InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18866 onderwerpen
275477 berichten
Pagina 1979 van 18366
Je leest nu op chronologische volgorde
Volg datum > Datum: maandag 18 juli 2005, 20:1118-7-05 20:11 Nr:29671
Volg auteur > Van: Ilona Kooistra Opwaarderen Re:29669
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: De gevolgen van een misverstand. Structuur

Ilona Kooistra
Homepage
Drenthe
Nederland

Jarig op 25-9

2749 berichten
sinds 27-7-2003
En met dank aan Wil, dus even de vertaling via de translationsite van Alta Vista:

Ik wilde een citaat van Strasser nemen, "wie het boek van van de Stichter" betreffende "het Op dieet zijn" Bang is en stortte paarden in. Het kan helpen om sommige dingen te verklaren. In Hoofdstuk VII, Sectie 3. "Op dieet zijnd" het zegt: [ Men gelooft algemeen dat laminitis door bovenmatige proteïne in het voer wordt veroorzaakt. Wegens deze misvatting, worden de zieke paarden vaak gezet op een strikt dieet. Gevoed zij zijn op een afstand gehouden weiland en minder (of geen) hooi maar eerder stro. Elk organisme vergt een basishoeveelheid energiebegrijpen om het metabolisme van het lichaam te handhaven. Dit betekent dan een dier van een bepaalde gewichtsbehoeften niet alleen een bepaalde hoeveelheid engery, maar ook de begeleidende vitaminen, de mineralen, en de spoorelementen. Om deze te verkrijgen moet een paard een grote verscheidenheid van installaties verbruiken die, in de optimale het inschepen situatie, in hooi bevat zijn. Wanneer een ziek dier geen hooi, of niet genoeg wordt gegeven, moet het molecules nemen noodzakelijk om lichaamsmetabolisme uit zijn eigen lichaam te handhaven. De geschikte delen zijn de spieren, die tijdens "rust" niet hoe dan ook veelgevraagd zijn. Nochtans, van de molecules in de spieren, vergt het paard slechts bepaalde degenen, misschien 10% van de spierproteïnen; resterende 90% is "afval". Dit "afval" moet door de lever in molecules worden veranderd die het lichaam kan afscheiden, een verwerking die heel wat energie vereist (geen die het lichaam ontvangt omdat het paard op een "dieet" is). Zo voor dit, ook, neemt het organisme de nodig energie van spierconsumptie. Daarna, wordt de energie vereist om het afval af te scheiden, enz. zo. Uiteindelijk, heeft het paard heel wat gewicht verloren en deficiënties in alle soorten substanties gehad. Om schade te helen, is meer energie nodig dan om een gezond lichaam te handhaven. Een ziek paard moet daarom zorgvuldiger worden gevoed dan gezonde (afhankelijk van zijn het werklading, natuurlijk). Een grote "hongerbuik" of het waterbehoud onder de huid zijn geen teken van bovenmatige hoeveelheden rijkdom van voer, maar eerder van eiwitdeficiëntie of metabolische verstoringen toe te schrijven aan andere deficiënties van essentiële substanties. In een dergelijk geval, zou een goed geïnformeerde paardenvoedingsdeskundige voor raad vóór het paardafval weg moeten worden gecontacteerd. ] eind citaat van Hoofdstuk VII, Sectie 3. "Op dieet zijnd" Deze sectie wordt gevonden over pagina 108 van, "wie van Stichter" Bang is.

Er staan wat grappige dingen in, maar als je er gewoon vlot overheen leest, kun je de essentie er wel uit halen....

Ilona
--
Let's keep on moving naturally!
Volg datum > Datum: maandag 18 juli 2005, 20:1318-7-05 20:13 Nr:29672
Volg auteur > Van: Esther Opwaarderen Re:29670
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: hoeveel paarden kunnen op de wei? Structuur
Esther
Friesland
Nederland


5661 berichten
sinds 2-11-2003
Ilona Kooistra schreef op maandag, 18 juli 2005, 19:59:

> Esther schreef op maandag, 18 juli 2005, 19:48:
>
>> Ilona Kooistra schreef op maandag, 18 juli 2005, 19:36:

>
> Ilona
> --
> let's keep on moving naturally!

Ik denk dat dit een belangrijk stuk is over hoeveel paarden op hoeveel ha. Zolang er wel gras is, ook mest ruimen dus. Zowiezo mest ruimen lijkt me echt wel belangrijk als je dus niet kunt verweiden.
In lang gras krijg je mest trouwens wel makkelijk weg, maar je moet het met je handen doen :-) Of handschoenen aan, maar met de greep is het idd niet te doen. Ik moet morgen ook weer de huiswei schoonmaken na de logeerpartij van de kleintjes, wat fijn toch dat ik logeetjes heb hahahaha.
Hoe zit dat eigenlijk met de mest slepen? Heb wel eens gehoord dat door de uitdroging de wormeieren kapot gaan?? Eerlijk gezegd geloof ik dat je dus de besmetting verspreid. Mestplaatsen zijn erg handig, helaas hebben wij een stelletje smeerlappen, die gewoon overal mesten. Behalve meestal op de verharde stukken. Ook daar wel, maar stukken minder, op de verharde stukken voeren we ook het hooi trouwens. Paar stapjes verder op zachte stukken heeft hun voorkeur om even lekker te plassen of te mesten.

Groeten Esther
Volg datum > Datum: maandag 18 juli 2005, 20:4018-7-05 20:40 Nr:29673
Volg auteur > Van: FalkaenEsther Opwaarderen Re:29671
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: De gevolgen van een misverstand. Structuur
FalkaenEsther
Homepage
Nederland


100 berichten
sinds 10-1-2005
Ilona Kooistra schreef op maandag, 18 juli 2005, 20:11:

> En met dank aan Wil, dus even de vertaling via de
> translationsite van Alta Vista:
>

>
> Ilona
> --
> Let's keep on moving naturally!

De essentie heb ik wel, en weliswaar even dan niet specifiek over de hoeven, maar ons oudje is enorm bijgekomen door haar op het landgoed te zetten, met verschillende grassen, en haar van haar bizarre dieet af te halen van knoflook en gemalen wortels. Wel zijn haar hoeven nog zacht, de zolen hebben nog steeds kneuzingen, maar goed ze is hier nog maar een half jaar. Haar eczeem lijkt echt verleden tijd, ze kijkt helder en heeft wat vlees op haar botten. Wel zakt ze soms nog door haar benen, dat met name als we dat ene kleine plekje eczeem inspuiten, eigenlijk wil ze dan even kracht zetten om weg te wezen. Een beetje bang ben ik wel dat ze kissing spine heeft, er zit een soort bochel op haar wervelkolom, maar haar werk is hier om voor de kleintjes te zorgen. Ze wordt verder niet belast. De tumoren groeien niet, het bekappen blijft moeilijk omdat ze dan omvalt, maar met genoeg mensen om haar te steunen lukt het wel.
Maar zeker weten dat een dieet van voldoende verschillende grassen, een ziek paard veel beter in conditie brengen dan allerlei dure supplementen. Erg in het begin heeft ze dat trouwens wel gehad, maar het beste voor haar was bewegen, eten wat er voor je kaken komt, en de kleintjes. Momenteel heeft ze een beetje een terugval, denk dat er door warmte toch een aanslag is op haar organen. Ze lijkt erg moe. Maar ook tevreden.

groeten Esther
Volg datum > Datum: maandag 18 juli 2005, 22:4218-7-05 22:42 Nr:29674
Volg auteur > Van: Ilona Kooistra Opwaarderen Re:27787
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: kruiskruid Structuur

Ilona Kooistra
Homepage
Drenthe
Nederland

Jarig op 25-9

2749 berichten
sinds 27-7-2003
Op 10 juli hebben we van Ellen een brief gekregen met daarin een schrijnend verhaal over de dood van een mooie Andalusische merrie. Ik heb het op de website over kruiskruid geplaatst, dus jullie kunnen het verhaal lezen. Je kunt er via deze site komen, maar ook via www.kruiskruid.nl

Als ik daar dan mee bezig ben, dan word ik er weer zo ontzettend bang van... Wat een ellende dat het overal staat, hele gele velden met de giftige plant en er zijn nog ZOVEEL mensen die het gevaar niet kennen...

Het paard van Ellen (capita) is doodgegaan omdat het in een weide stond waar veel kruiskruid in staat, in de zomer at het paard er niet van maar in de winter verdorde het en at Capita het kruid gewoon op... En dan te bedenken dat er zoveel paarden in een weide met kruiskruid staan!!!!!!

Doen jullie allemaal hard mee om de plant en zijn enorm grote gevaar bekend te maken?

Ilona
--
let's keep on moving naturally!
Volg datum > Datum: maandag 18 juli 2005, 23:1118-7-05 23:11 Nr:29675
Volg auteur > Van: Collane Opwaarderen Re:29674
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: kruiskruid Structuur
Collane
Nederland


352 berichten
sinds 25-11-2004
Ilona Kooistra schreef op maandag, 18 juli 2005, 22:42:

> Op 10 juli hebben we van Ellen een brief gekregen met daarin een
> schrijnend verhaal over de dood van een mooie Andalusische
> merrie. Ik heb het op de website over kruiskruid geplaatst, dus

>
> Ilona
> --
> let's keep on moving naturally!

Dat is toch je grootste nachtmerrie!!!!

Ik durf bijna geen hooi meer te kopen!

Ik heb begrepen dat het CDA in de gemeente Emmen het kruiskruid aan wil gaan pakken. D'r gebeurt helaas nog niet veel. Ook hier staat nu kruiskruid in de bermen. Volgens mij is het tijd dat iedereen z'n gemeente (afdeling groenbeheer) gaat bellen, mailen, brieven sturen totdat ze d'r helemaal stapelgek van worden en er wat aan gaan doen!
Want we kunnen het wel uit onze eigen weides halen, maar het staat er zo weer, gezien de afstand die het zaad door de wind af kan leggen.

Ellen ik wens je heel veel sterkte, het lijkt me vreselijk om zoiets mee te moeten maken.

Groetjes Collane
Volg datum > Datum: maandag 18 juli 2005, 23:2018-7-05 23:20 Nr:29676
Volg auteur > Van: Wendy-hb Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Kruiskruid Structuur

Wendy-hb
Nederland


166 berichten
sinds 25-5-2005
Collane schreef op maandag, 18 juli 2005, 23:11:

> Ik heb begrepen dat het CDA in de gemeente Emmen het kruiskruid
> aan wil gaan pakken. D'r gebeurt helaas nog niet veel. Ook hier
> staat nu kruiskruid in de bermen. Volgens mij is het tijd dat
> iedereen z'n gemeente (afdeling groenbeheer) gaat bellen,
> mailen, brieven sturen totdat ze d'r helemaal stapelgek van
> worden en er wat aan gaan doen!
> Want we kunnen het wel uit onze eigen weides halen, maar het
> staat er zo weer, gezien de afstand die het zaad door de wind af
> kan leggen.
>
>
De gemeente hier heeft het gewoon ingezaaid als leuke bermplant. En in de natuurgebieden staan op sommige plekken meer JKK planten dan gras.
had het er al met Ilona eerder over ... deze planten sterven in de winter af en worden dan dus (getuige het verhaal van Ellen) wel door de daar rondlopende paarden en koeien gegeten.

Om nog maar te zwijgen over uitzaaiing in de naastliggende hooilanden.

Ik heb onlangs ook gelezen dat een imker zijn bijenkorven niet bij een veld met veel JKK mag zetten omdat de honing dan giftig is voor de mensheid. Misschien hebben we hier een aanknopingspunt?

Op mijn eigen site heb ik ook een stuk over JKK staan, oa hoe de plant er in het hooi uitziet, gedroogd dus (en ook een verwijzing naar kruiskruid.nl)

www.home.versatel.nl/remcodo/jkk.html

De getoonde foto's heb ik zelf gemaakt op het terrein van onze buren, dus zeg 10 meter van mijn wei (helaas :-( )

Groeten, Ingrid

(PS sorry, kreeg dit maar niet op PN geloof ik :-S )
Volg datum > Datum: maandag 18 juli 2005, 23:2718-7-05 23:27 Nr:29677
Volg auteur > Van: Nick Opwaarderen Re:29640
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Ben er wéér ingestonken..... Structuur
Nick
Nederland


5000 berichten
sinds 13-3-2004
Frans Veldman schreef op maandag, 18 juli 2005, 15:30:

> Collane schreef op maandag, 18 juli 2005, 15:23:
>
>> HC jij hebt niet 1 keer iets geschreven over dat hoefbevangen

> info heeft wordt uitgenodigd een helpende hand te bieden
>
> Groeten,
> Frans

Hoi Frans,
Geen aanvulling voor je pagina, wel een vraag...en een opmerking.
Mijn paard staat zomer en winter buiten en dus ook in het voorjaar, net als die van jullie.
Met dit verschil dat die van ons een behoorlijke grote wei hebben en ze dus ook altijd gras tot de beschikking hebben...al wordt het uiteindelijk wel korter natuurlijk, maar ook daar dus weer meer gevaar...

Hoe komt het nou dat mijn paard (nog) nooit last heeft gehad van een te hoog fructaan gehalte?
Niet nu ze dag en nacht buiten staat in ieder geval.
Voorheen op de manege ook niet maar dan stond ze ook niet in de wei en zal het (te weinige) hooi dat ze kregen van goede kwaliteit geweest zijn, of de hoeveelheid fructaan in ieder geval van een lage waarde.
De overgang van winter naar wei was ook daar op "mooie" dagen waarbij er snachts nog vorst was....dus ook in de risico periode.

Mijn vraag is het volgende,
Kan het paardenlichaam aan het fructaan wennen? door dat in opbouwende hoeveelheid binnen te krijgen zoals in de overgang van winter naar voorjaar?
En zo ja, wat zijn daar de effecten van...buiten dat ze dan niet hoefbevangen zijn/worden?
Slaat dit zich ook ergens op als onbruikbare stof? ofwel , hoe verdwijnt dat uit het paarden lichaam?

Is er niet een kans dat de problemen vooral onstaan door de plotselinge overgang van de hele winter hooi met waarschijnlijk laag fructaan gehalte met dan in het voorjaar de groene verse wei en dus ook veel fructaan?

Gezien de test? die Pollit gedaan heeft waarbij alle paarden hoefbevangen werden?
Hierbij zie ik niet vermeld om wat voor een soort paarden het gaat...waren dit stal paarden of 24/7 uur buiten in de wei paarden?

Waarom zien we hier in Nederland dan het ene paard in de wei die het wel krijgt ...en het andere niet?
Ik bedoel...binnen 48 uur met 7, 5 gram per kilo lichaamsgewicht.... alle paarden!! dat is nogal wat....waarom zien we dat in de wei niet terug dan?

Dan een opmerking...
Let wel...ik vind het een goede informatieve pagina geworden....maar ik vind ook dat er nu een indruk gewekt wordt als zou alleen dat fructaangehalte de boosdoener zijn.
Nmm. spelen er veel meer factoren, mischien zelfs in het paard, mee.
Net als een alergie zeg maar...de ene heeft er last van...de andere niet...

Nu krijg ik al lezend een beetje een naar voorgevoel, nml. dat we straks alle paarden na de winter....in het voorjaar ook nog op stal zien staan omdat het slecht is, vanwegen het fructaan, ze op het gras te zetten?
Dat zou voor de stal liefhebbers weer een goed exuus zijn ze daar te houden lijkt me....en voor ons weer een grote hindernis om mensen tot andere gedachte te bewegen...
Onnodig lijkt me...omdat lang niet alle paarden er last van hebben?
Of is het dan toch zo dat ze geen last hebben als ze het hele jaar buiten in de wei staan??

Met geweld kan je een hoop
bereiken,
met geduld, vertrouwen en
liefde meer !
Gr. Nick
Volg datum > Datum: dinsdag 19 juli 2005, 2:0019-7-05 02:00 Nr:29678
Volg auteur > Van: Nick Opwaarderen Re:29677
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Ben er wéér ingestonken..... Structuur
Nick
Nederland


5000 berichten
sinds 13-3-2004
Nick Altena schreef op maandag, 18 juli 2005, 23:27:

> Frans Veldman schreef op maandag, 18 juli 2005, 15:30:
>
>> Collane schreef op maandag, 18 juli 2005, 15:23:

> Onnodig lijkt me...omdat lang niet alle paarden er last van
> hebben?
> Of is het dan toch zo dat ze geen last hebben als ze het hele
> jaar buiten in de wei staan??

Nog even een aanvulling....
Op de pagina http://www.hoefnatuurlijk.nl/index_js.htm?http://www.hoefnatuurlijk.nl/problemen/hbh.htm
stond tot voor zeer kort een andere tekst....ik zag dat je deze aangepast hebt vanwegen het fructaan verhaal?

Je schrijft daar nu....

Paarden krijgen van mensen krachtvoer, voedsel dat ooit is bedacht als fastfood om in een korte tijd veel energie in een paard te kunnen proppen, iets waarop het spijsverteringsgestel van het paard niet goed op berekend is.

Bacterieen spelen een grote rol in de verwerking van voedsel bij paarden. Bij een plotselinge verandering van voedsel sterven de bacterieen soms massaal af wat tot vergiftiging en hieropvolgende hoefbevangenheid kan leiden. Voor granen (krachtvoer) zijn andere bacterieen nodig als voor de vertering van hooi, en deze bacterieen zijn niet goed verenigbaar met elkaar. Ook hierdoor kan de concentratie van ongewenste stoffen te hoog oplopen.

Zoals ik het nu lees zouden de eiwitten dus helemaal geen schade meer aan brengen?
Je gooit het nu op de bacterien die elkaar niet liggen?

Ik snap dit niet helemaal Frans en/of Ilona (ik weet niet wie wat doet bij jullie)

Ik ken jou, Frans, toch als een persoon die alles altijd onderbouwd wil hebben...liefst dubbelblinde onderzoeken enzo....met vooral bronnen over de info...
Nu krijg ik toch sterk de indruk dat er toch op zijn zachts gezegd ergens een fout is gemaakt?
Of het fructaan verhaal nu wel of niet klopt begin ik dan te twijfelen....net als met dat eiwit verhaal zoals het eerder vermeld stond?

Waar kan ik die bron gegevens van alle drie de aan gehaalde punten vinden Frans?....dus zowel het oude eiwit verhaal als het bacterien verhaal en ook het nu nieuwe fructaan verhaal ?

Dit soort zaken helpt niet mee in ons verhaal om mensen van brok af te krijgen lijkt me.
Ook op andere onderwerpen brengt het zo een vreemde kijk op deze toch door vele serieus genomen pagina...juist vanwegen die bronnen.
Vele mensen van bokt komen hier lezen en dit bevestigd voor hun een hoop dingen die wij nou juist proberen te veranderen....

Je zou nmm. beter eerst de bronnen controleren alvoor je er een pagina over schrijft of gaat veranderen...

Zo krijg je die verhalen zoals ook Klaas al schreef.....het overschrijven van andere site`s ?

Ook ik heb ooit al meerder malen een hevige discusie gehad (bokt) over dat eiwit verhaal.....en nu blijkt dan dus dak dom heb zitten lullen?...... en dat wil ik voor een volgende keer eigenlijk wel voorkomen.

Met geweld kan je een hoop
bereiken,
met geduld, vertrouwen en
liefde meer !
Gr. Nick
Volg datum > Datum: dinsdag 19 juli 2005, 2:1019-7-05 02:10 Nr:29679
Volg auteur > Van: Wil Opwaarderen Re:29637
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Hoefbeen gezakt, heeft dit paard een kans? Structuur

Wil
Homepage
Santa Margarida da Serra
Portugal

Jarig op 26-3

9439 berichten
sinds 15-8-2004
Peet schreef op maandag, 18 juli 2005, 15:17:

> Wil schreef op vrijdag, 15 juli 2005, 17:18:
>
>> Isabel van der Made schreef op vrijdag, 15 juli 2005, 16:29:

> eiwit/fructaan verhaal etc, staat op PN; ik kom vrijwel nooit op
> HN. Bedankt voor het oppakken hiernaartoe!
> groetjes, Petra
> www.jovarna.tk

Hallo Petra, geen dank, alweer graag gedaan ;-)
Fructaan: we hebben er allemaal belang bij dat het fructaan-verhaal duidelijk wordt en hopelijk kunnen voorkomen (ja, beter als genezen) dat meer paarden hoefbevangen raken. Het is fijn dat Frans zo goed website's kan bouwen en supersnel heeft gereageerd! Ik ben daar heel blij mee!

groetjes,
Wil.
Volg datum > Datum: dinsdag 19 juli 2005, 2:3719-7-05 02:37 Nr:29680
Volg auteur > Van: Wil Opwaarderen Re:29645
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: misverstanden en onwetendheid hoefbevangen Structuur

Wil
Homepage
Santa Margarida da Serra
Portugal

Jarig op 26-3

9439 berichten
sinds 15-8-2004
Peet schreef op maandag, 18 juli 2005, 15:35:

> Hier iestie nog een keer:
>
> Piet schreef op vrijdag, 15 juli 2005, 9:53:

> moeten geven?!
>
> groetjes, Petra
> www.jovarna.tk

Petra, jij hebt volkomen gelijk door dit nogmaals aan te kaarten. Inmiddels hebben we elkaar op Hoefnatuurlijk weer ontmoet en het resultaat is de Fructaan-index geworden.
En ik ben zelf trouwens nog niet zo lang op de hoogte met het fructaan!
Vandaar dat mijn paard weer hoefbevangen is geworden! Had ik dit eerder geweten dan was dit natuurlijk nooit gebeurd en had ik wel maatregelen genomen. Helaas dacht ik ook altijd aan eiwit... dus: weilandbloter (vorig jaar nieuw aangeschaft) eroverheen! Kort met dat gras! Niet bemesten, gaat het ook niet groeien.... Je denkt dat je het allemaal zo goed doet en dit het allerbeste is voor je paard... Fout dus!
Nou ja.... mijn ogen zijn nu in ieder geval wagenwijd open!
Zegt het voort....
Groetjes,
Wil.
Volg datum > Datum: dinsdag 19 juli 2005, 2:4819-7-05 02:48 Nr:29681
Volg auteur > Van: Wil Opwaarderen Re:29674
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: kruiskruid Structuur

Wil
Homepage
Santa Margarida da Serra
Portugal

Jarig op 26-3

9439 berichten
sinds 15-8-2004
Ilona Kooistra schreef op maandag, 18 juli 2005, 22:42:

> Op 10 juli hebben we van Ellen een brief gekregen met daarin een
> schrijnend verhaal over de dood van een mooie Andalusische
> merrie. Ik heb het op de website over kruiskruid geplaatst, dus

>
> Ilona
> --
> let's keep on moving naturally!

Wij helpen mee! Ja, omdat wij (paardmans en ik) steeds ongeveer 1 uur stappen (het gaat beter!!) neem ik plastic tasje mee. Kun je zo om je hand vouwen en plant compleet uitrukken! Beiden wandelend: helemaal geen probleem. Onder het zadel: ook geen probleem, mooi excuus voor paardmans voor een fikse hap gras.
Kan hier in deze redelijk schone bermen nog.
Stop in tasje, bij thuiskomst weggooien in zwarte (chemisch afval!) container.
Deze omgeving is echt nog redelijk JKK-vrij. Als het aan ons ligt, zullen ze dit jaar NIET uitzaaien!
Wil.
Volg datum > Datum: dinsdag 19 juli 2005, 6:1119-7-05 06:11 Nr:29682
Volg auteur > Van: HannahFroukje Opwaarderen Re:29677
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Ben er wéér ingestonken..... Structuur
HannahFroukje
Apeldoorn
Nederland

Jarig op 8-2

965 berichten
sinds 23-7-2003

> Hoe komt het nou dat mijn paard (nog) nooit last heeft gehad van
> een te hoog fructaan gehalte?
> Niet nu ze dag en nacht buiten staat in ieder geval.
> Voorheen op de manege ook niet maar dan stond ze ook niet in de
> wei en zal het (te weinige) hooi dat ze kregen van goede
> kwaliteit geweest zijn, of de hoeveelheid fructaan in ieder
> geval van een lage waarde.
> De overgang van winter naar wei was ook daar op "mooie" dagen
> waarbij er snachts nog vorst was....dus ook in de risico
> periode.
********************

Sorry maar WAT is nou precies het probleem bij fructaan en paarden? Ik bedoel in het lichaam van het paard dus. Kan iemand me dat uitleggen? Is dat dat die suikers als "afval" blijven hangen omdat ze niet omgezet kunnen worden? Of ontstaan er schadelijke bijproducten?

Wie weet dat toevallig?

(Kan zijn dat het ergens gestaan heeft hoor).

Fr
Volg datum > Datum: dinsdag 19 juli 2005, 7:0819-7-05 07:08 Nr:29683
Volg auteur > Van: Wendy-hb Opwaarderen Re:29674
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: kruiskruid Structuur

Wendy-hb
Nederland


166 berichten
sinds 25-5-2005
Collane schreef op maandag, 18 juli 2005, 23:11:

> Ik heb begrepen dat het CDA in de gemeente Emmen het kruiskruid
> aan wil gaan pakken. D'r gebeurt helaas nog niet veel. Ook hier
> staat nu kruiskruid in de bermen. Volgens mij is het tijd dat
> iedereen z'n gemeente (afdeling groenbeheer) gaat bellen,
> mailen, brieven sturen totdat ze d'r helemaal stapelgek van
> worden en er wat aan gaan doen!
> Want we kunnen het wel uit onze eigen weides halen, maar het
> staat er zo weer, gezien de afstand die het zaad door de wind af
> kan leggen.
>
>

De gemeente hier heeft het gewoon ingezaaid als leuke bermplant. En in de natuurgebieden staan op sommige plekken meer JKK planten dan gras.
had het er al met Ilona eerder over ... deze planten sterven in de winter af en worden dan dus (getuige het verhaal van Ellen) wel door de daar rondlopende paarden en koeien gegeten.

Om nog maar te zwijgen over uitzaaiing in de naastliggende hooilanden.

Ik heb onlangs ook gelezen dat een imker zijn bijenkorven niet bij een veld met veel JKK mag zetten omdat de honing dan giftig is voor de mensheid. Misschien hebben we hier een aanknopingspunt?

Op mijn eigen site heb ik ook een stuk over JKK staan, oa hoe de plant er in het hooi uitziet, gedroogd dus (en ook een verwijzing naar kruiskruid.nl)

www.home.versatel.nl/remcodo/jkk.html

De getoonde foto's heb ik zelf gemaakt op het terrein van onze buren, dus zeg 10 meter van mijn wei (helaas :-( )

Groeten, Ingrid

(PS , kreeg dit gisteren niet hier op PN ; poging 2 is dit :-) )
Volg datum > Datum: dinsdag 19 juli 2005, 9:3319-7-05 09:33 Nr:29684
Volg auteur > Van: Piet Opwaarderen Re:29606
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: zonder hoofstel Structuur

Piet
Homepage
Terneuzen home, Koewacht werk
Nederland

Jarig op 8-7

11530 berichten
sinds 11-12-2003
Karin schreef op maandag, 18 juli 2005, 11:12:

> Ik weet dat het nog steeds verre van PN afstaat, maar ik vind
> dit toch mooi. Tijdens een wedstrijd een ere rondje:
> http://www.geocities.com/lievedisney/tyrson_zonder_hoofdstel.jpg
>
> Ik moet zeggen, ik reed met plezier op het touwhalster en weet
> dat het allemaal in de communicatie ligt, maar ik vind dit toch
> heel gaaf en bijzonder.
>
> Groetjes Karin (die hoopt dat de foto het doet)

Hoi Karin,
wat een mooie foto! Knap hoor, hoe heb je hem dat geleerd?
Knap paard ook, is het een hengst? Reed je tijdens de wedstrijd met touwhalster?
Piet
Volg datum > Datum: dinsdag 19 juli 2005, 9:3819-7-05 09:38 Nr:29685
Volg auteur > Van: Ilona Kooistra Opwaarderen Re:29678
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Ben er wéér ingestonken..... Structuur

Ilona Kooistra
Homepage
Drenthe
Nederland

Jarig op 25-9

2749 berichten
sinds 27-7-2003
Nick Altena schreef op dinsdag, 19 juli 2005, 2:00:

> Nog even een aanvulling....
> Op de pagina
> http://www.hoefnatuurlijk.nl/index_js.htm?http://www.hoefnatuurli
> jk.nl/problemen/hbh.htm
> stond tot voor zeer kort een andere tekst....ik zag dat je deze
> aangepast hebt vanwegen het fructaan verhaal?

Nick, op je andere email reageert Frans wel even, die kan het veel mooier en duidelijker uitleggen dan ik maar hier kan ik wel op reageren zodat het volgens mij gewoon cristal clear is ;-) We hebben die pagina helemaal niet aangepast... hij is op 5 mei 2005 voor het laatst gewijzigd....

Ilona
--
let's keep on moving naturally!
Je leest nu op chronologische volgorde
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18866 onderwerpen
275477 berichten
Pagina 1979 van 18366
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact