Vervolgcursus Praktijkdag met echte paarden onder begeleiding echte paarden bekappen

image

De cursus

Dit is een vervolgcursus Natuurlijk Bekappen met eigen paard die je kunt volgen nadat je de basiscursus Natuurlijk Bekappen hebt gevolgd. Iedereen met een geschikte locatie kan zich aanmelden als locatie waar de cursus kan worden gehouden en mag in ruil daarvoor zelf gratis meedoen!

Programma

De cursus begint om twaalf uur en duurt tot een uur of vijf 's middags.

We gaan ervan uit dat je de basis van het bekappen kent en theoretische kennis hebt omdat je de basiscursus hebt gevolgd (dit is verplicht). Bij het bekappen van de hoeven van levende paarden komt echter wel wat meer kijken en veel mensen hebben baat bij een praktijkdag waarbij je paarden bekapt en daar allemaal handige tips, trucs en extra informatie krijgt.

We beginnen met tips en tricks om gemakkelijk, veilig en handig te kunnen werken met je paard. Voel je je nog erg onhandig en heb je het gevoel dat bepaalde dingen gewoon niet kunnen/erg lastig gaan (wees gerust, je bent lang niet de enige!), dan zullen de cursusleiders je hiermee helpen. Na die basis gaan we de hoeven van de aanwezige paarden bekijken/bevoelen zodat je daar nog een betere kijk op krijgt. De cursusleider leert je kritisch kijken en nog meer zien in de hoeven van paarden dan je al deed. Ook de manier van staan en bewegen van het paard is van groot belang en ook hieraan wordt aandacht besteed. Er is een kort moment ingeruimd om nog wat extra informatie te krijgen over het onderhoud van het gereedschap (indien gewenst kan het slijpen van de messen nog eens goed door worden genomen) en er is een mogelijkheid om extra bekappingsmateriaal te kopen als je dat wilt. Verder ga je uiteraard zelf de hoeven van een echt paard bekappen, dit doen we in tweetallen zodat je extra van elkaar kunt leren. De cursusleider beantwoordt alle vragen die je hebt en geeft tips om de hoeven beter/handiger/mooier te kunnen bekappen.

Voor wie

Heb je de basiscursus Natuurlijk Bekappen gevolgd en wil je graag extra oefening en hulp met het bekappen van een echt paard, dan kun je je inschrijven voor deze vervolgcursus.

De cursus is met paard van de locatie. Zou je heel graag je eigen paard meenemen, neem dan even contact op en informeer naar de mogelijkheden.

Door wie

De cursus wordt gegeven door Jantine Leeflang en Rein Duijts.

Kijk in de agenda wanneer er een bij jou in de buurt wordt gegeven (let op: de locatie staat in de agenda onder 'wie en waar'!)

Tip: Heb je geen eigen locatie en wordt er geen cursus in de buurt gegeven? Zet dan een oproepje op ons eigen forum, de PaardNatuurlijk-Facebook-pagina of op een ander forum; de kans dat het dan toch nog lukt is best groot!

Benodigdheden

Je hebt voor het volgen van deze cursus nodig:

Kosten

De kosten voor deze cursus bedragen 75,00 euro. Hiervan betaal je 25 vooruit als aanbetaling, de rest kan contant op de cursus zelf. Let op: er is geen pinautomaat aanwezig dus houd hier rekening mee (ook voor de aankoop van hoefgereedschap als je dat wilt). Om tijd te besparen, gaan we niet om twaalf uur (aanvangstijd) lunchen, maar gaan we ervan uit dat je dit vooraf hebt gedaan zodat we vanaf twaalf uur onze tijd goed kunnen benutten. Er is gratis fris, fruit en koekjes/cake.

Locatie aanmelden

Heb je een geschikte locatie en vind je het leuk dat de cursus bij jou wordt gegeven dan kun je je hiervoor aanmelden. In ruil voor het aanbieden voor je locatie, mag je zelf (1 persoon) gratis meedoen!

Een geschikte locatie voldoet aan bepaalde eisen, neem voor overleg contact op.

image
Noord-Nederland (boven de rivieren)

Voorwaarden

De cursus gaat door bij minimaal vier betalende cursisten, het maximum aantal deelnemers is vijf tot acht personen per cursusleider (inclusief degene die de cursuslocatie verzorgt), hierdoor blijft veel persoonlijke aandacht gewaarborgd. Tot vier weken vooraf mag je je kosteloos afmelden (ga hier wel zorgvuldig mee om; het is niet leuk om je aan te melden als je vooraf al bijna zeker weet dat je toch niet mee zult kunnen doen). Als je -na overleg- met eigen paard komt, let er dan op dat het dier goed handelbaar is en klinisch gezond en hij mag niet van een stal komen waar een uitbraak heerst. Je moet de basiscursus hebben gevolgd voordat je aan deze cursus mee kunt doen

Aanmelden voor de cursus

Ga naar de agenda om je aan te melden voor een cursus op een bepaalde datum/locatie. Heb je zelf een geschikte locatie, mail dan met Jantine om je aan te melden en doe zelf gratis mee

contact