 2012, 23:40):
Wou nog toevoegen, rijden ga ik niet doen, maar hij is zo enorm intelligent en snel van begrip dat hij voor mij een uitstekend leerpaard wordt om te clickeren. Ik stond vroeger al versteld hoe snel hij begreep van wat ik hem leerde, zonder clickeren,
Volg datum > Datum: dinsdag 17 april 2012, 9:5717-4-12 09:57 Nr:246351
Volg auteur > Van: joop Opwaarderen Re:246340
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Peesblessure Structuur

joop
Homepage
Frankrijk


5046 berichten
sinds 20-6-2005
frederick schreef op maandag 16 april 2012, 23:27:

> Rijden is geen doel, ik heb andere paarden genoeg om te rijden, maar de
> band met hem is heel sterk na al wat we doorstaan hebben en ik wil gewoon
> dat hij kan genieten in de weide van z'n gras en z'n maatjes, dan pas zal
> ik gelukkig zijn en ben ik geslaagd in m'n zorgen voor hem..

het uitgangspunt is duidelijk en goed. Ik heb een paard met een gescheurde pees (ex racepaard). Hij staat hier al jaren in de kudde, het komt wel eens voor dat hij door stoer gedrag een gezwollen pees krijgt, die slinkt vanzelf weer. Hij galoppeerd met de kudde mee, heuvel op heuvel af en af. In draf zie je wel dat hij een beetje kreupel is. Hij maakt een tevreden indruk en ik kijk verder niet naar zijn been, daar kan ik toch niks meer aan veranderen. Wel altijd zorgen dat de hoeven goed bekapt zijn, verder niks.
hier wat foto's:

http://www.paardnatuurlijk.nl/cgi-bin/fotoserieshow.cgi?id=1487

> Dan stapsessie's op harde ondergond van 1 tot 2 uur verlengen en dan terug
> de weide in met kalmeringsmiddel

dat zou ik nooit doen, ten 1e: het werkt niet als er iets aan de hand is, je paard gaat dan toch rennen, ten 2e het is slecht spul voor je gezondheid.

-knip-

> -Bekappen, wat moet er speciaal aan gebeuren, hij stapt veel op beton, dus ik durf er niet veel van laten weghalen....

bij twijfel iemand laten komen voor goed advies. Op zich is op beton lopen alleen maar gunstig voor de hoeven, je hoeft de hoeven daar niet speciaal langer voor te laten. Gewoon goed bekappen, meer niet.

> -Supplementen? Nog zalfjes die zouden helpen? Nu krijgt hij MSM voor herstel en enige wat ik op z'n been smeer is klei, wat de zwelling doet afnemen.

symphytum, heermoes, en geelwortel (goede ontstekingsremmer) kunnen helpen bij peesproblemen.
Naschrift (dinsdag 17 april 2012, 11:13):
geef het de tijd, grote kans dat je volgend jaar om deze tijd het peesprobleem geen rol meer speelt.
Volg datum > Datum: dinsdag 17 april 2012, 10:4617-4-12 10:46 Nr:246354
Volg auteur > Van: Els Kleverlaan Opwaarderen Re:246351
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Peesblessure Structuur

Els Kleverlaan
Heerhugowaard
Nederland

Jarig op 23-2

2224 berichten
sinds 17-10-2005
joop schreef op dinsdag 17 april 2012, 9:57:
>
> symphytum, heermoes, en geelwortel (goede ontstekingsremmer) kunnen helpen
> bij peesproblemen.

Symphytum (smeerwortel) bevat PA's en mag in NL alleen inwendig gebruikt worden in een homeopatische oplossing (humaan).
Bovengrondse delen (blad, stengel) bevat veel minder PA's dan de wortel en ieder moet zelf weten of hij het al dan niet gebruikt, maar een waarschuwing is toch wel op zijn plaats.
Bij heermoes opletten dat de goede soort wordt gebruikt, Equisetum arvense. De andere Equisetums kunnen zeer schadelijk zijn.

Els.
Tell me and I forget. Teach me and I remember.
Involve me and I learn.
(Benjamin Franklin)
Volg datum > Datum: dinsdag 17 april 2012, 10:5617-4-12 10:56 Nr:246355
Volg auteur > Van: Christel Provaas Opwaarderen Re:246354
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Peesblessure Structuur

Christel Provaas
Walem
Nederland

Jarig op 1-3

7725 berichten
sinds 9-7-2005
Je geeft geen krachtvoer? Want er is een relatie tussen peesproblemen en een afvalstoffenprobleem (wat bij krachtvoergift nogal eens voorkomt). Bovendien wil je de extra energie uit krachtvoer zeker nu niet in je paard. ;-)
Is je hooi goed, droog, geen kuil en niet beschimmeld?

Je zou inwendig peescompositum kunnen geven, dat is een tinctuur van o.a. de al genoemde kruiden, en meer.
De peesschede zal na zo'n zware blessure altijd gemakkelijk blijven vullen; het is niet altijd een teken dat er (weer) iets mis is.
Volg datum > Datum: dinsdag 17 april 2012, 11:1117-4-12 11:11 Nr:246356
Volg auteur > Van: joop Opwaarderen Re:246354
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Peesblessure Structuur

joop
Homepage
Frankrijk


5046 berichten
sinds 20-6-2005
Els Kleverlaan schreef op dinsdag 17 april 2012, 10:46:

> joop schreef op dinsdag 17 april 2012, 9:57:
>>
>> symphytum, heermoes, en geelwortel (goede ontstekingsremmer) kunnen helpen
>> bij peesproblemen.
>
> Symphytum (smeerwortel) bevat PA's en mag in NL alleen inwendig gebruikt
> worden in een homeopatische oplossing (humaan).

toch te koop in tubes bij de drogist. Gelukkig maar trouwens, want het is veel beter spul dan veel chemische rommel die ook toegelaten wordt.
Symphytum officinale wordt al eeuwen gebruikt als smeersel, ook heel lekker om te eten: jonge bladeren laten slinken (net als spinazie) bv in omelet, mmmm

> Bovengrondse delen (blad, stengel) bevat veel minder PA's dan de wortel en
> ieder moet zelf weten of hij het al dan niet gebruikt, maar een
> waarschuwing is toch wel op zijn plaats.

niet eens, het is geweldig goed spul, zowel voor inwendig als uitwendig gebruik.

> Bij heermoes opletten dat de goede soort wordt gebruikt, Equisetum
> arvense. De andere Equisetums kunnen zeer schadelijk zijn.

volgens mij worden andere equisetums ook niet als geneesmiddel verkocht. Heermoes = equisetum arevense en niet = aan andere equisetumsoorten.
Volg datum > Datum: dinsdag 17 april 2012, 11:4917-4-12 11:49 Nr:246359
Volg auteur > Van: Els Kleverlaan Opwaarderen Re:246356
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Peesblessure Structuur

Els Kleverlaan
Heerhugowaard
Nederland

Jarig op 23-2

2224 berichten
sinds 17-10-2005
joop schreef op dinsdag 17 april 2012, 11:11:

> Els Kleverlaan schreef op dinsdag 17 april 2012, 10:46:
>
>> joop schreef op dinsdag 17 april 2012, 9:57:

>> arvense. De andere Equisetums kunnen zeer schadelijk zijn.
>
> volgens mij worden andere equisetums ook niet als geneesmiddel verkocht.
> Heermoes = equisetum arevense en niet = aan andere equisetumsoorten.

Het was niet bedoeld als kritiek op de genoemde kruiden, maar als een aanvulling van informatie.

Persoonlijk zou ik Symphytum niet inwendig geven aan een paard wat al de nodige medicijnen heeft gehad en daardoor waarschijnlijk toch al een behoorlijk belaste lever. Ik weet dat het blad van oudsher wordt gegeten, maar even zo goed is verkoop voor inwendig gebruik (bij de mens) in NL verboden. Ik zeg niet dat je het niet inwendig kunt gebruiken, maar vind wel dat je die vermelding erbij hoort te doen, zodat de eigenaar van het paard zelf kan beslissen of hij het al dan niet gebruikt.
Uitwendig gebruik is toegestaan, dus daar hoeft geen waarschuwing bij.

Ik heb wel eens thee gekocht waar volgens de verpakking Schaafstro in zat. De Latijnse naam werd er niet bijgegeven. Schaafstro is Equisetum hyemale en niet zo geschikt voor inwendig gebruik. Bij navraag bleek het Equisetum arvense te zijn. Daarom ben ik altijd een beetje voorzichtig met Nederlandse benamingen, zeker ook omdat paardeneigenaren misschien zelf het kruid voor hun paard in het wild gaan plukken. Dan is het verstandig erop te wijzen dat er meerdere op elkaar lijkende planten bestaan.

Els.
Tell me and I forget. Teach me and I remember.
Involve me and I learn.
(Benjamin Franklin)
Volg datum > Datum: dinsdag 17 april 2012, 11:5917-4-12 11:59 Nr:246360
Volg auteur > Van: joop Opwaarderen Re:246359
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Peesblessure Structuur

joop
Homepage
Frankrijk


5046 berichten
sinds 20-6-2005
Els Kleverlaan schreef op dinsdag 17 april 2012, 11:49:

>
> Persoonlijk zou ik Symphytum niet inwendig geven aan een paard wat al de
> nodige medicijnen heeft gehad en daardoor waarschijnlijk toch al een
> behoorlijk belaste lever. Ik weet dat het blad van oudsher wordt gegeten,
> maar even zo goed is verkoop voor inwendig gebruik (bij de mens) in NL
> verboden. Ik zeg niet dat je het niet inwendig kunt gebruiken, maar vind
> wel dat je die vermelding erbij hoort te doen, zodat de eigenaar van het
> paard zelf kan beslissen of hij het al dan niet gebruikt.
> Uitwendig gebruik is toegestaan, dus daar hoeft geen waarschuwing bij.

ik gebruik symphytum altijd in de vorm van srl gelei, zowel voor mens als paard, haalt niet weg dat het als voedsel voor de mens ook heel geschikt is. Trouwens, ook voor paarden aanbevolen maar bij peesproblemen zou ik gewoon de zalf (of olie als je die kan vinden) gebruiken.

>
> Ik heb wel eens thee gekocht waar volgens de verpakking Schaafstro in zat.
> De Latijnse naam werd er niet bijgegeven. Schaafstro is Equisetum hyemale
> en niet zo geschikt voor inwendig gebruik. Bij navraag bleek het Equisetum
> arvense te zijn. Daarom ben ik altijd een beetje voorzichtig met
> Nederlandse benamingen, zeker ook omdat paardeneigenaren misschien zelf
> het kruid voor hun paard in het wild gaan plukken. Dan is het verstandig
> erop te wijzen dat er meerdere op elkaar lijkende planten bestaan.

zelf plukken beveel ik zowiezo niet aan voor medicinaal gebruik. Veel paardenliefhebbers kunnen nog geen leeuwetand van paardenbloem onderscheiden, en denken dat wat een beetje op gras lijkt gewoon altijd gras is :-P
Volg datum > Datum: dinsdag 17 april 2012, 13:0017-4-12 13:00 Nr:246366
Volg auteur > Van: frederick Opwaarderen Re:246360
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Peesblessure Structuur

frederick
Belgi

Jarig op 4-12

94 berichten
sinds 10-3-2012
@ Joop en alle andere dames, thx voor advies.
Ik haal de spullen naar de drogist, moet nog gaan voor een ander paard om kamfer om rug te masseren.
Ben benieuwd.
In heermoes zit silicium zeker? Silicium is me aangeraden geweest en zou nog beter zijn dan MSM, dus ik ga dat zo snel mogelijk geven, ben super blij met de tips!!!
@Joop: ik kan jammer genoeg de link niet bekijken, vanavond gaan we kijken hoe dat komt.
Ik durf hem nu echter nog niet vollop in de weide te laten rennen. Stappen op de harde bodem is echter nu heel erg goed. Als er probleempjes zijn, dan verdwijnen die met het stappen, ook wordt de pees opgewarmd vooraleer hij de wei opgaat. Ook ben je gecontroleerd aan het trainen.
Vandaag was hij zo goed, dat ik gewoon geloof dat hij hier goed uit zal komen. Alleen te hopen dat hij door al z'n temperament z'n been niet kapot loopt in de weide.
Dat bekappen ga ik ook bekijken, goed rond zetten aan de tip voor de afrolling wellicht, voor de rest ga ik iemand moeten zoeken die het verstand heeft want een gewone smid bekapt rap rap.
@Christel, hooi is droog en erg mager (gegroeid op zandgrond). Verder beetje geweekte bietenpulp om de supplementen in te vermengen en heel klein beetje geweekte luzerne brok erin zonder suikers (echt miniem), wat lijnzaad, magnesium, psyllium af en toe van PN en MSM. Geen extra vitaminen of mineralen. Misschien moet ik dat nog even bekijken en eerst hooianalyse laten uitvoeren.
Naschrift (dinsdag 17 april 2012, 13:53):
Owja, hij krijgt een minieme hoeveelheid granenmix voor de clickertraining, natural base, omdat ik dit handiger vind ook ivm even de spieren gymnastiseren omdat hij dan even in die positie blijft staan om het eraf te knabbelen, met een stukje wortel
Naschrift (dinsdag 17 april 2012, 13:54):
is het snel hapweg en doet hij z'n hoofd weer omhoog en ik wil juist dat hij eventjes in die gerekte houding blijft staan.
Je leest nu onderwerp "Peesblessure"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
13 berichten
Pagina 1 van 1
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact