InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18866 onderwerpen
275477 berichten
Pagina 370½ van 18366
Je leest nu op chronologische volgorde
Volg datum > Datum: maandag 10 mei 2004, 12:3510-5-04 12:35 Nr:5548
Volg auteur > Van: Ilona Kooistra Opwaarderen Re:5542
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Niet voorwaarts Structuur

Ilona Kooistra
Homepage
Drenthe
Nederland

Jarig op 25-9

2749 berichten
sinds 27-7-2003
Spirithorses schreef op maandag, 10 mei 2004, 12:10:

> Nou, Josien, dank je, hier heb ik iets aan, ik was in de
> veronderstelling dat dit een zeer zacht bitje was dat zich
> helemaal voegt naar de paardenmond,

Dat heb ik ook vaker gehoord... Geen eigen ervaring ermee. Let er wel op dat het leer goed schoongespoeld is en er niet meer allerlei chemische looi-middelen opzitten.

> Ik denk toch dat ik het touwhalster
> maar es ga uitproberen, ligt wat losser op de neus en geeft
> alleen druk als je erom vraagt. Als iemand anders nog
> waardevolle tips heeft hoor ik die graag.

Misschien een goede tip voor een touwhalster. Er zijn neopreen-'dingetjes' te koop bij ruitersportzaken. Waar ze officieel voor zijn weet ik zo niet, maar ze passen precies om de twee neusbandjes van het touwhalster, je kunt ze met klittenband open en dicht doen. Het is echt heel erg zacht, ik heb ze bij baladeika in het begin gebruikt omdat dat touw op die neus me niet aanstond (hehe erg he, de meeste paarden zouden allang blij zijn ;-)), maar nu is ze zo licht bestuurbaar en te stoppen dat het gewoon echt overbodig is. Maar voor jouw paard zou het heel fijn kunnen zijn!

Oh ja, als je een touwhalster knoopt kun je die het beste met mooie platte knoopjes knopen voor cherokee... Dat scheelt vast ook.

> Vergeet niet dat ik
> dit paard pas ben aan het inrijden, ook al is ze al 9 en is ze
> al door de vorige eigenaar bereden, we zijn lekker helemaal
> overnieuw begonnen, want ze was erg "bot" door goedbedoelde
> onkunde van de vorige eigenaar. Pien

Zo te horen lijkt ze een beetje op een arabiertje waar ik ook veel tijd ingestopt heb (ze had op de renbaan gelopen). Die raakte in paniek als je teveel van haar vroeg (ging dan hard racen en met het hoofd slaan), was vre-se-lijk kopschuw, liet zich niet vangen en had gewoon niet veel vertrouwen in de mens. Dmv grondwerk (parelli) alles opgelost. Zo mooi, ik kon haar gewoon uit de wei halen, ze kwam zelfs een stukje in mijn richting, het rijden ging ontspannen op halstertje (met zo'n neopreen dingetje, zij had een erg gevoelig neusje), ze bleef ontspannen staan als ik aan haar hoofd kwam, in haar oren: geen probleem. Het allermooiste wat ze me gaf is dat ik bij haar in de wei mocht gaan liggen, tegen haar aan (heb ik ook nog foto's van).. terwijl ze altijd op de 'vlucht' ging als er iemand in de wei kwam.

Even een afdwaling, ik moest ineens weer aan dat lieve dier denken.

Anyway, dat neopreengevalletje zou dus wat voor je paard kunnen zijn.

Groetjes Ilona
Volg datum > Datum: maandag 10 mei 2004, 12:3510-5-04 12:35 Nr:5549
Volg auteur > Van: Ingrid den Ouden Opwaarderen Re:5524
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Verkeersveiligheid met paard. Structuur
Ingrid den Ouden
Nederland


2106 berichten
sinds 28-7-2003
jo schreef op maandag, 10 mei 2004, 10:02:
> Doordat we met derden te maken hebben, valt het argument het
> paard vertouwt mij en ik heb de overhand eigelijk weg.
> Want vanuit het niets kan zo maar een ding/geluid met een
> noodvaart dichterbij komen.
>
Hoi Joke,
Helemaal met je verhaal eens.
Ik rij met Isabella voor de wagen vaak helemaal midden in het verkeer, en ja dat levert voor onze gehaaste medeweggebruiker heel wat ergernis op. Beestje laat ik op de weg zoveel mogelijk stappen en dan gaat ze 3 tot 4 km/u. Een voetganger gaat inderdaad nog sneller.

Als je dan op een 50 km weg rijdt, nou dan naderen de auto's hard hoor. Dat oranje bord zit niet voor niets op de wagen.

Maar dan die mensen, toeteren; we willen erlangs!!! En dan gaan ze het proberen. Dan mag je blij zijn dat je paardje rechtuit kan lopen, want soms is het centimeter werk bij het inhalen van onze wagen. En je hebt ook van die eikels die je dan gaan snijden om je even duidelijk te laten weten dat je een verkeersopstopper was en dat ze het er niet mee eens waren.

Gelukkig heb ik een coole kikker en is ze wel wat gewend in het verkeer, anders durfde ik het echt niet hoor. Maar veiligheidshalve rij ik vaak op het fietspad, heb altijd de zweep paraat (als is het maar om lastige honden op afstand te houden die niet willen luisteren naar de baas) en rij zonder oogkleppen. Ik ben van mening dat een paard zonder die oogkleppen minder snel schrikt dan met. Voor Isabella gaat dit zeker op.

Maar ik ben zelf wel op mijn hoede als ik hoor dat er een rammelende aanhanger met plastic wapper zeil in aantocht is. Dat soort dingen blijft ervoor zorgen dat ze gaat dribbelen. Dat is niet te oefenen. En mensen houden gewoon heel weinig rekening met paarden in het verkeer. Het zijn er ook niet meer zoveel dan vroeger, hoewel hier een aanspanning beslist geen uitzondering is in onze omgeving.

Over dat op hol gaan gesproken. Ik heb ooit een keer op een op hol geslagen paard gezeten. Moet je eerlijk bekennen dat ik er eerst geen erg in had. Vond het wel lekker gaan (haha). Maar toen ik omkeek bleef de rest wel heel erg ver achter bij mij en mijn voorganger. Dus ik eens roepen of ze wat zachter wilde gaan, maar toen zag ik dat deze vrouw in tranen op het paard zat; dat lukte niet meer!!!
Nou ik ook proberen en verdomd, geen enkele reactie. Even nadenken en riep haar toen toe dat ze moest gaan zigzaggen.
Sorry, maar het kostte inderdaad nogal wat kracht op 1 teugel om dat bit los te krijgen, maar het werkte wel. In een mum van tijd kwamen wij stappend terug.

Ik moet eerlijk zijn, ik vond het op hol slaan toen best meevallen, maar het was ook midden in het bos, zonder verkeer of obstakels. Op een weiland heb ik het ook ooit gehad zonder halster, zonder bit. Dan is er geen stoppen meer aan en moet je wachten tot ze moe worden of jezelf eraf laten vallen (dat deed ik alleen ongewild).

Groeten,
Ingrid
Volg datum > Datum: maandag 10 mei 2004, 12:3610-5-04 12:36 Nr:5550
Volg auteur > Van: Ingrid den Ouden Opwaarderen Re:5525
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Liggen (slapen/rusten) Structuur
Ingrid den Ouden
Nederland


2106 berichten
sinds 28-7-2003
jo schreef op maandag, 10 mei 2004, 10:04:>
> Verschilt per pard.
>
> Jonge paarden liggen ook wat vaker, dan oudere.
> De oudere komen ook moeilijker overeind.
> Verder is het maar net wat het paard zelf wil.

Hoi,
Maar ik heb ooit gehoord dat langdurig cq vaak liggen slecht is voor de longen omdat een paard daar dan met zijn volle gewicht op ligt.

Is dit waar of een fabeltje?

Groeten,
ingrid
Je leest nu op chronologische volgorde
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18866 onderwerpen
275477 berichten
Pagina 370½ van 18366
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact