Praktijkdag Natuurlijk Bekappen met echte paarden onder begeleiding echte paarden bekappen

De Workshop Vervolg Natuurlijk Bekappen Praktijkdag

Dit is een vervolgcursus Natuurlijk Bekappen met eigen paard die je kunt volgen nadat je de basiscursus Natuurlijk Bekappen hebt gevolgd.

Programma

De workshop begint om twaalf uur en duurt tot een uur of vijf 's middags.

Als je wilt, mag je na overleg je eigen paard meenemen. Als je dat niet wilt, werk je met andere paarden op de locatie. We gaan ervan uit dat je de basis van het bekappen kent en theoretische kennis hebt omdat je de basiscursus hebt gevolgd (dit is verplicht). Bij het bekappen van de hoeven van levende paarden komt echter wel wat meer kijken en veel mensen hebben baat bij een praktijkdag waarbij je paarden bekapt en daar allemaal handige tips en extra informatie krijgt.

We beginnen met tips en trucs om gemakkelijk, veilig en handig te kunnen werken met je paard. Voel je je nog erg onhandig en heb je het gevoel dat bepaalde dingen gewoon niet kunnen/erg lastig gaan (wees gerust, je bent lang niet de enige!), dan zullen de cursusleiders je hiermee helpen. Na die basis gaan we de hoeven van de aanwezige paarden bekijken/bevoelen zodat je daar nog een betere kijk op krijgt. De cursusleider leert je kritisch kijken en nog meer zien in de hoeven van paarden dan je al deed. Ook de manier van staan en bewegen van het paard is van groot belang en ook hieraan wordt aandacht besteed. Er is een kort moment ingeruimd om nog wat extra informatie te krijgen over het onderhoud van het gereedschap (indien gewenst kan het slijpen van de messen nog eens goed door worden genomen) en er is een mogelijkheid om extra bekappingsmateriaal te kopen als je dat wilt. Verder ga je uiteraard zelf de hoeven van een echt paard bekappen, dit doen we in tweetallen zodat je extra van elkaar kunt leren. De cursusleider beantwoordt alle vragen die je hebt en geeft tips om de hoeven beter/handiger/mooier te kunnen bekappen.

Voor wie

Heb je de basiscursus Natuurlijk Bekappen gevolgd en wil je graag extra oefening en hulp met het bekappen van een echt (wellicht je eigen?) paard, dan kun je je inschrijven voor deze vervolgcursus.

De cursus is met paard van de locatie of je eigen paard. Er is een maximum aantal eigen paarden dus als je met je eigen paard wilt deelnemen, vraag dan in het commentaarvenstertje bij de aanmelding of er nog plaats is om je paard mee te nemen. Als je perse je eigen paard wilt meenemen, dan kun je het beste vooraf even een mailtje sturen om zeker te weten dat er nog plaats is:

image
.

image
Hageveldstraat, Vroenhoven - Riemst
De exacte locatie voor de Vervolgcursus Praktijkdag Natuurlijk Bekappen

Waar en door wie

De workshop wordt gegeven door Pien en Jack van Spirithorses op hun eigen locatie in Vroenhoven (Riemst) Hageveldstraat (zie kaartje)

Kijk in de agenda wanneer deze workshop wordt gegeven

Benodigdheden

Je hebt voor het volgen van deze workshop nodig:

Kosten

De kosten voor deze workshop bedragen 75,00 euro. Hiervan betaal je 25 vooruit als aanbetaling, de rest kan contant op de cursus zelf. Let op: er is geen pinautomaat aanwezig dus houd hier rekening mee (ook voor de aankoop van hoefgereedschap als je dat wilt). Om tijd te besparen, gaan we niet om twaalf uur (aanvangstijd) lunchen, maar gaan we ervan uit dat je dit vooraf hebt gedaan zodat we vanaf twaalf uur onze tijd goed kunnen benutten. Er is gratis koffie, thee, fris, fruit en koekjes/cake.

Voorwaarden

Je mag na overleg je eigen paard meenemen (er is een maximum aantal paarden, vandaar dat je eerst moet overleggen of je paard mee kan). Als je -na overleg- met eigen paard komt, let er dan op dat het dier goed handelbaar en gezond is, hij mag niet van een huisvesting komen waar een uitbraak van een bepaalde ziekte heerst. De cursus gaat door bij minimaal vier betalende cursisten. Het maximum aantal deelnemers is acht personen en vier paarden, we werken in tweetallen en een klein groepje, hierdoor blijft veel persoonlijke aandacht gewaarborgd. Tot vier weken vooraf mag je je kosteloos afmelden (ga hier wel zorgvuldig mee om; het is niet leuk om je aan te melden als je vooraf al bijna zeker weet dat je toch niet mee zult kunnen doen). Je moet beslist de basiscursus hebben gevolgd voordat je aan deze cursus mee kunt doen want we willen dat iedereen op zijn minst een gedegen theoretische kennis heeft en heeft geoefend op oefenhoeven.

Aanmelden voor de workshop

Ga naar de agenda om je aan te melden voor de workshop in Vroenhoven.

contact