Zoeken

Zoeken
Kijk op de sitemap of geef trefwoorden:
Zoek in: Web-pagina's Help
Forum-berichten
Advertenties
Foto-Album
Recensies
Normaal Geavanceerd Uitbreiden

Uitleg over de zoekfunctie

Uitleg over de zoekfuntie

Er zijn twee manieren op te zoeken: "Zoeken via PN", en "Zoeken via Google".
Soms kan "Zoeken via PN" meer opleveren, soms kan "Zoeken via Google" meer opleveren.

Zoeken via PN

De zoekfunctie werkt heel eenvoudig: Schrijf één of meer woorden in het venster en druk op de knop 'zoeken'! Standaard staat er al aangekruist waar er precies gezocht moet worden: meestal op de webpagina's, of wanneer je de zoekfunctie vanaf het forum gebruikt, in de forum-berichten. Je kan natuurlijk zelf opgegeven waar gezocht moet worden door de gewenste onderdelen aan te klikken.

Woorden moeten minstens vier tekens lang zijn, en mogen niet zo algemeen zijn dat ze in meer dan 50% van de te doorzoeken pagina's voorkomen.

Zoekmethode

Om nauwkeuriger te kunnen zoeken kun je ook de zoekmethode opgeven. Er zijn drie mogelijkheden:

Normaal
Deze zoekmethode geeft doorgaans de beste en meest gewenste resultaten. De gevonden pagina's worden gerangschikt op basis van zoekresultaat: hoe vaker het woord verhoudingsgewijs voorkomt in de tekst, des te hoger komt de pagina in het lijstje te staan.
Wanneer je meer dan één woord opgeeft wordt er gezocht naar alle woorden. De volgorde is niet belangrijk.

Voorbeeld: Wanneer je opgeeft voeding huisvesting worden de pagina's getoond waarin het woord voeding of huisvesting voorkomt. De pagina's waarin beide woorden voorkomen worden bovenaan het lijstje gezet.
Geavanceerd
Deze methode gebruik je om heel exact te kunnen zoeken, en het aantal gevonden pagina's zo klein mogelijk te houden. Je doet dat door gebruik te maken van een soort zoektaal. Let op: De gevonden pagina's worden in een willekeurige volgorde neergezet! Wanneer je van deze methode gebruik maakt moet je dus door je zoekwoorden slim te kiezen het aantal gevonden pagina's zoveel mogelijk beperken. De zoektaal, bestaande uit speciale tekens, helpt je er bij:
Voorbeeld: Wanneer je opgeeft +western -sliding worden alle pagina's getoond waarin het woord "western" voorkomt, tenzij het woord "sliding" er ook in voorkomt.
Voorbeeld: Wanneer je opgeeft zadel* worden alle pagina's getoond waarin de woorden staan die met "zadel" beginnen, dus "zadeltas", "zadelknop", etc.
Uitbreiden
Deze zoekmethode probeert te helpen door eerst te zoeken naar de opgegeven woorden, vervolgens de gevonden pagina's te analyseren op veelvoorkomende woorden, en dan nogmaals op die woorden verder te zoeken.
Voorbeeld: Wanneer je zoekt op hoefbevangen zal het zoekprogramma ontdekken dat op de gevonden pagina's opvallend vaak het woord "bekappen" valt, en zal daarom ook alle pagina's laten zien waarin het woord "bekappen" staat, ook al staat "hoefbevangenheid" er dan niet altijd bij.
Onnodig te zeggen dat deze zoekmethode welliswaar behulpzaam kan zijn als je niet precies weet waar je naar moet zoeken, maar ook gemakkelijk pagina's kan vinden waar je niet zo veel aan hebt.
www.hoefnatuurlijk.nl

Teller